Jump to content

bedrock

Moderators
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by bedrock

  1. Καλημέρα φίλτατε,

     

    Δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να κάνεις license όλα τα VM's license που τρέχουν σε Windows 10 Hyper-V Host. Αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο Host είναι Windows Server Standard ή Datacenter Edition.

     

    Δες και αυτό.

     

     

     

    As a reminder, you'll need to have a valid license for any operating systems you use in the VMs.
  2. Μπορείς να βρεις και το memory dump μέσα στο C:\Windows\MEMORY.dmp αλλά θα ζοριστείς να το διαβάσεις. Disk driver update αποκλείεται να έβγαλε διότι ειδικά τα 2012 R2 περιέχουν όλο το set από drivers και tools που χρειάζονται για να τρέξουν σαν virtualized instance σε Hyper-V.

     

    Πέρα από το OS εγκατέστησες κάτι άλλο? Windows Updates εγκατέστησες?

     

    Tx

  3. Είσαι θείλας!

     

    Το έκανες validate? Δεν το χω δοκιμάσει ακόμη! @MTS ακούει??? Δοκίμασε το script του Fumantsu!

     

    Πρέπει να αρχίζουμε να μαζευόμαστε ποιο συχνά στο forum διότι στο Facebook δεν μπορούμε να βγάζουμε τα ίδια γούστα όπως εδώ μέσα.... cool.png

  4. Καλησπέρα! 

     

    Ακολούθησες το σωστό approach για να το κάνεις disable. Απλά περίμενε λιγάκι ακόμη διότι σύμφωνα με αυτό link, η καθυστέρηση έιναι expected.

     

    Note It may take 72 hours for deactivation to be completed. The time depends on the number of objects that are in your cloud service subscription account.

     

    Tx

  5. Αυτο το script είναι λίγο κεμπάπ και αμά δεν είσαι σίγουρος για το free space του audience που θα γίνει apply ενδέχεται να ξεμείνουν μερικά workstations από χώρο όπως λες fumantsu. Θα μπορούσε να μπεί ένας έλεγχος να ελέγχει το χώρο και αν πληρεί τις προδιαγραφές του τέστιν αν και εφόσον έχεις ελέυθερο χώρο greater ή equal από 30% τότε να ενεργοποιείς το system restore  με αυτά τα threshholds.

     

    Δεν κακή ιδέα ;)

  6. Καλησπέρα,

     

    Αυτά τα folders περιέχουν την λεγόμενη GAC (Global Assembly Cache). Το common sense λέει οτι είναι γενικά safe να κάνεις remove ότι είναι κάτω από το Temp folder (μόνο εκεί, η διαδρομή πρέπει να μείνει intact). Σούρτα στο κάδο και κάντο monitor για λίγο σύστημα, μόλις βεβαιωθείς ότι όλα είναι ok τότε κάνε τα permanently remove :) 

     

    Αυτά! 

  7. Λοιπόν θα φτιάξεις ένα bat script και θα το βάλεις μέσω GPO να εκτελείται στο logon. Αυτό θα καλεί ένα PowerShell script που θα βρίσκεται σε ένα network share που βλέπουν όλοι χρήστες.

     

    ensystemrestore.bat

    powershell.exe -executionpolicy bypass -windowstyle hidden -noninteractive -nologo -file "\\nameoftheuncpath\ensystemrestore.ps1"
    

    ensystemrestore.ps1

    #### Enable System Restore on System Volumes ####
    Enable-ComputerRestore -drive "C:\", "F:\" 
    vssadmin resize shadowstorage /on=c: /for=c: /maxsize=16%;vssadmin resize shadowstorage /on=f: /for=f: /maxsize=16%
    

    Τα παραπάνω thresholds τα κάνεις adjust σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Καθώς και τα Volumes που θες :) 

  8. Προς πώληση ένα Dell Optiplex 7010 Micro Tower σε υπεράριστη κατάσταση με τα παρακάτω specs:

     

    CPU: Core i5 3470 3.2 GHz
    RAM: 24GB Ram DDR3 @1600MHZ ( 3 x 8 Dimms )
    Optical: DVD±RW
    Disk1: Kingston HyperX Fury SATA3 SSD 240gb
    Disk2: WD Blue SATA3 1TB
    GPU: Intel HD Graphics 2500

     

     

    Θα δωθεί με Licensed Windows 10 Creators Update 1703 Enterprise Edition προεγκατεστημένα.

     

    Τιμή 400 ευρώ.

    post-19354-0-66606000-1504600417_thumb.jpg

  9. @Panagiotis Pataridis : Επανέρχομαι λίγο σε αυτό το θέμα και συγκεκριμένα με το κομμάτι "Ότι και αν πάρεις πρέπει να είναι presented μέσα από ένα Windows Server και όχι απευθείας από το Storage για πολλούς λόγους." της απάντησής σου. 

     

    Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος κατά την γνώμη σου για να γίνει αυτό? iSCSI files? 

     

    Καλησπέρα φίλτατε,

     

    Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να γίνουν present τα lun μέσω iSCSi στον Windows Server και από εκεί να διαχειριστείς τον τρόπο που θα διαμοιράζονται τα αρχεία. Ένα ωραίο feature του Windows Server 2016 ( preview feature ) είναι το SMB Mounting που θα σου επέτρεπε να κάνεις το ίδιο ακριβώς, δηλαδή χρησιμοποιώντας το SMB πρωτόκολλο να κάνεις mount τα file shares και να τα διαχειρίζεσαι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

  10. Αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό σου, αλλά π.χ ένα certification στον Windows Server δεν έχει κανένα νόημα εάν δεν έχεις αγγίξει φεριπίν ποτέ σου έναν Server. Πρέπει να αποκτήσεις τριβή με κάτι και μετά αποκτήσεις ένα certification. Τότε θα έχει πραγματική αξία και μόνο τότε θα σε βοηθήσει να το πας ένα step further.

     

    Μην απογοητεύεσαι, συνέχισε να κάνεις αιτήσεις για junior θέσεις.

  11. Το RRTR δουλεύει πάνω κάτω σαν το RSYNC απόσο γνωρίζω! Δηλαδή replicarei τα αρχεία ώς έχουν.

     

    Για να μην έχεις θέμα όσον αφορά τα ransomware, να ενεργοποιήσεις τα snapshots ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάτι να μπορείς να επαναφέρεις τα πάντα από το snapshot. Το πως θα τα κουρδίσεις όλα με τους χρόνους αφορά προσωπική επιλογή βασισμένη στις ανάγκες του πελάτη.

     

    Tx!

  12. Εάν είναι θέμα κόστους τότε ναι, το Nas είναι μόνοδρομος. Βέβαια υπάρχουν και λύσεις όπως refurbished servers καθώς και οι HP Proliant Microservers.

     

    1. Οκ, με Qnap είναι πολύ έυκολο χρησιμοποιώντας το hybrid backup station.

    2. Με QNap μπορείς να βάλεις το Qsync στα Desktops και να συγχρονίζεις τα αρχεία που επιθυμείς,

    3. Θα φτιάξεις Folders στο Nas με τα userids των χρηστών και θα φτιάξεις το homefolder τους να κάνει mount ως \\nasname\%username%. Εκεί θα έχεις φτιάξει και τα Quotas.

    4.Ορθά διότι δεν μπορείς να κάνεις store τη βάση και αρχεία του WSUS σε network location. Μόνο local storage υποστηρίζεται.

    5. ΟΚ, ένα folder κουβά.

     

    Να εξετάσεις τη δυνατότα για Volume Snapshots. Στα QNAP πρέπει να φτιάξεις συγκεκριμένου τύπου storage pool εάν θυμάμαι καλά.

     

    Αυτά!

  13. Δεν θα απαντήσω τόσο ειδικά αλλά ποιο πολύ εγκυκλοπαιδικά :) 

     

    1. Στο περιβάλλον το οποίο εργάζομαι χρησιμοποιούμε Home Folders και Departmental Shared Folders.

    2. Τα shared αρχεία που διαμοιράζονται από έναν File Server μπορούμε να τα πάρουμε με 2 τρόπους backup. A) Είτε με Full Backup του Server ή B) με File Level backup, επιλέγοντας εμείς τα folders και αρχεία που επιθυμούμε εμείς να παρθούν. Όπως και είπε και Νίκος νωρίτερα ο κανόνας του 3-2-1 είναι ο ποιο συνήθης. 

    3. Home Folders είναι το user space του χρήστη που τον ακολουθεί παντού εντός του Domain και εκεί μπορούμε να τον περιορίσουμε να σώζει τα προσωπικά του αρχεία. Εγώ είχα ως αρχή να κατευθύνω το χρήστη να σώζει τα προσωπικά του αρχεία στο Home Folder το οποίο ήταν protected (backup).

    4. Roaming Profiles μόνο σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει σταθερό Η/Υ που χρησιμοποιεί. Άλλο ένα σενάριο είναι ώστε το Profile του χρήστη να προστατεύεται και σε περίπτωση που χαλάσει ο Η/Υ να μην χάσει τα αρχεία και τις ρυθμίσεις του. Τα Redirected Folder είναι μία alternative λύση.

    5. Vendors όπως QNAP και Synology είναι top notch σε NAS λύσεις αλλά χάνουν στο File Sharing κομμάτι ( Screening, εν μέρη Quotas, DFS, File Expiration Tasks κ.α ). Εξαρτάται πάντα από τις ανάγκες του περιβάλλοντος για το πως θα χρησιμοποιηθεί.

     

    Μπορείς να μας περιγράψεις το σενάριο που θες να υλοποιήσεις? Για να σου παραθέσουμε τις προτάσεις μας :)

     

    Καλησπέρα,

     

    Κάποιες ερωτήσεις γενικού ενδιαφέροντος πάνω σε θέματα διαχείρισης αρχείων χρηστών, κοινόχρηστων αρχείων/φακέλων και λύσεις backup.

     

    1. Στο περιβάλλον που εργάζεστε, που αποθηκεύονται τα αρχεία των χρηστών? Τοπικά? Αν ναι, το backup τους πως γίνεται? Μέσω mapping κάποιου φακέλου σε κάποιον server με Quota? Κάτι άλλο? Πως παίρνετε backup τα αρχεία των χρηστών σας? 

     

    2. Τους κοινόχρηστους φακέλους, πως τους παίρνετε backup? Σε εξωτερικό δίσκο? Σε NAS? Σε κάποιο άλλο PC ή Server? Κάθε πότε? Software? 

     

    3. Χρησιμοποιείτε home folders? (σε περιβάλλον Active Directory)

     

    4. Χρησιμοποιείτε Profile Folders για να αποθηκεύετε τα προφιλ των χρηστών? (σε περιβάλλον Active Directory)

     

    5. Tι γνώμη έχετε για για τα NAS? (QNAP, Synology κτλ)? Αν χρησιμοποιείτε NAS στην εταιρία, ποιο ρόλο παίζει? "Βackupιέρα" ? Βάζετε και κοινόχρηστους φακέλους εκεί? 

     

    Αυτά για αρχή, μιας και θα θελα να μάθω γενικά πως εμείς, οι έλληνες ΙΤ χρησιμοποιούμε τις τεχνολογίες για ένα καλύτερο Storage περιβάλλον.

     

    Ευχαριστώ πολύ.

  14. Καλησπέρα Dim,

     

    Όλοι από κάπου ξεκινήσαμε. Εγώ ξεκίνησα το ταξίδι μου στο κλάδο της πληροφορικής ( ώς εργαζόμενος ) το 2005 ώς Support Engineer. Τι εστί Support Engineer στην Ελλάδα? Ήμουν ο all around τύπος που συχνά αναφέρονται οι χρήστες ώς ο "τεχνικός" ή ο "μηχανογράφος" που αντί για πόδια έχει πατίνια για να προλάβει τα προβλήματα των χρηστών. To CV μου πέρα από σπουδές δεν περιείχε τπτ άλλο εκείνη την περίοδο, όυτε certifications αλλά όυτε και προυπηρεσία. Την θέση αυτή την κέρδισα διότι μπόρεσα να πείσω τον Hiring Manager (Τεχνικός Διευθυντής by that time) ότι έίχα το set των βασικών γνώσεων, ότι αφιέρωνα αρκετό από το χρόνο μου στο research και τα labs καθώς και την ανάμειξη μου με communities related στην Πληροφορική.

     

    Σημαντικό είναι να επιλέξεις track στην πληροφορική ( Developer ή IT Pro ) από την αρχή. Σημαντικό για να μην χαθείς στην πορεία και επειδή θα είναι δύσκολο να το μαζέψεις συν ότι θα έχεις χάσει πολύτιμο χρόνο. Εάν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς με το σπορ, να γνωρίζεις πώς απαιτεί πολλά κουράγια. Γιατί το λέω αυτό? Διότι απαιτεί commitment, commitment στο να εξελίσσεσαι και να είσαι μονίμως ένα step μπροστά από το Τραίνο. Εάν επιλέξεις να κυνηγάς το τραίνο τότε απλά θα παραμείνεις στάσιμος και ο ρόλος σου θα παραμείνει διεκπεραιωτικός.

     

    Εάν μαζεψεις πιστοποιήσεις χώρις να έχεις εργαστεί πάνω στα προιόντα τα οποία αφορά το cert, τότε ενδέχεται να πεσεις σε παγίδα. Στη παγίδα του ότι θα κληθείς να παράξεις έργο χωρίς να σου δωθεί περίοδο χάρητος. Η τριβή και επανάληψη είναι αυτό που θα δώσει value στις πιστοποιήσεις σου.

     

    Ξεκίνα από τα βασικά, εστίασε σε αυτό που σαρέσει the most. Hardware? Ninja IT tricks? Δίκτυα? U name it! Προσπάθησε να βρείς κάτι να ξεκινήσεις κάπως στο χώρο ( θέση εργασίας ) και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

     

    Μην βιαστείς υπερβολικά! Κάνε λάθη! Μάθε από αυτά!

  15. Quick Description:

     

    Access-based enumeration displays only the files and folders that a user has permissions to access. It is a feature that was previously available as a downloadable package for the Windows Server® 2003 operating system (it was also included in Windows Server 2003 Service Pack 1)

     

    To DAC που περιγράφει ο Παναγιώτης, έχει effort και requirements. Καταρχήν προυποθέτει την ύπαρξη Active Directory περιβάλλοντος και τουλάχιστον ενός Windows Server 2012 domain controller. Από την άλλη effort για να γίνει το classification ( claims κτλπ ). Ναι πράγματι θα είχε πολύ νόημα εάν είχες όλα τα προαναφερθέντα.

     

    Το περιβάλλον που αναφέρεσαι έχει Active Directory?

  16. Πριν από 6 ώρες περίπου έγινε διαθέσιμη προς στιγμήν η νέα έκδοση του Azure Backup Server (v2) και για κάποιο λόγο μετά από λίγες ώρες την αποσύρανε.

     

    Έχει κανένας κατά νου τι έχει συμβεί ή αν όντως κυκλοφόρησε νέα έκδοση;

     

    Το URL: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=55269&WT.mc_id=rss_alldownloads_all

     

    Tx!

  17. Καλημέρα!

     

    Αυτό που πραγματικά θα ταίριαζε στη περίπτωση σου είναι το Access-bsed Enumeration. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να αντλήσεις από εδώ https://technet.microsoft.com/en-us/library/dd772681(v=ws.10).aspx. Στο setup σου όμως υπάρχει ένα bottleneck, είναι ο File Server. Για να επωφεληθείς αυτού του feature, θα πρέπει να έχεις Windows based file server. Έχω δει παλαιότερα κάποια articles σχετικά με QNAP Nas που υποστηρίζανε το ABE, κάνε μία έρευνα και από μόνος σου να δεις εάν το δικό σου το υποστήρίζει.

     

    Αυτά!

×
×
  • Create New...