Jump to content

pkanavos

Members
  • Posts

    378
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by pkanavos

  1. Ευχαριστώ που πάλι κάνετε event την ίδια ημέρα με το δικό μας. Το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, και στο Meetup και στο Facebook, από την προηγούμενη Τετάρτη.

     

    Αυτή τη φορά νομίζω ότι εσείς πρέπει να αλλάξετε ημερομηνία, δεν γίνεται να ξανα-ακυρώσουμε χώρους και πίτσες

  2. Αύριο και μεσημέρι ??? Και ανακοίνωση ολίγων ημερών ? Ακόμα και το "φρέσκο" γάλα έχει μεγαλύτερη προθεσμία ...

     

    Κάπου καταλαβαίνω, κάποια Microsoft events να ανακοινώνονται πρώτα σε πιο ... στοχευμένο κοινό και μετά παραέξω, αλλά ...

     

    Έτσι για παράδειγμα, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει κανείς μας, παρότι σκεφτόμαστε για cloud AD για 200 χρήστες και κάτι ντουζίνες servers ...

  3. Το νούμερο είναι παραπλανητικό και το ίδιο το site *δεν* το χρησιμοποιεί για τον υπολογισμό το uptime. Είναι το άθροισμα του downtime σε *όλα* τα regions. Ο μέσος όρος ανά region είναι 3.5 ώρες και uptime 99.959%. Μακάρι τέτοια failure rates να είχαν όλοι. 

  4. Από που το κατέβασες? Από το Techent, από το MSDN, από το volume license site, από κάπου αλλού? Σύγκρινες το SHA1 hash που σου δείχνει στη σελίδα του download με το hash του αρχείου? Υπάρχουν δύο downloads, ένα iso και ένα exe. Μόνο το .exe κάνει έλεγχο για λάθη κατά την αποσυμπίεση. 

    Επίσης, δοκίμασες να ξανακατεβάσεις το αρχείο ή χρησιμοποιείς ακόμα το αρχικό? 

    Με δεδομένο ότι όλοι κατεβάζουν από την Microsoft αντί για "άσχετες πηγές", καταλαβαίνεις πόσο απίθανο είναι να είσαι ο πρώτος που βρήκε πρόβλημα σε 2 χρόνια. Πιο πιθανό είναι να εμφανίστηκε πρόβλημα την ώρα που έκανες download και να μην το κατάλαβες. 
  5. Και το test δουλεύει? Το iso το κάνεις mount με κάποιο πρόγραμμα ή έκανες extract κάπου? Μήπως προσπαθείς να το εγκαταστήσεις από κάποιο network share?

    Το ότι το iso προέρχεται από το account δεν σημαίνει ότι δεν χάλασε στο κατέβασμα ή στο USB που το έβαλες ή κάτι άλλο. Όπως και να έχει, το πρόβλημα έχει να κάνει με το αρχείο, όχι με το ίδιο το SharePoint
  6. Το προφανές είναι να ελέγξεις μήπως έχει συμβεί κάτι με το CD ή το iso που χρησιμοποιείς. Το λειτουργικό δεν έχει καμμία σχέση. Μήπως το συγκεκριμένο cab έχει πρόβλημα? Δοκίμασε να ανοίξεις το CAB με WinRar ή 7z για να δεις τί συμβαίνει. 

    Καλύτερα να ξανακατεβάσεις το iso και να δοκιμάσεις ξανά
  7. Αυτό που βλέπω είναι ότι καταργείται πλέον ο SBS. Ο Essentials ΔΕΝ περιλαμβάνει Exchange, SQL Server, SharePoint και σε παραπέμπει να χρησιμοποιήσεις το Office 365. Επίσης, μαζί με τον SBS πάει άκλαφτος και ο Home Server. Και τα δύο υποτίθεται ότι τα αντικαθιστά ο Essentials + Cloud. Τώρα, να αποκαλούμε τον Essentials τον νέο SBS όταν δεν έχει τα χαρακτηριστικά του SBS ...

    Το διάβασα αρχικά στο άρθρο της Mary Joe Foley και το επιβεβαίωσα και στο Windows Server 2012 Licensing and Pricing FAQ της Microsoft.

    Αναρωτιέμαι όσοι είχαν SBS και φοβούνταν το σύννεφο, τί θα κάνουν. Από την άλλη, κάτι μου λέει ότι οι χρήστες τους οι οποίοι φοβούνταν τί θα γίνει αν σκάσει κανένας σκληρός και βρεθούν σκάρτα τα backup, μάλλον θα ησυχάσουν.

    Υ.Γ. Χμμ, βλέπω ότι όσοι ήδη είχαν SBS και Software Assurance μάλλον θα χαρούνε. Στα Q36 και Q37 λέει ότι θα πάρουν standard edition licenses για Windows, Exchange και SQL Server.
  8. Δεν έχει να κάνει τίποτε με τον Exchange. Το subject μπορεί να περιέχει μόνο ASCII χαρακτήρες, ή διεθνείς χαρακτήρες κατάλληλα κωδικοποιημένους, στη μορφή 

    =?charset?encoding?encoded text?=  . Αν τώρα ο άλλος σου στείλει email που προσδιορίζει το Χ encoding αλλά περιέχει χαρακτήρες στο Y encoding, θα φανούν ακαταλαβίστικα. Το πρόβλημα βρίσκεται στον αποστολέα. Μπορεί για παράδειγμα, να έχει ρυθμίσει λάθος το Outlook, ή να μην δοκίμασε καν να το ρυθμίσει για να στέλνει σωστά international subjects.

  9. Νομίζω δεν υπάρχουν πλέον ζωντανές συνδέσεις. Απ' ότι βλέπω και στο πρόγραμμα, ήταν μόνο για τις δύο πρώτες ημέρες.

    Ξέρει κανείς που και πότε θα ανέβουν οι ομιλίες που μεταδόθηκαν ζωντανά? Ή αν θα είναι καν ανοιχτές σε όσους δεν πήγαν Teched?
  10. Άσχετο, αλλά ... πού τον βρήκες τον SQL Server 2005? Είναι 3 εκδόσεις πίσω (πως λέμε όχι και πολύ supported πλέον) και δεν πωλείται. Υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος που δεν πάτε σε κάτι που υποστηρίζεται?

    Υπάρχει φυσικά extended support αλλά αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσεις χρυσάφι για να έρθει τεχνικός της Microsoft να ασχοληθεί μαζί σου.
  11. 1000 η συμμετοχή και 700 ταξίδι και διαμονή (το λιγότερο, με διαμονή 7 χιλιόμετρα από το κέντρο) είναι πολλά για να τα δώσεις είτε εσύ ή να τα ζητήσεις από την εταιρεία.

    Να σου κάνω την αξιολόγηση του SharePoint 2010 αν θες, και για τα δύο, τσάμπα, αλλά η έκπτωση είναι πολύ ακριβή.

  12. Βασικά, το OData  δεν είναι κάποιο νέο πρωτόκολλο, ίσα-ίσα. Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν OData. Τα WCF RIA Services και τα WCF Data Services βασίζονται στο OData και επιτρέπουν την εύκολη δημιουργία εφαρμογών Silverlight - και όχι μόνο. Τα δεδομένα του Azure Data Markeplace διατίθενται σε μορφή OData. 

  13. Το ωραίο με  τα άλλα δωρεάν eBooks της Microsoft Press είναι ότι είναι διαθέσιμα και σε αναγνώσιμη μορφή (δηλαδή ΟΧΙ PDF). Γιατί όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει το PDF είναι καλό μόνο στα .... χαρτιά!

    Δυστυχώς, το βιβλίο για τον SQL Server 2012 είναι μόνο PDF οπότε αναγκαστικά θα περιμένω να το βγάλουν και σε αναγνώσιμη μορφή.

    Διαπίστωσα όμως κάτι που με απογοήτευσε. ΟΛO το documentation της Oracle είναι διαθέσιμα δωρεάν και σε epub, mobi (και το άχρηστο PDF φυσικά). Η Microsoft σε στέλνει να τα αγοράσεις από τον O'Reilly. ΑΚΟΜΑ και αυτά που είναι τσάμπα online, όπως τα βιβλία του Patterns & Practices. Τραγική απογοήτευση [:(]
  14. Τα βασικά: Για τί κινητό και τί browser μιλάμε (όνομα, έκδοση)? Αν ο browser δεν μπορεί να χειριστεί ελληνικά URLs λογικό είναι να μην μπορείς να δεις τίποτε. Το URL δεν έχει να κάνει ούτε με language packs ούτε με το Mobile View οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα σκαλίζεις. Το ίδιο ισχύει και αν δεν υποστηρίζεται καν ο browser.

    Χωρίς στοιχεία δεν βγαίνει άκρη ...

  15. Καλό είναι να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    1. Το Sharepoint είναι μία web εφαρμογή και δεν απαιτεί εγκατάσταση κάποιων addons στους clients για να δουλέψει. Ποιά είναι τα addon που έχεις εγκαταστήσει και τί κάνουν?
    2. Αν το "κόλλημα" είναι στους clients, θα πρέπει να κοιτάξεις τί συμβαίνει σε αυτούς. Όταν λες "Not Responding" εννοείς ότι σου έχουν κολλήσει? Τί βλέπεις στο event log ή στον Task Manager όταν συμβαίνει το κόλλημα?
    3. Όταν ξεκινάει οποιαδήποτε εφαρμογή ASP.NET (όχι μόνο το SharePoint), κάνει compile τυχόν aspx και ascx αρχεία. Οι εφαρμογές ASP.NET (συγκεκριμένα τα application pools) κλείνουν αν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα για να μην καταναλώνουν πόρους χωρίς λόγο. Το ίδιο φυσικά κάνει και το SharePoint.

      Άν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο κάθε πρωί, είναι πολύ πιθανό η καθυστέρηση που βλέπεις να είναι ο χρόνος που χρειάζεται το compile.

    4. Ειδικά για το SharePoint, μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση στο ξεκίνημα αν ο server δεν έχει πρόσβαση στο internet. Ο server χρησιμοποιεί κάποια certificate revocation lists και αν αυτά που έχει έχουν λήξει θα προσπαθήσει να τα κατεβάσει. Αν δεν μπορεί να συνδεθεί, θα συνεχίσει όταν λήξει το (σχετικά μεγάλο) timeout.

      Το ίδιο πράγμα συμβαίνει αν εκτελέσεις μία εντολή stsadm και δεις ότι καθυστερεί να εκτελεστεί.

      Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να λύσεις αυτό το θέμα, όπως να απενεργοποιήσεις τον έλεγχο για τα crl. Προσωπικά προτιμώ να κατεβάζω τα crls κάθε φορά που λήγουν και να τα επανεγκαθιστώ. Φυσικά, το καλύτερο θα ήταν να δώσεις πρόσβαση στον server προς τους crl servers της Microsoft.

    Εφόσον η καθυστέρηση εμφανίζεται στους browsers τους ίδιους θα υπέθετα ότι υπάρχει συνδυασμός καθυστέρησης με κάποιο κακογραμμένο addon το οποίο "κολλάει" τον browser μέχρι να πάρει απάντηση από το SharePoint. Αν ο server αργεί να απαντήσει, ο browser θα κολλήσει.

    Γενικά, όταν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το SharePoint θα πρέπει να κοιτάς τα event logs σε servers και clients καθώς και τα ίδια τα log του Sharepoint. Η διάγνωση των προβλημάτων του SharePoint θυμίζει επεισόδιο από το House και είναι σχεδόν αδύνατο να βγάλει κάποιος άκρη από γενικές περιγραφές συμπτωμάτων χωρίς καν τα log για αναφορά.
  16. Αχ, Αντώνη μου, φαίνεται είμαστε οι μόνοι που έχουν φάει στη μάπα αυτό το πρόβλημα! Έχω ένα εξωτερικό eSata 3.5", ένα 2.5" εξωτερικό case, έξτρα κάρτα eSata γιατί η Lenovo θεώρησε ότι τα T500 δεν χρειάζονται eSata και άπειρα προβλήματα. Και οι driver είναι θέμα (άντε να βρώ για την κάρτα μου καθώς δεν την αναγνωρίζει αυτόματα ο server), και στο εξωτερικό case δεν επαρκεί η τροφοδοσία αν χρησιμοποιήσω την USB για τροφοδοσία. O εξωτερικός eSata δεν χάνεται αλλά "κολλάει" περιοδικά.

    Στο τέλος απλά παράτησα το άθλημα και αγόρασα ένα μεγάλο εσωτερικό σκληρό, και χρησιμοποιώ περιστασιακά τους eSata για μεταφορά δεδομένων. Έχουμε και δουλειές τέλως πάντων!
  17. Windows Internal DB? Τί σ' έπιασε και τη χρησιμοποίησες? Να σου πω για να πας από τη μία έκδοση του SQL Server στην άλλη, εντάξει, αλλά την SSEE δεν μπορώ να πω ότι την έχω δει ποτέ να χρησιμοποιείται. Θεωρητικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ίδιες τεχνικές, καθώς SQL Server είναι και η μία περίπτωση και η άλλη, αλλά απλά δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ ούτε και τη βρήκα ποτέ εγκατεστημένη σε πελάτη. Επίσης, δεν θα βρεις κάποιο άρθρο που αναφέρεται στην SSEE ακριβώς επειδή είναι πολύ περιορισμένη για κάτι παραπάνω από Demo χρήση.

    Δεν υπάρχει πραγματικά ο περιορισμός που υπονοείται στο  "Move and Migrate Servers and Farms", ότι δεν μπορείς να πας σε server με άλλο όνομα αν δεν έχει την ίδια έκδοση SQL Server. Δεν υπάρχει κάποια τέτοια απαίτηση στην πραγματικότητα καθώς το Sharepoint δεν χρησιμοποιεί κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες του SQL Server 2008. Μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις τη διαδικασία "backup-restore, δημιουργία alias" για να μεταφέρεις τις βάσεις σου.

    Δες αυτό το άρθρο του Tom Klindt που παρουσιάζει τη διαδικασία βήμα-βήμα. Χονδρικά, η διαδικασία είναι:
    1. Σταματάς όλα τα services που χτυπάνε τις βάσεις του Sharepoint
    2. Παίρνεις backup όλες τις βάσεις του Sharepoint
    3. Τις κάνεις restore στον νέο server
    4. Δημιουργείς ένα SQL Alias στους web servers με το ίδιο όνομα όπως ο παλιός server το οποίο κοιτάει τον καινούριο server
    5. Σηκώνεις τα services
    6. Σημειώνεις κάπου ότι πλέον χρησιμοποιείς alias για να μη χάσεις το μπούσουλα

  18. Η απλούστερη λύση είναι απλές λίστες, η κάθε μία με τα πεδία που χρειάζεσαι για την κάθε δουλειά. Έτσι κι αλλιώς αμφιβάλλω αν τώρα αποθηκεύεις όλες τις φόρμες σε μία μόνο λίστα. Αν θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις όλες τις αιτήσεις σε μία λίστα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά content types. Workflow μπορείς να κάνεις attach είτε σε λίστα είτε σε content type οπότε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Αν θέλεις να αλλάξεις τη μορφή της λίστας, μπορείς να το κάνεις με το SharePoint designer. Εξάλλου, το workflow δεν απαιτεί Infopath για να δουλέψει, εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε λίστα. 

    Το Infopath θα σου επιτρέψει μεν να κάνεις πιο όμορφες τις φόρμες χωρίς να ανοίξεις το Sharepoint designer, αλλά όπως είδες έχει διάφορα ενδιαφέροντα θέματα. Ένα είναι ότι είναι αργό, άλλο ότι όπως είδες δεν παίζει πάντα όπως περιμένεις. Σε αυτό θα πρόσθετα ότι τα περιεχόμενα του είναι "μαύρο κουτί" όσον αφορά το Sharepoint, και αν τα βγάλεις προς τα έξω ως properties ... είναι πάλι σα να δουλεύεις με λίστα.

    Γι αυτό σου είπα ότι είναι σα να μιλάς για Acrobat Forms - εξάλλου αυτός είναι και ο κύριος ανταγωνιστής του. Τα πλεονεκτήματα του Infopath είναι ότι μπορεί και τρέχει ΕΚΤΟΣ Sharepoint αν το εγκαταστήσεις, όχι ότι "δεν χρειάζεται εγκατάσταση στα μηχανήματα". Μπορεί ο άλλος να πάρει τη φόρμα, να κλείσει τη σύνδεση του, να πάει στο Θιβέτ, να την συμπληρώσει και όταν βρει καιρό να τη στείλει πίσω συμπληρωμένη. Έχει νόημα όταν θέλεις να χειριστείς τη φόρμα σου ως document αντί για σύνολο από πεδία. Και ναι, είναι αρκετά ευκολότερο να σχεδιάσεις όμορφες φόρμες, αλλά συνήθως δεν αξίζει τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που σου δημιουργεί.

    Γι αυτό και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, κι ας έχω φτιάξει και άδειες και αιτήσεις και παρακολουθήσεις και στριμμένα workflow. 

×
×
  • Create New...