Jump to content

KelMan

Members
  • Posts

    164
  • Joined

  • Last visited

Blog Comments posted by KelMan

  1. Χαχα, κάτσε λίγο γιατί σκέφτομαι ότι φαίνεται πως τώρα τελευταία όλο σου τη λέω (μία στο FB, μία εδώ)!

     

    Δεν σκέφτηκα ότι υπερασπίζεσαι την Oracle, κι εγώ γενικά το είπα για όλους όσους "υποστηρίζουν" τεχνολογίες βάσει του gut feeling και όχι βάσει των data. Εξάλλου, τέτοιους βλέπουμε κάθε μέρα στις δουλειές μας.

     

    Από εκεί και πέρα, τα μεγέθη που μας δείχνει ο Αντώνης είναι πολύ εντυπωσιακά και πάντοτε έχει μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπεις που μπορεί να φτάσει η εκάστοτε τεχνολογία.

     

  2. Οι άνθρωποι που έχουν τέτοιες "γενικές" απόψεις δείχνουν ότι δεν έχουν τεχνογνωσία αφού δεν στηρίζουν την άποψη τους σε data. Οπότε σε αυτή την περίπτωση, ένα "τράβα δες το blog μου" κολλάει μια χαρά! :D

     

    Ως προς το κόστος, το να αναφερθεί το κόστος για τις παραπάνω υλοποιήσεις δεν έχει νόημα μιας και είναι ετερόκλητες και δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης. Ποιός μπορεί να πάρει ιδέα για το πόσο θα του κοστίσει η δική του υλοποίηση κοιτώντας τις παραπάνω (έστω κι αν αναφέρεται το κόστος τους); Ένα είναι το μέρος για να δει κανείς κόστη, το tpc.org.

  3. Όπως είπε πρόσφατα και ο Παναγιώτης ο Καναβός, ...συνδιαφωνούμε. Συμφωνούμε ως προς την μαρκετινίστικη ανάγκη, δική σου άποψη που συνυπογράφω, αλλά διαφωνούμε ως προς το big-deal που είναι το όλο θέμα. Εγώ, δεν το βλέπω τόσο big-deal ως προς το τεχνικό κομμάτι (αφού το είπαμε, γίνεται κι αλλιώς η δουλειά) αλλά το βλέπω ως big-deal γιατί είναι γενικώς κακή τακτική να αντιμετωπίζουν κατά τέτοιο τρόπο τα προβλήματα.

  4. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα μπορούσε το SSMS να είναι πολύ πιο user friendly και η όλη εγκατάσταση του SQL Server πιο real-world oriented. Για παράδειγμα, να έρχεται με προεγκατεστημένα alerts, jobs και operators, από αυτά που όλοι εμείς προσθέτουμε στη συνέχεια. Επίσης, να έχει ένα best-practices analyzer που να σε προειδοποιεί για το συνεπάγονται οι επιλογές σου στο τρόπο στησίματος. Τέτοια πράγματα...

     

    Παίδες, το θέμα δεν είναι αν γίνεται ή όχι πλεόν η δουλειά αλλά το ότι αφαιρούνται features για λόγους marketing. Εκεί είναι που διαφωνώ, στο περί άσχημης εικόνας για το προϊόν. Τα εργαλεία είναι για να κάνουμε τη δουλειά μας. Τώρα, αν κάποιος αντί να καρφώσει την πρόκα με το σφυρί, χτυπάει το χέρι του, τότε το πρόβλημα δεν είναι στο σφυρί. Εύχομαι μόνο να μην δούμε κι άλλα τέτοια γιατί η επιλογή αυτού του είδους διόρθωσης των προβλημάτων είναι εύκολες.

     

  5. To σενάριο που περιγράφει ο Θανάσης είναι αρκετά σύνηθες. Πρόσφατα μου έτυχε περίπτωση όπου επιχειρήθηκε index rebuild μέσα από το SSMS και ο άτυχος που το έκανε έπεσε στο bug του ανάποδου ποσοστού (το UI ερμηνεύει διαφορετικά το 10% free space και περνάει αυτήν την τιμή αντί του σωστού 90% στο rebuild index command). To αποτέλεσμα ήταν να φτάσει το TL στα 110GB, για μια βάση 4GB και τελικά να σκάσει η διαδικασία λόγω disk space. Τώρα θα μου πεις, εντάξει, αλλά πόσοι πέφτουν σε κάτι τέτοιο; Σε κάτι τέτοιο ίσως όχι πολλοί γιατί για το συγκεκριμένο θα πρέπει να έχεις αφήσει τον SQL Server χωρίς SP. Όμως κατά τη γνώμη μου, είναι ενδεικτικό ενός προβλήματος που συνοψίζεται στο εξής: Μικρά/μεσαία μαγαζιά (χωρίς άνθρωπο να ξέρει τον SQL Server ώστε να βάλει alerts κλπ) που έχουν απλά μια βασική εγκατάσταση "next-next-next" είναι καταδικασμένα κάποια στιγμή να εντιμετωπίσουν τέτοια προβήματα. Ο SQL Server δίνει όλους τους μηχανισμούς για να προλάβεις να ΜΗΝ φτάσεις στο πρόβλημα, ωστόσο το θέμα είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι καλό να μην υποστηρίζεται πλέον το WITH TRUNCATE_LOG. Αλίμονο μην φτάσουμε στο σημείο να αφαιρούνται features για να προστατεύοναι οι άσχετοι! "Αφαιρέσαμε τη δυνατότητα να κάνεις shift-delete γιατί οι χρήστες παραπονιόντουσαν ότι έσβηναν οριστικά πολλά αρχεία κατά λάθος". Αυτό θα το έβλεπα πιο θετικά. Τα Windows είναι end-user προϊόν, ο SQL Server όχι, οφείλεις να δίνεις ό,τι εργαλείο χρειάζεται. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα το bullet-proofing να γίνεται στην αιτία με καλύτερο management UI, out-of-box policies και ρυθμίσεις, κλπ παρά εκ των υστέρων να προσπαθείς να λύσεις το πρόβλημα με ασπιρίνες.

×
×
  • Create New...