Jump to content

KelMan

Members
  • Posts

    164
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by KelMan

  1. Γειά χαρά σε όλους,

    Μου έφεραν ένα PC να κοιτάξω και έχει το εξής θέμα: Όταν το συνδέουμε στο internet, έχει connectivity από παντού (το antivirus κατεβάζει ενημερώσεις, τα windows παίρνουν updates, το Outlook λαμβάνει και στέλνει mail) εκτός από τους browsers.

    Οποιαδήποτε διεύθυνση κι αν δώσεις στον IE ή στον FF, παίρνεις "H διεύθυνση δεν είναι έγκυρη" ή "Αδυναμία σύνδεσης, Υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης στην προσπάθεια επικοινωνίας.." αντίστοιχα.

    Κοίταξα για proxy, δεν βρήκα κάτι, κοίταξα τις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου, τίποτα περίεργο, κοίταξα το αρχείο hosts, τίποτα περίεργο. Στα εγκατεστημένα προγράμματα δεν έχει κάτι ύποπτο, το antivirus (MS Security Essentials) λειτουργεί κανονικά.

    Το περιέργο είναι ότι έβαλα το Fiddler και είδα ότι όταν στέλνει ο browser το request εμφανίζει ένα μήνυμα "Δεν ήταν δυνατή η δημιουργία σύνδεσης επειδή ο υπολογιστής προορισμού την απέρριψε ενεργά"

    Καμιά ιδέα κανείς;

     


  2. Όταν μίλησα το πρωί μετά παιδιά στην υποστήριξη μου είπαν οτι φταίει η το οτι το server collation SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS δεν είναι ίδιο με
    το data base collation Greek_CI_AS Και ότι η λύση είναι ή να ξανά περαστεί ο sql ή νέο instance. !!!

    Πάντως πες στα παιδιά, αν θέλουν, να μπουν εδώ να μας εξηγήσουν πως τα κατάφεραν να υλοποιήσουν μια τέτοια εφαρμογή :))))

  3. Για κάνε έναν έλεγχο, οι πίνακες της βάσης του Epsilon Net έχουν πεδία με Greek_CI_AS collation? Το collation προχωράει μέχρι column level οπότε είναι πιθανό να είναι μεν ο πίνακας Greek_CI_AS αλλά τα πεδία SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS. Μπορεί να φταίει ο τρόπος που η εφαρμογή δημιουργεί τη βάση...

     

  4. Όπως είπα, πλάκα κάνω! Ωστόσο, αυτό που λέω για τα μισθολογικά κόστη αν και μπορεί να μην έχει (και εύχομαι να μην έχει) νόημα στην περίπτωσή σου, σε άλλες περιπτώσεις έχει. Όπερ σημαίνει χρειάζεται μια πολύ καλή ανάλυση για τα κόστη και μάλιστα, το "έχει/δεν έχει νόημα" αλλάζει από τον έναν στον άλλον.

    Συμπερασματικά, για να αποφασίσεις αν σε συμφέρει ή όχι, ειδικά σε περιπτώσεις που οι δύο λύσεις έχουν παραπλήσια κόστη, θα πρέπει να γνωρίζεις το Total Cost of Ownership για την κάθε λύση. Το TCO δεν είναι κάτι που υπολογίζεται εύκολα καθώς θα πρέπει να έχεις υπόψην όλα τα κόστη, κρυφά και φανερά. Αν βάλεις στις μηχανές αναζήτησης "Exchange TCO" θα βρεις πολλά refs και μέσα σε αυτά, αυτό: http://www.infotech.com/research/exchange-2010-total-cost-of-ownership-calculator

     

  5. Δεν τίθεται θέμα για τα αποτελέσματα του Bing, τουλάχιστον στην Ελλάδα υπολείποται κατά πολύ του Google. 

    Στο MVP Summit μας είχαν δείξει το Bing να κάνει εκπληκτικές αναζητήσεις ωστόσο αυτό γιατί γίνεται fine-tune για την κάθε κατηγορία αναζήτησης. Μπορεί για έναν Αμερικάνο να δουλεύει πολύ πιο καλά, δεν ξέρω, αλλά για την Ελλάδα ο γενικού τύπου τρόπος αναζήτησης του Google δουλεύει πολύ πιο καλά.

    Πάντως, εγώ απλά στάθηκα στο τεχνικό κομμάτι του άρθρου, μου φαίνεται πολύ naive. Αν ήμουν Google (που δυστυχώς δεν είμαι) και θεωρούσα ότι κάτι τέτοιο γίνεται, θα αφιέρωνα όλα τα απαραίτητα resources για να παρουσιάσω ένα rock-solid case που δεν θα επέτρεπε καμία άρνηση από την μεριά του αντιπάλου.

     

  6. Χμμμ... είναι πολύ ενδιαφέρον...

    Ωστόσο, θα περίμενα από τη Google με τόση τεχνογνωσία να μπορούσε να παρουσιάσει τον τρόπο που γίνεται αυτό. Όχι ενδείξεις ("βάλαμε αυτό, βγήκε αυτό") αλλά αποδείξεις. Λέει πχ ότι μπορεί να μαθαίνει το τι ζητάει ο χρήστης από το google *ίσως* μέσω του Customer Experience Program ή *ίσως* μέσω του Suggested Sites. Και δεν το τσεκάρισαν παραπάνω; Να δοκιμάσουν το ίδιο με FF? Να βάλουν τον Fiddler να δουν τι γίνεται; Να χρησιμοποιήσουν ολόκληρο το infrastructure που έχουν για να καταλάβουν τι γίνεται;

     

  7. Προσωπικά ποτέ δεν "παρακάλεσα" μέσω της community δουλειάς μου. Τόσο μπορώ να προσφέρω και τόσα μπορώ να κάνω και αν αρκούν έχει καλώς.

    Από την άλλη, το μεγαλύτερο benefit του να είσαι MVP είναι να μπορείς να μιλήσεις *απευθείας* με το product team και τον product manager της τεχνολογίας που σε ενδιαφέρει.

    Priceless.

     

  8. Όπως κανένα σύστημα δεν είναι 100% ασφαλές έτσι και κανένας θεσμός αξιολόγησης δεν είναι τέλειος. Παντού μα παντού υπάρχουν εκείνοι που κερδίζουν αναγνώριση με την αξία τους κι εκείνοι που την κλέβουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Μπορεί να υπάρξουν κάποιοι που δεν παίζουν με τους κανόνες όμως αργά ή γρήγορα φαίνεται η αξία του καθενός. Ας μην επικεντρώνουμε στις ειδικές περιπτώσεις - αργά ή γρήγορα ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι - και ας μην δημιουργούμε θέμα από το τίποτα.

     

  9. Να τα πω κι εδώ, μιας και δεν έχουν να κάνουν με τον αν είναι για dev ή για itpros, οπότε ακολουθεί cross-post από το dotNETZone.gr:

    Από την μεριά των διοργανωτών, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για όλα αυτά που πρόσφεραν:

    Όσους παρακολούθησαν για τη συμμετοχή τους και τα σχόλιά τους. Να ξέρετε ότι χωρίς προτάσεις και απόψεις θα κάνουμε του κεφαλιού μας, αυτά που νομίζουμε εμείς ότι ενδιαφέρουν τον κόσμο. Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι πάντοτε αυτά που σκεφτόμαστε είναι αυτά που θέλετε!

    Όσους βοήθησαν στη διοργάνωση. Η βοήθειά τους είναι priceless. Ειδικά τα παιδιά με τα κόκκινα μπλουζάκια! Άπειρα "ευχαριστώ"...

    Τους χορηγούς. Χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτα, ωστόσο feels good να ξέρεις ότι σε στηρίζουν γιατί βλέπουν ότι έχεις πιάσει τον παλμό της αγοράς.

    Του χρόνου σίγουρα θα προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο. Τώρα που ξέρετε πως είναι τα πράγματα θα φροντίσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να έχετε ακόμα πιο ενεργό ρόλο.

    Τέλος, ως προς τα videos, προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε το requirement ωστόσο αν δεν έχεις προβλέψει εξ αρχής, τότε δυσκολεύουν τα πράγματα. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε, αλλά μιλάμε για πολλές ώρες video που χρειάζεται editing, transcoding και κάποιος να αναλάβει το κόστος του hosting. Κάντε λίγη υπομονή να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε...

     

  10. Μιλάμε για δύο εφαρμογές από διαφορετικούς καταστκευαστές, οπότε υπάρχουν τα εξής σενάρια:

    Να έχει το CRM (υποθέτω εννοείς το Dynamics CRM) δυνατότητα απευθείας import των δεδομένων από το Atlantis.

    Να έχει το Atlantis δυνατότητα απευθείας import από το Dynamics CRM

    Αν και δεν γνωρίζω πολλά από τα δύο αυτά apps, η γενική αίσθηση που έχω ως developer είναι ότι τo πρώτο σενάριο μου φαίνεται χλωμό για ευνόητους λόγους, εκτός αν κάποιος vendor που κάνει customize το Dynamics CRM έχει αναπτύξει κάποια λύση για την Ελληνική αγορά. Μήπως να κάνεις ένα query στην MS Hellas? Το δεύτερο σενάριο είναι πιο πιθανό. Έχεις διερευνήσει με την Altec αν έχουν/μπορούν να προσθέσουν/μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτό το functionality?

    Πάντως τυπικά, τα περισσότερα προγράμματα έχουν δυνατότητα εξαγωγής/εισαγωγής δεδομένων σε generic formats όπως XML, CSV, Excel, κλπ οπότε δες μήπως μια τέτοια χειροκίνητη λύση σε καλύπτει. Τέλος, αν αρχίσει οποιοσδήποτε να πειράζει τους πίνακες της βάσης θα πρέπει να προσέξει πολύ για να μην υπάρχουν "παρενέργειες". Μπορεί για παράδειγμα το Dynamics CRM να κάνει αρκετό housekeeping στη βάση όταν εσύ απλά στον client προσθέτεις ένα νέο contact. Οι παρενέργειες μπορεί να είναι από κάτι το "απλό" πχ να κάνεις ένα campaign και να μην στείλει mail στα contacts που πέρασαν με αυτόν τον τρόπο μέχρι κάτι καταστροφικό, πχ να μπαίνεις στις καρτέλες των πελατών και να σκάει η εφαρμογή.

     

  11. Όχι δεν χρειάζεται, έτσι κι αλλιώς όταν ξεκινήσουν ξανά τα Windows θα γίνει rollback σε όλα τα pending transactions.

    Αυτό το ρωτάς για την τυπική λειτουργία ή για την περίπτωση που συμβαίνει κάτι; Πόσο συχνά σκοπεύεις να κάνεις shutdown/restart?

    Γενικά, έχε υπόψην σου ότι αν ο server για τον έναν ή τον άλλον λόγο φαίνεται να έχει κολλήσει και δεν αποκρίνεται και έχεις ξεκινήσει μια διαδικασία που καθυστερεί πολύ να ολοκληρωθεί, αν κάνεις restart υπολόγισε ότι θα χρειαστεί εύλογος χρόνος για να γίνει το rollback. Ο SQL Server δεν είναι όπως τα Windows που αν κολλήσουν κάνεις restart και δεν έγινε τίποτα...

     

  12. Πραγματικά δεν θέλω να φανώ κακός αλλά τέτοιες συζητήσεις δεν μας τιμούν ως επαγγελματίες. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παιδιά!

    Εντάξει, υπάρχουν πολλά έτοιμα πακέτα εκεί έξω που επιτρέπουν να χτίζεις παπάδες με μερικά κλικ ωστόσο στο 90% των περιπτώσεων ο πελάτης θέλει το κάτι έξτρα που δεν μπορείς να το παρέχεις αν δεν ξέρεις php, MySQL, .ΝΕΤ, SQL Server, κλπ. Και αν δεν το θέλει όταν ξεκινήσει η ιστορία θα το θελήσει στη συνέχεια. Εδώ πολλές φορές εμείς οι developers ενσωματώνουμε λύσεις τρίτων στα προϊόντα μας και όταν έρχεται η ώρα της customιάς χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο γιατί βλέπουμε ότι αυτές οι λύσεις δεν φτάνουν εκεί που θέλουμε.

    Τώρα, δεν με χαλάει καθόλου που υπάρχουν όλα αυτά τα πακέτα. Δεν μου κλέβουν τη δουλειά. Όταν δεν υπήρχαν, όλοι αγόραζαν βασικές υπηρεσίες κατασκευής. Τώρα που η κατασκευή ενός site είναι commodity και όλοι πλέον έχουν ένα site, κάνουν το επόμενο βήμα και αγοράζουν το extra, το integration με το CRM και το ERP, τα Flash και Silverlight RIA fetures, κλπ, κλπ. Άρα, αν προσφέρεις τις υπηρεσίες που ζητούνται στην αγορά τότε δεν μένεις χωρίς δουλειά.

    Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι λάθος εγώ που πιστεύω ότι είναι καλύτερο να πληρώσω Χ λεφτά να έρθει να μου στήσει τον SBS ένας IT pro ή να πληρώσω Υ λεφτά να μου φτιάξει ένας designer τα γραφικά του site ώστε να ασχοληθώ εγώ τελικά με αυτό που ξέρω να κάνω καλά και είμα παραγωγικός. Σίγουρα αν αρχίσω το διάβασμα μπορεί κάποια στιγμή να κουτσοκαταφέρω να κάνω αυτό που θέλω αλλά όταν δεν γνωρίζεις κάτι, βλέπεις μόνο την κορυφή του παγόβουνου και δεν αντιλαμβάνεσαι τι υπάρχει από κάτω.


     

  13. Αν επιχειρήσεις να κάνεις εγκατάσταση, ακόμα και αν βγάλεις το node από το cluster, θα αποτύχει. Το ερώτημα είναι αν θέλετε όντως τις υπηρεσίες των Analysis Services σε 24x7 mode. Δηλαδή, είναι λογικό να θες το OLTP σύστημά σου σε cluster για να είναι διαθέσιμο κατά 99.999...% αλλά το OLAP σύστημα?

     

  14. Αν είχες πρόθεση να αγοράσεις SQL Server 2008 Enterprise τότε ναι, χάνεις το Backup compression. Διαφορετικά δεν το έχεις για να το χάσεις... [:)]

    Πάντως δεν είναι και τόσο killer feature καθώς το compression δεν είναι τόσο μεγάλο και έχει υπολογίσιμο overhead στο CPU utilization.

    Καλύτερα να εξετάσεις το σενάριο να αυτοματοποιήσεις τη διαδικασία κάνοντας zip (7z, rar, κλπ) το bak αρχείο μετά το backup.

  15. H διαφορά είναι στα features. Αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με Express τότε όντως δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί ο πελάτης σου με 1500€, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Και βέβαια, το πέρασμα σε Standard ή Enterprise είναι πάντοτε πολύ εύκολο, όταν αργότερα χρειαστεί.

  16. Τρία πράγματα έγιναν και τελικά έπαιξε. Μπορεί να φταίνε και τα τρία ή μόνο κάποιο από αυτά, ωστόσο δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου για να δοκιμάσω ένα-ένα. Έχουμε και λέμε:

    1. Μετά από σύσταση του fellow MCT Αντώνη Χατζηπαυλή, ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί μια IP διεύθυνση να έχει ξεμείνει σε κάποια ARP cache, έγινε restart οποιουδήποτε device μπορεί να είχε ARP cache.

    2. Τα παιδιά ξαναέστησαν το Windows 2003 Server cluster

    3. Έκανα εγκατάσταση από slipstreamed prepared media (SQL Server 2008 + Service Pack 1 + Cumulative Updates 2 for SP1)

    Works like charm...

     

×
×
  • Create New...