Jump to content

dimitris

Members
  • Posts

    910
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dimitris

  1. Οι εξελίξεις στην ελληνική αγορά έχουν ταράξει τα νερά και μια συγκεκριμένη σκέψη πάει και έρχεται όλο και πιο συχνά στο μυαλό μας: "Ρε μήπως να ξεκινήσω κάτι δικό μου;". Πως όμως; Μπορώ μόνος; Πως θα 

    πληρώνω το νοίκι; Ποιος θα με βοηθήσει; Μια ζωή μισθωτός, δεν έχω ιδέα πως δουλεύει μια εταιρεία! Να σας πω πως υλοποιούμε το MVC; Ευχαρίστως! Φτάνει όμως για να πουλήσω σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά; Ένας χρηματοδότης θέλει ποσοστά από την επιτυχία μου! Και δεν πάω στην τράπεζα για δάνειο να τα κρατήσω όλα εγώ; Θα με πάρουν όμως στα σοβαρά;


    Σε αυτή την ανοιχτή συζήτηση θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε βασικά ερωτήματα και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας. Θα δούμε τι μας προσφέρει το πρόγραμμα Bizspark της Microsoft, τα collaborative workspaces και άλλα resources που βρίσκονται γύρω μας, στην ελληνική και διεθνή αγορά.


    Συντονιστής: Δημήτρης Παπαδημητρίου, dotNETZone.gr

    Συμμετέχουν: Λυδία Μορατζάνη (Microsoft Bizspark, Innovation Center), Νίκος Αναγνώστου (Scicada), Σπύρος Καπετανάκης (CoLab), Γιάννης Κατσιώτης (Parking Defenders)


    Αν θέλετε και εσείς να παρακολουθήσετε το ITPro|Dev Connections 2012, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας σήμερα...

    Φιλικά, 

    Η ομάδα του ITPro|Dev Connections

  2. θα συμφωνήσω με το Νίκο. ΔΕΝ είναι δυνατό (ούτε αποδεκτό) ένα μηχάνημα να μη μπορεί να πάρει ΙΡ από το δίκτυο. Η λύση στατικής ΙΡ θα πρέπει να είναι μόνο προσωρινή γιατί καθιστά μη διαχειρίσιμο (στο κομμάτι αυτό) το PC. Με κάποιο low-level troubleshooting (Wireshark κλπ) μπορεί να στοχοποιηθεί ο ένοχος σχετικά εύκολα και να φτιαχτεί.

  3. Η Microsoft δεν πληρώνει την BSA - είναι μέλος της. Η BSA είναι ένας οργανισμός που απαρτίζεται από πολλές εταιρείες-μέλη και ελέγχει τη νόμιμη χρήση του λογισμικού των μελών της. Αν λοιπόν στις αρχές του χρόνου η BSA σας είχε ζητήσει τις άδειες, πρόκειται για διαφορετική ενέργεια από αυτή που κάνει τώρα η Microsoft. Αυτό, δυνητικά, θα μπορούσε να το κάνει και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του χώρου η οποία θέλει να ελέγξει τη νομιμότητα χρήσης του λογισμικού της. Οπότε δεν στα ζητάνε "πάλι".

  4. Βγήκε η "πρώτη έκδοση" του προγράμματος του φετεινού ITPro|Dev Connections 2012, το οποίο θα εμπλουτιστεί και θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Δείτε το σε αυτό το link, και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε σύντομα - το Early Bird λήγει στις 15/10!

  5. Κάτι που έλειπε από τη Microsoft. Και, όπως περίπου διάβαζα στα σχόλια, άλλοι προσθέτουν μισή ίντσα στα τηλέφωνά τους ενώ η Microsoft αγοράζει, χωρίς φανφάρες, εταιρείες με σημαντική τεχνογνωσία και καινοτόμα προϊόντα.
  6. Η καινούργια εφαρμογή My Server που θα βρείτε στο Marketplace για Windows Phone, δίνει τη δυνατότητα σε συσκευές με το λειτουργικό αυτό να ελέγχουν την κατάσταση του Windows Server 2012 Essentials, σαν ένα μικρό εργαλείο montioring. Για να το κατεβάσετε, μπορείτε να επισκεφτείτε το σχετικό link εδώ.

     

  7. Ο Exchange στέλνει μέσω Send connectors, στους οποίους δηλώνεις ένα DNS server για να κάνει resolve και εκ των υστέρων να κάνει και τα SMTP connections (εναλλακτικά δηλώνεις ένα εξωτερικό relay appliance). Ως εκ τούτου, αν συνεχίσει να μπορεί να κάνει DNS & SMTP connections προς τα έξω, δεν θα έχει πρόβλημα - με λίγα λόγια, ο Exchange περιμένει να βρει μια γραμμή internet και τίποτα παραπάνω. Αν πέσει η μια γραμμή internet, αρκεί το appliance να σηκώσει τη δεύτερη και να παίζουν όλα ΟΚ. Δεν έχεις δώσει κάποια πληροφορία πως παίζει το appliance να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα εκεί, αλλά δε βλέπω το λόγο να υπάρξει.

    Γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη υποδομή που έχεις υπ' όψη, σκέφτεσαι κάποιο σενάριο στο οποίο δε θα παίξουν τα παραπάνω;

  8. Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι ζητάς, αλλά δεν βλέπω το λόγο να δηλώσεις κάτι στον Exchange για να λαμβάνει mail αν πέσει η μια ΙΡ. Με λίγα λόγια, ο Exchange θεωρητικά θα λαμβάνει εφόσον υπάρχει ΜΧ αρχείο.

    Για δώσε λίγο περισσότερες πληροφορίες για το στήσιμο.


  9. Αποψή μου είναι ότι ένας Systems Engineer πρέπει να είναι σε θέση να μπορεί να καταvνοει ή και να διαχειριστεί σε κάποιο επίπεδο διάφορα OS ή Services όπως Windows , Linux , SQL , MySql , Oracle.To που είναι Expert (Windows πχ ) δεν αναιρεί ότι πρέπει να έχει κάποιες σφαιρικές γνώσεις και από άλλα OS και Services.

    Συμφωνώ.


    Αν χρειαστεί δηλαδή να ενεργοποιήσεις ή να κάνεις Migrate ένα Cross - Platform Service απο το Linux θα πρέπει να σε βοηθήσει κάποιος ?

    Ναι! :P
    Ή, ας πούμε, εξαρτάται.
    Αν πρόκειται για το περίπτερο της γειτονιάς που το έστησε ο ανηψιός του περιπτερά σε Ubuntu (και ο οποίος βρίσκεται τώρα σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη και το Ubuntu θέλει maintenance), τότε το να ξέρεις 2-3 εντολές Linux ίσως και να είναι καλό. Αν πρόκειται για ένα μεγάλο οργανισμό, του οποίου οι εφαρμογές έχουν πολλαπλά σημεία που πρέπει να προσεχτούν και προφανώς advanced settings, τότε καλύτερα είναι να το αναλάβει κάποιος που πραγματικά ξέρει καλά ένα από τα δύο λειτουργικά/εφαρμογές κλπ.

    Οπότε θεωρώ ότι η απάντηση στην ερώτηση είναι αρχικά "Ναι", με εξαιρέσεις - οι οποίες σε μια μικρή αγορά σαν την Ελληνική είναι μάλλον ο κανόνας.

  10. Έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο είναι αλλαγή στο ίδιο το dashboard του Xbox, και όχι επιπλέον παιχνίδι. Οπότε, είναι και τζάμπα :P

  11. Σε μια (ξανά) μη αναμενόμενη κίνηση, η Microsoft εξαγόρασε την ανερχόμενη υπηρεσία enterprise κοινωνικής δικτύωσης Yammer για 1.2δις δολάρια και θα την εντάξει στο τμήμα του Office.

    Το Yammer, για όσους δεν το ξέρουν, είναι κάτι μεταξύ Facebook και Linkedin. Θυμίζει κάπως το Facebook στον τρόπο λειτουργίας του, αλλά απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρικά περιβάλλοντα, διασυνδέοντας τους χρήστες οργανισμών σε ένα κοινό κοινωνικό δίκτυο.

    Περισσότερες πληροφορίες για την εξαγορά θα βρείτε εδω: http://www.microsoft.com/en-us/news/Press/2012/Jun12/06-25MSYammerPR.aspx.

×
×
  • Create New...