Jump to content

NLS

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by NLS

  1. Λοιπόν ένα ένα. Το reset folders δεν έπαιξε μια και αφορά ουσιαστικά το outlook το ίδιο πρωτίστως. Android δεν έχει, έχει HD2 και iPad. Αυτά τα είχε ήδη όμως. Αυτό που λέει ότι έβαλε ήταν τα connectors που λέγαμε. Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ mailbox (ίσως και 3GB) και πιστεύω κάπου εκεί τα έπαιξε το sync. Κατέστρεψε το τοπικό του outlook το οποίο "είπε" στον exchange με τη σειρά του το πως θέλει τα folders κάτι το οποίο ο exchange δεν... είχε λόγο να αμφισβητήσει αφού ότι έρχεται από το Outlook είναι αυτό που ζητάει ο χρήστης. Μετά με τη σειρά του ο Exchange κατέστρεψε ότι προφίλ είχε σε άλλους υπολογιστές (αφού δεν με ρώτησε πρώτα). Τώρα θα αφαιρέσω το mailbox, θα δω πως γίνεται purge (γιατί αλλιώς το κρατάει κάπου αν θυμάμαι για κάποιες μέρες) και βλέπουμε...
  2. Δεν θα με έβαζα στα τέρατα (και δεν ξέρω και πόσα είναι όσο τρέχουν οι εξελίξεις - μέχρι και η microsoft το κατάλαβε και έσπασε το προηγούμενο classification από certified και gold partnerships), αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ είμαι μακριά από το να ξεκινήσω τώρα τις επαγγελματικές πτυχές του αντικειμένου. Μη-επαγγελματικά ασχολούμαι από 9 χρονών, δηλαδή εδώ και ~28 χρόνια. Τώρα ένας ενιάχρονος "να ξέρει από computer" είναι συνηθισμένο πράγμα. Το 84-85 δεν ήταν όμως. Μάλιστα στις πρώτες εκθέσεις... σχεδόν γνωριζόμασταν οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι. Επαγγελματικά έχω ~15 χρόνια. Όπως είπα δεν με θεωρώ αυθεντία (καλά καμιά φορά με θεωρώ χαχαχα), αλλά σίγουρα δεν είμαι κάποιος που "ε έτυχε" και κάνω το επάγγελμα.
  3. Θέλω να πιστεύω ότι λέτε να σβήσω ΤΟ MAILBOX ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ και να το ξαναφτιάξω. Αυτό το σενάριο δεν παίζει. Ο χρήστης αντίθετα από ότι καταλάβατε ανήκει σε αρκετά πολύπλοκο σενάριο security, είναι enabled για UM (και OCS), το account του "παντρεύεται" και με το PBX κλπ. Το να διαγράψω mailbox μόνο και να ξαναφτιάξω είναι το μόνο που σκέφτομαι. Το θέμα είναι ότι από ότι θυμάμαι όταν μου έτυχε σε παλαιότερους Exchange, μετά δεν μπορούσα να φτιάξω εύκολα νέο mailbox με ίδιο SMTP κλπ. θυμάμαι ότι κάπου "κώλωνε" σε κάτι, αλλά δεν θυμάμαι τώρα τι. Γι' αυτό κάνω και την ερώτηση. Εσείς λέτε ότι μπορώ απλώς να σβήσω το mailbox και μετά να ξαναπροσθέσω mailbox στο χρήστη με ίδια στοιχεία; Όσο για το χρήστη, διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι έκανε ότι σας είπα. Τι να πω, δεν ξέρω. Θυμίζω ότι δεν ανοίγει καν το Outlook (μόνο το OWA) σε κανένα υπολογιστή (εκτός αν διαγράψω προφίλ συν να σβήσει τα sync issues, όπου ανοίγει μια φορά και μετά τέρμα)...
  4. Κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει έστω πως γίνεται να φτιάξω καινούριο mailbox σε υπάρχοντα χρήστη; Με ίδιο SMTP κλπ. (ξέρω πως, απλά θέλω να 2πλο-3πλο τσεκάρω αν υπάρχει κάτι που δεν έλαβα υπόψη) ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ (για τα δεδομένα όχι για τη λύση). Ο χρήστης δεν έβαλε το Live Essentials 2011. Έβαλε τα Outlook Social Connectors. Αυτά μετά το sync παρέδωσαν την καμένη γη που αναφέρω επάνω...
  5. Ένας χρήστης μου εγκατέστησε στο σπιτικό του PC (συνδεδεμένο με το domain της δουλειάς και τον Exchange 2007 SP3 μέσω VPN), το Windows Live Essentials 2011. Αυτό για κάποιο λόγο του κατέστρεψε ΟΛΑ ΤΑ MAILBOX FOLDERS του, το οποίο συγχρονίστηκε με τον Exchange και έτσι ακόμα και μέσω OWA βλέπουμε μια σαλάτα που δεν υπάρχει ΚΑΝ inbox! Μάλιστα μετά το login στο OWA όλα του τα mail (μάλλον όλα του - μαζί με ότι ήταν κάποτε σε φακέλους) βρίσκεται χύμα σε κάποιο root folder (!) και αριστερά δεν φαίνεται επιλεγμένο κάποιο folder! Ψάχνοντας μάλιστα ένα ένα ότι φακέλους έχει (δείτε στο attachment πως είναι) δεν τα ξαναβρίσκω, δεν μπορώ να βρεθώ σε εκείνη τη "μαύρη τρύπα με mail". Πρέπει ξανά (relogin) να ξαναβρεθώ στην αρχική σελίδα. Όπως θα δείτε και στο capture, έχει ελάχιστα mail πια χύμα μια και έφτιαξε ένα φάκελο RESCUE και έκανε 100-100 όλα του τα 6500 mails move εκεί. Όμως δεν υπάρχει πουθενά Inbox. Αφαίρεσε ξανά το essentials, φρόντισε να σβήσει και κάποια μηνύματα μέσα στα sync issues και γενικά έκανε ότι πρέπει για να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Φρόντισε μάλιστα να μπει στον υπολογιστή του γραφείου (που τουλάχιστον από εκεί εκτός δικτύου θα μπορούσε να πάρει το αρχικό του structure με πολύ φρέσκο τελευταίο sync - Παρασκευής) και άφησε τον υπολογιστή και συγχρόνισε με το Exchange καταστρέφοντας ΚΑΙ αυτό το ost. Εννοείται ότι δεν ήμουν παρόν ή γνώστης της κατάστασης αυτής μέχρι το "αμήν". Δεν υπάρχει backup αυτού του mailbox (don't ask) και αναρωτιέμαι ποιες είναι οι σωστότερες κινήσεις για να επιβιώσει ότι είναι δυνατό και να φτιαχτεί ξανά ένα κανονικό mailbox στο χρήστη. Όπως είπα δεν υπάρχει καν κανονικό inbox. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ Δ**ΟΛΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΑΥΤΟ!
  6. Θα σε συμβούλευα επίσης να μου στείλεις PM γιατί η ειδίκευση μου (/μας ως εταιρία) είναι ακριβώς οι τηλεπικοινωνίες. Είμαστε distributors πολλών πραγμάτων που ΘΑ χρειαστείς, ενώ φυσικά έχουμε την γνώση για ΟΛΑ τα παραπάνω (και πολλά που δεν αναφέρονται) μια και σχεδόν τα πάντα έχουν περάσει από τα χέρια μας ενώ ότι άξιζε συνήθως έμεινε και στα χέρια μας. Δεν λέω περισσότερα δημόσια για να μην κάνω κάποια διαφήμιση. Πάντως θα έλεγα να μου γράψεις.
  7. (και τελικά ΔΕΝ έγινα πιο ενεργός)
  8. Είμαι τόσο καιρό registered, είμαι τόσα χρόνια στο χώρο, όταν θέλω είμαι πολυγραφότατος, μάλλον το χρωστάω και στο ίδιο μου το επάγγελμα (και τρόπο ζωής) να είμαι πιο ενεργός στο AutoExec... (τώρα τι post ήταν αυτό;... σκέφτηκα δυνατά απλά )
  9. σκέφτομαι να περάσω μια βόλτα σήμερα όχι καθίστε να το πω καλύτερα: θα κοιτάξω το (ηλεκτρονικό φυσικά) καρνέ μου και σκέφτομαι να σας τιμήσω με την παρουσία μου σήμερα (θα έπρεπε να είμαι πιο ενεργός μάλλον)
  10. Thanks Δημήτρη. Εσωτερικό έχω αλλά δεν έχει νόημα αφού με ενδιαφέρει για συνδέσεις από έξω. Αν και το χρησιμοποιώ θα το καταργήσω μια και πήγα σε commercial λύση που μπορώ να έχω όλα μου τα certificates από εκεί (το εξής ένα).
  11. Ωραία αυτό ξεκαθαρίζει κάτι: Ο Edge παίζει μόνο το ρόλο του SMTP relay. Σαφές. Για τα άλλα όμορφα, ξέρω ήδη. Όπως και ξέρω ήδη ότι αυτά τα κάνω ή ενεργοποιώ και με τον εσωτερικό. Licensing problem δεν υπάρχει. Ευχαριστώ για τη συμβουλή πάντως. Αυτό που μένει αναπάντητο, είναι αυτό που λέει το subject του thread. Διαβάζοντας και άλλη βιβλιογραφία, blogs κλπ. ανακαλύπτω ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη ανάγκη διαφορετικών FQDN (πχ. το OWA γιατί να είναι owa.domain.gr και να μην είναι mail.domain.gr/owa), πράγμα που για κάποιο λόγο ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει ευθαίως... Επειδή μου έχει φάει λίγο "τα συκώτια" το θέμα (και πραγματικά δεν αξίζει, διαφωνώ πχ. με τον Νάσσο που μου λέει "τα certificates είναι δύσκολο θέμα" - όχι δεν είναι, εμείς το δυσκολεύουμε), βλέπω ότι θα πάω σε λύση με wildcard (*.domain.gr και domain.gr και free SANs αν πέσω σε κάνα incompatible με wildcard client) γιατί πραγματικά δεν αξίζει την ταλαιπωρία. Και μάλλον θα γράψω και guide μετά, γιατί λυπάμαι τους επόμενους.
  12. Δημήτρη ευχαριστώ για την απάντηση. Πως βλέπω εγώ το θέμα... Πρώτα από όλα, το άρθρο του Νάσου δεν λέει ότι δεν πρέπει να έχουμε edge (ή γιατί είναι χειρότερο ή τίποτα τέτοιο), λέει ότι μπορούμε να μην έχουμε edge. Πράγμα που ξέρω και έτσι έκανα μέχρι τώρα και γι' αυτό όλες οι τωρινές απορίες μου. Το θέμα είναι ότι Edge μηχάνημα θα έχω έτσι κι αλλιώς (λόγω OCS) και έτσι κι αλλιώς θα είναι σε DMZ κλπ. οπότε δεν με πειράζει να υπάρχει το Exchange Edge και αυτό εκεί. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο. Οι απορίες μου ουσιαστικά παραμένουν. Θα επιστρέψω αφού διαβάσω αυτό: http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb851505.aspx (και θα πω τις θεωρίες μου)
  13. ...btw το άρθρο δεν έχει Edge και ο τύπος μάλιστα αναφέρει ότι... δεν ξέρει τι αλλαγές χρειάζεται για το Edge (!!!) οπότε είμαστε στο σημείο μηδέν κάποιος πρέπει να ξέρει να απαντήσει έτσι απλά: 1α- Θες τα ακόλουθα FQDN στο εξωτερικό DNS: τάδε για το τάδε service τάδε για το τάδε service τάδε για το τάδε service τάδε για το τάδε service 1β- Αυτά τα FQDN είναι στα τάδε μηχανήματα (στον Edge ή στον μέσα το καθένα): ... 2- Certificates πρέπει από τα παραπάνω να έχουν τα τάδε: ... 3- Το τάδε certificate μπαίνει στο τάδε μηχάνημα (ή στον IIS του, ή στο τάδε folder μέσα στον IIS αν δεν αφορά όλο το site) 4- πρέπει/δεν πρέπει ...δεν μπορεί ε; Κάποιος θα το έχει κάνει, δεν φτιάχνω κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο. [] Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να γραφόταν κάτι τέτοιο; Πάντως αν βρω άκρη, θα αναλάβω να το γράψω εδώ τι χρειάστηκε για να μην τραβάει άλλος Χριστιανός (ή ότι θρήσκευμα θέλει ή δεν θέλει) τα ίδια. Νιώθω λες και ψάχνω το Holly Grail ή λες και κάποιος θέλει με το ζόρι να μάθω Καβάφη (το ταξίδι για την Ιθάκη)... ήταν τόσο δύσκολο άραγε να είναι spelled out αυτά που πρέπει να γίνουν όσο αφορά τα domain names και τα ανάλογα certificates; Όλα μαζί, όχι σκόρπια και γραμμένα με τρόπο λες και ντρέπονται να μας πουν. (παιδιά όχι για εσάς, για την βιβλιογραφία μιλάω) Μπορεί κάποιος να βοηθήσει στο format που αναφέρω επάνω; Ευχαριστώ και πάλι.
  14. OK ευχαριστώ. Πάω να διαβάσω και περιμένω κι άλλες απαντήσεις...
  15. Αν υποθέσουμε ένα καθαρό σενάριο Exchange 2007 SP1 με όλα τα πιθανά services που δίνει (συμπεριλαμβανόμενου UM) και ένα single Exchange Edge μηχάνημα και έναν hardware router/firewall (όχι δηλαδή ISA) με δυνατότητα πάντως για DMZ (όπου θα είναι και το edge μηχάνημα). Έχω τις εξής απορίες, για τις οποίες ΔΕΝ βρίσκω μαζεμένο documentation (δηλ. οκ αν διαβάζεις ολόκληρα τα επί μέρους deployment guides πιθανά γίνονται αναφορές σκόρπια): 1) Πόσα FQDN τελικά θα πρέπει να ξέρουν οι εξωτερικοί DNS; (παρακαλώ μη μου πείτε "όσα και τα services" αλλά "τόσα και για τα τάδε και τάδε services" - ήδη είπα ότι θέλω όλα τα δυνατά services να παίζουν και εξωτερικά και εσωτερικά - αυτό το "συγκεκριμένο" information ψάχνω, μια και τα deployment guides θεωρούν περηφάνια τους να σε μπερδεύουν) 2) Πόσα από αυτά θέλουν certificate για να παίξουν; 3) Τελικά τα certificates θα μπουν στον εσωτερικό Exchange; Νόμιζα ότι ο ρόλος του Edge είναι να πάρει επάνω του όλο το Internet traffic για λόγους ασφαλείας και νόμιζα ότι ο router/firewall θα μιλάει μόνο στο DMZ όταν έρχεται κάτι απ' έξω. Κάνω τελικά λάθος; 4) Στα παραπάνω FQDN, μέσα στο certificate θα πρέπει να προσθέσω ΚΑΙ τα εσωτερικά host names των μηχανημάτων; (όποιου από τα δυο χρειάζεται) Ή θα μπορέσω να το αποφύγω αυτό, έχοντας το σωστό entry στους εσωτερικούς DNS; ΠΧ. Αν ο Exchange μου είναι το host "ena", άρα έχει FQDN ena.domain.gr και εγώ θέλω να παίξω το OWA μου εκεί, αρκεί ένα entry στο DNS που να λέει σε ποιο IP είναι ο owa.domain.gr (που θα είναι το ίδιο με το "ena") και μετά το certificate μου θα παίξει; Ή θα βγαίνει και ως ena.domain.gr δεν το γλυτώνω; (εσωτερικά) Αυτή η ερώτηση αφορά όλα τα services, μια και έστω και ένα να μη μπορεί να "κρυφτεί" και να βγάζει τον εαυτό του ως ena.domain.gr, τότε δεν γλυτώνω και πρέπει να έχω και αυτό το FQDN στο certificate. Αυτά. Δεδομένα: - Όλα τα μηχανήματα είναι Server 2008 64bit φυσικά. - Το εσωτερικό domain είναι ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ μορφής με το public registered domain. Δηλ. domain.gr μέσα, domain.gr και έξω (σκέφτηκα ότι θα με διευκόλυνε σε κάποια πράγματα). Επειδή εμπλέκομαι σε ένα project, θα εκτιμούσα κάθε γρήγορη απάντηση (σήμερα δηλαδή []). Όποιος ξέρει ένα από τα τέσσερα, ας απαντήσει μόνο σε ότι ξέρει (με το ανάλογο νουμεράκι). Αν κάποιος μάλιστα μπορεί να απαντήσει αντίστοιχες ερωτήσεις και για τον OCS 2007 R2, please PM me... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  16. εγώ πάντως έχω στείλει mail από το πρωί με όλο το υλικό στο mail του πρώτου post και ούτε φωνή ούτε ακρόαση (για να περάσω όχι να το στείλετε)
  17. παιδιά μόνο σε εμένα σέρνεται το άνοιγμα των virtual μηχανημάτων; επίσης (και) εγώ δεν κατάλαβα το αποδεικτικό που χρειάζεται ποιο πρέπει να είναι έχω ένα screenshot ότι κατέθεσα το evaluation (που όμως δεν φαίνεται ποιος είμαι) επίσης μόλις πρόσεξα ότι αν πας να μπεις σε κάποιο άλλο lab, από κάτω έχει ένα κουμπάκι "completed labs" όπου φαίνεται ότι έχω περάσει κάποιο - αυτό κάνει; κάτι άλλο; που πρέπει να το στείλουμε; στο mail του πρώτου post;
  18. NLS

    www.autoexec.bat

    ναι ωραίες εποχές... ήξερα μεν να τα κάνω αυτά κατ' ανάγκη, αλλά κορόιδευα τους περιορισμένους PC users (όντας Amigάς)
  19. μια ερώτηση... στη σελίδα των subscriptions του technet, έχει ήδη ένα promotion 30% off μέχρι τέλος Μαρτίου επίσης... η προσφορά είναι υποθέτω δεν είναι 30+40% (duh) αλλά το 40% έτσι; (just to be sure)
×
×
  • Create New...