Jump to content

andyboyas

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

andyboyas's Achievements

  1. Οχι έχεις δίκιο δεν είναι οι πολυφωνικές μελωδίες .... Αλλά όλα αυτά γίνονται και σε Symbian OS ... Το ξέρω γιατί μόλις πήρα καινούριο κινητό (Nokia N70) και έχω 'τρελλαθεί' με τα καλούδια που αναφέρεις και εσύ.... Το ερώτημά μου όμως παραμένει : "Τι να τα κάνει αυτά ένας επαγγελματίας" ή καλύτερα "Πώς μπορεί ένας επαγγελματίας να εκμεταλλευτεί όλη αυτή την προσφορά τεχνολογίας" ??? Αυτό που πιστεύω θα ήταν πραγματικά χρήσιμο σε κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών, θα ήταν μέσω ενός Smartphone - όχι να διαβάσει excel, word αλλά - να πάρει παραγγελία από πελάτη του μέσω εφαρμογής η οποία έχει επικοινωνία με το ERP της εταιρείας του (online ή offline το ίδιο κάνει). Και βέβαια το ξέρω ότι αυτό γίνεται με PDAs που επίσης τρέχουν MS-mobile OS, απλά δεν το έχω δεί ακόμα να τρέχει σε Smartphone .... Μόνο τέτοιες killer-apps θα με έπειθαν για την πραγματική διαφοροποίηση των Smartphones από τα άλλα OSs
  2. Εχω HOL broadband pack στο σπίτι εδώ και ένα χρόνο περίπου, και είχα μάλιστα σετάρει όλες οι κλήσεις (in, out) να χρησιμοποιούν το VoIP... Εφόσον η κλήση πετύχαινε, η ποιότητα ήχου ήταν πάρα πολύ καλή (ελάχιστο echoing και μάλιστα σπάνια).. Δυστυχώς στα 384/128 η κλήση αποτύγχανε 60% περίπου. Η HOL μας αναβάθμισε το κύκλωμα σε 512 (χάσαμε το freegr βέβαια ) και οι κλήσεις δεν είχαν τόσο συχνό failure rate ... Αλλά, υπήρχαν μέρες που δεν είχα καν dial tone .... έπρεπε να κάνω reset το router για να μπορέσω να πάρω τηλέφωνο, δεν μπορούσα να καλέσω 131 (ή 1188x πλέον), όταν με καλούσαν και σήκωνα το τηλέφωνο, η σύνδεση δεν γινόταν, οπότε έκλεινα και περίμενα να ξανακουδουνίσει η συσκευή οπότε και μπορούσα να απαντήσω (ο καλών απλά νόμιζε ότι αργούσα να απαντήσω στις κλήσεις ) ... Αλλες φορές καλούσα αλλά έβγαινε τηλεφωνητής λέγοντας ότι η κλήση απέτυχε ..... Ολα αυτά έκαναν την γυναίκα μου έξω φρενών και ... ομολογώ ότι και εγώ εκνευρίστηκα (παρόλο που προέρχομαι από τον χώρο των τηλεφωνικών κέντρων και καταλαβαίνω ότι για όλα αυτά δεν φταίει η HOL) και τελικά αναγκάστηκα να γυρίσω στο παλιό καλό PSTN για όλες τις voice κλήσεις στο σπίτι μου .... Οσο για το γραφείο μου ??? Αν στήσω ένα PC με Asterisk (άσε που δεν έχω τον χρόνο) , φοβάμαι ότι τελικά θα μου κοστίσει αρκετά ακριβά, διότι πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσω για εναλλακτική διέλευση των κλήσεων, just in case το VoIP "χαλάσει" το local CO μου .... (Πριν από μερικούς μήνες στα καλά καθούμενα ο ΟΤΕ μπέρδεψε τις γραμμές μου και ξαφνικά έμεινα χωρίς ADSL) ... Πάντως η κατάσταση σίγουρα πρέπει να καλυτερέψει , είμαι σίγουρος για αυτό, η είσοδος των νέων παικτών (Orascom, Sistema, Intracom) στην Τηλεφωνία, φέρνει νέα δυναμική και αναγκαστικά θα ακολουθήσει και ο ΟΤΕ.
  3. Φίλτατε Συνονόματε ... Ακριβώς τα ίδια γίνονται και από κινητά που ΔΕΝ τρέχουν MS λειτουργικό .... πχ. Nokia με Symbian OS .... Η υπεροχή των Smartphones ίσως είναι αλλού ... αλλά ακόμα δεν έχω δεί κάτι που θα με πείσει για αυτό - σημειωτέον είμαι χρήστης κινητού από 04/94 και έχω δεί σχεδόν όλα τα κινητά από τότε. Ενα κινητό φαίνεται στον δρόμο , όταν οδηγάς ιδιαίτερα, πόσο εύκολο είναι να σημειώσεις ενα ραντεβού, να καλέσεις ένα contact με το dial-by-name που αναφέρεις, να δείς το ημερολόγιό σου .... Τώρα αν θα έχω πολυφωνικούς ήχους ... ως επαγγελματίας (τεχνικός ή πωλητής ή marketeer ή ό,τι άλλο θες) λίγο με απασχολεί... Εκτός βέβαια αν οι πολυφωνικοί ήχοι με κατευθύνουν να κάνω την δουλειά μου καλύτερα ή/και ευκολότερα .
×
×
  • Create New...