Jump to content

vassilis

Members
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by vassilis

 1. Καλημέρα, σε 3 pcs κάναμε ενα homegroup για να μοιράσουμε εκτυπωτές και φακέλους. Σε ένα συγκεκριμένο φάκελο στο sharing->share προσθέσαμε το homegroup. Η απορία μου είναι στο advanced sharing στα permissions ποιους δηλώνουμε? Είναι το group administrators και ο φάκελος δεν είναι προσβάσιμος. Θα πρέπει να δηλωθεί και το group everyone?

 2. Βλέπωντας το screenshot που έβαλες πιστέυω οτι η καρτέλα SQL αναφέρεται για απευθείας σύνδεση σε κάποιο *.mdb αρχείο απο MS Access ή MS SQL Server, ή και για σύνδεση μέσω ODBC data source (επιλογές "Initial Catalog" και Username/Password ).

   

  To βλέπω σαν απίθανο να υποστηρίζει firebird βάση καθώς δεν είναι συμβατές με MS SQL . Ίσως είσαι τυχερός και μπορέσει να παίξει μεσω odbc data source και τον παρακάτω odbc driver.

   

  http://sourceforge.net/projects/firebird/files/firebird-ODBC-driver/2.0.3-Release/Firebird_ODBC_2.0.3.154_Win32.exe/download

   

  Δοκίμασε σε ένα τεστ περιβάλλον με ένα αντίγραφο της βάσης που θέλεις.

  Και με ένα sample Mysql που δοκίμασα τό ίδιο μήνυμα παίρνω. Το ODBC δεν είναι μόνο για mdb αρχεία? 

 3. post-9217-0-59428600-1453797128_thumb.jpg

   

  Είναι στον ίδιο υπολογιστή και η βάση και η barcode εφαρμογή. Και θέλω να πάρω από τους πίνακες τις βάσης κάποια πεδία για το barcode. Και δηλώνω το path στο filename. (C:\Firebird\employee.fdb), στα άλλα τα αφήνω κενά. 

  post-9217-0-59428600-1453797128_thumb.jpg

 4. Καλησπέρα, έχω έναν bar code printer και προσπαθώ να συνδέσω την εφαρμογή του που παράγει το barcode με μια βάση sql ώστε να παίρνει από εκεί κάποια πεδία και να κάνει τη συσχέτιση. Η βάση είναι η Open source firebird. Το πρόβλημα είναι ότι όταν δηλώνω το αρχείο *.fdb  λέει ότι ή δεν υπάρχει ή είναι λάθος στο Login. Username- password δεν έχει η βάση. Τί άλλο μπορώ να κοιτάξω? Το δοκίμασα με βάση excel και λειτούργησε, αλλά από sql δεν γνωρίζω τί χρειάζεται. 
  ευχαριστώ

 5. Καλημέρα, στα windows 7 όταν αντέγραφες ένα αρχείο σε ένα φάκελο που υπήρχε αρχείο με το ίδιο όνομα , του άλλαζε αυτόματα όνομα με την προθήκη ενός αριθμητικού. Στα 10 γνωρίζει κανείς αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?

  ευχαριστώ 

 6. Στο https://github.com/ellak-monades-aristeias έχουν καταχωρηθεί και υλοποιούνται 70 έργα των Μονάδων Αριστείας.

   

  Σας προτείνουμε να συνδεθείτε και να παρακολουθείται την πρόοδο των έργων που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ενημερώνεστε αυτόματα για κάθε έργο με την λειτουργία "Watching, Be notified of all conversations."

  ανά έργο.  Επίσης μέσω της λειτουργίας "issues" επικοινωνειται με την ομάδα έργου.

   

   

  Εάν δεν έχετε κωδικό στο GITHUB μπορείτε να εγγραφείτε στο https://github.com/join

   

  Μπορείτε να ενημερώσετε και όποιον άλλο γνωριζετε να συμμετέχει στην ανάπτυξη και δοκιμή αυτών των έργων.

 7. Ξαναέστησα το win10 με το office 2013, και στο outlook εξαφανίστηκε η δυνατότητα του color categorize και στα email και στο calendar ενώ υπήρχε με τα win8.1. Κάπου διάβασα ότι ίσως φταίει το email account που είναι otenet imap, αλλά και πάλι όταν έκανα το "upgrade to core categories από το properties του λογαριασμού δεν λειτούργησε. Γνωρίζει κανείς τίποτα ?

   

  ευχαριστώ 

 8. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ αναζητά προγραμματιστές οι οποίοι έχουν εμπειρία στο ανοιχτό λογισμικό Koha για την περαιτέρω ανάπτυξη προσθέτων.

   

  Όσοι ενδιαφέρονται ή γνωρίζουν κάποιον που να ενδιαφέρεται μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους με email στο info@eellak.gr

  --

  ΕΕΛ/ΛΑΚ
  www.ellak.gr
  Τηλ: 210 7474271 

 9. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ αναζητά 3 προγραμματιστές οι οποίοι έχουν πολύ καλή γνώση σε

  - Wordpress ή/και Drupal (php developer)

  - C++

  - Javascript

  με άμεση διαθεσιμότητα για απασχόληση για 3 μήνες (full time) σe open source έργο, του οποίου η πρώτη έκδοση θα πρέπει να παραδοθεί αρχές Οκτωβρίου.

   

  Όσοι ενδιαφέρονται ή γνωρίζουν κάποιον που να τον ενδιαφέρει μπορούν να επικοινωνήσουν με email στο info@eellak.gr

  --

  ΕΕΛ/ΛΑΚ
  www.ellak.gr
  Τηλ: 210 7474271 

 10. Σε ένα pc με windows 8.1 και μια βάση βάλαμε ένα backup πρόγραμμα. Γενικά πια είναι μια πρακτική τακτική για το προγραμματισμένο backup? Με καθημερινό full backup είναι καλημένο το pc? Μήπως να βάλουμε να παίρνει 2 φορές την ημέρα μιας και οι εγγραφές είναι συχνές? Σκεφτόμαστε επίσης, μια φορά την εβδομάδα να παίνει και image στο partition. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα? 

 11. καλησπέρα, στα windows 8 με touch screen monitor, λειτουργούν όλες οι εφαρμογές με αφή ή πρέπει και η εφαρμογή να είναι φτιαγμένη ειδικά για την οθόνη αυτή? Για παράδειγμα και το office και το Nero θα λειτουργούν με αφή ή πρέπει να ρωτήσουμε αν είναι φτιαγμένη η εφαρμογή ειδικά για windows 8?

  Ευχαριστώ

 12. Στη τελευταία συνάντηση του Φεβρουαρίου ανέφερε ο Κλαδάκης ότι υπάρχει εδώ μέσα ένα link που μπορεί κάποιος να προτείνει το επόμενο θέμα συζήτησης σε ένα Live ή web meeting. Δεν έχω καταφέρει να το βρω μέχρι τώρα. Αναφερόταν στο site Autoexec.

 13. Υπάρχει κάποιο link που μπορεί κανείς να ζητήσει κάποια παρουσιάση για συγκεκριμένες τεχνικές ή προϊόντα? Κάτι σχετικό είχε υποθεί στο τελευταίο μηνιαίο meeting .

×
×
 • Create New...