Jump to content

Ioannis Alexopoulos

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ioannis Alexopoulos

  1.  

    Καλησπερα σε ολους. Αυτην την φορα θα ειμαι και εγω εκει.

     

    Η απουσια μου αν και δεν ηταν σωστη , ηταν επικοιδομητικη τουλαχιστον γιατι επεισα και υλοποιησα στην εταιρια που εργαζομαι να προχωρησει με 95% λυσεις Microsoft.

     

    Οποτεε φερνω νεα απο ιδεες Inovvative στον χωρο του Virtualization & Exchange.

     

    Τα λεμε εκει.

     

  2. Open Source Portable Gaming Device.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

               

    Μια νέα Portable Gaming Device χειρός άρχετε να ταράξει τα νέα στον χώρο των Games που χρησιμοποιών PSP & Nintendo DS.

     

    Η νέα Portable Gaming Device χειρός λέγεται GP2X και μπορεί να παίξει ταινίες, όλα τα Emulated Games που αγαπησαμε από την Amiga 500 έως και το ξεχασμένο ATARI 2600 στο πατάρι του σπιτιού μας.

     

    Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι η Portable Gaming Device, μπορεί να υποστηρίξει όλα τα Linux Emulator Games, μέχρι ακόμα και Games από το PSone!!

     

    Περισσότερες πληροφορίες www.gp2x.com

  3. Καλησπέρα και Χρονιά Πολλά σε όλους.

    Όλοι χρησιμοποιούμε τον WSUS Server, (αν όχι τον Microsoft  SMS), για να κάνουμε Deliver όλα τα Updates που χρειάζονται ώστε τα συστήματα μας να είναι Up To Date με Patches,Hot fixes,Malicious Removal Tool και ότι άλλο χρειάζεται.

    Το πρόβλημα είναι ότι, λόγω της δομής του WSUS, ο τρόπος με τον οποίον κατεβαίνουν στα Clients τα Updates δεν είναι τίποτα άλλο από HTTP διάλογος με τον Client και τον WSUS Server στο Port που έχουμε ορίσει (Default 80, Alternate 8530).

    Στην ουσία αντί να κατεβαίνουν τα δεδομένα κατευθείαν από τους Microsoft Server κάπου από τον πλανήτη, κατεβαίνουν μέσα από το δικό μας Intranet, με σωστό σχεδιασμό, οι Clients θα παίρνουν τα update από τον Local Lan (έχω γράψει σχετικό άρθρο για το Integration WSUS GPOs in Active Directory Sites and Services Policies).

    Τι γίνεται όμως όταν έχουμε Clients που είναι σε Branch που δεν έχουν Locally Server εξοπλισμό??

    Όταν οι Clients πάρουν την πολιτική μας, τότε θα αναζητήσουν τον WSUS Server που έχουμε ορίσει, και θα δημιουργήσουν μεγάλο Traffic στο δίκτυο, ειδικά αν τα Clients προσπαθήσουν να πάρουν XP Service Pack, office Service Pack etc

    Έτσι, τοποθετούμε στον IIS του WSUS Server που έχουμε, το σχετικό Setting για Bandwidth Control όπως φαίνεται στο διάγραμμα, ώστε να μην δημιουργούμε άσκοπο Traffic.

    Βεβαία υπάρχει και η οδός να μην πειράξουμε τίποτα και μέσω του δικτυού μας να τοποθετήσουμε πολιτική στα κυκλώματα (Cisco QoS), αλλά η άνω μέθοδος από ένα κεντρικό σημείο, εξασφαλίζει ευκολότερο Administration.

    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Με εκτίμηση.

     

    Αλεξόπουλος Ιωαννης MCSE

    Ioannis_Alexopoulos@hotmail.com

  4. Ο WSUS όπως όλοι γνωρίζουμε είναι σαφώς ανώτερος από τον προκάτοχο του (SUS), ειδικα με την διανομή WSUS Service Pack 1.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Παραμένει όμως το σημαντικό θέμα, αυτό την εύκολης διαχείρισης.

    Λόγω της δομής των Windows Update Services, το configuration των Clients γίνεται μέσα από την διασύνδεση GPO στα συγκεκριμένα OUs που βρίσκονται τα Computer Object που θέλουμε να παίρνουν αυτόματα Updates από τους Intranet WSUS Servers.

    Όλοι δυστυχώς γνωρίζουμε το Administrative Cost αυτής της κατάστασης, πρέπει να φροντίζουμε πάντα τα Computer Objects να βρίσκονται στα σωστά OUs ώστε να μπορούν τα τερματικά μας να πάρουν την πολιτική.

    Δεν θα ήταν ωραία απλά να στήναμε τoν WSUS και να μην χρειάζεται να προσέχουμε τα OUs???

    Είναι λύση είναι απλή και λέγεται GPO to Site. Δηλαδή τοποθετούμε την πολιτική σε επίπεδο Site και όχι OU.

    Απλώς από την GPMC (Group Policy Management Console, πάντα μιλάμε για έκδοση Service Pack 1 και πάνω), επιλεγούμε Sites, Show All Sites, και κάνουμε απλώς Link την πολιτική στο Site που θέλουμε.

    Αυτό διασφαλίζει ότι πάντα ότι και να γίνει τα τερματικά θα παίρνουν την πολιτική για τον WSUS γιατι το ADM που την ορίζει αφορά Computer Configuration, και το Computer Configuration ανήκει ως δομή στα Active Directory Site & Services.

    Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για ότι χρειαστείτε, ειμαι στην διάθεση σας.

    Αλεξόπουλος Ιωαννης [email protected] (msn account, feel free to add me please)

×
×
  • Create New...