Jump to content

Blackman

Members
  • Posts

    1970
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Blog Comments posted by Blackman

  1. :) καλή πρόσπάθεια... αν και είναι μόνο για το aircrack (σε σχέση με το BT)... το είχα παρουσιάσει μαζί με τον gspiliot πέρυσι στο IT Pro Connections όπου σπάσαμε ένα δύκτιο της περιοχής που έγινε η παρουσίαση live...

    είχαμε δημιουργήσει και 2 tables...ένα με ελληνικά ονόματα και όλους τους συνδιασμούς τους και ένα με όλα τα κινητά τηλέφωνα. (1 χρόνο τώρα λέω συνέχεια ότι θα τα ανεβάσω κάπου να τα πάρουν και άλλοι και όλο το ξεχνάω)

     

    δες ότι άλλο έχω γράψει κατά καιρούς και stay tuned. μόλις βρω λίγο ελεύθερο χρόνο από την δουλειά.

     

    καλη συνέχεια και δώσε πράμα στο λαό

  2. Να πω ότι είσαι ένας μικρός Θεούλης;

     

    το είχα δει στην Codeplex (open source λέμε) και σκέφτηκα ότι τα αποτελέσματα θα ήταν πάλι χαοτικά όπως και σε άλλου τύπου αναλύσεις.

     

    αλλά αυτό που έφτιαξες σε κατατάσει σε κατηγορία Valentino & Valepago

     

    respect

  3. πολύ ωραία αναδρομή Γιώργο.

     

    η πρώτη μου επαφή ήταν με Windows NT και exchange 5.5...

     

    τότε παράλληλα σαν φοιτητής δούλευα και στην γνωστή πολυεθνική Bosch σαν user support τότε και μετά σαν systems & network engineer.

     

    η Bosch είναι beta tester (τουλάχιστον τότε ήταν, τώρα δεν ξέρω αν είναι ακόμα) για την Microsoft, με αποτέλεσμα πολλά πρ΄γματα ερχόντουσαν σε μεγάλες κεντρικές εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο για να δοκιμαστούν σε βαριά παραγωγικά περιβάλλοντα.

     

    έτσι είχα την ευκαιρία και την τιμή το 2000 να πάω στην Στουτγκάρδη για να μας παρουσιάσουν το νέο Active Directory (το στόμα όλων είχε πέσει μέχρι το υπόγειο) και φυσικά όλα τα σχέδια της MS για τον Exchange και πως είχε σκοπό το κομμάτι IT (που ήταν ολόκλρηση εσωτερική εταιρεία σε αυτόν τον κολλοσό) να χρησιμοποιήσει και να δοκιμάσει τις νέες καινοτομίες της Microsoft.

     

    νιώθω τυχερός που έχω ζήσει όλη αυτή την ανάπτυξη σχεδόν από την αρχή...

  4. η μορφή του Stig με την άσπρη φόρμα ήταν το κάτι άλλο και μου έκανε εντύπωση όσα διάβασα και εγώ. Τον κεντρικό σχολιαστή ανέκαθεν δεν τον πήγαινα και πολύ...μάλλον λόγο των κακεντρεχών σχολίων που έχει κάνει για την Ελλάδα κατά καιρούς,οπότε μετά την απομάκρυνση και του συγκεκριμένου Stig και των οδηγικών του ικανοτήτων μάλλον θα σταματήσω να το βλέπω τελείως. Όχι ότι δεν θα βρουν κάποιο ισάξιο για να συνεχίσει το ρόλο...

     

    Από εκεί και πέρα προφανώς όλα τα κυκλώματα προφανώς προσπαθούν να έχουν έσοδα από IP, όπως το λες και εσύ.

    Αλλά μάλλον είναι και αυτό TCP/IP = Tocal Cost Productivity/Intellectual Property :-P

     

    α...και για ποιον blogger αναφέρεσε; :-P

  5. Αντώνη...βρήκα υπέροχο το άρθρο και το συλλογισμό σου...

     

    σε όλα τα πράγματα παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο και φυσικά και η προσωπική γνώμη του καθενός...είναι το αντίστοιχο του άν ένα ποτήρι με νερό μέχρι τι μέση είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο...

     

    ακόμα και ένα μαύρο μπλουζάκι που από τα πολλά πλυσίματα φτάνεις σε κάποιο σημείο που δεν ξέρεις αν είναι μαύρο...γκρι...ή απλά ξεβαμένο...

     

    αν πας διακοπές και δουλεύεις...κάνεις διακοπές ή δουλεύεις ή κάτι ενδιάμεσο; ή τίποτα από τα δύο;

  6. φυσικά εδώ και αρκετά χρόνια η Microsoft έχει μπει στο παιχνίδι αυτό και υποστηρίζει επίσημα την όλη διαδικασία και βρίσκεται και στο codeplex σε μεγάλο ποσοστό. Είναι φυσικό μεγάλα έργα που χρειάζονται πολλές εργατοώρες και αρκετούς πόρους να σχετίζονται με κάποια εταιρεία από πίσω.

     

    Έχω αναφέρει ξανά ότι αυτό που είδα εγώ να κάνει η Microsoft είναι να μπαίνει επιχειρηματικά στο open source και γενικά να δίνει αρκετά πράγματα δωρεάν και μεγάλα έργα με απότερο σκοπό το να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την πίτα.Αυτό που μου φαίνεται όμως κάπως υποκριτικό είναι από όλους αυτούς που έχουν κατηγορίσει κατά καιρούς την Microsoft και οι οποίοι είναι οπαδοί του linux & του ανοιχτού κώδικα, να σου λένε ευθαρσώς ότι αυτό που φτιάχνουν εκείνοι δεν έχουν σκοπό να το δώσουν.

     

    Όσο είσαι σε επίπεδο μαθητή/φοιτητή δεν καταλαβαίνεις τις έννοιες και ο Τσάμπας είναι ο αδερφός σου, όμως όταν όλοι αυτοί πάνε να εργαστούν ξαφνικά οι σταθερές αντιλήψεις πάνω στο να μοιράζουμε τα πάντα καταλήγει στο απλά να χρησιμοποιούν ότι τους δίνεται σε open source και να εκμεταλεύονται όλα αυτά τόσο για να δημιουργήσουν κάτι που να το πουλήσουν ή στο να δώσουν κάποια υπηρεσία δύσκολα εώς καθόλου μετρήσιμης σε οικονομικά μεγέθη.

     

    Και φυσικά δεν μιλάμε απλά για κεφάλαια στον τρόπο που προχωράνε, γιατί απλά έτσι είναι η Επιχειρηματικότητα παγκοσμίως, αλλά αυτό που εστιάζω προσωπικά είναι στους ίδιους τους ανθρώπους που τελικά μάλλον κάποιον κοροϊδεύουν.

×
×
  • Create New...