Jump to content

alfisti1977

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

alfisti1977's Achievements

Junior IT

Junior IT (1/5)

0

Reputation

  1. Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Νόμιζα οτι η exmerge παίζει για exchange 2003.Η λύση που βρήκα δεν με καλύπτει γιατι θέλω να σβήσω κάποια mail απο συγκεκριμένα mailbox. τώρα οσο για το παράνομο, εγώ είμαι ένας μικρός και φτωχός IT , εντολές εκτελώ !!!
  2. Γειά χαρά σε όλους. 'Εχω ενα προβληματάκι και θέλω τα φώτα σας. Θέλω να σβήσω ένα mail απο τον exchange (2007 rtm)που στάλθηκε απο έναν χρήστη σε κάπους άλλους μέσα στην εταιρία. Θέλω να σβήσω το mail απο τον χρήστη που το έστειλε και απο τους χρήστες που το έλαβαν, μόνιμα. Θέλω να χαθεί κάθε ίχνος του συγκεκριμένου mail, if you know what i mean[]. Βρήκα μία λύση με την get-mailbox | Export-Mailbox –ContentKeywords "something" –TargetMailbox Administrator –TargetFolder 'MyData' –DeleteContent, αλλά δεν κάνει αυτο που πραγματικά θέλω. Any ideas?? Ευχαριστώ.
  3. Λοιπον.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Στον IIS του exchange erver είναι check το use integrated windows authentication? Έχω ακούσει επίσης ότι ο ΙΕ6 έχει κάποιο bug πάνω σε αυτό , για κοίταξέ το λίγο. Βάλε τον 7 στον client υπολογιστή. Μετά δοκίμασε το εξής. Όταν ο χρήστης κάνει login στο OWA να γράψει το domain πριν το user name. Domain\user . Αν δεν δουλέψει κάτι από αυτά κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με το replicate του exchange με τον domain controller. Αυτό παίρνει χρόνο μέχρι να γίνει. Για δοκίμασε αυτά, σταύρωσε το κιόλας πες και φτού σκουλικομηρμηγκότρυπα και πες μας.
  4. Πάνο τα πράγματα είναι απλά....σχετικά.... [] Εννοείτε ότι για να στήσεις exchange πρέπει να έχεις πρώτα στήσει το active directory, έχεις κάνει joint τον υπολογιστή στο domain και βάζεις μέσα το cd του exchange. Δηλώνεις τα roles που θέλεις να εγκαταστήσεις και πατάς το μαγικό κουμπάκι next. Εδώ ο installer του exchange κοιτάει να βρει τι του λείπει για να συνεχίσει την εγκατάσταση. Το τι του λείπει θα σου τα βγάλει σε μια λίστα με ένα url από κάτω που θα υποδικνείει που θα κατεβάσεις αυτό που του λείπει. Αν δεν έχει internet ο υπολογιστής που στήνεις τον exchange σημείωσε τα url και κατέβασε το περιεχόμενο από κάποιον άλλον υπολογιστή που έχει. Αφού τα κατεβάσεις εγκατέστησε τα στον υπολογιστή που θα βάλεις τον exchange και ξανά τρέξε την εγκατάσταση. Άντε και καλό κουράγιο.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
  5. Λοιπόν. Βρήκα μία λύση αλλά ακόμη δεν έχω βρεί γιατί συμβαίνει αυτό...Ενοώ η λύση, και αναλύω... Στο web access στις επιλογές , υπάρχει μία ρύθμιση για την μορφή του μηνύματος. Εκεί έχει δύο επιλογες. 1. ΗΤML format και 2. απλό κείμενο. Όταν βάζω απλό κείμενο το mail μπορεί να το διαβάσει κανονικά ο παραλήπτης. Να σημειώσω ότι αν μπείς στο OWA με firefox δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Στέλνεις και το mail μπορεί να το διαβάσει κανονικά ο παραλήπτης χωρίς να ρυθμίσεις απλό ή html μορφής κείμενο στι επιλογές του OWA. Έρξα μια ματια στον IIS των mail server αλλα δεν βρήκα κατι που να φαίνεται οτι προκαλεί το πρόβλημα. Tί να πω? Για πείτε και εσείς! Γρηγόρης.
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου. Το θέμα είναι ότι και οι δύο exchange έχουν την ίδια ρύθμιση πάνω σε αυτό και ο ένας στέλνει κανονικά. Ξαναλέω ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο όταν στέλνεται mail απο το OWA. Ευχαριστώ. Γρηγόρης.
  7. Γειά χαρά σε όλους. Έχω ένα προβληματάκι σχετικό με owa και θα ήθελα την συμβουλή σας . Έχω στήσει δύο exchange 2007 σε δυο διαφορετικά domain. Domain1 exchange 2007, domain2 exchange 2007 SP1.Έχω ενεργοποιήσει το OWA και δουλέυει μια χαρά . όσπου χθές παρατήρησα το εξής φαινόμενο. Όταν ένας χρήστης του ενός domain (domain1.gr) στέλνει ένα mail σε έναν χρήστη του αλλου domain (domain2.gr) μέσω owa τα ελληνικά στον χρήστη που λαμβάνει τα mail (domain2) εμφανίζονται με foreign χαρακτήρες, τετραγωνάκια και τριγωνάκια.Σημειώνω οτι ο χρήστης 2 βλέπει το mail apo to outlook .Δεν λέω καλά τα συμβολάκια αλλα οχι όταν αυτα βγαίνουν αντι των ελληνικών. Ρε αδελφέ το παίρνεις και πατριωτικά [] . Τώρα αν ο αλλος χρήστης στείλει mail μεσω OWA (domain2), ο αλλος χρήστης το λαμβάνει κανονικά (domain1) . Προσπάθησα να βρώ μια λύση αλλα μέχρι στιγμής τπτ. Έχω ελέγξει τα regional των client, τα enconding , τις γλώσσες που χρησιμοποιούν στον explorer, τα regional των exchange και τζίφος. Αν κάποιος έχει να προτήνει κάτι ή ξέρει κάποια λύση θα το εκτιμούσα. Γρηγόρης.
  8. Θανάση πιστεύω οτι η τελευταία λυση έχει να κάνει με το γεγονός ότι είσαι επηρεασμένος με τα επίκαιρα γεγονότα. Στάχτη και μπούρμπερη ετσι? Το σκέφτηκα και κατέλειξα στο γεγονός οτι δεν εχω κουκούλα. Ασε που μετά πρέπει να ξαναστείσω exchange [:|] . Ειμαι καλυμένος με το πρωτο που είπες οτι το εννοεί. Για 3rd party tools δεν το συζητάω... οχι. Thanks!!
  9. 1.Το mail που στέλνει έχει attachments? Αν ναι τί attachments ειναι αυτά? 2. Ο συγκεκριμένος έχει ξαναστείλει mail?
  10. Παιδιά το ποιό πιθανό αν ειναι τα PTR Records. Επικοινώνησε με τον provider και δήλωσέ τα. Αυτο το κάνει σε εναν συγκεκριμένο λογαριασμό του yahoo? Ρε μπας και ειναι το mailbox του χρήστη γεμάτο. Αστείο μπορεί να ακούγεται αλλα για τσέκαρέ το λίγο αν δεν το έχεις κάνει.
  11. Αγαπητοί συνάδελφοι Έχω ενα θέμα να λύσω και θα ήθελα την βοήθειά σας. Σέ ενα domain με exchange 2007 ενας χρήστης θέλει να σβήσει ενα mail και να μην είναι δυνατό να ξανα ανακτηθεί. Το σβήνει απο το inbox του outlook, το σβήνει στην συνέχεια απο τα deleted items και το σβήνει και απο το recover deleted items. Απο την στιγμή που σβήνεται και απο το recover deleted items αυτο το mail παραμενει στην database του exchange? Η ρυθμηση του exchange να κραταει τα deleted items ειναι 15 μέρες. Σβήνοντας το λοιπον απο το recover deleted items εχει φύγει και απο την database του exchange ή πρεπει να περάσουν αυτες οι 15 μερες? Αν δεν σβήνεται αμεσως απο την database του exchange, υπαρχει ΄καποιος τρόπος να το βρω και να το σβήσω ετσι ωστε να μην υπαρχει κανένας τρόπος επαναφοράς του? Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
  12. Exchange management console-->organisation configuration-->hub transport-->send connector. Εκεί θα δείς αν το όνομα που δηλώνεις για helo & ehlo sto fqdn είναι αυτο που εχεις δηλώσει για PTR.
  13. Πρέπει να επέμβεις στο html που χρησημοποιεί ο exchange για το OWA. Αν έχεις ISA αυτο το html βρισκεται στον ISA.
  14. Υπάρχει και άλλος τρόπος αλλα φοβάμαι πως πρέπει να το κάνεις στον υπολογιστή του χρήστη που χρησιμοποιέι το account. Πρέπει όμως πρώτα να κοιτάξεις ποιά ειναι η default ρύθμιση του exchange στο να κρατάει τα deleted items. Ανοίγεις την κονσόλα του exchange και στο first storage group κάνεις δεξί κλικ properties και κοιτάς τα limits. Το default νομίζω είναι 14 μέρες. Εγώ το έχω αλλάξει. Αν είσαι μέσα στα χρονικά όρια τοτε θα πάς στο outlook του χρήστη και θα κάνεις recover deleted items. Αν δεν έχουν σβηστεί απο τον exchange θα τα επαναφέρει. Μά αλλη λύση ειναι να τα επαναφέρεισ απο κάποιο back up αλλά εξαρτάται απο το τι πρόγραμμα για back up χρησημοποιείς. Για παράδειγμα στο back up exec 11d της Norton έχεισ την δυνατότητα ανάκτησης individual mails. Ετσι αν χρησημοποιείς μηνιαία ή back up χρόνου μπορείς να τα ανακτήσεις ανεξάρτητα με τις ρυθμίσεις της βάσης του exchange και εκτώς αυτου μπορείς να τα στείλεις και σε άλλο mailbox, το δικό σου για παράδειγμα .
×
×
  • Create New...