Jump to content

brant

Members
  • Posts

    184
  • Joined

  • Last visited

Blog Comments posted by brant

  1. BI edition.. καλό.. Πιστεύω πως το core based lic ειδικά από ένα αριθμό χρηστών και πάνω είναι πολύ πιο συμφέρουσες. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής : Στο licensing Datasheet, σελίδα 3 αριστερά στο "How to license" δείχνει να γίνεται apply SQL 2012 CAL σε "Legacy SQL 2012 Enterprise Edition Server". Τι είναι αυτός ο Legacy ?

  2. Συμφωνώ απόλυτα με τον kostasef, το OEM λογισμικό συνοδεύει το hardware και μάλιστα σύμφωνα με την MS λογίζεται σαν μέρος αυτού (του pc ή του φορητού). Για τον λόγο αυτό οι ΟΕΜ άδειες δεν είναι μεταφέρσιμες.

     

    Αυτό που δεν νομίζω ότι ξαναείπα είναι πως ο τοπικός διανομέας (η κατασκευαστής αν είναι ελληνας) εάν χρειαστεί μπορεί να εκδόσει βεβαίωση για λογισμικά που αποκτήθηκαν με αυτό τον τρόπο. Αρα οι τελικοί πελάτες θα είναι απόλυτα νόμιμοι.

     

    Το θέμα του ΤΠΥ το θίξαμε από το 2006 που ισχύει και η αντίστοιχη διάταξη, οι σωστοί ενημέρωσαν τα συστήματα τους και τιμολογούν παροχή οι υπόλοιποι...

  3. Πολύ καλο θέμα. Ερωτήσεις που κανουμε ? εδώ ?

    1. Τελικά όμως μας χαλάει πολύ αν ο deployment server τελικά είναι ένα Win7pro (γιατί οι άδειες για server σε παραγωγή ...) ?

    2. Πόσο εμπιστεύεσαι σε μια διαδικασία Refresh τα hard-links ? (ή πιο σίγουρα να έχουμε αντίγραφο στο δίκτυο)

  4. και το αλλο σε εταιρεία στην θεσσαλονίκη όπου καποιος προσπαθούσε να διαβάσει μια δισκέτα 5,25 !! και στο DOS τότε του έλεγε "Insert disk in drive and close door" οπότε και αυτός έβαλε την δισκέτα και σηκώθηκε και έκλεισε την πόρτα του γραφείου !!!

  5. Πάντως ένας πελάτης μου είπε πως εμείς οι ¨κομπιουτεράδες" όλα τα κάνουμε δύσκολα. Και μετα μου έδειξε πως το έκανε αυτός : βρίσκεις το αρχείο, πατάς F2 (rename) και κανεις το .doc -> .docx !!!

  6. Θα το (ξανα)δοκιμάσω Vagelis, γιατι την προηγούμενη βδομαδα ένα παλιο 2003 sp2 + SQL 2005 + λογιστικά, δεν τα έφερνε με τίποτα... με κλειστά τα services του SQL το έπαιρνα VHD, του έστηνα τα integration srv, όταν το άνοιγα απο το vitual o SQL δεν άνοιγε...

  7. Να πώ και γώ την γνώμη μου με στοιχεία, από μια άλλη σκοπιά.

    Λοιπον :

    εδώ και τρία χρόνια που το μαγαζί μας έγινε Μicrosoft Partner και εγώ MCP στο licencing (οπότε από τότε ούτε service δεν κάνω σε pc με παράνομο λογισμικό) η πελατεία μου μειώθηκε σταδιακά στα τρία χρόνια πάνω 40%. Ειδικά στο service. Και φυσικά όλο αυτό από επιλογή μας.

    Πάντα έλεγα πως δεν είναι "μαγκιά" να πουλάς ένα pc 30-40 € φθηνότερα από την τάδε "αλυσίδα" επειδή γλίτωσες το κόστος του λειτουργικού βάζοντας "σπασμένα". Υπήρξε και πελάτης όμως που έκανε φασαρία και μας κατηγόρησε ότι δεν είμαστε "επαγγελματίες" διότι δεν είχα να του δώσω ένα CD "ξέρεις με τα windows τα καινούργια τα 2007...".

    Τον server που έστησα το 2002 και ήρθε η ώρα να τον αλλάξει ο πελάτης στην διαδικασία της προσφοράς μου είπε : "Πάλι windows ? δεν θα βάλουμε αυτά του.. παλιού ?"

    (σημ : τα οποία ήταν server 2000 ΟΕΜ preinstalled)

    Και η πελάτισσα που έληξε η δοκιμαστική περίοδος των 60 ημερών από το office ready laptop που αγόρασε και μας ζήτησε το λόγο ? "γιατί σταμάτησε ?"

     

    Πιστεύω πως αν κατι πρέπει να αλλάξει πρώτα είναι η νοοτροπία του πελάτη και μετά όλα τα άλλα...

  8. μια.. απορία ...

    με τους χρήστες που θελουν να βλέπουν όοοολες τις εγγραφές έτσι για να γεμίζει το μάτι τους και μετά να βάζουν φίλτρα και groups (ξέρετε για να τα κάνουν export σε Excel και να λένε οτι κάνουν δουλειά)... τι κάνουμε ?

  9. πρώτη φορά ποστάρω συνονόματε, μα τον τελευταίο καιρό στο Astoria (Entity Framework) μεσα από το Visual Studio με τα Entity Data Model Tools έχουμε άπειρες δυνατοτητες. Παρτε μια ιδέα : http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb399203.aspx

    και ένα videάκι..

    http://www.asp.net/learn/3.5-SP1/video-245.aspx

     

×
×
  • Create New...