Jump to content

costasppc

Members
  • Posts

    904
  • Joined

  • Last visited

Blog Comments posted by costasppc

  1. Είσαι έτοιμος για το transition!!!!!!! Μου θυμίζεις τις διαφημίσεις I'm a Mac and Ι'm a PeeCee...;-)

     

    O Firefox μου κάνει 8" για να ανοίξει (ΜΒ Pro 2.16 2 GB RAM λόγω καμένου memory slot).;-)

     

    Όσο για τον Exchange, ας πήγαινες να κάνεις support σε μεγάλα περιβάλλοντα και να τράβαγες τα μαλλιά σου, και θα σου έλεγα αν θα χαιρόσουν!;-);-);-);-)

     

    Μια φορά και η Apple αναγνώρισε σιωπηρά την enterprise υπεροχή της M$, κι αυτό σας πείραξε!;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)

  2. Σχετικά με το SoftMac, είναι λίγο παλιό. Μόνο αν χρειάζεται κανείς να ανοίξει καμια δισκέτα από σύστημα 7. Όπως λέει και στο site του:"The PowerPC processor is not emulated at this time by current releases of SoftMac, so Mac OS 8.5, 8.6, 9.0 and X are not supported since those versions of Mac OS require the PowerPC processor. PowerPC native applications are also not supported at this time."

     

    Κ.Μ.

  3. Aν θέλεις οπωσδήποτε να μανατζάρεις τα Mac από το Active Directory, η καλύτερη λύση είναι η Centrify DirectControl.

     

    Μια άλλη λύση είναι να βάλεις έναν MacOS X Server στο δίκτυό σου και να δημιουργήσεις το λεγόμενο «Golden Triangle», δηλ. έχεις τον MacOS X Server, ως Κerberos authority έχεις τον Windows Server, στον MacOS X Server εισάγεις λογαριασμούς από το ΑD, και κάνεις το Group Policy μέσα από τον ΟS X Server στους λογαριασμούς του AD. Μπορείς να ρυθμίσεις user preferences, network homes ή PHDs (Portable Home Directories), Server-side Time Machine backups) κ.ά.

     

    To έχω στήσει και λειτουργεί αρκετά καλά.

     

    Ετοιμάζω παρουσίαση, αλλά από Σεπτέμβρη, να έχει βγεί το Snow Leopard (10.6).

  4. Πριν ένα χρόνο περίπου είχαμε ζητήσει ένα 16άρι subnet στατικών ΙPs από την ΗΟL. Μας ήλθε το mail ότι έχει ενεργοποιηθεί μαζί με το range των ΙPs. Tα βάζαμε και δεν δούλευαν. Φάγαμε ένα Σαββατοκύριακο να προσπαθούμε να υλοποιήσουμε αυτό που θέλαμε (SBS/Exchange) και από το τηλέφωνο μας έλεγαν ότι κάτι συμβαίνει με τον router/server/switch/μυαλό μας. Καλέσαμε το Corporate support και τελικά μας είπαν ότι το range δεν έχει ενεργοποιηθεί. Ενημερώσαμε σαμε στον διευθυντή μας ο οποίος κάλεσε έναν φίλο του, ο οποίος ήξερε κάποιον υψηλά ιστάμενο στην HOL.

    Σε 10 λεπτάκια είχε ενεργοποιηθεί το range.

×
×
  • Create New...