Jump to content

gvarakis

Moderators
  • Posts

    315
  • Joined

  • Last visited

Blog Comments posted by gvarakis

  1. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Ως προς το θέμα της ... χρονολογίας ... θα σας παραθέσω την ημερομηνία εγγραφής μου στο Autoexec, η οποία απέχει χρονικά από την κοτσίδα και τον ιδρώτα λίγα λεπτά (ναι στις αίθουσες έχουνε Internet ... ο πόνος του εισηγητή...)

    --- 18/5/2008 ---

    Αν αυτό δεν είναι 2,5 χρόνια να βρέξει ιδρώτα και να με πνίξει :)

  2. Δυο λέξεις που νομίζω εκφράζουν το σύνολο όσων συμμετείχαμε στο να "δεθεί το ατσάλι" ...

    Σε ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρεία να πάρουμε μέρος σε κάτι τέτοιο!

  3. Κοίτα, λογικά αν έχεις OCS έχεις και split DNS, δηλαδή άλλος DNS διαχειρίζεται στο lan τη ζώνη πχ autoexec.gr -με εσωτερικές IPs- και άλλος στο internet (βλ Front-End setup & Access-Edge setup στο τσομπαναρέικο)

    Εφόσον λοιπόν την external zone (autoexec.gr) δεν την περιλαμβάνεις στο direct access dns table, τότε αυτόματα ο communicator επιλέγει και συνδέεται με το external srv record μέσω του access edge. Αν τώρα περιλάβεις την external zone στο αντίστοιχο DNS table αναγκαστικά θα πάρεις τα internal SRV records και θα συνδεθείς επάνω στον front end σαν να ήσουν μέσα στο δίκτυο.

    Το τελευταίο αν δεν σου το επιβάλει το υπόλοιπο design, καλό είναι το αποφύγεις, ώστε να μην έχεις το overhead του IPSec πάνω από audio/video streams. Αν ΔΕΝ μπορείς να το αποφύγεις, μπορείς τουλάχιστον να έχεις τις γραμμές της Microsoft και να μην πολυχαμπαριάζεις ... γιατί αν έχεις καμία ADSL ... ίσως θα είναι καλύτερα να μιλάς από το κινητό σου :)

  4. Σχετικά με το disk2vhd και τη διαδικασία που απαιτεί για να δουλέψει σωστά το παραγώμενο .vhd υπάρχει η εναλλακτική λύση της Citrix XEN Convert (free tool) το οποίο κατά το convertion κάνει και τα σχετικά fix στο boot disk και παράγει plug-n-play-vhd συμβατό τόσο με Citrix XEN Server όσο και με Microsoft Hyper-V.

    Θα ποστάρω σε λίγο αναλυτικότερα τα command line switches και sample command για online p2vhd!

  5. <πρίζα mode = on>

    Δεν το στήνεις κι όλας και να το πας βήμα βήμα, να έχεις να ασχολείσαι για κανά δίμηνο;

    <πρίζα mode = off>

    Πολύ πολύ καλό το δεύτερο άρθρο της σειράς! Κάνε τώρα και ένα για τον Exchange 2007 --> 2010, γιατί στο technet είναι πολλές οι σελίδες και έχουμε και τεμπέληδες εδώ :)

     

  6. Επίσης να συμπληρώσω ότι με την εργοστασιακή NC375i ακόμα και μετά από τις ρυθμίσεις του offloading, όπου κατάφερα να παίζουν τα VM's 2008 που είχα εγκαταστήσει, είχα τα εξής συμπτώματα :

     

    1) To Host Machine, σερνότανε στο δίκτυο (εννοείται με δικό του dedicated NIC και όχι shared στο Virtual Switch)

    2) Κάποια Windows Server 2003 που έκανα P2V με τον SCVMM μου έριχναν ΟΛΟ το δίκτυο (Virtual Switch ΚΑΙ Host Server NIC) μόλις σηκώνονταν μετά τοP2V

     

    Βγάλε άκρη ...

  7. Update :

    Αντικατέστησα την εργοστασιακή κάρτα NC375i με μία NC360T (dual port Gigabit με Intel 82571EB chipset) και παίξανε τα πάντα μια χαρά, ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να πειράξω ούτε offloading ούτε τίποτα. Τα VM σηκώνονται και συνδέονται κανονικά, ενώ και όλα τα P2V τρέξανε άκοπα και αβίαστα με το SCVMM.

    Να συμπληρώσω επίσης ότι η NC375i ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο σχετικό compatibility list της HP για Windows Server 2008 Hyper-V, σε αντίθεση με την NC360T

     

    Με τις υγείες μας ...

  8. Εγώ αυτό που λέω, είναι πως όσο λάθος είναι το perception "Αφού τα αγοράσαμε τα 2000 νόμιμα, γιατί να αναβαθμίσουμε;;;" το ίδιο λάθος είναι και το "Αφού το έχουμε πληρώσει το firewall, γιατί να το αλλάξουμε;"

    Δεν το βλέπω από τη μεριά της μπίζνας, το βλέπω από τη μεριά της ανάπτυξης της τεχνολογίας στη χώρα μας.

    Και ειλικρινά, χωρίς να θέλω να θίξω το Γιώργο (τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα) με λυπεί που ακόμα και άνθρωποι που είναι και με το παραπάνω technology/security aware, πέφτουν στο τριπάκι να "γκρινιάξουν" (έστω και δειλά) γιατί το 10ετίας τεχνολογικό προϊόν τους δεν υποστηρίζεται πλέον...

    Ανεξάρτητα από vendors & business approach!

  9. Καλά τα λέτε. Αλλά ρε παιδιά, παίρνουμε με τις πέτρες όποιον δουλεύει ακόμα με Windows 2000 & Exchange 2003, αγοράζουμε Double Quad-Core Xeon & Hyper-V R2, και θεωρούμε σωστό και πρέπον (και φυσικά, όχι άδικα!) να έχουμε στημένη την τελευταία λέψη της τεχνολογίας που μας παρέχει η Microsoft, αλλά μας φαίνεται την ίδια ώρα μια χαρά να δουλέυουμε με το PIX, που το αγοράσαμε το 2000, έχουμε να το κάνουμε update (γιατί δεν βγαίνει πλέον update) από το 2005, και μας φαίνεται παράλογο να αναβαθμίσουμε το Cisco ... επειδή είναι device και είναι στον δρόμο τον κακό;;; Ε, τότε και η Microsoft μας κοροϊδεύει, που δεν βγάζει ένα Service Pack, να μπορούμε να κάνουμε Direct Access με Windows Server 2000!!!

     

  10. Αφού έχει και quantity discount ...

    Τώρα αν αφού το βάλεις στο "χέρι", σε αφήνει να το βάλεις σε "όσους", δεν το ξέρω, αλλά πάντος αν πας να αγοράσεις on-line, σου ζητάει Quantity, και ανάλογα, σου παρέχει και έκπτωση ...

  11. Γεια σου ρε Γιώργο! Παρόλα αυτά το κόστος της εφαρμογής είναι μεγάλο και σε μια κλίμακα 5+ χρηστών, συμφέρει να πάρεις ένα ASA5505-SEC και να τελειώνεις με το AnyConnect ...

    Έχουμε κάνει επανηλλημένα παράπονα προς τη Cisco, αλλά ως συνήθως, δεν ιδρώνει το αυτί τους ... Η απάντηση είναι, το PIX τελείωσε, πάρτε ASA.

     

    Από την άλλη βέβαια, το PIX υποστηρίζει και PPTP / IPSec-L2TP remote VPN access, οπότε μπορείς πάντα να το χρησιμοποιήσεις και να μην έχεις πρόβλημα με το client κομάτι!

×
×
  • Create New...