Jump to content
  • entries
    34
  • comments
    46
  • views
    25532

SBS 7 beta announced at WPC 2010


pkouris

1276 views

 Share

Ενα απο τα προιόντα που ανακοινώθηκαν στο WPC 2010 είναι η καινούργια έκδοση του windows Small Business Server , o SBS 7. Η αγορά περίμενε την καινούργια έκδοση αρκετό καιρό και υπήρχε η φημολογία οτι η ονομασία του θα ήταν SBS 2008R2 , αλλά επέλεξαν τον τυχερό αριθμό 7 και κατα την γνώμη μου καλά έκαναν εκεί στο Redmont. Η έκδοση SBS 7 είναι βασισμένη στον windows server 2008R2 . Για την διαχείριση των e-mail, και όχι μόνο,  υπάρχει η καινούργια έκδοση του exchange η 2010 . Επίσης για το εταιρικό intranet η πλατφόρμα είναι βασισμένη στον sharepoint foundation 2010.  Ολες οι καινούργιες και πολύτιμες τεχνολογίες είναι στον SBS 7. Παραμένει ο περιορισμός των 75 χρηστών και η μη υποστήριξη domain trusted relationships. Οι εκδόσεις είναι πάλι η standard και η premium που περιλαμβάνει πάλι μια δεύτερη άδεια windows server 2008R2 και SQL 2008R2. Η μόνη διαφορά και αρκετά σημαντική στην αδειοδότηση είναι οτι ο πελάτης μπορεί να αγοράσει την standard έκδοση και αργότερα αν χρειάζετε τον sql server να αναβαθμίσει στην premium.

Η κονσόλα διαχείρισης είναι παρόμοια με του SBS 2008. Μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριστούμε active directory users & computers, shared folders, web sites, server backup ONLY (θα καταλαβετε σε επόμενο post γιατί τονίζω το only) κτλ.

console preview   

Στο security reporting υπάρχει ενα ενδεχόμενο να δούμε errors και από services των clients. Είναι κάτι που συζητήθηκε / ακούστηκε

security report

network report

Μια σημαντική διαφορά υπο την έννοια του connect to company from anywhere είναι το πρωην remote web workplace, το οποίο μάλλον θα λέγετε remote workspace ή remote apps και υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης ακόμα και σε κοινόχρηστα αρχεία, όπως επίσης ο χρήστης έχει δικαίωμα να αλλάξει τα σημεία στα αποία εμφανίζονται οι επιλογές πρόσβασης που έχει.

remote workspace

Ο διαχειριστής έχει επιπλέον πρόσβαση και στους servers αλλά και δυνατότητα να διαχειριστεί το intranet portal

admin remote workplace 

Ενα χαρακτηριστικό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι η ενσωμάτωση των office apps. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα μέσα απο το intranet να κάνει edit τα office αρχεία του word, excel κτλ χωρίς να έχει office ή ακόμα και αν εχει (που θα έχει) χωρίς καν να το ανοίξει. Πάρα πολύ χρήσιμη λειτουργία βασισμένη βέβαια και στο ribbon του sharepoint foundation 2010.

sharepoint ribbon editor

Το προιόν είναι στην beta έκδοση, ανανμένετε η πρώτη release candidate προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου και ίσως να προλάβουμε να δούμε rtm edition μέχρι το τέλος του χρόνου.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...