Jump to content

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Φίλες και φίλοι,

Αργήσαμε να ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις μετά το καλοκαίρι, αλλά όπως λένε, κάλιο αργά παρά ποτέ. Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, ξεκινάμε λοιπόν με δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα και με πολλές εκπλήξεις!

Την φιλοξενία του event αυτήν την φορά, την έχουν αναλάβει οι φίλοι της Epsilon Training, και θα γίνει στον χώρο της Data Communication, στην Π. Τσαλδάρη, Ζαΐμη &, Μελίσσια 151 27.

Όπως σε κάθε event, έτσι και τώρα, θα υπάρξουν ομιλίες από τα μέλη των δύο communities, του autoexec.gr και του azureheads.gr και θα παρουσιαστούν τεχνολογίες επίκαιρες και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα ακούσουμε λοιπόν:

Τον Κωνσταντίνο Πασσάδη που θα μας μιλήσει για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Azure DevOps προκειμένου να κάνουμε deploy automation για τη συγκέντρωση δεδομένων από το Azure Defender for Endpoint για περεταίρω ανάλυση και

Την Εύη Αλβανάκη που θα μας εισάγει στον κόσμο των Power Apps, μοιράζοντας μας ότι χρειάζεται να ξέρουμε προκειμένου να ξεκινήσουμε να αναπτύσσουμε εφαρμογές χωρίς απαραίτητα να είμαστε προγραμματιστές.

Πρόγραμμα

Welcome - Intro
Epsilon Training


Azure Logic Apps & Defender for Endpoint
Konstantinos Passadis


Power Platform - All you need to know 
FAQ

Πόσο κοστίζει; Είναι δωρεάν


Χρειάζεται να είμαι μέλος του autoexec.gr; όχι αλλά προτείνεται


Πόση ώρα διαρκεί; Περίπου τρεις ώρες


Χρειάζεται προεγγραφή; Απαραίτητα, δηλώστε συμμετοχή εδώ
  • 0 replies

Φίλες και φίλοι,

Η χαρά μας σήμερα είναι μεγάλη, αφού μετά από περίπου δύο χρόνια, ανακοινώνουμε το πρώτο δια ζώσης Autoexec Community Event!

Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστή θέση να σας προσκαλέσουμε, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στις 18.30, στον γνωστό χώρο των γραφείων της Microsoft Hellas (Κηφισίας 221, Μαρούσι) σε ένα community event που διοργανώνουμε μαζί με τους φίλους του azureheads.gr.

Όπως σε κάθε event, έτσι και τώρα, θα υπάρξουν ομιλίες από τα μέλη των δύο communities, του autoexec.gr και του azureheads.gr και θα παρουσιαστούν τεχνολογίες επίκαιρες και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μετά το καλωσόρισμα, η Ροδάνθη Αλεξίου, θα μας δείξει πως μπορούμε να συνδυάσουμε την πλατφόρμα των Power Apps με τα υπόλοιπα Azure Services, για να φτιάξουμε εφαρμογές, χωρίς να είναι απαραίτητο να γράψουμε κώδικα. Στην συνέχεια οι Παντελής Αποστολίδης, Νίκος Αντωνίου και Βαγγέλης Κάππας, θα μας δείξουν πως και κυρίως γιατί θα πρέπει να γνωρίσουμε την τεχνολογία του IaC, της δημιουργίας δηλαδή υποδομών μέσω κώδικα. Τέλος, θα δούμε τόσο τις λεπτομέρειες του Microsoft MVP Program, αλλά και το πως μπορείτε και εσείς να γίνεται μέλη αυτής της μεγάλης παρέας.

Πρόγραμμα

Transform your app development process using low code platforms (Power Apps) and Azure
Rodanthi Alexiou


Why Infrastructure as Code and how to do it with bicep
Pantelis Apostolidis, Nikos Antoniou, Vaggelis Kappas


What is and how to become a Microsoft MVP 
FAQ

Πόσο κοστίζει; Είναι δωρεάν


Χρειάζεται να είμαι μέλος του autoexec.gr; όχι αλλά προτείνεται


Πόση ώρα διαρκεί; Περίπου τρεις ώρες


Χρειάζεται προεγγραφή; Απαραίτητα, δηλώστε συμμετοχή εδώ
 

Buy Tickets on Eventbrite


Register Here
  • 0 replies

Φίλες και φίλοι,

Μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια ταλαιπωρίας με τον ιό, που μας είχε αναγκάσει να συναντιόμαστε virtually, ήρθε η ώρα να βρεθούμε και πάλι από κοντά σε ένα event που δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, το Global Azure!

Το Σάββατο 7 Μαίου 2022, σας προσκαλούμε στο Gazarte, Βουτάδων 34 στην Αθήνα, να βρεθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να περάσουμε μιά ημέρα γεμάτη από τις τεχνολογίες του Cloud και του Microsoft Azure.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ομιλίες, θα βρείτε στο επίσημο site του event:

Home - Global Azure Greece 2022 - GREECE (global-azure-greece-2022.azurewebsites.net)

Ενώ για την συμμετοχή σας απαραίτητη είναι η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο

Global Azure | Greece 2022 Tickets, Sat, May 7, 2022 at 10:00 AM | Eventbrite

 
  • 0 replies

Φίλες και φίλοι,

Μπορεί να πέρασε καιρός από την προηγούμενη φορά που ανταμώσαμε, αλλά παρά τα χιόνια, τις ζέστες και την πανδημία, επιστρέφουμε δυναμικά με μια ομιλία σχετικά με Infrastructure-as-Code, στην οποία ο Νίκος, ο Βαγγέλης κι ο Θοδωρής θα μας μιλήσουν για ARM, Terraform και το καινουριο παιδί της παρέας την Bicep.

Το σημείο συνάντησης δεν είναι πια η Microsoft στο Μαρούσι αλλά το σαλόνι, η κουζίνα, το δωμάτιο και το home office του καθενός και το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσετε το link του online event.

Agenda

Infrastructure-as-Code on Azure: all you need to know, Nikolaos Antoniou, Vaggelis Kappas, Thodoris Theodorou

What is Infrastructure-as-Code and why it does matter


Strategies to approach IaC (imperative vs declarative)


Hands-on-time by leveraging the most popular tools on Azure


Bicep: the natural evolution for ARM templates


Terraform: the cross platform framework


Az CLI / Powershell: the shortest path to entry for IaC

Εξασφαλίστε την συμμετοχή σας κάνοντας εγγραφή εδώ : 

AzureHeads 26#: Infrastructure-as-Code - all you need to know | Meetup

 

 

 
  • 0 replies

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, 

Αρκετά χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, καθώς οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Επειδή όμως μας λείψατε, επιστρέφουμε φέτος δυναμικά με το:
 

IT PRO|DEV Connections 2020 virtual event!
Όλες οι γνωστές κοινότητες πληροφορικής είναι εδώ και σας προσκαλούν σε ένα διήμερο γεμάτο από τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και ουσιαστικές γνώσεις πάνω σε αντικείμενα όπως:


Αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα του συνεδρίου μας, αφού θα βρείτε πάνω από 100 τεχνικές παρουσιάσεις σε πολλαπλά παράλληλα tracks. Σας υποσχόμαστε ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι που θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο. 
Το καλύτερο όμως δεν σας το είπαμε ακόμα, φέτος η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν!
 
Ελάτε λοιπόν μαζί μας στις 12 και 13 Δεκεμβρίου δηλώνοντας μόνο την συμμετοχή σας.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει στη σελίδα https://www.itprodevconnections.gr/

Με την εγγραφή σας θα μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τις παρουσιάσεις και να φτιάξετε τη δική σας ηλεκτρονική agenda. 

Περιμένουμε λοιπόν να σας υποδεχτούμε on line!

Οι Τεχνικές Κοινότητες 
  • 1 reply

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του ITPRO|DEV Connections 2020 έχουν ξεκινήσει και θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να υποβάλλετε προτάσεις θεμάτων που είσαστε σε θέση να παρουσιάσετε στη φετινή διοργάνωση.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι το Σαββατοκύριακο 12-13 Δεκεμβρίου, ενώ το “Call for Content” έχει ανοίξει και η προθεσμία υποβολής είναι η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στις 23:59.

Φόρμα Υποβολής Πρότασης

Για να υποβάλετε τηεν πρόταση σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://sessionize.com/itprodevgreece/ και έτσι θα μπορέσετε να υποβάλλετε έως και 4 προτάσεις.

Πληροφορίες για το Event  

To IT PRO|DEV Connections είναι μια ετήσια διάσκεψη που έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες στο χώρο του IT και προγραμματιστές. Το περιεχόμενο επικεντρώνεται σε προϊόντα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει ή πρόκειται σύντομα-να-κυκλοφορήσουν, τεχνολογίες και υπηρεσίες.  

Παρουσιάσεις  

Οι παρουσιάσεις είναι το κύριο όχημα για την παράδοση των μηνυμάτων της εκδήλωσης προς τους συμμετέχοντες κατά την διάρκεια του event. Πρόκειται για παρουσιάσεις τύπου διάλεξης, διάρκειας 45 λεπτών που θα πραγματοποιηθούν σε virtual μορφή λόγο της πανδημίας. Οι ομιλητές χρησιμοποιούν συνήθως 40-45 λεπτά για να παρουσιάσουν το περιεχόμενό τους στο κοινό, χρησιμοποιώντας μια παρουσίαση PowerPoint και τυχόν παράλληλη επίδειξη προϊόντων (demos), ενώ προτείνεται να χρησιμοποιούν τα τελευταία 5-10 λεπτά για Q & A. 

Όλα τα τελικά αρχεία PowerPoint για όλες τις παρουσιάσεις θα τα ανεβάσουν οι ομιλητές στο προσωπικό τους προφίλ στην πλατφόρμα του event τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία διεξαγωγής του event. 


Όλες οι παρουσιάσεις είναι δυνατόν να καταγραφούν και στην συνέχεια να αρχειοθετηθούν μαζί με τις παρουσιάσεις PowerPoint για γενική διαθεσιμότητα στους συμμετέχοντες μετά το event. 


Για λόγους διασφάλισης της ποιότητας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα ζητηθούν να αξιολογήσουν κάθε παρουσίαση ξεχωριστά. Αξιολόγηση των προτάσεων και γνωστοποίηση επιλογής 

Η επιλογή μιας πρότασης παρουσίασης θα βασιστεί στην εξέταση όλων των προτάσεων και του προσδιορισμού αυτών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού, που θα συντάσσονται με την εστίαση του προϊόντος, και θα πληρούν τις απαιτήσεις μηνυμάτων προς το κοινό της ομάδας περιεχομένου.  

Αν υπάρχουν ερωτήσεις, επικοινωνήστε με [email protected]

Ευχαριστούμε! 

Η ομάδα επιλογής περιεχομένου εκ μέρος του ITPro Dev Connections & όλων των κοινοτήτων 
  • 0 replies

To pc που δεν έχεις συνηθίσει.

Μπήκαμε στο δεύτερο κύμα covid-19 και μαζί με αυτό στην διακοπή της λειτουργίας των σχολείων.  Στην φαρέτρα μας η εμπειρία από τον Μάρτιο. Μας βρήκε τους πιο πολλούς έτοιμους για να αντιμετωπίσουμε για άλλη μια φορά τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών με εργαλείο την τεχνολογία. Το πρόβλημα είναι ότι μας βρήκε τους πιο πολλούς και όχι όλους.

Έχω βάλει την μεγάλη κόρη στο ένα λάπτοπ που είχα κάνει refurbish από σκουπίδια και την μικρή στο άλλο που είχε πετάξει κάποιος συνάδελφος διότι δεν είχε τον χρόνο να ασχοληθεί με την ανάσταση του.  Ευλογία και τα δύο για τις ανάγκες μας ...
  • 3 replies

×
×
  • Create New...