Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24395

Microsoft Interoperability Update


Blackman

530 views

 Share

Έχω γράψει κατά καιρούς για διάφορα ωραία που βγαίνουν και έχουν σχέση με το Interoperability και ότι σχετίζεται με αυτό. Σε αυτό το άρθρο θα σας παραθέσω σχετικά Links που σχετίζονται με αναβαθμίσεις σε πράγματα που έχω ήδη γράψει και είχαν εμφανιστεί νωρίτερα, αλλά και κάποια νέα πράγματα που μπήκαν στο παιχνίδι..

Let's begin…

Τον Ιούλιο ο γενικός διευθυντής του Interoperability Strategy της Microsoft Jean Paoli πριν πάει στο OSCON (O’Reilly Open Source Convention) είχε γράψει ένα blog με θέμα

Interoperability Elements of a Cloud Platform Outlined at OSCON

Τα πράγματα που αναφέρει είναι τρομερά ενδιαφέροντα και σας δίνει καλύτερη εικόνα για το πώς προχωράει η Microsoft στο κομμάτι του Interoperability.

Σε εκείνη την παρουσία του Jean Paoli στην OSCON είχε την ευκαιρία να δείξει σε Live demos πράγματα όπως αυτά που έχω ξαναγράψει, αλλά στις τελευταίες τους αναβαθμίσεις καθώς και κάποιες νέες προσθήκες:

  • Windows Azure Companion – September 2010 Community Technology Preview(CTP)– ένα νέο εργαλείο που έχει σκοπό να προωθήσει την απροβλημάτιστη λειτουργία κατά την εγκατάσταση και παραμετροποίηση PHP platform-elements (PHP runtime, extensions) και Web εφαρμογών που τρέχουν σε Windows Azure. Το πρώτο Preview εστιάζει στην PHP, αλλά μπορεί να επεκταθεί για να χρησιμοποιηθεί στο deployment οποιουδήποτε open source component ή εφαρμογής που μπορεί και τρέχει σε Windows Azure. Στο Link περισσότερες πληροφορίες.

WAcompanionArchitecture

  • Windows Azure Tools for Eclipse for PHP - September 2010 Update– ένα plugin για τους developers που δουλεύουν σε περιβάλλον Eclipse μέσω του οποίου μπορούν να δημιουργήσουν, να δοκιμάσουν και να κάνουν deploy εφαρμογές που είναι για Windows Azure
  • Windows Azure Command-line Tools for PHP – September 2010 Update–το αντίστοιχο εργαλείο με το προηγούμενο αλλά σε γραμμή εντολής
  • Windows Azure SDK for PHP– Version 2.0 – ένα ακόμα όπλο για τους developers που τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν τα σχετικά Windows Azure Services (blobs, tables & queues) στις web εφαρμογές τους είτε προορίζονται για Windows Azure είτε για κάποιο άλλο σύννεφο. Πλέον στην έκδοση 2.0.

Στην συνέχεια στην σελίδα των Windows Azure, υπάρχει το Windows Azure Platform and Interoperability που ουσιαστικά φέρνει σε μία σελίδα μαζεμένα ότι συζητάμε κατά καιρούς, με διαθέσιμα όλα τα εργαλεία που προωθούν το interoperability.

clip_image004

Τέλος, όλα αυτά, αλλά και άλλα πολλά, όπως το πώς κάνετε εγκατάσταση το Windows Azure Companion, πώς να εγκαθιστάτε εφαρμογές κλπ θα τα δείτε στο καταπληκτικό blog post του Maarten Balliauw (.NET technical consultant στην RealDolmen)

Introducing Windows Azure Companion – Cloud for the Masses?

Stay Tuned…

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...