Jump to content
  • entries
    83
  • comments
    41
  • views
    25786

Ενεργοποίηση του RDP management access στον Forefront TMG 2010


Jordan_Tsafaridis

513 views

 Share

Σε μια εταιρική εγκατάσταση χρησιμοποιώ τον Forefront TMG 2010 ως proxy server καθώς επίσης και για να κάνει publishe μια ομάδα υπηρεσιών στο διαδίκτυο.

Το πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισα ήταν ότι για να διαχειρστώ τον TMG αυτό έπρεπε να γίνει διαμέσου του console viewer στον HyperV,

διότι πολύ απλά κατά την εγκατάσταση του Microsoft ForeFront TMG 2010 είναι κλειδωμένη η χρήση του Remote Desktop (RDP). Για τον λόγο αυτό έψαξα στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με το πως κάνουμε το setup για να ενεργοποιήσουμε το internal RDP

access έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρήση του remote desktop. Οι ενέργειες τις οποίες πρέπει να κάνουμε είναι οι εξής παρακάτω :

Πρώτα απ' όλα ανοίγουμε το Forefront TMG Management console και στο αριστερό pane κάνουμε κλικ στο Firewall Policy.

Στο δεξιό pane, κάνουμε κλικ στο Toolbox και αναζητούμε (drill down) μέσα στο Computer Sets να βρούμε το Enterprise Remote Management.

image

Εν συνεχεία κάνουμε διπλό κλικ στο Enterprise Remote Management για να ανοίξουμε το συγκεκριμένο set και αμέσως μετά χρησιμοποιούμε το Add button για να επιβεβαιώσουμε ότι το εσωτερικό μας δίκτυο περιλαμβάνεται στην συγκεκριμένη λίστα.

image

Εν συνεχεία επιστρέφουμε στο αριστερό pane και κάνουμε δεξί κλικ στο Firewall Policy και δημιουργούμε έναν καινούριο access rule:

image

Εδώ θα πρέπει να ονοματίσουμε τον συγκεκριμένο κανόνα (Access Rule) με ένα χαρακτηριστικό όνομα το οποίο θα υποδηλώνει την λειτουργία του, π.χ. TMG RDP Management

και εν συνεχεία κάνουμε setup στον κανόνα έτσι ώστε να επιτρέπει το RDP (Terminal Services) traffic από το εσωτερικό δίκτυο προς τον Local Host.

image

Στο σημείο αυτό αποθηκεύουμε το καινούριο μας configuration και πλέον έχουμε την δυνατότητα διαχείρισης του TMG 2010 διαμέσου του RDP από το εσωτερικό δίκτυό μας.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...