Jump to content
  • entries
    34
  • comments
    46
  • views
    25525

Πρόβλημα με επεξεργαστές Intel Sandy Bridge, AVX feature και Hyper-V R2 χωρίς SP1


pkouris

1174 views

 Share

Η Intel έχει ανακοινώσει την καινούργια γενιά των επεξεργαστών Core i3/i5/i7 με την ονομασία Sandy Bridge. Η δεύτερη γενιά προσφέρει κάποια καινούργια χαρακτηριστικά, ένα εκ των οποίων είναι το AVX , Advanced Vector Extensions.

Σε περίπτωση που σε έναν υπολογιστή με την 2η γενιά των επεξεργαστών έχουμε έναν Windows Server 2008R2 Hyper-V ή Microsoft Hyper-V Server 2008R2 χωρίς SP1 και πάμε να ξεκινήσουμε ένα virtual machine αυτό δεν θα ξεκινήσει και στον event viewer θα δούμε ένα από τα δύο παρακάτω σφάλματα

“An error occurred while attempting to start the selected virtual machine(s).
<virtual machine name> could not initialize”
ή

<virtual machine name> could not initialize. (Virtual machine ID <virtual machine GUID>)”

Επίσης θα δούμε και κάτω από Applications and Services στο Hyper-V-Worker ένα συμβάν με αριθμό 3040 και το παρακάτω σφάλμα

<virtual machine name> Failed to set/change partition property”

Η συμπεριφορά αυτή είναι λογική γιατί ο Windows Server 2008R2 κυκλοφόρησε στα μέσα του 2009 και η γενιά επεξεργαστών Sandy Bridge στις αρχές του 2011. Έτσι ο 2008R2 δεν σχεδιάστηκε να υποστηρίζει το AVX γιατί απλά δεν γνώριζε την ύπαρξη του.

Βέβαια υπάρχει λύση και αυτή είναι να εγκαταστήσουμε το SP1 το οποίο εκτός από τα καινούργια features που μας παρέχει διορθώνει και αυτό το προβληματάκι.

Υπάρχει και το ανάλογο hotfix αλλά δεν βρίσκω κανένα λόγο κάποιος να βάλει το hotfix και όχι το SP1. Σημαντικό είναι επίσης ότι αν βάλουμε το hotfix δεν παρέχει τις λειτουργίες AVX στο guest virtual machine αλλά μόνο στο parent partition.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Χμ Πολύ Χρήσιμο. Αν την πάθω ποτέ ελπίζω να το θυμηθώ!!! Βέβαια θα έχω βάλει σίγουρα SP1 οπότε ελπίζω να μην δω ποτέ το παραπάνω error.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...