Jump to content
  • entries
    122
  • comments
    153
  • views
    66943

Configuring multiple E-mail domains in exchange 2010


Catastrophic Failure

615 views

 Share

Μπορούμε να ρυθμίσουμε τον Microsoft Exchange Server 2010 να δέχεται e-mail περισσότερο από έναν SMTP domain. Στο ακόλουθο Post, θα δούμε πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε τα accepted domains και πώς θα δημιουργήσουμε νέα email address policy για το νέο e-mail domain.

Το σενάριο:

  • Η εταιρεία μας έχει διάφορα ανεξάρτητα business units και το κάθε ένα από αυτά θέλει διαφορετικό e-mail domains. Το management της εταιρείας δεν θέλει να ξοδέψει χρήματα για να το επιτύχει.
  • Τους παρουσιάζουμε την λύση του email hosting service

Προαπαιτούμενα:

  • Ένα public DNS MX resource record απαιτείται για κάθε SMTP domain απ’ όπου θα δεχόμαστε τα e-mail από το Internet. Κάθε MX record θα πρέπει να γίνετε resolve στον Internet server όπου θα λαμβάνει τα e-mail για τον οργανισμό.
  • Οι Send και Receive connectors θα πρέπει να ρυθμιστούν έτσι ώστε ο Exchange organization να μπορεί να στήλη e-mail ΠΡΟΣ και να λαμβάνει e-mail ΑΠΟ το Internet.

Υπάρχουν δύο βήματα τα όποια πρέπει αν ρυθμίσουμε, έτσι ώστε ο Exchange 2010 να δέχεται e-mail περισσότερα από ένα SMTP domains. Το πρώτο βήμα είναι να ρυθμίσουμε το/τα accepted domain και το να δημιουργήσουμε ή να τροποποιήσουμε τα email policy.

Χρήση της κονσόλας EMC για την ρύθμιση του Exchange 2010 για να δεχτεί e-mail περισσότερα από ένα domain

Μεταβείτε στην κονσόλα τουExchange 2010 (EMC) και επιλέξτε Organization Configuration και επιλέξτε Hub Transport.

Image_1

Στο παράθυρο δεξιά θα δείτε την καρτέλα Accepted Domains. Στο μενού Action Pane, κάντε κλικ στο New Accepted Domain, ή δεξί κλικ στο κενό και επιλέξτε New Accepted Domain.

Image_1.2

Θα σας εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου New Accepted Domain. Στο παράθυρο διαλόγου New Accepted Domain, πληκτρολογήστε ένα όνομα για να ονομάσετε το νέο accepted domain. Στην επιλογή Accepted Domain, πληκτρολογήστε το SMTP domain name. Επιλέξτε Authoritative Domain. E-mail is delivered to a recipient in this Exchange organization.

Κάντε κλικ στο New για αν δημιουργήσετε το νέο Accepted Domain.

Image_2

Image_3

Μπορούμε να δούμε τώρα το Authoritative Accepted Domain contoso.info το οποίο δημιουργήσαμε να εμφανίζετε στα Accepted Domain.

Image_4

Αφού δημιουργήσαμε το Accepted Domain, θα προχωρήσουμε στην ρύθμιση των email address policy για το νέο authoritative domain. Για να το επιτύχουμε αυτό θα δημιουργήσουμε νέα email address policy ή θα τροποποιήσουμε τα υπάρχων email address policy (στην περίπτωση μας θα δημιουργήσουμε νέο email address policy).

Για να δημιουργήσουμε ένα νέο email address πάμε στο Organization ConfigurationàHub Transport και επιλέγουμε την καρτέλα E-mail Address Policies. Στο μενού Action επιλέγουμε New E-mail Address Policy ή κάνουμε δεξί κλικ στο κενό και επιλέγουμε New E-Mail Address Policy.

Image_5

Πληκτρολογήστε το όνομα για το e-mail address policy στο παράδειγμα μας @contoso.info. Εάν οι χρήστες που θα καταχωρηθούν σε αυτό το νέο e-mail address policy είναι όλοι στο συγκεκριμένο organizational unit (OU), επιλέξτε Browse για να αποτρέψετε το e-mail address policy για το συγκεκριμένο OU. Επιλέξτε την επιλογή Include these recipient types για να επιβεβαιώσουμε το recipient type του e-mail address policy που θα εφαρμοστή, στο παράδειγμα μας επιλέγω Users with Exchange Mailbox και επιλέγω Next.

Image_6

Εάν θέλετε μπορείτε να καθορίσετε κάποιο condition για το συγκεκριμένο, στο παράδειγμα μας δεν θα καθορίσω κάποιο condition. Επιλέγουμε Next για να συνεχίσουμε.

Image_7

Επόμενο βήμα η προσθήκη του E-mail Addresses, επιλέγουμε Add για να καθορίσουμε το domain για το E-mail Address και το E-mail address local.

Image_8

Στην επιλογή SMTP E-mail Address επιλέγουμε E-mail address local part όπου προσδιορίζουμε πως θα εμφανίζετε το e-mail address alias του παραλήπτη. Επιλέγουμε Select the accepted domain for the e-mail address και κάνουμε κλικ στο Browse. Στην επιλογή Select Accepted Domain επιλέγουμε το accepted domain στο παράδειγμα μας είναι το contoso.info και κάνουμε κλικ στο OK. Επιλέγουμε ξανά OK για να κλείσουμε το παράθυρο διαλόγου του SMTP E-mail Address.

Image_9.1

Image_9

Επιλέγουμε Next για αν συνεχίσουμε.

Στο παράθυρο Schedule, επιλέγουμε ένα από τα option για να καθορίσουμε (την χρονική στιγμή) που θέλουμε να εφαρμοστεί το e-mail address policy και το μέγιστο χρονικό διάστημα (maximum length) που θα εφαρμοστεί το task. Στο παράδειγμα μας, επιλέγουμε Immediately και κάνουμε κλικ στο Next.

Image_11

Κάνουμε κλικ στο New για να δημιουργήσουμε το νέο E-Mail Address Policy.

Image_12

Το Νέο E-Mail Address Policy task έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, επιλέγουμε Finish για να κλείσουμε το wizard.

Image_13

Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε το Νέο email address policy που έχουμε δημιουργήσει.

Image_14

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

· Configure Exchange 2010 to Accept E-Mail for More Than One Authoritative Domain

· Managing E-Mail Address Policies

· Edit an E-Mail Address Policy

· Understanding E-Mail Address Policies

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...