Jump to content
  • entries
    292
  • comments
    368
  • views
    59883

Using CONTEXT_INFO function–Another useful usage scenario


antonch

785 views

 Share

Πρόλογος

Αυτό που με εξιτάρει περισσότερο στην δουλειά μου και στην ενασχόληση μου με τον SQL Server είναι να βρίσκω λύση σε προβλήματα, αλλά και σε ποιον δεν αρέσει αυτό;

Το Πρόβλημα

Σήμερα ένας συνάδελφος στην εταιρία που εργάζομαι έρχεται με το εξής ερώτημα-πρόβλημα

«Έχω ένα πίνακα και έχω φτιάξει μια stored procedure η οποία περιέχει ένα business logic αρκετά σημαντικό και περίπλοκο με το οποίο κάνω insert στον συγκεκριμένο πίνακα. Θέλω να κάνω insert στο συγκεκριμένο πίνακα μόνο από την συγκεκριμένη stored procedure και μόνο πως μπορεί να γίνει αυτό;»

Στην αρχή ξαφνιάστηκα καθώς ο συνάδελφος είναι εμπειρότατος και η ερώτηση του μου φάνηκε κάπως. Του απάντησα ότι αυτό είναι στο χέρι του καθώς αυτός γράφει τον κώδικα. Φυσικά η απάντηση μου δεν τον ικανοποίησε. Έτσι μετά από μια σύντομη συζήτηση κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε να κάνει το οποίο τελικά ήταν:

«Έχω ένα πίνακα και έχω φτιάξει μια stored procedure η οποία περιέχει ένα business logic αρκετά σημαντικό και περίπλοκο με το οποίο κάνω insert στον συγκεκριμένο πίνακα. Θέλω να κάνω insert στο συγκεκριμένο πίνακα μόνο από την συγκεκριμένη stored procedure και μόνο είτε από την εφαρμογή είτε από τον SSMS είτε από οπουδήποτε. Θέλω δηλαδή εκτός από να προστατέψω την ποιότητα των δεδομένων που θα μπαίνουν στον συγκεκριμένο πίνακα θέλω να προστατέψω και εμένα και τους άλλους developers καθώς στην καθημερινότητα μας φτιάχνουμε πολλές stored procedures και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο σε μια νέα που φτιάχνουμε να κάνουμε insert στον συγκεκριμένο πίνακα χωρίς να καλέσουμε την εν λόγο stored procedure με αποτέλεσμα να έχω λάθος στα δεδομένα στον πίνακα. Επίσης αυτό θέλω να μπορεί να γίνει ακόμα και για αυτούς που έχουν δικαιώματα sysadmin στον SQL Server. Πως μπορεί να γίνει αυτό;»

περισσότερα

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...