Using CONTEXT_INFO function–Another useful usage scenario
Πρόλογος
Αυτό που με εξιτάρει περισσότερο στην δουλειά μου και στην ενασχόληση μου με τον SQL Server είναι να βρίσκω λύση σε προβλήματα, αλλά και σε ποιον δεν αρέσει αυτό;
Το Πρόβλημα
Σήμερα ένας συνάδελφος στην εταιρία που εργάζομαι έρχεται με το εξής ερώτημα-πρόβλημα
«Έχω ένα πίνακα και έχω φτιάξει μια stored procedure η οποία περιέχει ένα business logic αρκετά σημαντικό και περίπλοκο με το οποίο κάνω insert στον συγκεκριμένο πίνακα. Θέλω να κάνω insert στο συγκεκριμένο πίνακα μόνο από την συγκεκριμένη stored procedure και μόνο πως μπορεί να γίνει αυτό;»
Στην αρχή ξαφνιάστηκα καθώς ο συνάδελφος είναι εμπειρότατος και η ερώτηση του μου φάνηκε κάπως. Του απάντησα ότι αυτό είναι στο χέρι του καθώς αυτός γράφει τον κώδικα. Φυσικά η απάντηση μου δεν τον ικανοποίησε. Έτσι μετά από μια σύντομη συζήτηση κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε να κάνει το οποίο τελικά ήταν:
«Έχω ένα πίνακα και έχω φτιάξει μια stored procedure η οποία περιέχει ένα business logic αρκετά σημαντικό και περίπλοκο με το οποίο κάνω insert στον συγκεκριμένο πίνακα. Θέλω να κάνω insert στο συγκεκριμένο πίνακα μόνο από την συγκεκριμένη stored procedure και μόνο είτε από την εφαρμογή είτε από τον SSMS είτε από οπουδήποτε. Θέλω δηλαδή εκτός από να προστατέψω την ποιότητα των δεδομένων που θα μπαίνουν στον συγκεκριμένο πίνακα θέλω να προστατέψω και εμένα και τους άλλους developers καθώς στην καθημερινότητα μας φτιάχνουμε πολλές stored procedures και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο σε μια νέα που φτιάχνουμε να κάνουμε insert στον συγκεκριμένο πίνακα χωρίς να καλέσουμε την εν λόγο stored procedure με αποτέλεσμα να έχω λάθος στα δεδομένα στον πίνακα. Επίσης αυτό θέλω να μπορεί να γίνει ακόμα και για αυτούς που έχουν δικαιώματα sysadmin στον SQL Server. Πως μπορεί να γίνει αυτό;»
0 Comments
Recommended Comments
There are no comments to display.