Jump to content

Frees Point

  • entries
    58
  • comments
    129
  • views
    3612

Sharepoint Part 2- Δημιουργία Site


frees76

744 views

 Share

Αφού εγκαταστήσαμε το sharepoint services μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας site. Για παράδειγμα στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε δημιουργήσει ένα Site για κάθε τμήμα ( Μηχανογράφηση, Διοίκηση, Λογιστήριο, .....). Δίνοντας τα ανάλογα permissions είτε σε επίπεδο site είτε σε επίπεδο συγκεκριμένων στοιχείων (Document Libraries, Contact lists....) μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί ελεγχόμενα τα περιεχόμενα του Site ή των sites αυτών. Έτσι οι χρήστες έχουν ένα κοινό σημείο συνεργασίας όπου μπορούν να ανεβάσουν τα παρακάτω:

Ανακοινώσεις

Ημερολόγια

Επαφές

Βιβλιοθήκες Αρχείων ( Document Libraries)

Φωτογραφίες

και πολλά άλλα που θα δούμε παρακάτω. 

Θα ήθελα να επισυμάνω την δυνατότητα ενεργοποίησης των Alerts. Με τα Alerts μπορεί ο χρήστης να ενημερώνετε για επιλεγμένα σημεία του site, με e-mail, για αλλάγές, προσθήκες ή διαγραφές. Ας προχωρήσουμε ομως στην δημιουργία του πρώτου μας site.

 

Επιλέγουμε  Site Actions - Create 

y1pX3okEe0fesMnZAt5w5prr39eZ1x3kNAe0P6H3cjuOGf4gjJ7ydA1av6z3PoIUy6q

   2.Επιλέγουμε "Sites and workspaces"

y1p3CixIIqk4Vp5eqPkLQEojc0GoWl0qQ3ZBDnaZ28rA0wADRfHchSUyjzvJxnaP2DV

  3. Στην επόμενη σελίδα δίνουμε το όνομα της σελίδας και το template (Team Site, Blank Site, Document Workspace, Wiki Site, Blog). Στην περίπτωσή μας επιλέγουμε Team Site γιατί θέλουμε μια σελίδα για το τμήμα IT που να ανφέρεται ως σημείο συνεργασίας του τμήματος. Αν θέλαμε σελίδα για έγγραφα μόνο, θα επιλέγαμε Document Workspace ή Wiki site για σελίδα σαν το wikipedia κτλ. Στην επιλογή "User Permissions", αν επιλέξουμε το "Use same permissions as parent" θα κληρονομήσει τα permissions απο το Parent site αλλιώς θα πρέπει να ορίσουμε ξεχωριστά Permissions. Αφού κάνουμε και τις αντίστοιχες επιλογές που θέλουμε για την "Quick Lunch" την "Top Link Bar" [ροχωράμε στην δημιούργια του πρώτου μας site πατώντας στο "Create".

y1plsacFOt2Z7RqDc4OZaA-Dj4dlUNlaZQ-bbD1CcHfY8qgpWG1QUnSAukLP8ZR5a8R

 

 

 

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Να σημειώσω ότι η διαδικασία που περιγράφω είναι ένας γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσει κανείς ένα τυπικό Intranet. Θα προσπαθήσω το συντομότερο δυνατό να ετοιμάσω ένα ολοκληρωμένο tutorial όπου θα ακολουθήσουμε την σωστή προετοιμασία.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...