Jump to content
  • entries
    44
  • comments
    107
  • views
    4606

Υποστήριξη USB σε Microsoft Virtual Machines -Non Native-


GSimos

660 views

 Share

Είναι απογοητευτικό μερικές φορές  να έχεις στα χέρια σου ένα πολύ καλό εργαλείο (και μάλιστα δωρεάν, λόγω ανταγωνισμού) αλλά να του λείπουν κάποια βασικά πράγματα -που δεν λείπουν από το ανταγωνισμό μεταξύ μας-.

Αναφέρομαι στην απουσία υποστήριξης USB συσκευών/θυρών σε Virtual Machine Guests σε όλη την γκάμα Virtualization προϊόντων της Microsoft.

Ευτυχώς που κάποιοι σκέφτηκαν το κενό και έχουν παρουσιάσει λύσεις hardware ή software, ειδικότερα, η hardware λύση είναι αρκετά προχωρημένη καθώς είναι η μοναδική στον κόσμο που κάνει "USB over IP" καλό εεεε;

Ας δούμε επιγραμματικά τις λύσεις:

1. Η hardware λύση κατασκευάζεται από την εταιρία DIGI και αποτελείται από ένα κουτί με 5 θύρες USB και μια θύρα δικτύου, επίσης στο server που θα γίνει ο διαμοιρασμός τους πρέπει να έχει εγκατασταθεί ο σχετικός driver/software της εταιρίας, τον οποίο και ονομάζει "RealPort™", περισσότερα θα βρείτε εδώ : http://www.digi.com/products/usb/anywhereusb.jsp, κόστος κάτω από 300€

2. Η επόμενη λύση είναι software και έρχεται από την εταιρία Fabula Tech και υποστηρίζει Windows & Linux, επίσης υπάρχει άλλη έκδοση για Remote Desktop Clients, χρησιμοποιεί Client/Server προσέγγιση και εγγυάται πραγματική προσομοίωση USB, το κόστος είναι 149$, περίπου 106€ με σημερινή ισοτιμία, περισσότερα θα βρείτε εδώ: http://www.usb-over-network.com/

3. Η τρίτη λύση είναι πάλι software και κατασκευάζεται από την εταιρία KernelPro, η λογική της είναι όμοια με αυτής της Fabula Tech, περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.usb-over-ethernet.com/productoverview.html, το κόστος ξεκινά από τα 89,95$ (64€) για μονή άδεια με υποστήριξη 2 συσκευών και αυξάνει ανάλογα με το πλήθος των συσκευών και των αδειών -άδεια χρειάζεται όπου διαμοιράζονται USB συσκευές-.

Μπορείτε να κατεβάσετε δοκιμαστικές εκδόσεις για 15 ημέρες για τις λύσεις 2 κ' 3. 

Να σημειωθεί όμως ότι στα flagship προϊόντα Virtualization των δυο μεγάλων εταιριών Microsoft & VMWare δηλαδή για τον Hyper-V και ESX Server αντίστοιχα, δεν υπάρχει υποστήριξη USB αμφότερα. Ο Virtual Server της VMWare έχει.

Υποθέτω ότι ο λόγος που δεν υποστηρίζουν USB θύρες σε Server προϊόντα Virtualization έχει να κάνει με το concept των πραγματικών servers, δηλαδή μπορεί να έχουν USB θύρες αλλά δεν τις χρειάζονται απαραίτητα, βέβαια  εγώ χρειάστηκε κάποια στιγμή να δώσω λύση virtual server με σκοπό την ενεργοποίηση ενός software το οποίο απαιτούσε USB Dongle και την απέρριψα γι' αυτό το λόγο!

Επίσης ένα πολύ καλό blog για θέματα Virtualization είναι αυτό:

http://blogs.technet.com/mattmcspirit/default.aspx

Καλά Χριστούγεννά σε όλους και όλες, η γέννηση του θεανθρώπου να φωτίσει τις ψυχές μας!

Ενημέρωση: Μετά απο παρέμβαση του Νάσου Κλαδάκη (ευχαριστώ Νάσο) παραθέτω τα links απο τα αντίστοιχα threads του forum -κάτι που εμένα μου διέφυγε-.

  1. http://autoexec.gr/forums/post/8304.aspx
  2. http://autoexec.gr/forums/post/7416.aspx
henry_ford.jpg Το γνωμικό του άρθρου:

An idealist is a person who helps other people to be prosperous.

Henry Ford

Source: http://quotes4all.net/quote_1483.html

Technorati Tags:
Reblog this post [with Zemanta]
 Share

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...