Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3219

Αξιόπιστο web hosting – και όμως υπάρχει!


atsouch

816 views

 Share

Πήρα τον πρώτο dedicated server το 2001 στο Τέξας. Με linux (για να είναι φτηνός – μη βαράς Δάσκαλε) και πρόσβαση με command line. Καταλαβαίνετε πίκρα… Εννοείται ότι από ασφάλεια τις τρυπούλες του τις είχε και τα προβλήματα που προέκυψαν ουκ ολίγα. Στην συνέχεια δοκίμασα διάφορους web hosts (hostes θα έπρεπε να τους λένε) με υποσχέσεις για unlimited storage, unlimited bandwidth και άλλα unlimited αλλά με ένα λεπτό σημείο: unlimited πελάτες πάνω σε έναν server! ΤΟ σούρσιμο…

Anyway, το 2007 κατέληξα στο WebHost4Life που είχε αρκετούς ευχαριστημένους και λίγους δυσαρεστημένους πελάτες (για κάθε εταιρεία πρέπει να ψάξεις τι λένε στα fora για να καταλάβεις τι παίζεται). Πήρα την απόφαση και μετέφερα το mobilityclub.gr (ξέρετε, το παλιό clubpocketpc.gr) σε Community Server εκεί. Σερνόταν από λίγο έως πολύ (το autoexec.gr με τίποτα δεν θα μπορούσε να παίξει) αλλά με την μεταφορά του site (και την δίμηνη διακοπή “των εργασιών”) χάθηκε το momentum και δεν είχε πολύ traffic οπότε σώθηκε η κατάσταση. Έλα όμως που ήρθε η ώρα της ανανέωσης και ότι δεν είχα πληρώσει στο ξεκίνημα το ήθελαν τώρα σαν renewal fee. Θα τρελλαθούμε. Περισσότερα χρήματα την δεύτερη χρονιά από την πρώτη και χωρίς την δυνατότητα να κόψω λειτουργίες που δεν χρειάστηκα για να μειώσω το κόστος!

Τα πήρα και άρχισα πάλι την αναζήτηση. Τώρα όμως θυμήθηκα τα παιδιά της Xelixis.Net που είχα γνωρίσει μέσω του dotnetzone.gr όταν έτρεχαν μια προσφορά για τους .net developers. Τελικά το community σου λύνει τα προβλήματα σε διάφορα επίπεδα. Ένα τηλέφωνο και αυθημερόν είχα το δικό μου πακέτο σύμφωνα με τις ανάγκες μου, με απίστευτα γρήγορο dns update (τουλάχιστον με την Otenet εδώ), εύχρηστο web UI για τον χειρισμό και σε λίγη ώρα είχα μεταφέρει το mobilityclub.gr (με αρκετά δύσκολο upgrade στην τελευταία έκδοση του Community Server παρακαλώ).

XelixisNet

Η Xelixis.Net παρέχει υψηλού επιπέδου αξιόπιστες και οικονομικές υπηρεσίες και εφαρμογές που καλύπτουν τις ανάγκες μικρών αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, από την ανάπτυξη-φιλοξενία ενός Web Portal με ή χωρίς e-commerce μέχρι την παροχή dedicated servers, enterprise email και messaging καθώς και πλήρη υποστήριξη του Dynamics CRM. Τα παιδιά είναι αρκετά χρόνια στην αγορά και γνώστες του θέματος.

Οι υπηρεσίες της Xelixis.Net είναι βασισμένες σε τεχνολογίες αιχμής, όπως Microsoft Windows 2008 Dedicated Servers, Windows 2008 Virtual Servers, Windows 2008/IIS7 Shared Hosting, Hosted Microsoft Dynamics CRM 4.0, Hosted Microsoft Exchange 2007 και SharePoint Services 3.0, Hosted Office Live Meeting, Hosted Office Communications Server και ανάπτυξη .NET - MS SQL 2005/2008 Web Portals-Applications.

Τελικά μήπως πρέπει να κοιτάζουμε πρώτα τους συναδέλφους στην Ελλάδα πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε προς τη Δύση; Τέρμα το Τέξας και τα πιστολίδια…

 Share

6 Comments


Recommended Comments

Πήρα τον πρώτο dedicated server το 2001 στο Τέξας. Με linux (για να είναι φτηνός – μη βαράς Δάσκαλε)

Link to comment

Ναι τώρα είμαστε σε φρέσκια έκδοση αλλά για να έρθει στα ίσα του το theme θέλει χρόνο.

 

Για το autoexec.gr πρέπει να φτιάξουμε πρώτα την πρώτη σελίδα που έχει δουλειά και μετά να κάνουμε το upgrade (το οποίο δεν γίνεται in-place).

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...