Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77168

Offline Domain Join σε Windows Server 2008 R2


spanougakis

784 views

 Share

Ακόμα ένα χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό του νέου Windows Server 2008 R2 είναι το λεγόμενο Offline Domain Join, που από την ονομασία του πολλοί αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να είναι.

Το σενάριο είναι πολύ απλό: αφού έχουμε ένα domain πλήρως λειτουργικό με domain controllers που τρέχουν Windows Server 2008 R2, παρουσιάζεται η ανάγκη να εισάγουμε στο domain κάποια clients με Windows 7, τα οποία όμως δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους domain controllers. Έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αυτούς τους clients εισαγωγή χωρίς καν να “δουν” τους DCs.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και συνίσταται στην δημιουργία ενός TXT αρχείου από το domain μας, που ονομάζεται “blob”, το οποίο θα περιέχει όλες τις πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να εισάγουμε τα client μηχανήματα στο domain με επιτυχία.

Αρχικά λοιπόν από κάποιον server υπολογιστή που βρίσκεται εντός εταιρίας και ανήκει στο domain ως member, ανοίγουμε ένα command prompt με administrative privileges και πληκτρολογούμε:

command1 
όπου northwind.com είναι το domain μας και win7 είναι το όνομα του client μηχανήματος που θέλουμε να εισάγουμε στο domain. Είναι φανερό ότι θα πρέπει να έχουμε ήδη εγκαταστήσει το client μηχάνημα με Windows 7, να έχει όνομα και να ανήκει προς το παρόν σε WORKGROUP. Δεν θα δουλέψει με sysprepped μηχανήματα, αλλά με clients πλήρως λειτουργικούς. Μετά την εκτέλεση της εντολής παράγεται το text αρχείο blob.txt.

Αφού λοιπόν στείλουμε αυτό το txt αρχείο στο σημείο που βρίσκεται το client μηχάνημα, ανοίγοντας εκεί πάλι ένα administrative command prompt πληκτρολογούμε:

command2

όπου δηλώνουμε το path του blob.txt αρχείου και το path της εγκατάστασης των Windows 7. Μετά την εκτέλεση της εντολής θα ζητηθεί επανεκκίνηση και θα διαπιστώσουμε ότι o client ανήκει πλέον στο domain μας.

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Πολύ βολικό χαρακτηριστικό!

Εννοείται ότι offline join domain σημαίνει ότι όταν θα βρουν Domain Controller τότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

Αν θυμούνται οι συνάδελφοι, ένας τρόπος να γίνει αυτό ήταν με το Computer Accounts Pre-staging, δηλαδή την προ-δημιουργία των Computer accounts στο Domain και έπειτα τη διαδικασία Domain join (δεν είναι ακριβώς το ίδιο βέβαια).

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...