Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77152

Μια εβδομάδα συμβίωσης με την RTM των Windows 7…


spanougakis

548 views

 Share

Την κατέβασα σχεδόν αμέσως μόλις εμφανίσθηκε στο Technet, έχοντας την περιέργεια να δω πως θα δούλευε στο laptop μου σε σχέση με την RC έκδοση, που την χρησιμοποιούσα επίσης από τότε που βγήκε. Επειδή όμως είμαι και ήμουνα σε διακοπές κάπου κοντά στη Θεσσαλονίκη, προγραμμάτισα να επιστρέψω στην εταιρία για το κατέβασμα.

Έτσι και έγινε. Κατέβασμα και εγκατάσταση, join του φορητού στο domain και … είμαστε έτοιμοι για να στήσουμε τα πάντα από την αρχή. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με τους drivers, αφού τα Windows 7 εντόπισαν σχεδόν όλο το hardware σωστά, εκτός από κάποιο utility που εγκατέστησα extra για να δουλεύουν κάποια “ειδικά” πλήκτρα στο laptop.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δούλεψε σωστά με τον ενσωματωμένο driver μέχρι και ο fingerprint reader. Συμβουλή: πιθανόν να χρειαστεί να εγκαταστήσετε κάποιον driver από Windows Vista και να δείτε ένα πονηρό μήνυμα που θα λέει:

“The operating system that you are using is not supported.  Please check the supported operating systems.  Setup will be terminated."

Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί ο κατασκευαστής-προγραμματιστής του driver έβαλε κάπου έναν έλεγχο σχετικά με την έκδοση του λειτουργικού. Αν δεν είναι Vista, δεν γίνεται η εγκατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνουμε κακοί και να πούμε ένα ψεματάκι. Βρείτε το πρόγραμμα εγκατάστασης του driver, συνήθως κάποιο setup.exe και με δεξί κλικ πάνω του και properties, επιλέξτε compatibility και διαλέξτε από την λίστα με τα λειτουργικά τα Windows Vista SP2. Μετά από αυτό θα διαπιστώσετε ότι η εγκατάσταση του driver προχωράει κανονικά.

Τι παρατήρησα λοιπόν αυτή την εβδομάδα δουλεύοντας την RTM; Βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας, δίνοντας στην μπαταρία του laptop περίπου 30 λεπτά περισσότερης αυτονομίας.

Επίσης, όταν έκανα παλιότερα hibernate με μια ασύρματη σύνδεση ενεργή, στην επόμενη εκκίνηση του μηχανήματος κολλούσε η σύνδεση στο internet, ενώ τώρα το πρόβλημα φαίνεται να έχει εξαλειφθεί. Βελτιωμένη είναι και η διαχείριση της μνήμης: ενώ στην RC έβλεπα να καταλαμβάνεται περίπου το 40% και πάνω, τώρα είμαστε στο 35%.

Επειδή ο Σεπτέμβριος σιγά σιγά πλησιάζει, θα ξεκινήσουμε τα AutoExec.Gr Events σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οπότε έχετε τον νου σας. Στις προσεχείς συναντήσεις θα ασχοληθούμε αρκετά με τα Windows 7 και θα προγραμματίσουμε κάποια επίσημα STEP events, οπότε φροντίστε να μην λείψετε.

Θυμάστε το περσινό CyberCrime Security Forum που διοργανώσαμε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2008; Σύντομα θα ενημερωθείτε για κάτι νέο που διοργανώνουμε, ειδικά για όλους εσάς τους ψαγμένους IT Professionals. Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα θα έχουμε νέα …. 

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...