Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77169

TechEd 2009 Berlin, IT PRO Connections και NGAD…


spanougakis

798 views

 Share

Τώρα λοιπόν που ηρεμήσαμε από όλα τα μεγάλα events του Νοεμβρίου, είναι καιρός να δούμε λίγο τι έγινε στο καταπληκτικό Βερολίνο, όπου όπως έχετε διαβάσει από άλλα blog posts, βρεθήκαμε εκεί για να δούμε όλες τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που έχει να μας προσφέρει η Microsoft φέτος.

Η Microsoft TechEd EMEA 2009 μετακόμισε φέτος στο Βερολίνο, αφού είχε διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια στη Βαρκελώνη. Επιλέχθηκε λοιπόν ο εκθεσιακός χώρος της Messe Berlin, πραγματικά αχανής, σε σημείο που κάθε φορά ψάχναμε να βρούμε που είναι η αίθουσα που διεξάγεται η παρουσίαση που θέλαμε να παρακολουθήσουμε.

teched 

Όλα τα νέα προϊόντα ήταν εκεί, ενώ οι κορυφαίοι ομιλητές επίσης περίμεναν για να μας μεταδώσουν τις εμπειρίες και γνώσεις τους. Φυσικά, τέτοιες εκδηλώσεις είναι μεγάλη ευκαιρία για social networking. Να αναφέρω ότι παρά την (κλασσικά) τσουχτερή τιμή συμμετοχής, το event έγινε sold-out αρκετές ημέρες πριν την έναρξή του.

Όποιος πηγαίνει στην TechEd δεν πρέπει να χάνει παρουσιάσεις του Mark Minasi και του Mark Russinovich. Οι παρουσιάσεις του Mark Minasi φέτος ασχολούνται με τα δύο νέα προϊόντα, τα Windows 7 και τον Windows Server 2008 R2, οπότε βρήκαμε την ευκαιρία και για λίγη κουβεντούλα, αφού είναι και προσωπικός μου φίλος. Ο Russinovich αντίθετα έκανε παρουσιάσεις και για kernel θέματα στα νέα λειτουργικά, χρήσιμες για όσους θέλουν να ξέρουν τι υπάρχει “από κάτω”:

russi  

Ακόμα ένας ομιλητής που ασχολείται καθαρά με security, είναι ο Σουηδός MVP Marcus Murray, ο οποίος συνηθίζει το live hacking στις παρουσιάσεις του. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε hacking με άφθονη δόση χιούμορ, εκεί θα το βρείτε:

marcus

Όλη αυτή την εμπειρία συνόδευαν και οι προσφορές: κληρώσεις netbooks, δυνατότητα για labs στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με 200 περίπου υπολογιστές, ενώ οι certified trainers είχαμε την δυνατότητα να δώσουμε και εξετάσεις Prometric με κόστος εξέτασης μόλις … 2 ευρώ.

server

Να αναφέρουμε επίσης ότι εκεί έγινε και το επίσημο launch του Exchange 2010, ενώ από το booth πήραμε και κάποια πολύ όμορφα t-shirts.

Μια πολύ σημαντική πληροφορία που πήραμε είναι ότι εμείς οι certified trainers δικαιούμαστε να ζητάμε εκπτωτικά κουπόνια για να τα διαθέτουμε σε εσάς που θέλετε να δώσετε εξετάσεις. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλετε εξέταση, ζητήστε μας το κουπόνι.

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό που καταφέραμε, είναι να δημιουργήσουμε την κοινότητα των Ευρωπαίων Microsoft Certified Trainers. Σε συνεννόηση με την ήδη ενεργή Σουηδική κοινότητα, θα έχουμε την δυνατότητα του trainers networking σε πολλαπλά επίπεδα. Πιστέψτε το, είναι προς όφελός μας. Όσοι trainers διαβάζετε αυτό το blog και θέλετε να μάθετε πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου.

Η παρουσία του AutoExec.Gr ήταν δυναμική. Συμμετείχα σε μια συνέντευξη μαζί με τον φίλο μας και MVP από τα Guernsey Islands, τον Justin Rodino, μιλήσαμε για τα Windows 7 και η συνέντευξη βρίσκεται στο online video channel της TechEd, το TechEd Online εδώ.

Επίσης συμμετείχαμε και σε ένα panel που διοργανώθηκε από τον φίλο μας τον Andy Malone, με τίτλο “So you want to be an MVP” μαζί με τον Νάσο Κλαδάκη και το video βρίσκεται εδώ.

Δηλώσαμε και την παρουσία μας γράφοντας σε έναν τεράστιο τοίχο που υπήρχε μέσα στον χώρο της έκθεσης:

autowrite

 

NEXT GENERATION ACTIVE DIRECTORY 

Να και κάτι που μάθαμε από τους κύκλους του Redmond στην TechEd: ετοιμάζεται νέος κώδικας ο οποίος μάλλον θα λειτουργήσει σαν add-on στο Active Directory και υπόσχεται να μας δώσει πρωτόγνωρες δυνατότητες.

Φαίνεται λοιπόν ότι με την προσθήκη αυτού του νέου χαρακτηριστικού, θα αποκτήσουμε δυνατότητες που δεν τις είχαμε μέχρι τώρα, ενώ ο SQL Server θα είναι αυτός που θα αποθηκεύει τα δεδομένα. Έχοντας λοιπόν μια βάση σε SQL, θα μπορούμε να εκτελούμε ερωτήματα όπως π.χ. “Τι permissions είχε ο τάδε χρήστης σε εκείνο το αντικείμενο στις 25 Απριλίου του 2009?”, αλλά και πολύ πιο σύνθετα queries που απαιτούν συσχετισμό πληροφοριών και δεδομένων από το Active Directory.

Έχουμε λοιπόν καινούριο schema με την ονομασία System.Identity, ενώ θα υπάρξει και το κατάλληλο API για τους developers. Δεν έχουμε ακόμα χρονοδιάγραμμα σχετικά με την διάθεσή του, αλλά έχω φροντίσει και το έχω στην διάθεσή μου σε μορφή beta, οπότε μένει να το δοκιμάσω και να σας δώσω λεπτομέρειες.

 

 IT PRO CONNECTIONS 2009 

photo1

Τα έχουμε πει και σε άλλα posts. Απλά εδώ θέλω να προσθέσω ότι το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που είδατε όσοι όλοι παρευρεθήκατε, όχι μόνο σε τεχνικό επίπεδο παρουσιάσεων, αλλά συνολικά σαν εκδήλωση, ήταν αποτέλεσμα του πάθους μιας μικρής ομάδας φίλων, που αποφάσισε να το κάνει και να πετύχει. Το εγχείρημα είχε ξενύχτι, γέλιο, απ’όλα. Ελπίζουμε να το απολαύσατε εσείς που θυσιάσατε το Σαββατοκύριακό σας για να έρθετε να μας ακούσετε, όσο το απολαύσαμε και εμείς. Για την ιστορία να αναφέρω ότι εγώ το ξεκίνησα σαν ιδέα και έπεισα και τους υπόλοιπους.

photo2

Να προσθέσω επίσης ότι το site της εκδήλωσης http://www.itproconnections.gr ήταν δική μου αρμοδιότητα (και είναι ακόμα). Στήθηκε αρχικά σε Windows Server 2008 και αργότερα σε Windows Server 2008 R2, ενώ η επικοινωνία του domain itproconnections.gr με τον έξω κόσμο αρχικά βασίστηκε στον Exchange Server 2007 και αργότερα στον Exchange Server 2010.

 

 

 

 

 

 

 

Οι ιστοσελίδες εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στις 24 Αυγούστου του 2009, ενώ εμείς ανακοινώσαμε το event και αρχίσαμε με αγωνία να παρακολουθούμε τα στατιστικά επισκεψιμότητας του site, τα οποία ήταν αρκετά ενθαρρυντικά: κατά μέσο όρο 180 μοναδικοί επισκέπτες την ημέρα και 230 page views. Μέχρι τις τελευταίες μέρες πριν από το event είχαμε 7.300 μοναδικές IP ως επισκέπτες, καθόλου άσχημα αν αναλογιστούμε το ερασιτεχνικό ύφος της προσπάθειας.

stats1

stats2

Έχουμε ήδη αναρτήσει στο site κάποιες από τις παρουσιάσεις σε pdf μορφή αρχείου, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες, όλα στη σελίδα http://www.itproconnections.gr/downloads.html

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Αν αποφασίσουμε να το κάνουμε και στο 2010, μην το χάσετε.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Η εμπειρία του IT Pro Connections 2009 ήταν απίστευτη, και του χρόνου με υγεία!

Η TechEd μου ξέφυγε φέτος, ευχαριστούμε για την ενημέρωση Χρήστο.

Link to comment

Η ατάκα που σφράγισε την διοργάνωση του IT Pro με την μορφή που το είδαμε, ήταν η απάντηση στην πρόταση του Χρήστου....Α ρε κατακαημένε Andy (Ξέρεις εσύ)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...