Jump to content
  • entries
    49
  • comments
    120
  • views
    20422

MS Office Communications Server (OCS) 2007 R2 – How it works – THE Series


gvarakis

511 views

 Share

Τους προηγούμενους δύο μήνες, αφιερώσαμε το χρόνο μας στην εγκατάσταση της θαυμαστής σουίτας της Microsoft, τον OCS 2007 R2. Από εδώ και στο εξής θα συνεχίσω με κάποια άρθρα πιο ‘θεωρητικού’ περιεχομένου, που αφορούν στην ευφυία και την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το περιτύλιγμα μιας ενιαίας πλατφόρμας, και –πιστέψτε με- υπάρχει σε αφθονία κρυμμένη πίσω από το λαμπερό GUI του Setup και του Management του OCS!

Θα δούμε λοιπόν αναλυτικά πώς δουλεύει το Client Auto Configuration του Office Communicator, θα δούμε αναλυτικότερα τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζεται η ασφάλεια στην επικοινωνία από τον Edge Server, ενώ θα κατεβούμε στα άδυτα του SIP Trunking εξετάζοντας τον τρόπο που λειτουργεί ο Mediation Server.

Τα παραπάνω είναι λίγα από τα θέματα που θα προσπαθήσω να καλύψω στο ερχόμενο διάστημα και ελπίζω από τη μια να τα βρείτε ενδιαφέροντα, και από την άλλη να σας βοηθήσουν (όσους πιστούς ασχολείστε …) να κατανοήσετε καλύτερα τόσο τη διαδικασία της εγκατάστασης που έχουμε περιγράψει ως τώρα μέσα από αυτό το blog, όσο και τις ενέργειες της παραμετροποίησης και της συντήρησης, που επίσης θα ενταχθούν σταδιακά στο περιεχόμενο του blog.

Μείνετε συντονισμένοι, θα επακολουθήσει … χιονοστιβάδα :)

.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...