Jump to content
  • entries
    20
  • comments
    46
  • views
    8702

Nice & Free Network Tool


fenia

502 views

 Share

Η PacketTrap πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Quest Software. Η εταιρεία διαθέτει network tools, όπως το pt360 Tool Suite, το οποίο διατίθεται δωρεάν, αλλά και πιο advanced network tools όπως το «PacketTrap Perspective» το οποίο παρέχει και VoIP support.

Τo pt360 Tool Suite είναι ένα network toolkit που καλύπτει και το κομμάτι του monitoring (continuous) αλλά και ad-hoc tasks που ενεργοποιείτε on demand, σε περίπτωση που κρίνετε από τα Monitoring εργαλεία ότι χρειάζεται περαιτέρω προσοχή ή investigation.

Το pt360 Tool Suite διαθέτει ένα πολύ καλό GUI που προσφέρει εξαιρετική κεντρική διαχείριση. Η λύση που προσφέρετε περιλαμβάνει:

Νetwork discovery, network inventory, Cisco Configurator, Switch Port Mapper, NetFlow Listener, TFTP server, SNMP, WMI, Port Scan, DNS Audit, Trace Route, Syslog Server, Ping και υποστηρίζει ακόμη και open source εργαλεία (i.e. Nagios, MRTG, Cacti), SaaS (Salesforce.com), ακόμη και virtual servers.

clip_image002

Το installation είναι πολύ εύκολο και όταν ολοκληρωθεί, σας συνδέει την ιστοσελίδα του PacketTrap (θα πρέπει να κάνετε register) όπου θα λάβετε ένα serial number.

Το GUI δεν φέρνει εκπλήξεις αλλά είναι ιδιαίτερα εύχρηστο. Διαθέτει μια κεντρική κονσόλα διαχείρησης (η οποία, αν θέλετε, μπορεί να χωριστεί tabs, που μπορείτε να συμπληρώσετε με «gadgets» τα οποία δίνουν μια γραφική αναπαράσταση των βασικών τμημάτων του δικτύου.

clip_image004

Η σουίτα παρέχει ορατότητα σε processes και performance counters για λειτουργικά κρίσιμες εφαρμογές όπως Exchange, SQL Server και Active Directory. Ο τρόπος που λειτούργει το dataflow του pt360 είναι τέτοιος έτσι ώστε οι μηχανικοί και διαχειριστές ενός δικτύου να μπορούν να εντοπίσουν τα προβλήματα γρηγορότερα και ευκολότερα σε σύγκριση με άλλα ‘παρόμοια’ εργαλεία που υπάρχουν στην αγορά.

Αναλυτικές πληροφορίες και δυνατότητα download θα βρείτε στα παρακάτω links :

PacketTrap Perspective

PacketTrap MSP (Managed Service Provider)

FREE pt360 Tool Suite PRO

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...