Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24395

Ήρθε η ώρα – Αναβάθμιση Hyper-V Server R2 RC σε Hyper-V Server R2 RTM


Blackman

388 views

 Share

Όσοι έχετε εγκατεστημένο Hyper-V Server R2 RC και δεν είχατε αναβαθμίσει στην RTM έκδοση, από προχθές θα πρέπει να το έχετε κάνει. Αν δεν το έχετε κάνει και θέλετε να το κάνετε τώρα η διαδικασία είναι απλή, αλλά έχει κάποια σημεία που χρειάζεται προσοχή.

Βήμα 1ο

Κατεβάζουμε τον Hyper-V Server R2 RTM και τον βάζουμε σε DVD/USB ή ότι άλλο θέλετε.

Βήμα 2ο

Σταματάμε όλα τα Virtual Machines.

Βήμα 3ο

Σε περίπτωση που έχετε ένα server ή πάνω από έναν και πιθανόν σε cluster, η διαδικασία είναι η ίδια. Βάζουμε το DVD/USB στον κάθε server και ‘τρέχοντας’ το setup, επιλέγουμε την γλώσσα του συστήματος, στην συνέχεια Install και στο επόμενο Menu την πρώτη επιλογή για να κάνουμε Upgrade.

Fig11232544036299

Η διαδικασία θα ξεκινήσει και θα αναβαθμίσει το σύστημα σας χωρίς πρόβλημα. Όταν το σύστημα επανέλθει το μοναδικό πράγματα που θα πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε πάλι static ip (τουλάχιστον ήταν το μοναδικό πράγμα που ρύθμισα εγώ) αυτή που είχε και πριν στο δίκτυο σας. Κάντε μία επιπλέον επανεκκίνηση μετά την ολοκλήρωση όλων των παραπάνω.

Βήμα 4ο

Ξεκινήστε στα Virtual Machines

Βήμα 5ο

Μπαίνουμε σε κάθε Virtual Machine κάνοντας connect από τον Hyper-V Manager και εφόσον κάνουμε Login στο μηχάνημα, προχωράμε για να κάνουμε αναβάθμιση των Integration services.

Step8aInsertIntegrationServicesSetupDisk

Το σύστημα θα βρει εγκατεστημένο παλιότερη έκδοση και θα ζητήσει για αναβάθμιση στην οποία και προχωράμε. Αυτό το σημείο είναι και το tricky. Όλα τα VMs που είναι σε Windows Server 2008 δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Σε παλαιότερες εκδόσεις όπως πχ Windows Server 2003 πιθανόν να αντιμετωπίσετε (όπως και εγώ) το εξής. Μετά την αναβάθμιση των services το σύστημα θέλει επανεκκίνηση. Μόνο που δεν ξεκινάει καθώς κάθε φορά θα βλέπετε blue screen of death και θα γίνετε restart.

Σε αυτό το σημείο αν την έχετε πατήσει, απλά κατά την εκκίνηση πατήστε F8 και μετά Last Known Good Configuration. Το σύστημα θα ξεκινήσει κανονικά, οπότε θα μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω (φυσικά αυτή θα μπορεί να είναι και η διαδικασία από την αρχή για προγενέστερα συστήματα).

Πηγαίνουμε στην registry του συστήματος που συζητάμε και μετά στο κλειδί.

HKEY_LOCAL_MACHINE->SYSTEM->CurrentControlSet->Services->Wdf01000

και στο κλειδί Group το αλλάζουμε την εγγραφή σε WdfLoadGroup

Πηγαίνουμε στο add/remove programs και απεγκαθιστούμε τα Integration Services. Μόλις γίνει αυτό τότε πάμε πάλι με τον ίδιο τρόπο και κάνουμε πάλι εγκατάσταση τα integration services στο μηχάνημα. Στην επανεκκίνηση το σύστημα θα ξεκινήσει χωρίς πρόβλημα.

Σε αυτό το σημείο να μην ξεχάσετε, ότι εφόσον έχουμε κάνει απεγκατάσταση αρχικά τα integration services οι ρυθμίσεις που είχαμε σε αυτά απλά χάνονται, συνεπώς αν στο μηχάνημα είχατε static ip θα πρέπει να την ορίσετε ξανά ή όποια άλλη επιλογή είχατε κάνει σχετικά.

Υ.Γ. Το παραπάνω πρόβλημα μου εμφανίστηκε σε δύο από τα τρία Windows Server 2003 VMs που έχω. Συνεπώς υπάρχει και η πιθανότητα να μην το αντιμετωπίσετε.

 

 

 

 

Ευχαριστώ τον Hyper-Vaggelis για την βοήθεια του ειδικότερα στο κομμάτι με την registry.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...