Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3251

Αλλαγή στρατηγικής


atsouch

527 views

 Share

Η Microsoft εμφανώς γύρισε σε attack mode. Μετά από κάμποσα χρόνια αμυντικής στρατηγικής (εξαιρώ όλα τα προϊόντα για servers) δείχνει ότι άλλαξε γραμμή πλεύσης. Πιο δυνατή, με αυτοπεποίθηση σε μια πολύ ανταγωνιστικότερη αγορά παρουσιάζει το ένα προϊόν μετά το άλλο και σιγά σιγά τα δένει όλα μαζί σε ένα οικοσύστημα που θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και τη δουλειά μας πιο παραγωγική.

    • Τα Windows 7 έχουν δείξει πλέον τις δυνατότητές τους – θέλουμε μικρές incremental αλλαγές για να κάνουμε τη δουλειά μας πιο γρήγορα, πιο απλά και πιο σταθερά.

    • Το Bing έχει γίνει πρακτικά η “άλλη” πρόταση στην αναζήτηση και το μερίδιο του μεγαλώνει αργά αλλά σταθερά. Το Bing στις χώρες που έχουν υποστήριξη για local search θα πάει ακόμη καλύτερα και φυσικά στο Windows Phone 7 έχει το δικό του hardware κουμπάκι (και επειδή το είδα σε πλήρη λειτουργία, πιστέψτε με θα σας αφήσει άφωνους) – Hint 1: To Bing app για iPhone είναι 3ο στα free downloads στο AppStore! – Hint 2: Έχει ενργοποιηθεί η συνεργασία με το Wolfram Alpha (αν δεν το ξέρετε, ψάξτε τα sample queries στο site του – απλά απίστευτο) και κάποια αποτελέσματα έχουν πραγματικά πρακτική αξία.

    • Το Microsoft Office 2010 έρχεται πιο ισχυρό με social networking υποστήριξη στο Outlook και φυσικά Web εκδόσεις για Word, Excel, PowerPoint και OneNote. Μαζί και η έκδοση Starter με λιγότερες λειτουργίες και διαφημίσεις αλλά δωρεάν για όλους.

    • Η πρώτη ανακοίνωση του Windows Phone 7 Series με κώδικα γραμμένο από την αρχή (πραγματικά – τώρα γράφουν ξανά και όλα τα APIs – τέρμα στον legacy κώδικα) πάνω στα νέα Windows CE 6 έχει ανακατέψει όλη την αγορά του mobility. Νέο UI σχεδιασμένο για το περιεχόμενο σας και όχι για τους προγραμματιστές και τις εφαρμογές τους (θα πούμε αναλυτικά τι σημαίνει αυτό αργότερα) και αυστηρές (εντελώς συγκεκριμένες) προδιαγραφές για κάθε κατασκευαστή ώστε η εμπειρία χρήσης τους να είναι ακριβώς όπως πρέπει – τέρμα τα κολλήματα σε προβληματικές υλοποιήσεις hardware από OEMs που ήθελαν να βγάλουν γρήγορα μια συσκευή στην αγορά. Accountability – κρατήστε την λέξη αυτή.

    • Οι διαφημίσεις της με τους Laptop Hunters έχουν ταράξει αρκετά τα νερά και ανοίγει στην Αμερική τα πρώτα μαγαζιά λιανικής και μάλιστα δίπλα σε Apple stores.

    • Η Microsoft είναι πια αποδεκτό μέλος της κοινότητας Linux και επίσημος contributor σε κώδικα (από την έκδοση 2.6.32 του πυρήνα Linux). Microsoft released source code for its Linux drivers

    • Περιμένουμε νέο Home Server που ολοκληρώνει ακόμη περισσότερο το σπιτικό δίκτυο με όλες τις συσκευές (notebooks, τηλεοράσεις, recorders, ΧΒΟΧ) – DLNA!

    • Ελπίζουμε να έρθει και στην Ελλάδα το Zune HD – Δεν είναι iPod – ρώτηστε κάποιον που το χρησιμοποιεί…

    • Και φυσικά επιβεβαιώθηκε η κυκλοφορία του Microsoft Courier (δεν ξέρουμε αν αυτό θα είναι το τελικό όνομα), της ηλεκτρονικής ατζέντας (και e-reader προφανώς) με τις δύο οθόνες, το μικρό μέγεθος και την δυνατότητα για αναγνώριση γραφής όπως σε ένα tablet. Όλες οι σημειώσεις σας θα συγχρονίζονται αυτόματα με το web για άμεση πρόσβαση από παντού αλλά μάλλον δεν θα είναι σε Windows 7 αλλά σε Windows CE και αυτό.

      http://autoexec.gr/blogs/bits_and_bytes/archive/2009/12/18/courier-tablet-windows-7.aspx

      http://autoexec.gr/blogs/bits_and_bytes/archive/2009/09/26/microsoft-courier-booklet.aspx

      Το 2010 στην Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολο (όπως και το 2011, 12, 13…) αλλά θα έχουμε κάποια πράγματα που θα μαλακώσουν το πόνο μας. Τα Χριστούγεννα θα έχουμε Project Natal για το Xbox, το ανατρεπτικό Courier και νέο Windows Phone 7 από Samsung, LG, Dell, HP, Asus και φαντάζομαι HTC. Χρήματα που θα βρούμε;

       Share

      1 Comment


      Recommended Comments

      Η Microsoft εμφανώς γύρισε σε attack mode. Μετά από κάμποσα χρόνια αμυντικής στρατηγικής (εξαιρώ όλα

      Link to comment
      Guest
      Add a comment...

      ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

        Only 75 emoji are allowed.

      ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

      ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

      ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

      Loading...
      ×
      ×
      • Create New...