Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25687

Το dvd μας χάθηκε, και το cd μας πάει....


Akladakis

653 views

 Share

Καλημέρα σε όλους,

Εδώ και μερικούς μήνες έχω ξεκινήσει μια δραστηριότητα που έχει κάνει την ζωή μου πιο ενδιαφέρουσα...

Παλεύω με τα Vista.

Η πάλη αυτή ήταν γεμάτη εκπλήξεις απο την αρχή. Κατά τη διάρκεια της έγινα πιο σοφός κυρίως σε θέματα hardware που ποτέ δεν ήταν το forte μου.

Ετσι άλλαξα μνήμες, κάρτα γραφικών, δίσκο και φυσικά βρήκα και εγκατέστησα μια σειρά απο νέες εκδόσεις παλιών και αγαπημένων προγραμμάτων  που δεν ήταν πλέον συμβατά με τα Vista.

Μετά το πέρασμα 6 μηνών, νόμιζα ότι είχα φέρει μια ισορροπία. Αλλά όχι, η περιπέτεια συνεχίζεται. Εδώ πλέον μιλάμε για πόλεμο, στον οποίο είμαι αποφασισμένος να κερδίσω.

Στον καθημερινό μου..πόλεμο λοιπόν με τα Vista είχα 2 νέες απώλειες. Εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα (μάλλον πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας απο Μουτζαχεντιν των Vista) το cd player αλλά και το dvd player-recorder επαψαν να εμφανίζονται στο my computer. Για την ακρίβεια οι απώλειες ήταν 3, έχασα και τη δισκέτα αλλά αυτή είναι αμελητέα ποσότης.  Στο bios οι συσκευές εμφανίζονταν. Αλλά και στον device manager εμφανίζονταν όμως με κίτρινο θαυμαστικό και την ένδειξη ότι δεν ήταν δυνατή η φόρτωση των drivers. Οι προσπάθειες επανεγκατάστασης συσκευών και drivers ήταν μάταιες.

Στα διάφορα forum η απάντηση παραπλήσια. Ας πρόσεχες, γύρνα πίσω στα XP, που πας ρε καραμήτρο και άλλα ενθαρυντικά.

Αρχισα να ψάχνω τα αίτια. Η ζέστη ? Ο θεός? Ο τρισκατάρατος πάροχος internet?  Τώρα θα πείτε τι φταιεί αυτός? Καλά και το ρωτάτε? Αυτός ο πάροχος και τα μυρμήγκια του είναι υπεύθυνος για όλα τα δεινά του πλανήτη τους τελευταίους 4 μήνες , και ιδιαιτέρως για τα δικά μου. Αλλά αυτό είναι θέμα άλλου Post.

Τελικά βρήκα την λύση σε ένα άρθρο που αναφέρεται στο ίδιο πρόβλημα, όμως για τα Vista Beta. Τα δικά μου είναι κανονικά business όμως το πρώτο βήμα της 1ης λύσης του άρθρου έκανε τα cd,dvd μου να επανεμφανιστούν.

Ιδού το άρθρο...http://support.microsoft.com/kb/320553/en-us.

Βεβαια αυτό το άρθρο έχει το θράσος να υπενίσσεται ότι το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και κατά την εγκατάσταση των XP.

Σημειώστε ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά την εγκατάσταση του visual studio και μιας σειράς απο updates για να μπορέσει να παίξει στα Vista. Το .Net development με μάρανε. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι άσχετο με το θέμα αλλα το αναφέρω just in case.

Αλλά εμένα δεν μου βγάζεται απο το μυαλό οτι φταίει αυτος... ο πάροχος και τα μυρμήγκια του...Δεν άντεξε το ότι γύρισα τρέχοντας στον ΟΤΕ.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...