Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    76988

Εισαγωγή φωτογραφίας χρήστη στο Active Directory και στον Exchange Server 2010


spanougakis

1269 views

 Share

Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα νέα λειτουργικά υποστηρίζουν την δυνατότητα να εισάγουμε μια φωτογραφία για κάθε λογαριασμό χρήστη στο Active Directory, η οποία τελικά θα είναι ορατή και μέσα στο νέο Outlook 2010, αλλά ακόμα και στον υπολογιστή με Windows 7 που χρησιμοποιούμε.

Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα να εισάγουμε τις φωτογραφίες χρηστών σαν πληροφορία μέσα στο Active Directory Schema, ώστε ανεξάρτητα από τον υπολογιστή που χρησιμοποιεί ο χρήστης, να υπάρχει η φάτσα του διαθέσιμη παντού.

Πρέπει να έχουμε υπόψη μας όμως τα εξής πριν ξεκινήσουμε:

Το thumbnailPhoto attribute του Active Directory που θα πειράξουμε, έχει περιορισμό στα 10ΚΒ, οπότε ελέγξτε το μέγεθος της κάθε φωτογραφίας. Επίσης, οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι jpg και θα επηρεάσουν το συνολικό replication μεταξύ των DCs, αλλά και το μέγεθος της βάσης του Active Directory.

Ξεκινώντας, αφού έχετε κάνει logon σε κάποιον DC, μπαίνετε σε command prompt και πληκτρολογείτε:

regsvr32 schmmgmt.dll

για να μπορέσετε να δείτε το Active Directory Schema snap-in από μια MMC κονσόλα που θα χρησιμοποιήσετε στην συνέχεια.

Κατόπιν τρέχετε το mmc.exe και στο άδειο παράθυρο που θα εμφανιστεί, προσθέτετε σαν snap-in το Active Directory Schema. Κάνοντας expand το Active Directory Schema, μπαίνοντας στον φάκελο Attributes, θα πρέπει να βρείτε ένα attribute που ονομάζεται “thumbnailPhoto” και το οποίο ανοίγετε με διπλό κλικ.

Το μόνο που χρειάζεται να επιλέξετε είναι το “Replicate this attribute to the Global Catalog” και πατώντας παντού OK κλείνετε την κονσόλα χωρίς να την αποθηκεύσετε:

adphoto1

Επειδή μας ενδιαφέρει να εισάγουμε την φωτογραφία μέσα στο mailbox του χρήστη, θα πρέπει να ανοίξουμε το Exchange Management Shell και να πληκτρολογήσουμε το παρακάτω cmdlet, με το οποίο θα δηλώσουμε το mailbox και το path που βρίσκεται η φωτογραφία:

Import-RecipientDataProperty -Identity <Mailbox> -Picture -FileData ([byte[]]$(Get-Content -path <Picture Path > -Encoding Byte -ReadCount 0))

Για να ελέγξουμε ότι έχει εισαχθεί η πληροφορία σωστά, μπορούμε σε κάποιον DC να ρίξουμε μια ματιά στα properties του λογαριασμού στο Active Directory και συγκεκριμένα στον attribute editor, όπου θα πρέπει να αναγράφεται κάτι δίπλα από το thumbnailPhoto attribute, όπως παρακάτω:

adphoto2

Το τελικό αποτέλεσμα μπορούμε να το δούμε από το Outlook 2010, όπου στις ρυθμίσεις του Exchange 2010 λογαριασμού εμφανίζεται αυτόματα η φωτογραφία, αλλά και στα e-mail που στέλνουμε:

adphoto3 

 

adphoto4

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Μέχρι 10KB ανά φωτογραφία χρήστη, για λίγους χρήστες δεν είναι πολύ, αλλά για κάποια domains με 16000 χρήστες....

Link to comment

Εκεί είναι 160 ΜΒ αλλά θεωρώ ότι ένα Domain με 16000 χρήστες θα έχει και τις ανάλογες δικτυακές υποδομές οπότε δεν θα είναι πρόβλημα.Εξάλλου αν το θέσουμε στην ελληνική πραγματικότητα ακόμα και με τα δικά μας δεδομένα στην χειρότερη να έχεις επιμήλυνση 10-15 λεπτών στο replication.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...