Jump to content

Admin

  • entries
    124
  • comments
    78
  • views
    34756

Message Archiving στον Exchange 2010 ( Μέρος 2ο )


i-away

654 views

 Share

Συνεχίζοντας την αναφορά μας στο Message Archiving ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις Retention Tags.  Οι Retention Tags χρησιμοποιούνται για να εφαρμόζονται retention settings τόσο σε folders όσο και σε μεμονωμένα items ( mail,notes,contacts,κλπ). Τα Retention settings καθορίζουν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο  ένα message θα είναι στο mailbox, όσο και το τι θα συμβεί μετά την παρέλευση αυτού του ορίου. Όπως είδαμε στο προηγούμενο post υπάρχουν 5 επιλογές : move to archive, move to deleted items folder, delete and allow recovery, permanently delete και  mark as past retention limit.

Τα RPT μπορούν να εφαρμοστούν στους παρακάτω default folders:

Deleted Items

Drafts

Inbox

Junk Mail

Outbox

Sent Items

RSS Subscriptions

Sync Issues

Conversation History

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε παραπάνω απο μία  RPT για τον ίδιο folder σε  στην ίδια retention policy. Μπορούμε όμως να κάνουμε όσες retention policy θέλουμε και να εφαρμόσουμε από μια RPT σε κάθε μια.

Ένας άλλος τύπος  Retention Tag είναι τα  Default policy tags (DPTs).  Τα DPTs εφαρμόζουν retention settings σε mailbox items που δεν έχουν κάποιο άλλο retention tag επάνω τους.Εδώ ισχύει πάλι ο κανόνας του ενός DPT ανά retention policy.Το πλεονέκτημα του DPT είναι ότι δίνει την δυνατότητα στον Administrator  να εφαρμόσει μια retention policy σε όλα τα objects του mailbox του χρήστη (εξαιρούνται  Calendar, Contacts, Journal, Notes, και  Tasks).  Με την χρήση μια DPT μπορούν να ελεγθούν όλα τα περιεχόμενα ενός mailbox ακόμα και στους  folders που διημιουργεί ο χρήστης μόνος του.

Ο τελευταίος τύπος  Retention Tag είναι οι Personal tags.  Αυτές είναι retention tags διαθέσιμες στους χρήστες ως μέρος της δικιάς τους retention policy. Οι χρήστες μπορούν να εφαρμόσουν αυτές τις tags σε όλους τους folders τους.

Στην πράξη είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται οι  Default Policy tags και αυτό διότι εφαρμόζονται σε όλους τους χρήστες που έχουν το συγκεκριμένο Retention Policy εφαρμοσμένο επάνω τους σε αντίθεση με τις RPT που εφαρμόζονται σε συγκεκριμένο object ( πχ. inbox ).

Πως διημιουργούμε λοιπόν ένα tag που θα συνδεθεί αργότερα σε ένα policy?  Εδώ θα μας βοηθήσει η New-RetentionPolicyTag εντολή. Αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί ένα νέο retention policy tag.Φυσικά μιλάμε για PowerShell καθώς δυνατότητες διαχείρησης των retention policies δεν υπάρχουν στην EMC ( θα υπάρχουν πιθανότατα στο SP1 ).Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε archive τα πάντα στο mailbox  χρησιμοποιούμε την εξής εντολή:

New-RetentionPolicyTag “Users-RPT” -Type All -Comment “Items older then one month will be moved to Archive” -RetentionEnabled $true -AgeLimitForRetention 30 -RetentionAction MoveToArchive

Το παραπάνω μεταφράζεται ως εξής: Δημιουργείται μια RPT που ονομάζεται Users-RPT.  Το  Type “All”  την κάνει DPT .Στην συνέχεια καθορίζεται ο χρόνος ισχύος της και το τι θα γίνει μετά την λήξη της (εξαιρούνται τα  Calendar, Contacts, Journal, Notes, και Tasks).

Στο επόμενο post θα μιλήσουμε για την Retention Policy και για το πως συνδυάζεται με τα Policy Tags.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...