Jump to content

Admin

  • entries
    124
  • comments
    78
  • views
    34817

Message Archiving στον Exchange 2010 ( Μέρος 4ο )


i-away

578 views

 Share

Η διαδικασία της απενεργοποίησης του archive ενός χρήστη είναι σχετικά απλή υπόθεση: Στην EMC βρίσκουμε το χρήστη στο Recipient Configuration και με δεξί κλικ επιλέγουμε Disable Archive. Αυτό ήταν, ο χρήστης πλέον δεν έχει archive.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά: Με το που θα απενεργοποιήσουμε το archiving ο χρήστης δεν μπορεί να δει τον αντίστοιχο φάκελο στο outlook του.Πρωτού πανικοβληθείτε πρέπει να σας πω ότι για 30 ημέρες το archived mailbox παραμένει στον Disconnected Mailbox folder που βρίσκεται κάτω από το Recipient Configuration . Εάν δεν φαίνεται εκεί πρέπει να τρέξουμε την εντολή Clean-MailboxDatabase –Identity “DatabaseName” για να εμφανιστεί.Εκεί με δεξί κλίκ μπορούμε να επιλέξουμε το Connect to Primary Mailbox σε περίπτωση που χρειαστεί να ανασύρουμε αρχεία . Παρόλα αυτά το χρονικό όριο των 30 ημερών ισχύει και εδώ.Μετα το πέρας των 30 ημερων πρέπει να γίνει επαναφορά απο backup.

Εαν επανασυνδέσουμε το archived mailox παρατηρούμε ότι ενώ το archive είναι απενεργοποιημένο αυτό συνεχίζει να δουλεύει . Ο λόγος είναι οτι τα retention policies εξακολουθούν να εφαρμόζονται στο mailox.

Για να το σταματήσουμε αυτό χρησιμοποιούμε την εξής εντολή:

Set-mailbox user –RetentionPolicy $null

Σαν best practice και προς αποφυγήν ατυχημάτων και ταλαιπωρίας προτείνεται να μην “παίζουμε” με το archive. Βέβαια αν έχουμε σωστό backup μπορούμε να διατηρήσουμε τα πάντα για πάντα.

Σημείωση με την έλευση του SP1 σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνεται η δυνατότητα να διατηρούμε το Archive σε ξεχωριστή DB. Αυτό κατα τηνπροσωπική μου γνώμη παρουσιάζει κάποια αρνητικά αλλά και κάποια θετικά επίσης που όμως ξεφεύγουν απο το scope του post.

 

Ελπίζω μετά απο την σειρά αυτή των posts να έκανα σαφές και κατανοητό τον τρόπο λειτουργίας και τις δυνατότητες του Archiving στον Exchange 2010.

 

Μέχρι το επόμενο Blog Post.. Keep Mailing!

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...