Jump to content
  • entries
    16
  • comments
    15
  • views
    2294

Software Gridding – "Από Μηχανής Θεός" των Terminal Servers


Ioannis Alexopoulos

404 views

 Share

Όλοι μας έχουμε ασχοληθεί με την τεχνολογία των Terminal Services, και έχουμε δει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η τεχνολογία Virtualization.

Σε μια κεντρική μηχανή, που τρέχει την εφαρμογή που θέλουμε, ενεργοποιούμε/γυρναμε σε Terminal Services Mode Application Mode, και πλέον οι χρήστες έχουν Dummy Terminal Session των εφαρμογών locally στα Τερματικά τους ή σε Dummy Stations.

Έτσι μπορούμε να παραδώσουμε υπηρεσία στον τελικό χρήστη εύκολα, γρήγορα με σχετικά χαμηλό Administration Cost, και επίσης βοηθά αρκετά στο Consolidation.

Ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα που έχει όμως είναι η ανελαστικότητα της, δηλαδή αν θέλουμε να κάνουμε αλλαγές πάνω στις εφαρμογές, θα πρέπει να αποσυνδεθούν οι χρήστες από την μηχανή (φανταστείτε 300 Terminal Sessions να πρέπει να σταματήσουν να δουλεύουν..), να αποκατασταθούν οι εφαρμογές, (ίσως και κάποια Reboot), χωριά που μπορεί να ανακαλύψουμε αργότερα ότι οι εφαρμογές που τοποθετήσαμε δεν λειτουργούν σωστά, και ίσως πρέπει να γυρίσουμε όλη την μηχανή στην προηγουμένη κατάσταση..

Όλα τα παραπάνω βέβαια με άγχος, βιασύνη για να δώσουμε το σύστημα στην παραγωγή έγκαιρα και με όλα τα συναφή που έρχονται όταν υπάρχει πίεση για να παραδοθεί ένα αποτέλεσμα σε Tight Schedule, που εξαρτάται από Deliverables & Downtimes που έχουμε δώσει, γιατί όσο εμείς εργαζόμαστε ο κόσμος (τελικοί χρήστες) δεν δουλεύει!!

Μετά από αυτήν την σχετικά μεγάλη εισαγωγή , ερχόμαστε στο πως μπορεί να βοηθήσει «ως από μηχανής θεός» το Software Virtualization via Microsoft Soft Grid on Microsoft Terminal Services.

Το σημαντικότερο και κυριότερο πλεονέκτημα, είναι η απίστευτα ελαστική αρχιτεκτονική, που επιτρέπει την «τοποθέτηση» και όχι «εγκατάσταση» των εφαρμογών στον Terminal Server που έχουμε.

Απλώς κάνουμε Copy Paste τα Software Object που δημιουργήσαμε,  εμφανίζονται τα εικονίδια στον τελικό χρήστη δυναμικά, χωρίς ο χρήστης να κάνει KAMIA επιπλέον κίνηση (Log Off Log On Restart –όλα αυτά τα ξεχνάμε).

Επίσης μπορούμε να βάλουμε όσες εφαρμογές «παίρνει» το δυναμικό της μηχανής, χωρίς να φοβόμαστε για ασυμβατότητα μεταξύ τους (φανταστείτε το Corel, Office 2007, Office 2003 SP2, AutoCAD 2004, και άλλες 100 εφαρμογές σε μια μηχανή να τρέχουν απροβλημάτιστα, και πάνω από 300 Users να τις χρησιμοποιούν άμεσα μέσω Terminal Services!!)

Δεν πρέπει να ξεχάσω το επόμενο φανταστικό πλεονέκτημα, που πιστεύω είναι και το ποιο επαναστατικό, είναι ότι «μετατρέπει» της εφαρμογές που δεν υποστηρίζονται σε Terminal Services, να λειτουργούν άψογα σε κάτω από Terminal Services περιβαλλον!!

Έτσι λοιπόν.. μπορείτε πλέον να τοποθετήσετε σε Terminal Servers, όλες αυτές της εφαρμογές που γίνονται δύσκολα Deploy σε τερματικά, και οι χρήστες να τις χρησιμοποιουσαν αμεσα από το Terminal Session.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Πιστεύω ότι είναι μια αρκετά ευέλικτη τεχνολογία, που σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα φέρει πραγματικό όφελος & Return of Investment για τις επιχειρήσεις που βασίζονται στο IT για να αυξήσουν το δυναμικό τους.

Αυτά τα ολίγα.

Ιωάννης Αλεξόπουλος.

 

 

 

 

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...