Jump to content
  • entries
    56
  • comments
    190
  • views
    8774

HYPER V BEST PRACTICE ANALYZER


Vangelis

775 views

 Share

Καλησπέρα σας,

Εχτές αργά το βράδυ, μου ήρθε ένα mail που καιρό το περίμενα… Δεν ήταν άλλο από το εργαλείο που θα μας δώσει συμμόρφωση για τις virtual εγκαταστάσεις μας…

HYPER V BEST PRACTICE ANALYZERKB 977238

Κατεβάστε το.. και εγκαταστήστε το στον Hyper V server σας.. προσωπικά μου ζήτησε restart αλλά μην σας πώ ψέμματα γιατί είχα και άλλα updates…μαζί.. J

Αφού λοιπόν το εγκαταστήσουμε, το θέμα είναι ΠΟΥ θα τον βρούμε..

Όσοι είστε από τους τυχερούς και έχετε AD 2008 R2 θα γνωρίζετε που είναι το BPA για το Active Directory.. οι υπόλοιποι που ΔΕΝ έχετε… δείτε παρακάτω..

Αφού λοιπόν ανοίξουμε το Server Manager Console, κάνουμε κλικ στο Role του Hyper V όπως η παρακάτω εικόνα..

BPA-1.jpg

 

Τώρα που είναι το BPA??? Πιστεύω να διακρίνετε… δείτε το μεσαίο pane της κονσόλας στο τέλος της φωτό.. τίίίίί δεν το είδατε ακόμη… δείτε την παρακάτω φωτό..

BPA-2.jpg

 

Εδώ είμαστε… και χωρίς να σκεφτούμε ουτε μία στιγμή για πιο λόγο ζούμε και υπάρχουμε, πατάμε το Scan This Role….

Βλέπουμε και άλλα options, αλλά θα πούμε πιο κάτω τι κάνουν.. Δεν αργεί πάρα πολύ, απλά στο τέλος του scan θα δείτε όλα όσα έχουμε πει στο autoexec κατά καιρούς σαν Best Practices, να έχουν ενσωματωθεί σε έναν οδηγό καλών πρακτικών… (Η Ελληνική μετάφραση είναι να ανατριχιάζεις από συγκίνηση)

Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα πώς φαίνονται αλλά και πώς διαχωρίζονται..

BPA-3.jpg

 

Το πρώτο column λοιπόν, μας ενημερώνει για τα Non Compliant ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.. όπως παραδείγματος χάρη ότι ο Hyper V είναι Full Installation και όχι Core..( και τα λέω εγώ για τα core…)

Βέβαια μπορούμε να δούμε και πιο σημαντικά πράγματα από της 30 καλές πρακτικές που έχουν ενσωματωθεί στον analyzer.

Non-Compliant  στο πρώτο Column, Excluded στο Δεύτερο, Compliant στο τρίτο.

Στο Compliant βρίσκονται οι καλές πρακτικές που έχουμε ακολουθήσει και στο τέλος «All» τις βλέπουμε όλες αναλυτικά.Ρίχτε μια ματιά σε όλες αξίζει τον κόπο θα γίνετε όλοι πιο σοφοί…

BPA-4.jpg

Τι θα γίνει όμως αν κάποια από τις πρακτικές αυτές είναι για εμάς compliant και όχι για την MSFT… Μπορούμε να επιλέξουμε όποια θέλουμε και να την κάνουμε Exclude, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή που έχουμε θέμα και scanaroume το ρόλο να μην αγχωθούμε για τα Non-Compliant θέματα όσα είναι για εμάς δηλαδή.

 

Κάνουμε λοιπόν κλικ πάνω σε όποιο νομίζουμε ότι δεν ισχύει για την εγκατάσταση μας και κάνουμε κλικ στο Exclude Result. Αυτό θα πάει και θα τοποθετήσει το αποτέλεσμα του Hyper BPA στο πεδίο Excluded.

BPA-5.jpg


Ανοίγοντας ένα αποτέλεσμα κάνοντας διπλό κλικ πάνω του, ή δεξί κλικ και properties, μπορούμε να δούμε τον λόγο που ο BPA μας έβγαλε ότι δεν πάμε σύμφωνα με τις καλές πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου προβλήματος που ενδέχεται να προκύπτει μη ακολουθώντας τες. Ένα επίσης καλό που προκύπτει είναι το Resolution του όλου προβλήματος. Τα steps δηλαδή που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να είμαι compliant..

BPA-6.jpg

Είναι πάρα πολύ ευχάριστο, να βλέπεις το Hyper V σου Πράσινο και Κίτρινο…

Παρακαλώ… όπως το εγκαταστήσετε όλοι και συμμορφωθείτε μαζί του…

ΥΓ. Εντάξει δεν λέω, μην γυρίσετε όλοι σε Core Installation που λέει ο BPA απλά κάντε το Exclude…

Καλά SCAN…………………………………….

 Share

4 Comments


Recommended Comments

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ!

 

Επιβεβαιώνω ότι ΔΕΝ χρειάζεται restart για την εγκατάσταση του συγκεκριμένου KB, καθώς πρωί, πρωί το εγκατέστησα παντού- έχω και πολλούς εδώ που τα λέμε!

 

Είναι τόσο ωραίο να τα βλέπεις όλα πρασινάκια...... αν εξαιρέσουμε το θέμα με το Core installation βεβαίως, βεβαίως.... ;)

 

Ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση Hyper V!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...