Jump to content
  • entries
    18
  • comments
    21
  • views
    1374

Τι νέο υπάρχει στο Outlook Web App;


pkalog

496 views

 Share

Υπάρχουν περισσότερες λειτουργείς όσον αφορά το Filtering , λειτουργείς όσον αφορά το Flagging που μέχρι πρότινος το πραγματοποιούσαμε μέσω του Outlook. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε e-mail, voice mail, instant messaging, SMS text messages και πολλά άλλα. Όλα σε ένα «Application» και όλα μέσω Web.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο OWA 2010, είναι ότι υποστηρίζει την μεγαλύτερη γκάμα από Browsers (IE, Mozilla,Safari κ.α.) αντίθετα στον Exchange 2003 εάν θυμάστε δεν είχαμε το πλήρες κομμάτι του OWA, πλέον στον Exchange Server 2010 υποστηρίζετε το πλήρες κομμάτι του OWA. Η δυνατότητα Archive mailbox, είναι διαθέσιμη στο Outlook, καθώς και το Outlook Web App (OWA). Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο archive τους, ανεξάρτητα από το πού είναι.

owa_logon_screen

Πάμε να δούμε μαζί, μερικές από τις καινούργιες βελτιώσεις που θα βρείτε στο νέο Outlook Web App 2010:

Conversation view:

Το Office Outlook 2010 και Outlook Web App 2010 έχουν την ίδια εμφάνιση και αίσθηση. Το Conversation view επιτρέπει την διαχείριση μιας συνομιλίας σαν ένα απλό item στο inbox σας, συμπεριλαμβανομένου του να το μεταφέρετε «move» ή του να το αγνοείσετε «ignoring», κοινός καθαρή διαχείριση μιας συνομιλίας.

Conversation View

Για παράδειγμα:

Ο Παύλος στέλνει ένα μήνυμα στο group «ομάδα» Paidia!Exoume mail, οι διαχειριστές της ομάδας, από την μεριά τους, λαμβάνοντας αυτό το μήνυμα μπορούν να το αγνοήσουν ή να το μεταφέρουν σε άλλο φάκελο.

Το Conversation view μας παρέχει αυτήν την συνομιλία σε μια νέα δομή (δηλαδή: ότι έχει στήλη το μήνυμα, έχει αποθηκευτεί στον συγκεκριμένο φάκελο και για να το δώ θα πρέπει να μεταβώ σε αυτόν τον φάκελο). Με το Conversation view έχω την δυνατότητα ανάλυσης και διαχείρισης μιας συνομιλίας.

Conversation View_2

OWA 2010

owa2007view OWA 2007

Multiple browser support:

Όπως προαναφέραμε το Outlook Web App, υποστηρίζει την μεγαλύτερη γκάμα από Browsers, Internet Explorer 8, Firefox, και Safari. Τώρα, δεν έχει σημασία ποιο Web browser διαθέτετε, οι χρήστες σας μπορούν να έχουν μια πλούσια, αποτελεσματική εμπειρία του Outlook Web App.

IE 8

Internet Explorer 8

Firefox

Firefox 3.6

Mail Tips:

Τα MailTips δεν χρησιμοποιούνται όσον αφορά το security, επίσης χρησιμοποιούνται για να προϊδεάσουν τους χρήστες για «άχρηστα» email που θέλουν να στείλουν. Λέγοντας «άχρηστα» email, πάμε να δούμε ένα παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος χρήστης Παύλος προσπαθεί να στείλει ένα email σε κάποιο distribution list «Λίστα διανομής», αλλά δεν έχει δικαιώματα «permissions» να μπορέσει να στείλει σε αυτό το group. Στο ακόλουθο παράδειγμα, ο χρήστης «Χ» προσπαθεί να στείλει μήνυμα στους χρήστες: «Catastrophic Failure , Stamatios Metallinos, Paulos Kalogeras». Όπως βλέπουμε και στην εικόνα μας, ο χρήστης «Χ» δεν έχει δικαίωμα να στείλει στον χρήστη Catastrophic Failure, επίσης οι χρήστες Stamatios Metallinos, Paulos Kalogeras είναι «OOF Out Of Office». Με τα MailTips λοιπόν, θα του δείξει άμεσα ότι δεν έχει την δυνατότητα αποστολής email σε αυτό το χρήστη γιατί θα αποριφθεί . Επίσης εάν βάλω κάποιον παραλήπτη «recipient» που είναι OOF (Out of Office), απευθείας θα με ενημέρωση ότι αυτός ο χρήστης που πάω να στείλω μήνυμα,είναι OOF (Out of Office). Με λίγα λόγια τα MailTips, βοηθούν την εταιρεία σας να μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική και πιο επαγγελματική στο κομμάτι της επικοινωνίας σας.

Mailtips MailTips

Σημείωση: Σε παλαιότερες εκδόσεις του Exchange θα έγραφε αυτό το μήνυμα ο χρήστης «Παύλος» θα το έστελνε και θα του επέστρεφε πίσω ένα NDR* (Delivery status notifications ή report ) μήνυμα, που θα του έλεγε ότι δεν έχει δικαιώματα «permissions» να στείλει μήνυμα σε αυτό το group.

*NDR: Είναι μηνύματα συστήματος τα οποία αναφέρουν την κατάσταση παράδοσης ενός μηνύματος στον αποστολέα.

Filters:
Η εφαρμογή των Filters είναι ευκολότερη, με την ευκολία παροχής ενός drop-down menu με διάφορες επιλογές.

owa_filter

Search:
Η αναζήτηση στο Outlook Web App είναι τώρα πιο ανεπτυγμένο. Οι χρήστες σας μπορούν να πραγματοποιήσουν searches όπως “from:”, “to:”, “has attachments:”, και πολλά άλλα κριτήρια αναζήτησης και να βρουν τα μηνύματα που αναζητούν πιο εύκολα. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν save και να έχουν access favorite searches με ένα κλικ, ώστε να έχουν ταχύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες.

owa_search

Γιαυτούς που διαθέτουν Office Communicator Server

View/set status:

Το Outlook Web App ενισχύει τα contact lists των χρηστών σας με πολύχρωμους δείκτες να δείχνουν ποια επαφή είναι διαθέσιμη για chat, ώστε να μπορούν να επιλέξουν το σωστό communication mode για κάθε contact.

set status_owa

Instant messaging (IM):

Μπορείτε να επιλέξετε να συνδέσετε το Outlook Web App σε Microsoft Office Communications Server, επιτρέποντας στους χρήστες σας να δουν τα presence indications των άλλων και γρήγορα να αποφασίσουν εάν θα χρησιμοποιήσουν το e-mail ή το IM.

owa_mail

SMS sync:

Με το Exchange ActiveSync, τα SMS text messages μπορούν πλέον να αποστέλλονται από το Outlook και το Outlook Web App. Εισερχόμενα μηνύματα, που αποστέλλονται μέσω EAS στα mobile device του χρήστη, είναι διαθέσιμα τόσο με SMS message location και εισερχόμενα e-mail.

- Catastrophic Failure

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...