Jump to content

Κάνουμε λεφτά στην πλάτη της Ελλάδας .....


Akladakis
 Share

Recommended Posts

Αν και εδώ υποτίθεται οτι χαλαρώνουμε, η κατάσταση στη χώρα καθιστά κάτι τέτοιο αδύνατο. Εψαχνα καιρό να ξεκινήσω ένα τέτοιο thread και τώρα βρήκα το παρακάτω που πιστεύω πως πρεπει να διαβάσουμε και να σχολιάσουμε

Και μετάφραση απο την φίλη Ελένη Βουδουράκη:

Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι προφανές ότι για 4 μήνες υπεκφεύγαμε, είναι προφανές ότι κάναμε λάθος, είναι προφανές ότι με τις υπεκφυγές βοηθήσαμε τις αγορές και τους κερδοσκόπους. Και αυτοί που είναι έντιμοι στο Συμβούλιο να το ομολογήσουν, φταίμε, εμείς φταίμε. Η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, όπως και να τους λένε, κι ό,τι κι αν κάνουν στη ζωή τους, ήξεραν, όλοι το διάβαζαν στις εφημερίδες, έπρεπε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αμέσως. Αυτό είναι το πρώτο που θέλω να πω.
Το δεύτερο. Θα ήθελα να καταλάβουμε κάτι : αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι σχεδόν αδύνατον. Ζητάω από το Ecofin, από τούς αρχηγούς των κρατών να σκεφτούν ότι οι ίδιοι στις χώρες τους είναι ανίκανοι να κάνουν τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Πόσον καιρό χρειάζεται η Γαλλία για να μεταρρυθμίσει τις συντάξεις; Πόσον καιρό χρειάζεται η Γερμανία; Και τώρα ζητάμε στον Παπανδρέου σε τρεις μήνες, "άλλαξε τα όλα!"
Είστε τελείως τρελοί! Και η απόδειξη είναι αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα. Δεν δίνουμε στην Ελλάδα, στον κ. Παπανδρέου το χρόνο να βρει μια συναίνεση στην χώρα. Δεν υπάρχει ταύτιση του πολίτη με το κράτος στην Ελλάδα εκεί ισχύει ο καθένας για τον εαυτό του. Μπορεί να μη μας αρέσει αυτό, άλλα η ευθύνη είναι κοινή, φταίνε δεκάδες χρόνια πρακτικών διαφθοράς των πολιτικών. Αλλά χρειάζεται να δημιουργηθεί μια συναίνεση, κι αυτό δεν δημιουργείτε με διατάγματα
Και θα δείτε στην Ισπανία η στην Πορτογαλία όταν αρχίσουν τα προβλήματα τι θα γίνει. Ο κύριος Μπαρόζο κάτι ξέρει, έτσι έχασε τις εκλογές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειάζεται να είμαστε υπεύθυνοι και να μην ζητάμε το αδύνατο. Κάποτε ακούγαμε I want my money back [από την Θάτσερ εννοεί]. Τώρα ακούμε από τις κυβερνήσεις, I want to make money on the back of the Greece. Γιατί έτσι είναι, όταν δανειζόμαστε με 1,5% και δανείζουμε με 5% και 6% αυτό κάνουμε, βγάζουμε λεφτά στη πλάτη της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο!
Κι έπειτα, η Ευρώπη πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Ο Γκι Φερχόφσταντ είχε δίκιο όταν μίλησε για ένα Ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, ένα επενδυτικό ταμείο αλληλεγγύης για ευρωπαϊκό δανεισμό. Κι αν πρέπει ν' αλλάξουμε τις συνθήκες εδώ, συνάδελφοι, εδώ στο κοινοβούλιο μπορούμε να το κάνουμε. Εδώ στο κοινοβούλιο μπορούμε, χωρίς να περιμένουμε το Συμβούλιο, είναι ανίκανοι ν' αποφασίσουν. Ας πάρουμε πρωτοβουλία, να αλλάξουμε τις συνθήκες και ας φτιάξουμε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο για να αντισταθούμε στους κερδοσκόπους. Μπορούμε να το κάνουμε.
Τώρα θέλω να πω και κάτι άλλο για τη διαχείριση αυτού που συμβαίνει στην Ελλάδα . Ζητάω από την Κομισιόν να εμπλέξει σ΄ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, την Διεύθυνση Απασχόλησης της Επιτροπής , στην διαχείριση της υπόθεσης, για να μετρήσουμε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Και να ζητηθεί από το ΔΝΤ να φέρει και το Διεθνές οργανισμό Εργασίας στην διαχείριση της κρίσης. Γιατί πρόκειται για ανθρώπους, υπάρχουν θέματα εργασίας, είναι εργαζόμενοι. Και δεν μπορεί μόνο το χρήμα να αποφασίζει. Η διεύθυνση απασχόλησης της Κομισιόν ή ο διεθνής οργανισμός εργασίας θα ήταν μια διορθωτική δύναμη απέναντι στην τρέλα αυτών που αποφασίζουν με βάση μόνο τα δημοσιονομικά.
Και ένα τελευταίο σημείο. Υπάρχει μια δυνατότητα να βοηθήσουμε τον ελληνικό προϋπολογισμό. Απλή: ας πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια πρωτοβουλία για τον αφοπλισμό στην περιοχή. Μια πολιτική πρωτοβουλία Ελλάδας Τουρκίας για τον αφοπλισμό, για να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα στην βόρεια Κύπρο. Λέω ένα πράγμα. Είμαστε υποκριτές. Τούς τελευταίους μήνες η Γαλλία πούλησε στην Ελλάδα 6 φρεγάτες για δυόμισι δισεκατομμύρια, ελικόπτερα για 400 εκ, και Ραφάλ, προς 100 εκατομμύρια το ένα. Δυστυχώς οι κατάσκοποί μου δεν ήξεραν να μου πουν πόσα ακριβώς, αν θα είναι 20 ή 30 Ραφάλ. Σχεδόν 3 δισεκατομμύρια. Η Γερμανία πούλησε 6 υποβρύχια για τα επόμενα χρόνια προς ένα δις ευρώ. Είμαστε πέρα για πέρα υποκριτές. Τούς δίνουμε χρήματα για ν' αγοράζουν τα όπλα μας
Ζητάω από την Κομισιόν να υποβάλει έκθεση εδώ στο Κοινοβούλιο για τις πωλήσεις ευρωπαϊκών όπλων στην Ελλάδα και την Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Να υπάρξει διαφάνεια τουλάχιστον, να μάθουμε. Αν είμαστε σοβαροί, να εγγυηθούμε στους Έλληνες τα σύνορα τους. Έχουν 100 χιλιάδες στρατό ίσως παραπάνω, και η Γερμανία έχει 200 χιλιάδες. Είναι παρανοϊκό μια χώρα 11 εκατομμυρίων έχει 100 χιλιάδες στρατό. Αυτό να ζητήσουμε από την Ελλάδα. Είναι πιο αποτελεσματικό από το να κόβουμε τούς μισθούς κάποιου που βγάζει 1000 ευρώ. Αυτό ζητάω από την Κομισιόν. Να είμαστε στοιχειωδώς δίκαιοι.

Τα σχόλια δικά σας.

Link to comment
Share on other sites

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα (και χειρότερα).

Ο Βασίλης Βασιλικός (ξέρετε, αυτός με το Indiana Jones καπέλο) είπε πολύ σωστά σήμερα το πρωί ότι σε κάποιους όταν τους γκρεμίζουν τον πλαστό παράδεισο τους περνάνε από μια φάση μεθαδόνης. Εμάς μας γκρέμισαν τον παράδεισο (για όσους πίστευαν ότι ζούσαμε σε έναν) και δεν μας έδωσαν τίποτα...

Τουλάχιστον θέλω να πιστεύω ότι εμείς που "συχνάζουμε" σ'αυτόν τον χώρο είμαστε συνηθισμένοι στη πολύ δουλειά και καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα και όχι απλά 8 ώρες "παρουσίας" σε έναν χώρο. Ο Τσώρτσιλ είχε πει ότι κουράγιο είναι να μπορείς να σηκώνεσαι και να μιλάς αλλά κουράγιο είναι και να κάθεσε και να ακούς. Ή κάτι παρόμοιο...

Link to comment
Share on other sites

Θανάση συγχαρητήρια.

 

Και εγώ σκόπευα σύντομα να ανοίξω ένα τέτοιο θέμα εδώ για να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε. Θα σου πω λοιπόν τη γνώμη μου λακωνικά για την ώρα.

 

Αυτά που ο άνθρωπος αυτός περιγράφει δεν είναι μυστικό. Όσοι από εμάς στοιχειωδώς σκέπτονται και στοιχειωδώς ενημερώνονται τα γνωρίζουν και τα αντιλαμβάνονται.

 

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η κατεύθυνση είναι αυτή: θα εκμεταλλευτούν την Ελλάδα στο έπακρο, θα πάρουν ότι περισσότερο μπορούν και θα στερήσουν έτσι κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας αλλά και αξιοπρέπειας από όλους μας.

 

Αγαπητοί μου συνάδελφοι μελετώ ιδιαίτερα εντατικά τα γεγονότα. Λοιπόν με τα δικά μου μάτια έχει ήδη γίνει ένας μεγάλος πόλεμος και μόλις τον χάσαμε. ΤΕΛΟΣ. Τώρα θα ζήσουμε με τις συνέπειες. Φτώχια και αγωνία τουλάχιστον σε βάθος 15ετίας.

 

Αισθάνομαι θλίψη που γράφω τέτοια πράγματα αλλά δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι είναι η αλήθεια.

 

… και όμως εύχομαι να διαψευστώ για το καλό όλων μας. Όχι μόνο το δικό μας αλλά όλως ιδιαιτέρως των παιδιών μας και των επόμενων γενεών συνολικά.

 

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που με φοβίζει ακόμη περισσότερο απο την κατάσταση και τον χαμένο πόλεμο, είναι μήπως πάλι βρούμε άλλοθι στο ότι φταίνε και οι άλλοι και δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε τα πράγματα. Και είμαστε μανούλες να βρίσκουμε ευθύνες στους άλλους.

Γιατί αν μη τι άλλο, εδώ βλέπω και μία ευκαιρία να γίνουμε πιο σωστοί στη συμπεριφορά μας σε πολλούς τομείς. Να μάθουμε ότι δεν γίνεται να κάνεις ότι γουστάρεις (ακόμα και η χρήση του ρήματος αυτού με ενοχλούσε πάντα) χωρίς να έχεις συνέπειες.

Να μάθουμε να μην είμαστε ο καθένας για την πάρτη του.

Το θέμα της ατομικής ευθύνης είναι στο μυαλό μου πολλά χρόνια. Εμείς εδώ δεν την νοιώθαμε, κάναμε τα πάντα άρπα κόλλα με γνόμωνα το προσωπικό κέρδος, φτύνωντας (ή μάλλον κατουρώντας) κόντρα στον άνεμο. Τώρα όλα τα ...υγρά γύρισαν επάνω μας.

Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι ότι μερικοί εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από 50, τα έλεγαν αλλά το μόνο που εισέπραξαν, μερικοί ακόμα και σήμερα τα λένε, το χλευασμό των πολλών. 

Δυστυχώς αυτές οι φωνές σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί :( σαν άλλες Κασσάνδρες.

Το κακό βέβαια είναι ότι οι Κασσάνδρες δεν δίνουν λύση, ίσως δεν είναι ρόλος τους αυτός, αλλά αν έστω και λίγο τους ακούγαμε δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατάσταση.

Προσωπικά με πονάει πολύ η κατάσταση αυτή, αλλά ελπίζω...

Και δεν με πονάει για κάνεναν άλλο λόγο εκτός από το ότι την αγαπάω την πατρίδα μου πάρα πολύ και δεν είμαι εθνικιστής είμαι όμως εθνιστής

ΕΘΝΙΣΜΟΣ=

[Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
η άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης και παράλληλα αναγνωρίζει και σέβεται τις εθνικές διαφορές· η απόλυτη πίστη και αφοσίωση κάποιου στα ιδεώδη του έθνους στο οποίο ανήκει, χωρίς καμία διάθεση περιφρόνησης ή υποτίμησης των ιδεωδών άλλου έθνους· (πρβ. πατριωτισμός, εθνικισμός).

Link to comment
Share on other sites

και πείτε μου και που τα λένε όλοι αυτοί... ποιος θα μας προστατευσει;

 

τι θα γίνει; πως θα αλλάξουν τα πράγματα που σε λίγους μήνες θα έχουμε γίνει χώρα εξαθλίωσης;

 

πραγματικά αναρωτιέμαι στην ηλικία που είμαι και τα όνειρα που έχω, αν αξίζει να κάτσω εδώ για να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο. Την ίδια ώρα που αν πάω έξω, θα έχω καλύτερη ζωή, με πολλά ατού και φυσικά καλύτερο μέλλον για τα παιδιά που εύχομαι κάποια στιγμή να φέρω στον κόσμο. Θέλω πολύ να προσπαθήσω να φτιάξω καλύτερο τον τόπο μου...αλλά αν δεν έχω κάτι που να μου δίνει την ελπίδα ότι η βρωμιά τρυγίρω μου σιγά σιγά θα φύγει...τι θα πρέπει να περιμένω εγώ;τι θα πρέπει να κάνω;

 

η νοοτροπία που έλληνα κρατάει αιώνες πίσω...μέσω αυτής την νοοτροπίας μείναμε 400 χρόνια σκλαβωμένοι και δεν είχαμε απελευθερωθεί νωρίτερα...πάντα είχαμε τους χαφιέδες...τους ρουφιάνους και τους καλοβολεμένους...

 

λέτε εσείς η Γαλλία να σταματήσει να μας πουλάει όπλα ή η γερμανία; Μα όλα τα μεγάλα κραχ έχουν ανατραπεί μετά από πόλεμο...γιατί η παραγωγή όπλων έδωσε δουλειά σε αυτούς που δεν είχαν, για να σκοτώνονται άλλοι αλλού και να μειώνουμε λίγο τον πληθυσμό με ότι αυτό συνεπάγετε...

 

τώρα δεν ξέρω αν θα γίνει πόλεμος...αλλά σίγουρα θα δείτε ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν αυτή την αύρα σε λίγο καιρό φαντάζομαι, απλά για να δικαιολογηθεί τώρα η αγορά των όπλων από εμάς και τους Τούρκους...

 

τι να λέμε...το θέμα είναι τεράστιο και άκρη δεν βγάζουμε...λέω να μετικήσω στον Άρη...εκεί έχω ακούσει ο Exchange δουλεύει καλύτερα :-P

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα σταθώ στο σχόλιο για το Στρατό, ναι όντως έχουμε υπερμεγεθή στρατό αναλογικά με τον πληθυσμό μας αλλά υπάρχει και μια αιώνια κόντρα με τη γειτόνισσα Τουρκία που ποτέ δεν ξέρεις τι θα απαιτήσει και πόσο θα προκαλέσει.

Να τον μειώσουμε το Στρατό, συμφωνώ, αλλά ποιος θα μας προεξοφλήσει ότι την επόμενη 10ετία (και βάλε) δε θα μας πειράξει κανείς;

Ο άνθρωπος τοποθετήθηκε σωστά στο Ecofin και αυτό είναι προς τιμήν του, σήμερα διάβαζα ότι προχωράνε για ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης, άντε να δούμε, εμείς πάντως δανειστήκαμε ακριβά...... και θα την πληρώσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας πιο ακριβά τη νύφη.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...