Jump to content

Passfault,το δωρεάν εργαλείο μέτρησης των κωδικών!


giotis
 Share

Recommended Posts

Νομίζετε πως η πολιτική ασφαλείας των κωδικών στο δίκτυό σας είναι αρκετή;

Σύμφωνα με τον αναλυτή ασφαλείας Cameron Morris οι πολιτικές ασφαλείας περισσότερο δυσκολεύουν τους χρήστες να αποκτήσουν ισχυρούς κωδικούς παρά τους βοηθάνε.Ο λόγος ,σύμφωνα με τον Morris,είναι πως οι πολιτικές ασφαλείας επιβάλλουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης,αγνοώντας την δυσκολία του κωδικού.

Για να αποδείξει τη θεωρία του δημιούργησε ένα δωρεάν εργαλείο το οποίο ελέγχει τους κωδικούς σύμφωνα με το πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος για να τους "σπάσει".

Αν δεν πιστεύετε πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε τον Analyzer , το Web based εργαλείο που θα σας εκπλήξει με το πόσο λίγος χρόνος χρειάζεται έναν έμπειρος hacker για να ξεκλειδώσει τον κωδικό σας!

 

passfault1.jpg

 

Πηγή άρθρου: ZDNET

 

Link to comment
Share on other sites

ενδιαφέρον...

 

για τον παλιό κωδικό στο email μου θέλει 4+ μήνες και για σχεδόν όμοιο με αυτόν στο fb μου, θέλει 3600+ αιώνες... χαχαχαχαχα

 

παρόλα αυτά, τους απλούς τους βγάζει σε μία μέρα...

 

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια τώρα που όλοι αυτοί οι κωδικοί σου είναι "αποθηκευμένοι" ο χρόνος που απαιτείται είναι μηδέν - τα φοβάμαι πολύ όλα αυτά τα password checkers. Βάζετε ένα παρόμοιο password με ίδιο pattern για έλεγχο...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...