Jump to content
Sign in to follow this  
tasos

Problem with DPM & Exchange 2003 Virtual Machine

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Αρχικά δεν ήξερα εαν έπρεπε το post να το βάλω στο group "Διαχείριση" ή στο group "Virtual Machines". Τελικά αποφάσισα να το γράψω στο "Άλλοι Servers". Εαν είναι λάθος παρακαλώ τους Admins του Forum να το περιποιηθούν καταλλήλως.

Στο δια ταύτα.

Μετά απο προσπάθειες εγκατάστασης του Data Protection Manager 2007 και αρκετό διάβασμα στο technet της Microsoft για τα Hardware, Software, Security, Network Requirements και όλα τα συναφή (Software Prerequisites, Protected Computer Software Prerequisites) κατάφερα να ολοκληρώσω την εγκατάσταση του Data Protection Manager σε έναν Win Server 2003 STD. (Ουφ ίδρωσα [:P])

Πριν απο τα παραπάνω είχε προηγηθεί εγκατάσταση ενός Win Server 2008 STD με Virtual Server 2005 και τρία Virtual Machines (1 Win Server 2003 - Domain Controller, 1 Win Server 2003 - Exchange Server 2003, 1 Win Server 2003 - File & Print Server)

Εφόσον έγινε και η εγκατάσταση του DPM Agent στο Host μηχάνημα με τα Win Server 2008, ξεκίνησε η διαδικασία της δημιουργίας των Protection groups με τα οποία θα γινόταν το backup των Virtual Machines. Μέχρι εδω όλα τέλεια και by the book.

Και ενώ φτιάχτηκαν τα δυο πρώτα Protection Group (ένα για κάθε Virtual Machine) με τα οποία θα γίνεται το backup του Domain Controller & του File Server και έγινε και η πρώτη Replica (τι ωραία όταν δουλεύουν όλα όπως πρέπει), όταν φτιάχτηκε το Protection Group το οποίο θα έπαιρνε backup τον Exchange Server έβγαζε ένα σφάλμα το οποίο έλεγε "Replica inconsistent" και φυσικά δεν έφτιαχνε ποτέ κανένα Recovery Point.

Το σφάλμα που έβγαζε ήταν το εξής:

Error 30112: DPM encountered a retryable VSS error. Και σαν Recommented Action στον DPM 2007 Error Code Catalog είχε αυτό: Check the Application Event Log on <server name> for the cause of the failure. Fix the cause and retry the operation.

Απο εκεί και πέρα το χάος. Τι hotfixes δοκίμασα, τι forums έψαξα, τι το ένα, τι το άλλο. Τίποτα. Το Virtual Machine με τον Exchange Server 2003 δεν μπόρεσα ποτέ να το πάρω backup. Βέβαια στο Application Event Log του Exchange υπήρχε ένα σφάλμα του οποίου μου διαφεύγει το ID αυτή τη στιγμή, αλλά στο On Line Help έπαιρνα την πολύ όμορφη απάντηση "We're sorry. There is no additional information about this issue ...bla,bla,bla" (Όχι ρε φίλε δεν σε συγχωρώ. Εγώ θέλω να κάνω αυτό που μου υποσχέθηκες. Πρέπει να μου πεις πως. Δεν μπορώ, θέλω να μου πεις τώρα.) Παρόλα τα παρακάλια ακόμη περιμένω!

Βάζοντας όμως τον DPM Agent απευθείας στο Virtual Machine με τον Exchange Server, μπορώ και παίρνω Recovery Points και στο System State & στο Mailboxe Store και σε ότι άλλη επιλογή έχω απο τον DPM. Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!

Και αναρωτιέμαι τελικά. Γίνονται θαύματα στις μέρες μας, μήπως και μπορέσουμε και πάρουμε αυτό το backup του "Exchange Virtual Server Machine 2003" (μπλέξιμο[6]) και Αγίων ημών;

Όσοι πιστοί προσέλθετε!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τασούλη,

Καλησπέρα,μόλις σε διάβασα..και έχω να πώ το εξής..

Έιχαμε κάτι παρόμοιο δεί με τον "Ακατανόμαστο"  (Κλαδάκη) χεχεχεχεχεχε σε 2008 server HOST με 2005 R2 Virtual server.

Το πρόβλημα ήταν όταν δούλευαν τα VM και πέρναμε Backup το ΗOST.

Στα virtual από ότι θυμάμαι πρέπει να έχει βγεί ένας καινούργιος AGENT για τον DPM ο οποίος παίζει ακόμη ---> έτσι δείχνει.

Έστησα και γώ στο Sony Server μου ένα hyper DPM και κάνω δοκιμές.

Θα πώ στον Κο Κλαδάκη αύριο να σου γράψει ακριβώς τι έιχε δεί εκεί μήπως σε βοηθήσει.....

Περιμένουμε όλοι με αγωνια τον agent για το hyperv να σωθούμε...........

Καλό κουράγιο...

 

με μία γρήγορη ψακτική γιατι ήρθα και από δουλειά.. ένα θέμα είναι με το memory allocation στον host σου... δες πόσο free RAM έχεις, και κάτι KB's που είμαι σίγουρος ότι θα τα έχεις δεί, αλλά άν δείς κάτι που σε βοηθάει->

http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/903234

http://support.microsoft.com/kb/891957

βέβαια αυτά είναι για 2003 για το 2008 έχουμε ακόμα να δούμε πολύ πράμα..

Όσοι ρωτάνε ακόμη περιμένουνε ΧΜΜΜΜΜΜ

CU

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τάσο διάβασε εδώ να δεις αν τηρούνται οι προδιαγραφές για την εγκατάσταση του Exchange 2003 σε Virtual Server .

Επίσης σου λέω και κάτι που έχουμε δει και μαζί, σε κάθε περίπτωση τον exchange είναι προτιμότερο να τον παίρνεις backup με DPM agent που έχεις βάλει μέσα του και όχι σαν VM ώστε να διαγράφονται και τα logs., αλλά και για να μπορείς να κάνεις restore μεμονομένα mailboxes.

Δες το θέμα με το SCSI πάντως που λέει. Επίσης, πρόσεξε μην ενεργοποιείς τα shadow copies εντός των VM (previous versions κι έτσι)

Ενημέρωσε μας για την εξέλιξη

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βαγγέλη, Θανάση thanks για τις πληροφορίες.

Βαγγέλη η μνήμη του Host (Win Server 2008) είναι:

 Total Physical Memory: 3966MB , Avaliable Memory: 1623MB. Ο Virtual Exchange Server έχει 1024 memory.

Πράγματι τα KB's είναι για Win Server 2003 και δυστυχώς δεν μας κάνουν. Φτου [:@]

Θανάση διάβασα τα recommendations και η εγκατάσταση του Exchange είναι έτσι ακριβώς όπως λέει. Επίσης τσεκάρισα και αυτό με τα SCSI και ο SCSI controller του Virtual Exchange ήταν αυτός που πρέπει. Επίσης δοκίμασα τους virtual disks να τους κάνω IDE αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα. Οι φυσικοί δίσκοι είναι SATAII και δεν είναι σε διάταξη RAID. Όπως επίσης δεν είναι ενεργοποιημένα τα Shadow Copies εντός των VM.

Και βέβαια συμφωνώ με το να γίνεται backup με DPM Agent εγκατεστημένο μέσα στο VM Exchange (ούτως ή άλλως αυτό θα γίνεται κι ας έχει δουλέψει το backup του Virtual Machine), αλλά δεν θα ήταν Super να μπορούσαμε να πάρουμε On Line και το VM όπως είναι;

Πάντως θα κάνω δοκιμή και με άλλο Hardware και εγκατάσταση του Virtual Server μήπως και δούμε κάτι διαφορετικό.

Θα επανέλθω με νεότερα απο το πεδίο της μάχης. [:S]

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειμαστε ήδη σε αναμονή για τον DPM agent που θα υποστηρίζει Hyper-V, ο οποιός νομίζω οτι έχει ...σκάσει μύτη σε Beta.

Ελπίζω να διορθώνει κάποια πράγματα και μαζί και το ...θέμα σου-μας.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...