Jump to content

GSimos

Members
  • Posts

    1159
  • Joined

  • Last visited

Blog Entries posted by GSimos

  1. GSimos
    Γύρω στις αρχές του 2010, αν θυμάμαι καλά τον Ιανουάριο είχα μια ιδέα, να δημιουργήσω ένα πυρήνα χρηστών που τους ενδιαφέρει η οικογένεια προϊόντων “System Center” της Microsoft.
    Αρχικά σκέφτηκα να μετονομάσω το blog μου στο Autoexec.gr, αλλά όσο το σκεφτόμουν και το σχεδίαζα καλύτερα τόσο περισσότερο γινότανε αντιληπτό ότι χρειάζεται το δικό του Site και όχι απλά ένα Blog, έτσι δούλεψα αρκετά την ιδέα στο μυαλό και στο εργαστήριο μου (λέγε με τοπικό Web Server) και αφού κατέληξα στο περιεχόμενο που θέλω να έχει πλέον θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη Μαϊου θα βγει στον “αέρα” το Site του Ελληνικου System Center User Group!
    Με αφορμή αυτό το γεγονός και μιας που υπάρχει αρκετό υλικό διαθέσιμο για παρουσιάσεις, σκέφτηκα ότι καλό θα είναι να υπάρξει ένα Pre-Launch event διάρκειας 1 (μιας) ώρας έτσι ώστε να γνωρίσετε καλύτερα το SystemCenter.gr αλλά να επωφεληθείτε επίσης από το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο θέμα της τεχνικής παρουσίασης.
    Η παρουσίαση θα γίνει σε 3 ή ίσως και 4 ξεχωριστά τμήματα και την είχα υποβάλλει ως Side Session στην MMS 2011 (Microsoft Management Summit), αν και έφτασε στην τελική κατάταξη δυστυχώς δεν έγινε επιλέχτηκε, έτσι θεωρώ ότι είναι καλό να την κάνω ούτως η άλλως στα Ελληνικά για να επωφεληθεί η ελληνική κοινότητα, να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της σειράς των τμημάτων της παρουσίασης στα επερχόμενα Live Meetings οι υπόλοιπες παρουσιάσεις θα γίνονται στα Αγγλικά.
    Η σειρά των παρουσιάσεων έχει ως θέμα τη χρήση του “Diagnostics and Recovery Toolset” γνωστό ως “DaRT” και του Windows Recovery Environment μέσω δικτύου έτσι ώστε να μη χρειάζεται η χρήση Boot CD με τη λειτουργία PXE Boot για το WDS (Windows Deployment Services) και τον Configuration Manager, επίσης θα καλυφθούν θέματα παραμετροποίησης και .
    Το 1ο τμήμα λοιπόν θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 04/05/11 στις 19:00 μέσω της υπηρεσίας Live Meeting της Microsoft, παρακάτω θα βρείτε το σχετικό πλήκτρο για την εγγραφή σας, παρακαλώ συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία και διαβάστε προσεκτικά το κείμενο του Event έτσι ώστε να έχετε κάνει τη σχετική προετοιμασία του συστήματος σας, για την ομαλή παρακολούθηση του Event, πατήστε στο πλήκτρο παρακάτω για να γραφτείτε.

    Θα τα πούμε Online την Τετάρτη 04/05/11 στις 19:00.
  2. GSimos
    Λόγω κάποιων προβλημάτων με την έκδοση εικόνων στο blog, σας παραπέμπω προσωρινά στο άλλο μου Blog το απεύθειας link για το συγκεκριμένο post είναι: http://wp.me/p17coP-B

    Mόλις επιλυθεί το πρόβλημα θα το ανεβάσω και εδώ.
  3. GSimos
    Το Forefront Endpoint Protection 2010 πλέον είναι σε RTM (Release To Manufacturing) έκδοση και είναι άμεσα διαθέσιμη!
    Οι έχοντες MSDN & Technet συνδρομές μπορούν να το προμηθευτούν για να ξεκινήσουν τις δοκιμές τους (κλικ στη φωτογραφία για πλήρες μέγεθος)

    όμως όσοι θέλουν να το δοκιμάσουν με Evaluation έκδοση μπορούν να το κάνουν πάλι από το Technet στην περιοχή Downloads (κλικ στη φωτογραφία για πλήρες μέγεθος)

    πάντως στις δικές μου εγκαταστάσεις λειτουργεί από την 1η Beta απροβλημάτιστα και αξιόπιστα.

    Για να μπούμε όμως και στο ζουμί της υπόθεσης, η διαχείριση του FEP έχει αλλάξει, έτσι έχουμε πλήρη διαχείριση δηλαδή εγκατάσταση Client, εφαρμογή πολιτικών (παραμετροποίηση των Clients), επιτήρηση και αναφορές μέσω του Configuration Manager 2007 R2 και άνω, δεν υφίσταται πλέον λύση διαχείρισης για SMBs, παρ’ όλα αυτά διατίθενται Group Policy Administrative Templates για τη ρύθμιση των Clients και των Updates τους σε μικρότερα περιβάλλοντα, για κάποιο λόγο όμως δεν τα βρήκα στα πακέτα της RTM έκδοσης ενώ στις Beta/CEP και RC υπήρχαν, έχω κρατήσει αρχείο από τις προηγούμενες εκδόσεις, αν κάποιος χρειάζεται τα ADM/ADMX templates, στείλτε μου ένα προσωπικό μήνυμα με το email σας και θα τα βρείτε στο mailbox σας.
    Ως Clients θεωρούνται τα λειτουργικά συστήματα Windows XP SP3 χ86 και άνω και Windows Server 2003 SP2 και άνω (x86/x64), επίσης υποστηρίζεται το Windows XP Mode των Windows 7 καθώς και η Windows Core Server 2008 R2 (χ64) έκδοση! Φυσικά σε όλα τα λειτουργικά θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί ο Configuration Manager Client, περισσότερα για τις απαιτήσεις εδώ.
    Επιπρόσθετα διατίθεται το πακέτο Security Management Pack για την εποπτεία των Server λειτουργικών συστημάτων με τον Operations Manager.
    Για τον Configuration Manager απαιτούνται τα ακόλουθα:
    1) Υποδομή System Center Configuration Manager 2007 R2 ή R3 με ενεργοποιημένο το ρόλο SQL Reporting Services, αυτό εξυπακούεται ότι χρειάζεται SQL Server 2005 SP3 και άνω με ενεργοποιημένο το Reporting Services Site.
    2) Επίσης χρειάζεται να έχουν εγκατασταθεί και ρυθμιστεί τα:
    Hardware Inventory
    Software Distribution
    Desired Configuration Management
    Το DCM (Desired Configuration Management) ουσιαστικά ελέγχει την κατάσταση του Client και των Definitions για να δώσει τις σχετικές εντολές για την ενημέρωση του από την υποδομή του Configuration Manager.
    3) Να έχει εγκατασταθεί το Hotfix 2271736.
    Ας δούμε και μερικά νέα σημαντικά χαρακτηριστικά του FEP 2010:
    New Antivirus Engine. Highly accurate and efficient threat detection protects against the latest malware and rootkits with low false positive rate. New behavioral threat detection. Protection against “unknown” or “zero day” threats provided through behavior monitoring, emulation, and dynamic translation.
    Windows Firewall management. Ensures Windows Firewall is active and working properly on all endpoints, and allows administrators to more easily manage firewall protections across the enterprise.
    Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών εκδόσεων παρατήρησα σημαντικές διαφορές στο User Interface και ειδικά στην περιοχή των Settings, κάθε φορά υπήρχαν αλλαγές οι οποίες έδειχναν πόση σημασία δίνει η ομάδα ανάπτυξης στο feedback των χρηστών, κάποια στιγμή έστειλα feedback σχετικά με την μη σωστή αναβάθμιση των Standalone Forefront Client Security εγκαταστάσεων και το διορθώσανε!
    Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα αρέσει στους SMBs –που αποτελούν τουλάχιστον >80% της ελληνικής αγοράς- το γεγονός κατάργησης της κονσόλας διαχείρισης που υπάρχει στο FCS αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση και θα σας ενημερώσω με σχετικό post εδώ.
    Αυτά προς στιγμήν για το FEP 2010, σας αφήνω για να ξεκινήσω τις δοκιμές με την RTM η καλύτερα να λέμε την τελική έκδοση.
  4. GSimos
    Το Άλφα και το Ωμέγα στον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων στον Configuration Manager είναι η ανάγνωση των Log Files του Server και των Clients.
    Χωρίς να θέλω να σας τρομάξω, σας ενημερώνω ότι υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά Logfiles, βέβαια δε χρειάζονται όλα για να λύσετε ένα πρόβλημα αλλά κάποιες φορές ο συνδυασμός πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών logfiles συμβάλλουν καταλυτικά στη λύση του προβλήματος.
    * Στις ερωτήσεις των fora πάντως τις περισσότερες φορές δε χρειάστηκε η συνδυαστική ανάγνωση (ανάλυση) των Logfiles, με ένα από αυτά λύνονται τα προβλήματα και οι απορίες.
    Ψάχνοντας στα log files θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για τα προβλήματα που εμφανίζονται, μια πρώτη ματιά βέβαια για τυχόν προβλήματα στους ρόλους του Site Server μας μπορούμε να έχουμε ελέγχοντας τον κλάδο “System Status” > “SRVName – Site Name” > “Component Status” & “Site System Status” (φωτό παρακάτω κάντε κλικ να ανοίξει σε πλήρες παράθυρο).

    Περισσότερα για τα μηνύματα του Site Status θα δούμε στο 2ο μέρος.
    Συνεχίζουμε με τα Log Files, για τους Clients τα βρίσκουμε στη διαδρομή %WINDIR%\System32\CCM\Logs folder για x32 Λειτουργικά συστήματα ή στη διαδρομή %WINDIR%\SysWOW64\CCM\Logs για x64 Λειτουργικά συστήματα.
    Στον Configuration Manager Server βρίσκουμε τα Logfiles στη διαδρομή <ConfigMgrInstallationPath>\Logs ή <ConfigMgrInstallationPath>\SMS_CCM\Logs κάτω από το φάκελο της εγκατάστασης (δεν τον αναφέρω επίτηδες καθώς μπορεί να είναι διαφορετικός για καθένα μας).
    Τα logs του IIS βρίσκονται στη διαδρομή %WINDIR%\System32\logfiles\W3SVC1, αν δεν έχετε αλλάξει τις ιδιότητες στο Web Server.
    Ακολουθεί μια πλήρης λίστα –θεωρώ ότι δεν μου έχει ξεφύγει κάτι- όλων των logfiles από το επίσημο documentation στο Technet, οι περιγραφές παραμένουν στα αγγλικά καθώς είναι πολλές όπως μπορείτε να δείτε.
    Client Log Files
    CAS - Content Access Service. Maintains the local package cache. Ccmexec.log - Records activities of the client and the SMS Agent Host service. CertificateMaintenance.log - Maintains certificates for Active Directory directory service and management points. ClientIDManagerStartup.log - Creates and maintains the client GUID. ClientLocation.log - Site assignment tasks. ContentTransferManager.log - Schedules the Background Intelligent Transfer Service (BITS) or the Server Message Block (SMB) to download or to access SMS packages. DataTransferService.log - Records all BITS communication for policy or package access. Execmgr.log - Records advertisements that run. FileBITS.log - Records all SMB package access tasks. Fsinvprovider.log (renamed to FileSystemFile.log in all SMS 2003 Service Packs) - Windows Management Instrumentation (WMI) provider for software inventory and file collection. InventoryAgent.log - Creates discovery data records (DDRs) and hardware and software inventory records. LocationServices.log - Finds management points and distribution points. Mifprovider.log - The WMI provider for .MIF files. Mtrmgr.log - Monitors all software metering processes. PolicyAgent.log - Requests policies by using the Data Transfer service. PolicyAgentProvider.log - Records policy changes. PolicyEvaluator.log - Records new policy settings. Remctrl.log - Logs when the remote control component (WUSER32) starts. Scheduler.log - Records schedule tasks for all client operations. Smscliui.log - Records usage of the Systems Management tool in Control Panel. StatusAgent.log - Logs status messages that are created by the client components. SWMTRReportGen.log - Generates a usage data report that is collected by the metering agent. (This data is logged in Mtrmgr.log.) Server Log Files
    Ccm.log - Client Configuration Manager tasks. Cidm.log - Records changes to the client settings by the Client Install Data Manager (CIDM). Colleval.log - Logs when collections are created, changed, and deleted by the Collection Evaluator. Compsumm.log - Records Component Status Summarizer tasks. Cscnfsvc.log - Records Courier Sender confirmation service tasks. Dataldr.log - Processes Management Information Format (MIF) files and hardware inventory in the Configuration Manager 2007 database. Ddm.log - Saves DDR information to the Configuration Manager 2007 database by the Discovery Data Manager. Despool.log - Records incoming site-to-site communication transfers. Distmgr.log - Records package creation, compression, delta replication, and information updates. Hman.log - Records site configuration changes, and publishes site information in Active Directory Domain Services. Inboxast.log - Records files that are moved from the management point to the corresponding SMS\INBOXES folder. Inboxmgr.log - Records file maintenance. Invproc.log - Records the processing of delta MIF files for the Dataloader component from client inventory files. Mpcontrol.log - Records the registration of the management point with WINS. Records the availability of the management point every 10 minutes. Mpfdm.log - Management point component that moves client files to the corresponding SMS\INBOXES folder. MPMSI.log - Management point .msi installation log. MPSetup.log - Records the management point installation wrapper process. Ntsvrdis.log - Configuration Manager 2007 server discovery. Offermgr.log - Records advertisement updates. Offersum.log - Records summarization of advertisement status messages. Policypv.log - Records updates to the client policies to reflect changes to client settings or advertisements. Replmgr.log - Records the replication of files between the site server components and the Scheduler component. Rsetup.log - Reporting point setup log. Sched.log - Records site-to-site job and package replication. Sender.log - Records files that are sent to other child and parent sites. Sinvproc.log - Records client software inventory data processing to the site database in Microsoft SQL Server. Sitecomp.log - Records maintenance of the installed site components. Sitectrl.log - Records site setting changes to the Sitectrl.ct0 file. Sitestat.log - Records the monitoring process of all site systems. Smsdbmon.log - Records database changes. Smsexec.log - Records processing of all site server component threads. Smsprov.log - Records WMI provider access to the site database. SMSReportingInstall.log - Records the Reporting Point installation. This component starts the installation tasks and processes configuration changes. SMSSHVSetup.log - Records the success or failure (with failure reason) of installing the System Health Validator point. Srvacct.log - Records the maintenance of accounts when the site uses standard security. Statmgr.log - Writes all status messages to the database. Swmproc.log - Processes metering files and maintains settings. Admin Console Log Files
    RepairWizard.log - Records errors, warnings, and information about the process of running the Repair Wizard. ResourceExplorer.log - Records errors, warnings, and information about running the Resource Explorer. SMSAdminUI.log - Records the local Configuration Manager 2007 console tasks when you connect to Configuration Manager 2007 sites. Management Point Log Files
    MP_Ddr.log - Records the conversion of XML.ddr records from clients, and copies them to the site server. MP_GetAuth.log - Records the status of the site management points. MP_GetPolicy.log - Records policy information. MP_Hinv.log - Converts XML hardware inventory records from clients and copies the files to the site server. MP_Location.log - Records location manager tasks. MP_Policy.log - Records policy communication. MP_Relay.log - Copies files that are collected from the client. MP_Retry.log - Records the hardware inventory retry processes. MP_Sinv.log - Converts XML hardware inventory records from clients and copies them to the site server. MP_Status.log - Converts XML.svf status message files from clients and copies them to the site server. Mobile Device Management Log Files
    DmClientHealth.log - Records the GUIDs of all the mobile device clients that are communicating with the Device Management Point. DmClientRegistration.log - Records registration requests from and responses to the mobile device client in Native mode. DmpDatastore.log - Records all the site database connections and queries made by the Device Management Point. DmpDiscovery.log - Records all the discovery data from the mobile device clients on the Device Management Point. DmpFileCollection.log - Records mobile device file collection data from mobile device clients on the Device Management Point. DmpHardware.log - Records hardware inventory data from mobile device clients on the Device Management Point. DmpIsapi.log - Records mobile device communication data from device clients on the Device Management Point. dmpMSI.log - Records the MSI data for Device Management Point setup. DMPSetup.log - Records the mobile device management setup process. DmpSoftware.log - Records mobile device software distribution data from mobile device clients on the Device Management Point. DmpStatus.log - Records mobile device status messages data from mobile device clients on the Device Management Point. FspIsapi.log - Records Fallback Status Point communication data from mobile device clients and client computers on the Fallback Status Point. Mobile Device Client Log Files
    DmCertEnroll.log - Records certificate enrollment data on mobile device clients. DMCertResp.htm (in \temp) - Records HTML response from the certificate server when the mobile device Enroller program requests a client authentication certificate on mobile device clients. DmClientSetup.log - Records client setup data on mobile device clients. DmClientXfer.log - Records client transfer data for Windows Mobile Device Center and ActiveSync deployments. DmCommonInstaller.log - Records client transfer file installation for setting up mobile device client transfer files on client computers. DmInstaller.log - Records whether DMInstaller correctly calls DmClientSetup and whether DmClientSetup exits with success or failure on mobile device clients. DmInvExtension.log - Records Inventory Extension file installation for setting up Inventory Extension files on client computers. DmSvc.log - Records mobile device management service data on mobile device clients. Operating System Deployment Log Files
    CCMSetup.log - Provides information about client-based operating system actions. CreateTSMedia.log - Provides information about task sequence media when it is created. This log is generated on the computer running the Configuration Manager 2007 administrator console. DriverCatalog.log - Provides information about device drivers that have been imported into the driver catalog. MP_ClientIDManager.log - Provides information about the Configuration Manager 2007 management point when it responds to Configuration Manager 2007 client ID requests from boot media or PXE. This log is generated on the Configuration Manager 2007 management point. MP_DriverManager.log - Provides information about the Configuration Manager 2007 management point when it responds to a request from the Auto Apply Driver task sequence action. This log is generated on the Configuration Manager 2007 management point. MP_Location.log - Provides information about the Configuration Manager 2007 management point when it responds to request state store or release state store requests from the state migration point. This log is generated on the Configuration Manager 2007 management point. Pxecontrol.log - Provides information about the PXE Control Manager. PXEMsi.log - Provides information about the PXE service point and is generated when the PXE service point site server has been created. PXESetup.log - Provides information about the PXE service point and is generated when the PXE service point site server has been created. Setupact.log Setupapi.log Setuperr.log Provide information about Windows Sysprep and setup logs. SmpIsapi.log - Provides information about the state migration point Configuration Manager 2007 client request responses. Smpmgr.log - Provides information about the results of state migration point health checks and configuration changes. SmpMSI.log - Provides information about the state migration point and is generated when the state migration point site server has been created. Smsprov.log - Provides information about the SMS provider. Smspxe.log - Provides information about the Configuration Manager 2007 PXE service point. SMSSMPSetup.log - Provides information about the state migration point and is generated when the state migration point site server has been created. Smsts.log - General location for all operating system deployment and task sequence log events. TaskSequenceProvider.log - Provides information about task sequences when they are imported, exported, or edited. USMT Log loadstate.log - Provides information about the User State Migration Tool (USMT) regarding the restore of user state data. USMT Log scanstate.log - Provides information about the USMT regarding the capture of user state data. Network Access Protection Log Files
    Ccmcca.log - Logs the processing of compliance evaluation based on Configuration Manager NAP policy processing and contains the processing of remediation for each software update required for compliance. CIAgent.log - Tracks the process of remediation and compliance. However, the software updates log file, *Updateshandler.log - provides more informative details on installing the software updates required for compliance. locationservices.log - Used by other Configuration Manager features (for example, information about the client’s assigned site) but also contains information specific to Network Access Protection when the client is in remediation. It records the names of the required remediation servers (management point, software update point, and distribution points that host content required for compliance), which are also sent in the client statement of health. SDMAgent.log - Shared with the Configuration Manager feature desired configuration management and contains the tracking process of remediation and compliance. However, the software updates log file, Updateshandler.log, provides more informative details about installing the software updates required for compliance. SMSSha.log - The main log file for the Configuration Manager Network Access Protection client and contains a merged statement of health information from the two Configuration Manager components: location services (LS) and the configuration compliance agent (CCA). This log file also contains information about the interactions between the Configuration Manager System Health Agent and the operating system NAP agent, and also between the Configuration Manager System Health Agent and both the configuration compliance agent and the location services. It provides information about whether the NAP agent successfully initialized, the statement of health data, and the statement of health response. System Health Validator Point Log Files
    Ccmperf.log -Contains information about the initialization of the System Health Validator point performance counters. SmsSHV.log - The main log file for the System Health Validator point; logs the basic operations of the System Health Validator service, such as the initialization progress. SmsSHVADCacheClient.log - Contains information about retrieving Configuration Manager health state references from Active Directory Domain Services. SmsSHVCacheStore.log - Contains information about the cache store used to hold the Configuration Manager NAP health state references retrieved from Active Directory Domain Services, such as reading from the store and purging entries from the local cache store file. The cache store is not configurable. SmsSHVRegistrySettings.log - Records any dynamic changes to the System Health Validator component configuration while the service is running. SmsSHVQuarValidator.log - Records client statement of health information and processing operations. To obtain full information, change the registry key LogLevel from 1 to 0 in the following location: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\SMSSHV\Logging\@GLOBAL Desired Configuration Management Log Files
    ciagent.log - Provides information about downloading, storing, and accessing assigned configuration baselines. dcmagent.log - Provides high-level information about the evaluation of assigned configuration baselines and desired configuration management processes. discovery.log - Provides detailed information about the Service Modeling Language (SML) processes. sdmagent.log - Provides information about downloading, storing, and accessing configuration item content. sdmdiscagent.log - Provides high-level information about the evaluation process for the objects and settings configured in the referenced configuration items. Wake On LAN Log Files
    Wolmgr.log - Contains information about wake-up procedures such as when to wake up advertisements or deployments that are configured for Wake On LAN. WolCmgr.log - Contains information about which clients need to be sent wake-up packets, the number of wake-up packets sent, and the number of wake-up packets retried. Software Updates Site Server Log Files
    ciamgr.log - Provides information about the addition, deletion, and modification of software update configuration items. distmgr.log - Provides information about the replication of software update deployment packages. objreplmgr.log - Provides information about the replication of software updates notification files from a parent to child sites. PatchDownloader.log - Provides information about the process for downloading software updates from the update source specified in the software updates metadata to the download destination on the site server. replmgr.log - Provides information about the process for replicating files between sites. smsdbmon.log - Provides information about when software update configuration items are inserted, updated, or deleted from the site server database and creates notification files for software updates components. SUPSetup - Provides information about the software update point installation. When the software update point installation completes, Installation was successful is written to this log file. WCM.log - Provides information about the software update point configuration and connecting to the Windows Server Update Services (WSUS) server for subscribed update categories, classifications, and languages. WSUSCtrl.log - Provides information about the configuration, database connectivity, and health of the WSUS server for the site. wsyncmgr.log -Provides information about the software updates synchronization process. WSUS Server Log Files
    Change.log - Provides information about the WSUS server database information that has changed. SoftwareDistribution.log - Provides information about the software updates that are synchronized from the configured update source to the WSUS server database. Software Updates Client Computer Log Files
    CAS.log - Provides information about the process of downloading software updates to the local cache and cache management. CIAgent.log - Provides information about processing configuration items, including software updates. LocationServices.log - Provides information about the location of the WSUS server when a scan is initiated on the client. PatchDownloader.log - Provides information about the process for downloading software updates from the update source to the download destination on the site server. This log is only on the client computer configured as the synchronization host for the Inventory Tool for Microsoft Updates. PolicyAgent.log - Provides information about the process for downloading, compiling, and deleting policies on client computers. PolicyEvaluator - Provides information about the process for evaluating policies on client computers, including policies from software updates. RebootCoordinator.log - Provides information about the process for coordinating system restarts on client computers after software update installations. ScanAgent.log - Provides information about the scan requests for software updates, what tool is requested for the scan, the WSUS location, and so on. ScanWrapper - Provides information about the prerequisite checks and the scan process initialization for the Inventory Tool for Microsoft Updates on Systems Management Server (SMS) 2003 clients. SdmAgent.log - Provides information about the process for verifying and decompressing packages that contain configuration item information for software updates. ServiceWindowManager.log - Provides information about the process for evaluating configured maintenance windows. smscliUI.log - Provides information about the Configuration Manager Control Panel user interactions, such as initiating a Software Updates Scan Cycle from the Configuration Manager Properties dialog box, opening the Program Download Monitor, and so on. SmsWusHandler - Provides information about the scan process for the Inventory Tool for Microsoft Updates on SMS 2003 client computers. StateMessage.log - Provides information about when software updates state messages are created and sent to the management point. UpdatesDeployment.log - Provides information about the deployment on the client, including software update activation, evaluation, and enforcement. Verbose logging shows additional information about the interaction with the client user interface. UpdatesHandler.log - Provides information about software update compliance scanning and about the download and installation of software updates on the client. UpdatesStore.log - Provides information about the compliance status for the software updates that were assessed during the compliance scan cycle. WUAHandler.log - Provides information about when the Windows Update Agent on the client searches for software updates. WUSSyncXML.log - Provides information about the Inventory Tool for the Microsoft Updates synchronization process. This log is only on the client computer configured as the synchronization host for the Inventory Tool for Microsoft Updates. Windows Update Agent Log File
    βρίσκεται πάντα στο %Windir%
    WindowsUpdate.log - Provides information about when the Windows Update Agent connects to the WSUS server and retrieves the software updates for compliance assessment and whether there are updates to the agent components. Out of Band Management Log Files
    Configuration Manager 2007 SP1 και άνω.
    These log files are found in the following locations:
    On the out of band service point site system server. On any computer that runs the out of band management console from the Configuration Manager console. On computers that are running the client for Configuration Manager 2007 SP1 or later and that are managed out of band. The following sections lists and describes the log files related to out of band management in Configuration Manager 2007 SP1 and later.
    Out of Band Service Point Log Files
    Τα log files του “out of band service point” ρόλου βρίσκονται στο φάκελο <ConfigMgrInstallationPath>\Logs στο Site System Server που έχει εγκατεστημένο το ρόλο αυτό.
    AMTSPSetup.log - Shows the success or failure (with failure reason) of installing the out of band service point. Amtopmgr.log - Shows the activities of the out of band service point relating to discovery of management controllers, provisioning, and power control commands. Amtproxymgr.log - Shows the activities of the site server relating to provisioning, which include the following: Publishing provisioned computers to Active Directory Domain Services. Registering the service principal name of provisioned computers in Active Directory Domain Services. Requesting the Web server certificate from the issuing certification authority Shows the activities of sending instruction files to the out of band service point, which include the following: Discovery of management controllers. Provisioning. Power control commands. Shows the activities related to out of band management site replication. Out of Band Management Console Log Files
    Τα log files της κονσόλας του “out of band management” παρακάτω, βρίσκονται στη διαδρομή <ConfigMgrInstallationPath>\AdminUI\AdminUILog σε κάθε υπολογιστή που τρέχει την κονσόλα αυτή από την κονσόλα του Configuration Manager.

    Oobconsole.log - Shows activities related to running the out of band management console. Out of Band Management Client Computer Log Files
    Τα log files για τον out of band management client παρακάτω, βρίσκονται στη διαδρομή %Windir%\System32\CCM\Logs σε όλους τους υπολογιστες που τρέχουν το συγκεκριμένο client του Configuration Manager 2007 SP1 και άνω (δηλαδή είναι ενεργοποιημένο το σχετικό client component) και είναι ελεγχόμενοι μέσω των υπηρεσιών αυτών, Intel AMT μέσω του VPro Chipset. Oobmgmt.log - Shows out of band management activities performed on workstation computers, including the provisioning state of the management controller.
    Power Management Log Files
    Ισχύει μόνο για τον Configuration Manager 2007 R3.
    Τα log files listed παρακάτω βρίσκονται στη διαδρομή%windir%\System32\CCM\Logs για x32 Λειτουργικά συστήματα ή στη διαδρομή %windir%\SysWOW64\CCM\Logs για x64 Λειτουργικά συστήματα.
    pwrmgmt.log - Shows power management activities performed on the client computer that include monitoring and enforcement activities performed by the Power Management Client Agent. On computers that are running Windows XP, this log also records power settings to the computer. PwrProvider.log - Shows the activities of the power management provider (PWRInvProvider) hosted in the Windows Management Instrumentation (WMI) service. On all supported versions of Windows, the provider enumerates the current settings on computers during hardware inventory. On computers that are running Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, and Windows Server 2008 R2, the provider is also responsible for applying power plan settings to the computer. Όπως αναφέρω παραπάνω, δεν υπάρχει θέμα πανικού για το πλήθος των log files, θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν! στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται να ελέγξετε ένα log το πολύ δυο (2).
    Στο επόμενο άρθρο θα δούμε τους ελέγχους απο το Site Status και πως μπορούμε να αποφυγουμε την ανάγνωση των Logs.
    Επίσης θα δούμε πως είναι μερικά Logfiles και το εργαλείο για την ανάγνωση τους και το γρήγορο εντοπισμό των εγγραφών που υποδεικνύουν το πρόβλημα.
  5. GSimos
    Και το όνομα αυτού είναι “System Center Configuration Manager 2012”, η ανακοίνωση έγινε χτες στην TechEd Europe στο Βερολίνο κατά την παρουσίαση MGT202-LNC - Microsoft System Center Configuration Manager v.Next Technical Demonstration.
    Ενημερωτικά, o ConfigMgr βρίσκεται στην έκδοση Public Beta 1 την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από το Connect της Microsoft και η Beta 2 αναμένεται να διατεθεί (δεν έχει ανακοινωθεί αν θα είναι Public Beta ακόμη) μέσα στο Μάρτιο του 2011, πιθανότατα κοντά στην περίοδο που θα γίνει η MMS 2011 δηλαδή μέσα με τέλη Μαρτίου.
    Η τελική κυκλοφορία του ConfigMgr 2011 αναμένεται κατά την περίοδο της Teched Europe 2011, δηλαδή τέτοιο καιρό του χρόνου!
  6. GSimos
    Δεν ξέρω αν κάποιοι από εσάς έχετε συναντήσει το RampUp Site για τον Configuration Manager στο Technet αλλά θεωρώ ότι πρέπει να σας ενημερώσω και να το επισκεφτείτε οπωσδήποτε!
    Μέσα στο RampUp Site θα βρείτε οδηγούς, Video και Virtual Labs για όλες τις λειτουργίες του Configuration Manager όχι όμως απλά video που υπάρχουν διάσπαρτα στο Internet αλλά παραδείγματα από την καθημερινή χρήση και τις εργασίες που εκτελούν οι Configuration Manager Admins, τα Virtual Labs δυναμώνουν την αυτοπεποίθηση μας μέσα από τη χρήση των λειτουργιών του Config Manager χωρίς να προκαλέσουμε κάποια “ζημιά” στην υποδομή μας.
    Οι περιοχές που καλύπτονται είναι οι εξής:
    Operating System Deployment Software Distribution Software Updates Asset Intelligence Client Health SQL Reporting Services Desired Configuration Management Internet Based Clients Network Access Protection Security and Compliance Πάρτε μια γεύση από το Site και επισκεφτείτε το για να μάθετε περισσότερα, αξίζει!

  7. GSimos
    Αναπαράγω από το επίσημο Blog της “System Center Configuration Manager Team”…

     

     

    We are announcing support changes for the following releases.  Please look for these changes to be reflected in the Supported Configuration pages within a few months.

    Microsoft SQL Server 2008 R2 is now supported on Configuration Manager 2007 SP1 and SP2 and Configuration Manager 2007 R2

    System Center Configuration Manager 2007 SP1 and SP2 now support Microsoft SQL Server 2008 R2 as a Configuration Manager 2007 site database.  System Center Configuration Manager 2007 R2 now supports Microsoft SQL Server 2008 R2 Reporting Services.

    No software updates are required.

    Microsoft Application Virtualization 4.5 Service Pack 2 is now supported on Configuration Manager 2007 R2 with Configuration Manager 2007 SP2

    System Center Configuration Manager 2007 R2 with System Center Configuration Manager 2007 SP2 now supports Microsoft Application Virtualization 4.5 Service Pack 2.

    No software updates are required.

    Hyper-V Server 2008 R2 is now supported with Configuration Manager 2007 Service Pack 2.

    System Center Configuration Manager 2007 SP2 now supports client installation and all site server roles in the Hyper-V Server 2008 R2 virtualization environment.

    No software updates are required.

    Microsoft Windows Embedded Standard 7 is now supported on Configuration Manager 2007 SP2

    System Center Configuration Manager 2007 SP2 now supports Windows Embedded Standard 7 as a client platform.  General limitations for managing Windows Embedded devices can be found in this article, http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb932123.aspx,

    No software updates are required.

    .NET Framework 4.0 is now supported with Configuration Manager 2007 SP1 and SP2.

    System Center Configuration Manager 2007 SP1 and SP2 now support the .NET Framework 4.0 with the following limitations.



    Forcing the system to use only the .NET 4.0 CLR by enabling the following registry key is not supported.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\OnlyUseLatestCLR



    .NET Framework 2.0 is required to be installed on Windows XP and Windows 2003 in order for the Desired Configuration Management (DCM) feature to check compliance.
    No software updates are required.

    Application Compatibility Toolkit 5.6 is now supported with the Application Compatibility Toolkit Connector.

    The Application Compatibility Toolkit (ACT) Connector now supports ACT 5.6.  Limitations and workarounds for upgrade issues from ACT 5.5 are documented in the following blog post:  http://blogs.technet.com/b/configmgrteam/archive/2010/06/20/act-connector-and-act-5-6.aspx

    No software updates are required.

    Τα περισσότερα από αυτά ήταν πολυαναμενόμενα!
  8. GSimos
    Την 1η Ιουλίου 2010 δέχτηκα ένα εξαιρετικά ευχάριστο μήνυμα από τη Microsoft και συγκεκριμένα από το [email protected] , στο μήνυμα μου ανακοινώνανε ότι:

    Dear George Simos,
    Congratulations! We are pleased to present you with the 2010 Microsoft® MVP Award! This award is given to exceptional technical community leaders who actively share their high quality, real world expertise with others.

    Όπως πέρυσι έτσι και αυτή η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά ζόρικη για μένα από την άποψη του πολύ σφιχτού χρονοδιαγράμματος που είχα (και έχω), παρ’ όλα αυτά με την υποστήριξη της συζύγου μου, ο χρόνος που χρειαζόμουν για να μελετάω, προετοιμάζομαι και αφιερώνω χρόνο στα θέματα της κοινότητας μου παρασχέθηκε χωρίς καμία δυσφορία για άλλη μια χρονιά.

    Δε θα ήθελα να μακρηγορήσω καθώς η συγκίνηση από τη βράβευση αυτή είναι μεγάλη και θα ήθελα λίγο χρόνο για να την απολαύσω και να σκεφτώ τις επόμενες κινήσεις μου όπως θέματα που θέλω να παρουσιάσω σε events καθώς και νέα blog posts τα οποία λιγάκι άφησα πίσω λόγω υποχρεώσεων, αλλά επανέρχομαι οσονούπω με πολύ καυτά θέματα για τον Configuration Manager και όχι μόνο, στην ατζέντα υπάρχουν θέματα Deployment και IT Management.

    Στο autoexec.gr είμαστε μια μεγάλη παρέα (που μεγαλώνει συνέχεια) και το μόνο μας μέλημα είναι να αλληλοβοηθούμαστε σε προβλήματα/θέματα τεχνικής, νομικής ακόμη και διοικητικής φύσεως , για μένα είναι εδώ και ένα χρόνο σχεδόν ο καθημερινός μου προορισμός (μετά τις εργάσιμες ώρες) και μέσα από αυτόν έχω γνωρίσει πολλούς και αξιόλογους επαγγελματίες της πληροφορικής.

    Και πάλι ευχαριστώ!
  9. GSimos
    Παρακάτω αναφέρονται τα θέματα της τεκμηρίωσης (Documentation) για τον Configuration Manager που πρέπει να γνωρίζει κάθε administrator, μας το έστειλαν από το Product Group και ζήτησαν να το αναμεταδώσουμε.

    Τα παρακάτω άρθρα είναι στη λίστα των κορυφαίων 20 που αναγνώστηκαν/ζητήθηκαν στο Technet Site του Configuration Manager 2007.



    Prerequisites for Installing Configuration Manager http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb694113.aspx

    About Configuration Manager Client Installation Properties http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb680980.aspx

    Planning for PXE Initiated Operating System Deployments http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb680753.aspx

    Operating System Deployment in Configuration Manager http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb632767.aspx

    Step-By-Step Example Deployment of the PKI Certificates Required for Configuration Manager Native Mode: Windows Server 2008 Certification Authority http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc872789.aspx
    Σχετικό blog post στα Technet Blogs : http://blogs.technet.com/b/configurationmgr/archive/2010/06/16/documentation-topics-every-configuration-manager-admin-should-know.aspx

    Είμαστε σίγουροι ότι θα σας χρειαστούν! Ααα και καλό καλοκαίρι!

    Αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνω παύση στην αποστολή άρθρων στο blog μου βέβαια!
  10. GSimos
    Πριν από μερικές εβδομάδες –στις 06/04/2010 για την ακρίβεια- έγραψα για τα βοηθήματα ροής εργασιών τα λεγόμενα και Superflows τα οποία μας βοηθάνε να προετοιμαστούμε για συγκεκριμένες ενέργειες στα προγράμματα που υποστηρίζονται έτσι ώστε να μειωθεί το περιθώριο λάθους κατά την εγκατάσταση.
    Σήμερα λοιπόν εντόπισα τα παρακάτω τρία (3) νέα και φρέσκα Superflows, αυτή τη φορά έχουμε την υιοθέτηση του Superflow Interactive Model από την ομάδα του App-V και του Operations Manager, έχουμε και λέμε λοιπόν:
    SuperFlow Name
    Date
    Description
    Configuration Manager: SuperFlow for Operating System Deployment via PXE 28/04/2010
    This SuperFlow provides information about operating system deployment using Configuration Manager PXE service points Operations Manager: Operator Basics SuperFlow for Microsoft System Center Operations Manager 2007 07/04/2010
    The Operator Basics SuperFlow provides information that helps front-line operators who are new to Operations Manager get started using the product. App-V: Application Virtualization Sequencing SuperFlow 27/04/2010
    This SuperFlow provides detailed information about the Application Virtualization Sequencing process. Και τα Overviews για κάθε βοήθημα:
    1) This SuperFlow provides information about operating system deployment using preboot execution environment (PXE) service points. The SuperFlow provides step-by-step information about how to configure the enterprise network to support Configuration Manager PXE service point deployments. It then describes the steps from creating the deployment package until the operating system deployment task sequence begins to run on the client computer. The SuperFlow interactive content model provides a structured and interactive interface for viewing documentation. This SuperFlow includes comprehensive information about a specific dataflow, workflow, or process. You will find overview information, steps that include detailed information, procedures, sample log entries, best practices, security information, and other information. This SuperFlow also includes links to relevant resources, such as Web sites or local files that are copied to your computer when you install the SuperFlow.
    2)  The Operator Basics SuperFlow contains the essential information for a new operator using Operations Manager 2007. The SuperFlow interactive content model provides a structured and interactive interface for viewing documentation. Each SuperFlow includes comprehensive information about a specific dataflow, workflow, or process. Depending on the focus of the SuperFlow, you will find overview information, steps that include detailed information, procedures, sample log entries, best practices, real-world scenarios, troubleshooting information, security information, animations, or other information. Each SuperFlow also includes links to relevant resources, such as Web sites or local files that are copied to your computer when you install the SuperFlow.
    3) The SuperFlow interactive content model provides a structured and interactive interface for viewing documentation. Each SuperFlow includes comprehensive information about a specific dataflow, workflow, or process. Depending on the focus of the SuperFlow, you will find overview information, steps that include detailed information, procedures, sample log entries, best practices, real-world scenarios, troubleshooting information, security information, animations, or other information. Each SuperFlow also includes links to relevant resources, such as Web sites or local files that are copied to your computer when you install the SuperFlow. This SuperFlow provides detailed information about the Application Virtualization Sequencing process.
    Εξαιρετικά χρήσιμα όλα, χρησιμοποιήστε τα οπωσδήποτε!
  11. GSimos
    Το Forefront Endpoint Protection 2010 της Microsoft αποτελεί την εξέλιξη της οικογένειας προϊόντων Forefront, τα κύρια πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι:
    1) Απλοποιημένη διαχείριση: Με τη χρήση μιας πολιτικής για τη διαχείριση των Clients για την προστασία των τελικών συσκεύων/χρηστών (endpoints), η κατάσταση της ασφάλειας και των ρυθμίσεων τους επιθεωρείται σε ένα σημείο στο οποίο συγκεντρώνονται οι πληροφορίες (θα δείτε παρακάτω ποιο είναι αυτό). Έτσι βοηθά τους διαχειριστές να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα συστήματα που βρίσκονται σε κίνδυνο.


    Endpoint security είναι η στρατηγική με την οποία διανέμεται το software προστασίας και ασφάλειας στις τελικές συσκευές και η διαχείριση τους γίνεται από ένα κεντρικό σημείο
    2) Ενοποιημένη υποδομή: Κατασκευασμένο πάνω στην υποδομή του Configuration Manager, επιτρέπει την εγκατάσταση του FΕP 2010 σε εκατοντάδες χιλιάδες clients και σε κατανεμημένα περιβάλλοντα. Με τη χρήση της υποδομής του Configuration Manager μειώνεται το κόστος κτήσης γιατί δε χρειάζεται πλέον η αγορά μιας κονσόλας διαχείρισης (όπως ισχύει τώρα).
    3) Προστασία πολλαπλών επιπέδων: Εντοπίζει γνωστές και άγνωστες μορφές κακόβουλου λογισμικού (malware) και απειλών με την γνωστή αξιόπιστη και πολλαπλώς βραβευμένη μηχανή εντοπισμού απειλών που χρησιμοποιεί. Αυξάνει την παραγωγικότητα των υπαλλήλων καθώς η μηχανή ελέγχου διακρίνεται για τη χαμηλή επιβάρυνση του συστήματος. Διαχειρίζεται το Firewall των Windows Clients διασφαλίζοντας ότι όλα τα endpoints (δεν άντεξα) είναι επαρκώς ασφαλή από επιθέσεις σε επίπεδο δικτύου.
    (Τα παραπάνω είναι διασκευή από το σχετικό Site http://www.microsoft.com/forefront/clientsecurity/en/us/endpoint-protection-overview.aspx)
    Η Microsoft λοιπόν κάνει τη στρατηγική επιλογή να μεταφέρει πλέον τη διαχείριση του Forefront Endpoint Protection 2010 στη πλατφόρμα του Configuration Manager, ήδη είχαν γίνει βήματα με την R2 του Configuration Manager 2007 καθώς υποστήριζε το Forefront Client Security, πλέον όμως όλη η διαχείριση θα γίνεται από τον CM, η δυνατότητα αυτή έρχεται με την R3 feature release και είναι ευπρόσδεκτη. Αν το συνδυάσουμε με τη Dashboard που έχει κυκλοφορήσει μπορούμε να έχουμε το λεγόμενο “Single Pane of Glass of Information” για την κατάσταση των Updates και της ασφάλειας των Clients/Serves μας. Για τη Dashboard θα μάθετε στο επόμενο Post.
    Υπολογίζω ότι θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα η το FEP 2010 λίγο αργότερα από την R3, όσοι είδατε το video του Jeff Wettlaufer για τα νεα χαρακτηριστικά του Configuration Manager 2007 R3 και v.Next τότε είστε ενήμεροι.
    Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτη και δείχνει το δρόμο προς την κεντρική διαχείριση, πλέον ο Configuration Manager τείνει να γίνει περισσότερο mainstream απ’ ότι πριν, αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα!
    Παραθέτω και τα FAQs από το Site του FEP 2010:
    Q. What is Forefront Endpoint Protection 2010?
    A. Forefront Endpoint Protection 2010 is a centrally-managed solution designed to protect endpoints from threats that may compromise information or productivity. It includes antimalware, firewall management, and other protection technologies. Based on customer feedback and market trends, we have made the strategic decision to build Forefront Endpoint Protection 2010 on System Center Configuration Manager. Forefront Endpoint Protection 2010 and Configuration Manager are being brought together to help organizations gain efficiency in client protection management by reducing infrastructure and simplifying deployment.
    Q. When will the new version of Forefront Endpoint Protection 2010 be released?
    A. Forefront Endpoint Protection 2010 will be released in the second half of calendar year 2010.
    Q. When will there be a beta version available?
    A. There is a beta release of Forefront Endpoint Protection scheduled for the third quarter of calendar year 2010.
    Q. How will Forefront Endpoint Protection 2010 be managed?
    A. Forefront Endpoint Protection 2010 will be managed within System Center Configuration Manager 2007.
    Q. What operating systems will Forefront Endpoint Protection support?
    A. Forefront Endpoint Protection 2010 will support Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003, and Windows Server 2008.
    Q. Will there be tools for upgrading from Forefront Client Security to Forefront Endpoint Protection 2010?
    A. Yes. Microsoft plans to provide tools to help companies migrate users from Forefront Client Security to Forefront Endpoint Protection 2010.
    Ανυπομονώ να πιάσω τη Beta στα χέρια μου….
  12. GSimos
    Ο Jeff Wettlaufer “System Center” Sr. Technical Product Manager,  μιλάει για τα νέα χαρακτηριστικά του πακέτου χαρακτηριστικών R3 για τον Configuration Manager 2007 και για την επόμενη νέα έκδοση που ονομάζεται προς το παρόν vNext.
    Δείτε το video εδώ http://edge.technet.com/Media/Whats-New-with-Configuration-Manager-R3-and-vNext (δυστυχώς δεν είναι δυνατό να ενσωματωθεί στο post).
    Έρχονται και νέα για την MMS 2010 (Microsoft Management Summit)…
  13. GSimos
    Some months ago I faced the need to use a uniform folder structure that spanned across numerous sites of an enterprise to be used as a common repository for the Software packages of the Configuration Manager 2007 infrastructure.
    Because the procedure was relatively lengthy and the final outcome was extremely good, i started compiling a guide for the setup of a DFS structure for Software Distribution via the Configuration Manager and bundled it with the Office 2007 deployment package instructions.
    The instructions were written for a Windows 2008 Server but can be used on Windows 2003 R2 and Windows 2008 R2 Servers.
    Keep in mind that this is not the official recommended way and Microsoft doesn’t support it.
    You may download the file from my SkyDrive by clicking the following linked title: Deploying software that resides in DFS Folders via Configuration Manager 2007
    Hope it helps as it did for me!
    George Simos
  14. GSimos
    Από την αρχή της δραστηριότητας μου στην κοινότητα του Autoexec.gr είχα βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για την ποιότητα και το μέγεθος των άρθρων που γράφω, πλέον λόγω εξαντλητικών υποχρεώσεων είμαι υποχρεωμένος να κάνω κάποιους “συμβιβασμούς” όχι στην ποιότητα αλλά στο μέγεθος των άρθρων καθώς και στη θεματολογία.

    Τα μεγάλα άρθρα χρειάζονται ημέρες μέχρι και εβδομάδα για να συνταχθούν και να ελεγχθούν, κάτι που δεν με πειράζει αλλά δίνει την εντύπωση αργής ενημέρωσης του Blog, από την άλλη όταν το χωρίζεις σε πολλά τμήματα είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσουν οι αναγνώστες.

    Έτσι λοιπόν αποφάσισα να γράφω περισσότερα μικρά ενημερωτικά άρθρα και λιγότερα μεγάλα άρθρα έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη κινητικότητα στο Blog, επίσης τα περισσότερα θέματα θα αφορούν τον Configuration Manager και την υπόλοιπη οικογένεια προϊόντων “System Center” καθώς και θέματα Ο/S Deployment, επίσης κάποια άρθρα θα είναι στα αγγλικά.

    Στις επόμενες ημέρες θα γίνουν κάποιες αλλαγές στη μορφή του Blog αλλά και στο όνομα του, μείνετε συντονισμένοι και σας προτείνω να εγγραφείτε στην RSS τροφοδοσία του έτσι ώστε να λαμβάνετε τις τελευταίες δημοσιεύσεις του στον αγαπημένο σας RSS Reader!

    Υλικό από τις παρουσιάσεις μου θα βρείτε στο Techdays.gr το οποίο εμπλουτίζω ήδη.

    Η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη!



    Σίμος Γιώργος

    Microsoft MVP | Datacenter Management | System Center Configuration Manager
  15. GSimos
    Ο Johann Arwidmark MVP στο Deployment (αρχηγός τολμώ να πω) δημιούργησε ένα frontend εργαλείο για τον Configuration Manager 2007 και το MDT 2010 Zero Touch Mode.

    Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλουμε να εισάγουμε στοιχεία με το χέρι κατά τη διαδικασία του OSD (Operating System Deployment):


    Computer Name
    Computer Description
    Role
    Organizational Unit (Active Directory)
    Επιλογή του OS Image μέσω του Task Sequence
    Ορίστε μια εικόνα δείγμα:



    Είναι διαθέσιμο στο Codeplex της Microsoft μαζί με τον πηγαίο κώδικα στη διεύθυνση: http://prettygoodfrontend.codeplex.com/.

    Ευχαριστούμε Johann!
  16. GSimos
    Ο Configuration Manager αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης των Πληροφοριακών Συστημάτων ενός οργανισμού, η εγκατάσταση του όμως δεν είναι κοινότυπη ή εύκολη, λόγω των πολλαπλών ρόλων που προσφέρει με τη δυνατότητα κάθε ένας από αυτούς να μπορεί αν εγκατασταθεί ξεχωριστά (στον ίδιο η σε διαφορετικό Server) ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης υπάρχει περίπτωση να “σκαλώσουμε” κατά τη φάση του σχεδιασμού του ρόλου που μας ενδιαφέρει να ενεργοποιήσουμε.

    Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι η σωστή αποτίμηση και σκιαγράφηση της υποδομής ενός οργανισμού είναι το πρώτο βήμα πριν το σχεδιασμό της λύσης που βασίζεται στον Configuration Manager ειδάλλως είναι σίγουρο ότι η αποτυχία θα ακολουθήσει, ειδικά σε περιπτώσεις που ο ρόλος περιλαμβάνει την εγκατάσταση επιπλέον software για την ολοκλήρωση του όπως πχ ο ρόλος “Software Update Point” που απαιτεί την εγκατάσταση του WSUS έτσι ώστε να συγχρονίζει τα Metadata των Updates αλλά και για τον έλεγχο των διαθέσιμων Updates από τους Clients.

    Για τη διεύκολυνση όλων μας, έχουν δημιουργηθεί τα λεγόμενα “SuperFlows” βοηθήματα τα οποία μέσα από διαγράμματα ροής εργασιών μας οδηγούν βήμα προς βήμα ανάλογα με τις απαντήσεις μας στις επιμέρους εργασίες που χρειάζεται να εκτελεστούν για την επιτυχή εγκατάσταση ρόλων ή εκτέλεση εργασιών όπως η δημιουργία μοντέλων SQL Reporting Services αναφορών.

    Τα διαθέσιμα SuperFlows προς το παρόν είναι τέσσερα, στην παρακάτω λίστα:



    SuperFlow Name

    Description

    SuperFlow for Creating SQL Server Reporting Services Report Models in Configuration Manager 2007

    Provides detailed steps that you can use to create a SQL Server Reporting Services report model in Configuration Manager 2007.

    SuperFlow for Configuring Software Updates 

    Provides detailed steps that help you to plan for and configure software updates at a site. This SuperFlow also includes troubleshooting information and additional resources that you can use to learn more about configuring software updates in Configuration Manager 2007.

    Software Update Deployment SuperFlow 

    Provides information that helps you to prepare for and deploy software updates after you configure the software updates infrastructure and synchronize software updates.

    Software Updates Synchronization SuperFlow

    Provides the detailed dataflow for the software updates synchronization process, additional resources related to software updates synchronization, and troubleshooting information.

    Για άλλα προϊόντα εκτός του Configuration Manager
      SuperFlow for Troubleshooting Forefront TMG Installation This SuperFlow provides information that helps you to troubleshoot Forefront TMG installation issues.
    Όλα τα διαθέσιμα SuperFlows για τον Configuration Manager θα συγκεντρώνονται στο ακόλουθο Technet Site: http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff385001.aspx.

    Ας ρίξουμε μια ματιά στο περιβάλλον του Superflow για την παραμετροποίηση των Software Updates, κλικ πάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος:



    Το περιβάλλον είναι απλό και κατανοητό, από τις ετικέτες επιλέγουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει και το περιεχόμενο εμφανίζεται στο κάτω παράθυρο(α).

    Για παράδειγμα στην επιλογή “Mixed Mode”  το παράθυρο διαχωρίζεται σε δυο κάθετα τμήματα με το αριστερό τμήμα να περιέχει το διάγραμμα ροής και το δεξί τις αναλυτικές πληροφορίες για κάθε βήμα που επιλέγουμε.

    Στην επιλογή “Troubleshooting” θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα Status Message IDs καθώς και τα Logs που πρέπει να συμβουλευτείτε για τον εντοπισμό της αιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζετε.

    Στην επιλογή “Resources” παρατίθενται κείμενα και πηγές στο Internet σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα για περεταίρω μελέτη.

    Η εφαρμογή είναι γραμμένη σε Silverlight και βασίζεται στο “Supeflow Interactive Content Model” ελπίζουμε να δούμε κι’ άλλα τέτοια βοηθήματα και την επέκταση τους σε όλα τα προϊόντα της οικογένειας System Center και όχι μόνο!

    Ελπίζω να σας βοηθήσουν στην εργασίας σας με τον Configuration Manager.
  17. GSimos
    Στη διάρκεια του MVP Summit 2010 είχαμε την τιμή να μας παρουσιάσει η ομάδα “System Center SDK Information Experience” τα εργαλεία που ετοιμάζει για την υποστήριξη του Configuration Manager και το μόνο που έχω να πω γι’ αυτά που είδα σε άπταιστα ελληνικά είναι “Totally Awesome” . Ο Chris Rees manager της ομάδας αυτής, ανέφερε ότι είναι πολύ κοντά στη δοκιμαστική έκδοση και θα μας έστελνε σχετικό mail σύντομα, αυτό έγινε στις 12/03/2010 με το οποίο μας ενημέρωσε ότι μας διαθέτουν το Internet Search site που ονομάζουν “Cloud Search” για να το δοκιμάσουμε και να το κάνουμε γνωστό στον κόσμο έτσι ώστε να συγκεντρωθεί πληροφορία σχετική με τη χρηστικότητα και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων αναζήτησης.
    Το Cloud Search για τον Configuration Manager είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και έχει σκοπό την αναζήτηση σε πολλαπλά μέσα στο Internet είτε αυτά είναι της Microsoft είτε όχι όπως τα κοινωνικά δίκτυα και τα blogs που αναφέρονται στο εκάστοτε προϊόν, δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο για τα υπόλοιπα προϊόντα της οικογένειας “System Center” αλλά αν το πιλοτικό πετύχει –κάτι το οποίο θεωρώ σίγουρο αν όχι καταδικασμένο- θα επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα της οικογένειας.
    Η αναζήτηση γίνεται στις παρακάτω περιοχές και γίνονται προσπάθειες για την παρουσίαση διεθνών αποτελεσμάτων (έχω στείλει ήδη τα σχόλια μου):
    TechNet MSDN Script Gallery KB Articles Blogs Download Center Videos & Media WebCasts Twitter Forums Web Sites Η δοκιμαστική λοιπόν έκδοση είναι ελεύθερη προς το κοινό και όπως καταλαβαίνεται δεν τίθεται θέμα “Μη αποκάλυψης” όπως μας περιορίζουν στο MVP Program, θα παρακαλέσω λοιπόν να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μέσω της διεύθυνσης: http://cloudsearch.cloudapp.net/ και να στείλετε τις απόψεις μέσω του “Feedback” link που θα βρείτε στο Site, συγκεκριμένα η ομάδα θέλει σχόλια για τα παρακάτω:
    · How useful you think the service is
    · The accuracy of the search results
    · User experience
    · Suggestions for social networking functionality
    · Suggestions for customization
    · Bugs
    Η εφαρμογή είναι γραμμένη σε Silverlight και ενδεχομένως να χρειαστεί λίγη συνήθεια όσον αφορά το GUI, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε περίπλοκες αναζητήσεις με περισσότερες των δυο “λέξεις κλειδιά” για να ελέγξετε την ακρίβεια των αποτελεσμάτων.
    Η αναζήτηση λοιπόν έγινε λίγο ευκολότερη για τον Configuration Manager!
  18. GSimos
    Χμμ για να δούμε λοιπόν πόσο καλά γνωρίζετε τον Configuration Manager που διαχειρίζεστε……

    Η ομάδα “User Assistance” του System Center Configuration Manager 2007 δημιούργησε μια ομάδα από ερωτήσεις (quizzes) με στόχο την κατανοήση και την εκτιμήση των απαιτήσεων καθώς και των προαπαιτούμενων χαρακτηριστικών για τις  λειτουργίες κλειδιά του Configuration Manager.

    Οι ερωτήσεις είναι τύπου Yes/No και έρχονται σε ομάδες των δέκα (10) για κάθε κεντρική λειτουργία (λειτουργία κλειδί), μέσα από αυτές τις ερωτήσεις θα αυξηθεί το επίπεδο της επίγνωσης σας για κάθε μια λειτουργία κλειδί, παράλληλα θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση για το επίπεδο των γνώσεων σας όταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας είναι θετικά (γι’ αυτούς που έχουν ασχοληθεί, μελετήσει και έχουν προηγούμενη τριβή με το προϊόν). Μετά από κάθε απάντηση ανεξαρτήτως σωστής/λάθος, σας εμφανίζονται πληροφορίες της σωστής απάντησης και σχετικά links προς το περιεχόμενο της Βιβλιοθήκης Τεκμηρίωσης (Documentation Library) στο Configuration Manager Techcenter.

    Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για την εκπαίδευση διαχειριστών του Configuration Manager καθώς και για τη διεξαγωγή συνεντεύξεων για τους υποψήφιους σχετικών θέσεων εργασίας.

    Απαιτείται να έχετε εγκατεστημένο το Silverlight στο σύστημα σας καθώς είναι γραμμένη σ’ αυτό και περιλαμβάνει τα παρακάτω Quizzes:



    Configuration Manager 2007 Client Installation Quiz

    Configuration Manager 2007 Client Management Quiz

    Configuration Manager 2007 Client Site Assignment Quiz

    Configuration Manager 2007 Desired Configuration Management Quiz

    Configuration Manager 2007 Internet-Based Client Management Quiz

    Configuration Manager 2007 Native Mode Quiz

    Configuration Manager 2007 Network Access Protection Quiz

    Configuration Manager 2007 Wake On LAN Quiz

    Configuration Manager 2007 Software Updates Operations Quiz

    Configuration Manager 2007 OSDeployment Quiz

    Configuration Manager 2007 What’s New Quiz

    Configuration Manager 2007 Software Updates Configuration Quiz

    Configuration Manager 2007 Mobile Device Management Quiz

    Configuration Manager 2007 Fundamentals Quiz

    Configuration Manager 2007 Client Roaming Quiz

    Configuration Manager 2007 Software Updates Interop Quiz

    Configuration Manager 2007 Setup Quiz

    Configuration Manager 2007 Software Distribution Quiz

    Configuration Manager 2007 Service Pack 1 Quiz

    Configuration Manager 2007 R2 Quiz
    Η εφαρμογή εκτελείται σε browser, πάρτε μια γεύση στο album εικόνων παρακάτω...


    View Full Album
    Η εξέταση ξεκινάει, κλείστε βιβλία και browsers και τα κεφάλια κάτω!!!

  19. GSimos
    Πριν από μερικές ημέρες έπεσα σε ένα αρκετά περίεργο πρόβλημα σε όλους σχεδόν τους Virtual Servers και Clients που διαχειρίζομαι, στο Event Log εμφανίζονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα το Event Id: 1054, η εμφάνιση του όμως δεν ήταν ομοιόμορφη μεταξύ των εικονικών μηχανών, συγκεκριμένα το σφάλμα ήταν αυτό:


    Οι Virtual Servers είναι Windows 2003 R2 Standard και είναι Domain Members όπως μπορείτε να καταλάβετε από το παραπάνω σφάλμα, το επόμενο περίεργο είναι ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις υπηρεσίες τους προς το δίκτυο και τους χρήστες, η απόκριση σε pings ήταν <1 ms και φαινομενικά δεν υπήρχε πρόβλημα.
    Ψάχνοντας το πρόβλημα εντόπισα ότι οφείλεται σε ολίσθηση του μετρητή χρονοσήμανσης (time-stamp counter) στους Virtual Servers με πολλαπλούς επεξεργαστές καθώς και σε φυσικούς Servers με επεξεργαστές “AMD Opteron”, η εξήγηση δίνεται λίγο πιο κάτω.
    Εκτός από το Event ID 1054 υπήρχε και ένα άλλο θέμα, όταν εκτελούσα ping από ένα server στην IP ή στο Hostname του (όχι στο localhost), δηλαδή ping στον εαυτό του, λάμβανα αρνητικές μετρήσεις απόκρισης, δείτε την εικόνα:
     
    Παρατηρήστε ότι δεν υπάρχει απώλεια πακέτων “Lost = 0 (0% loss)” αλλά οι χρόνοι είναι τραγικοί!
    Για να λυθεί λοιπόν το πρόβλημα χρειάζεται να προστεθεί το flag “/usepmtimer” στο Boot.ini, επίσης για Domain Members και Domain Controllers guest λειτουργικά συστήματα πρέπει να απενεργοποιείται το “Time Synchronization” integration έτσι ώστε να χρησιμοποιείται ο DC που μοιράζει την ώρα (PDC Operations Master) από τους Member Servers και η πηγή που έχει καθοριστεί στο Domain Controller για το συγχρονισμό της ώρας (αλλιώς συγχρονίζεται με το ρολόι του VM Host).
    Έπειτα από αυτό τα παραπάνω προβλήματα επιλύονται!
    Ανατομία του προβλήματος
    Από το Service Pack 2 των Windows 2003 χρησιμοποιείται το PM Timer για όλους τους πολυεπεξεργαστικούς APIC HALs ή τους ACPI HALs, εκτός και αν ισχύει μια από τις παρακάτω περιπτώσεις:
    Ο έλεγχος αποτύχει να προσδιορίσει μέσω του BIOS αν αυτό υποστηρίζει APIC ή ACPI HALs ή Το BIOS δεν υποστηρίζει APIC ή ACPI HAL Οι timers που χρησιμοποιούν τα Windows είναι δυο: α) TSC (Time-Stamp Counter) και β)  PM Timer και η  function που χρησιμοποιεί έναν timer από τους δυο λέγεται “QueryPerformanceCounter”, εξ’ ορισμού αυτή χρησιμοποιεί τον TSC ο οποίος μετρά κύκλους της CPU, όμως ο TSC για κάθε εικονικό επεξεργαστή ενδέχεται να είναι διαφορετικός με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικές ενδείξεις για κάθε εικονικό επεξεργαστή και συνήθως οπισθοδρόμηση (ολίσθηση) του TSC, αυτό σε single processor VMs δεν ισχύει καθώς αναλαμβάνει ο Hyper-V αυτή τη δουλειά.
    Αλλάζοντας λοιπόν την πηγή από TSC σε PM τα προβλήματα εξαφανίζονται καθώς η ώρα είναι ακριβής, πράγμα που όσοι γνωρίζετε από Active Directory και Kerberos είναι σημαντικό να μην αποκλίνει διαφορετικά ο Kerberos δεν αποδέχεται τα requests των Clients λόγω της ευαισθησίας του στην ώρα.
    Πηγές:
    EventID.net “Ask the Directory Services Team”: Userenv 1054 events as a result of time-stamp counter drift on Windows Server 2003 guests running in Hyper-V MS KB 938448: A Windows Server 2003-based server may experience time-stamp counter drift if the server uses dual-core AMD Opteron processors or multiprocessor AMD Opteron processors Το κείμενο της ανατομίας βασίστηκε στα δυο τελευταία άρθρα.
    Σημειώστε ότι το πρόβλημα εμφανίζεται είτε ο Hyper-V έχει Intel είτε AMD επεξεργαστές, μην το συγχέετε με την περίπτωση των φυσικών Servers με AMD Opteron επεξεργαστή.
    Το παρόν ισχύει μόνο στα Windows 2003 και Windows XP.
    Εμπρός λοιπόν ελέγξτε τα Virtual Machines σας τώρα!
  20. GSimos
    Από τις 2 Μαρτίου έχει κυκλοφορήσει το Update για την επιλογή του Browser για όλες τις εκδόσεις Windows XP, Vista και Windows 7, για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώστε ότι αφορά όσες είναι ενταγμένες οικονομικά στην ΕΕ δηλαδή έχουν ως κύριο νόμισμα το Euro συν τις Σουηδία και Κροατία (32 συνολικά) και θα εκτελεστεί σε υπολογιστές που έχουν τον Internet Explorer ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Internet.
    Η κίνηση αυτή έγινε για να επιλυθεί οριστικά το θέμα ανταγωνισμού και μονοπωλίου που τέθηκε από την Commission εδώ και αρκετά χρόνια, η εγκατάσταση του Update δεν είναι υποχρεωτική αρχικά και ο χαρακτήρας του είναι ενημερωτικός, για την εφαρμογή και διάθεση του δείτε παρακάτω το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας.
    Απαντήσεις σε μερικές συχνές ερωτήσεις:
    Για χρήστες απλούς και εταιρικούς που κάνουν Updates μέσω των Online Update Services
    Ο Internet Explorer δεν απεγκαθίσταται από τον υπολογιστή που έχει εγκατασταθεί το Update, ούτε όταν εκτελεστεί το “Browser Choice” (δείτε παρακάτω στον οδηγό με εικόνες). Το Update δεν θα είναι διαθέσιμο ξεχωριστά σε OEM Images ή νέα PC που διακινούνται από ΟΕΜs και ISPs, θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω των υπηρεσιών Windows Update/Microsoft Update/Automatic Update και Windows Server Update Services (WSUS). Το Update θα ληφθεί από το σύστημα σας αν έχουν ρυθμιστεί τα Regional Settings σε κάποια από τις 32 χώρες της ΕΕ που αναφέρθηκαν στην πρώτη παράγραφο. Οι browsers που έχουν επιλεχτεί είναι οι 12 κορυφαίοι της αγοράς, για να δείτε ποιοι είναι αυτοί επισκεφτείτε το site www.browserchoice.eu , η επιλογή έγινε από τη Microsoft και την Commission. Αφού επιλέξετε browser μπορείτε να σβήσετε το εικονίδιο “Browser Choice” από το Desktop σας. Η οθόνη επιλογής browser θα εμφανιστεί μια μόνο φορά αυτόματα κατά την πρώτη είσοδο του χρήστη από την εγκατάσταση, έπειτα θα πρέπει να το εκτελεί χειροκίνητα από το σχετικό εικονίδιο. Το Update δεν θα περιληφθεί σε μελλοντικά Service Packs, θα είναι διαθέσιμο μόνο μέσω των υπηρεσιών που αναφέρονται στο #2. Η μεταφορά των favorites δεν γίνεται από τη διαδικασία επιλογής browser αλλά εξαρτάται από τον εκάστοτε browser που θα επιλεγεί αν περιλαμβάνει τέτοια λειτουργία. Για εταιρικούς χρήστες που χρησιμοποιούν το WSUS ή τον System Center Configuration Manager
    Το Update θα εμφανιστεί στο WSUS ως νέα ξεχωριστή κατηγορία (Classification) αυτό σημαίνει ότι δεν θα ενεργοποιηθεί αυτόματα καθώς οι διαχειριστές του WSUS πρέπει να τις ενεργοποιούν χειροκίνητα και προαιρετικά να τις προσθέσουν σε auto approval rules. Για τους διαχειριστές που έχουν Configuration Manager τα πράγματα είναι ίδια όσον αφορά το #1, επιπλέον όμως μπορούν να αποστείλουν μέσω Software Deployment Package και το registry κλειδί για το μπλοκάρισμα του Update αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι (#3). Επίσης για να σταλεί στους χρήστες ακολουθείται η διαδικασία των Software Updates όπως περιγράφεται στο User Manual. Μπλοκάρισμα του Update με χρήση κλειδιού στη Registry, να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία περιλαμβάνεται στη συμφωνία με την Commission και είναι διαθέσιμη μόνο σε εταιρικούς πελάτες αποκλειστικά για τον έλεγχο της εγκατάστασης του Update. Περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό KB: http://support.microsoft.com/kb/2019411

    Δείγμα της εντολής για χρήση μέσω script:
    reg add HKLM\Software\BrowserChoice /v Enable /t REG_DWORD /d 0x00000000 /f
    Aς δούμε και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του Update και να συνεχίσουμε με τον οδηγό εγκατάστασης:
    Χρονοδιάγραμμα Κυκλοφορίας
    –17 Φεβρουαριου – Το Browser Choice update διατέθηκε στην Microsoft Ευρώπης για εσωτερικές δοκιμές.
    –19 Φεβρουαριου – Το site www.browserchoice.eu που χρησιμοποιείται στο διάλογο Browser Choice update, είναι διαθέσιμο προς το κοινό.
    –23 Φεβρουαριου – Το Browser Choice update είναι διαθέσιμο στο Windows Update Service σε Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο με 0% σπουδαιότητα (στη συγκεκριμένη υπηρεσία).
    –2 Μαρτίου – Το Browser Choice update είναι διαθέσιμο στο Windows Update Service σε όλες τις χώρες που εφαρμόζεται ο κανόνας με 0% σπουδαιότητα . Στις Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, ξεκινά με 3% σπουδαιότητα.
    –17 Μαρτίου – Το Browser Choice update γίνεται διαθέσιμος σε χρήστες του WSUS μέσω του Microsoft Update Catalogue. Το update θα είναι μαρκαρισμένο για εγκατάσταση μόνο στις χώρες της ΕΕ που αναφέρονται στην 1η παράγραφο του άρθρου αυτού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ο χρήστης να κατεβάσει το update από το Microsoft Update Catalogue και να το κάνει import στο WSUS του.
    –Μάρτιος έως Μαϊός – Άυξηση του ρυθμού σπουδαιότητας σε 100%.
    –Μέσα Απριλίου – Το Browser Choice update προσφέρεται ως νέα “Κατηγορία” (classification) στο WSUS.
    Οδηγός εγκατάστασης και επαναφοράς του Browser με εικόνες
    Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να δείτε το πλήρες μέγεθος τους
    Στην 1η εικόνα ελέγχουμε για Updates και βλέπουμε ότι υπάρχουν ήδη κάποια για κατέβασμα και εγκατάσταση.

    Στη 2η εικόνα, παρατηρήστε ότι το εικονίδιο του Explorer είναι “καρφιτσωμένο” στη Wonder Bar γνωστή και ως Task Bar των Windows 7, πατάμε λοιπόν πάνω στα “x” Important Updates για να ελέγξουμε ποιά είναι συγκεκριμένα και βλέπουμε ότι το KB976002 είναι διαθέσιμο (το βλέπετε χρωματισμένο με κίτρινο χρώμα).

    Αφού εγκατασταθεί το Update δεν θα δείτε κάποια αλλαγή, μόλις κάνετε επανεκκίνηση όμως θα αφαιρεθεί το εικονίδιο του Internet Explorer από τη “Wonder Bar” αλλά δεν θα αφαιρεθεί από το σύστημα σας και μπορείτε να τον βρείτε από το Search του Start Menu.
    Τα Windows θα σας υποδεχτούν όμως με ένα νέο διάλογο σχετικά με την επιλογή του Browser και ένα εικονίδιο για την επιλογή του Browser θα εμφανιστεί στο Desktop σας όπως μπορείτε να δείτε στην 3η εικόνα.



    Πατώντας OK στο αρχικό διάλογο εμφανίζεται η σελίδα με τις επιλογές των διαθέσιμων Browsers, σε κάθε browser εμφανίζεται μια σύντομη περιγραφή με κείμενο που έχει δώσει η κάθε κατασκευάστρια εταιρία καθώς και δυο πλήκτρα, αυτό της εγκατάστασης ανοίγει το Download Link και σας προτρέπει να το τρέξετε ή να το αποθηκεύσετε (το κλασσικό download παράθυρο του Internet Explorer), ενώ αυτό των περισσότερων πληροφοριών ανοίγει το επίσημο Site μέσω Internet Explorer όπως βλέπετε στην 4η εικόνα.


    Συνολικά θα βρείτε 12 επιλογές, μεταξύ αυτών οι Avant Browser, Slimbrowser & Maxthon οι οποίοι χρησιμοποιούν τη μηχανή του Internet Explorer, ενώ ο Flock χρησιμοποιεί τη μηχανή του Firefox, φυσικά υπάρχει και ο Internet Explorer 8! (μαντέψτε αν θα κατεβάσει η όχι τον browser). Η σειρά εμφάνισης είναι κάθε φορά τυχαία και η λίστα θα ανανεώνεται σε εξαμηνιαία βάση.
    Πατώντας εγκατάσταση λοιπόν εμφανίζεται ο διάλογος Download του Internet Explorer, επιλέγουμε για παράδειγμα να εκτελέσουμε το αρχείο για το Firefox όπως φαίνεται και στην 5η εικόνα.

    Κατά την εγκατάσταση θα ερωτηθείτε -και θα είναι προεπιλεγμένη η επιλογή- να θέσετε ως προεπιλεγμένο το Firefox. Από εκεί και στο εξής τα links θα ανοίγουν με τον επιλεγμένο browser, ακόμη και το εικονίδιο “Browser Choice”.
    Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά κάποιο από εσάς ενδεχομένως να μετανιώσουν και να θέλουν να επιστρέψουν στον προηγούμενο Browser τους, από τα Windows 7 ανοίξτε το Start Menu και πληκτρολογήστε τα πρώτα 4 γράμματα της λέξης “Default”, στην κορυφή της λίστας εμφανίζεται η επιλογή “Default Programs” όπως βλέπετε στην 6η εικόνα, κάντε κλικ επάνω της και θα μεταβείτε στο μενού επιλογών των προεπιλεγμένων προγραμμάτων για το σύστημα σας (εικόνα 7).

    Στο μενού των προεπιλεγμένων προγραμμάτων κάντε κλικ στην επιλογή “Set your default programs” και επιλέξτε τον Internet Explorer (μιας που αυτόν αντικαταστήσαμε πριν) και πατήστε στην επιλογή “Set this program as default”, όπως φαίνεται στην 7η εικόνα, η ενέργεια ολοκληρώνεται πατώντας το πλήκτρο OK.

    Σε κάθε περίπτωση αλλαγής ο επιλεγμένος Browser δεν καρφιτσώνεται στη “Wonder Bar”, και θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας (το αφήνουμε για άσκηση).
    Σε αυτό το σημείο έχει ολοκληρωθεί ο οδηγός για το Browser Choice KB 976002 Update.
  21. GSimos
    Παρακαλώ διαβάστε το ακόλουθο post του Jeff Wettlaufer, ο οποίος χρειάζεται τη γνώμη όλων μας ως βοήθεια για την επερχόμενη σειρά από Blog Posts σχετικά με τη μαζική (και μη) εγκατάσταση Client Η/Υ. ζήτησε από τους MVP στον Configuration Manager μέσω mail να το αναμεταδώσουμε στις τοπικές κοινότητες για να συγκεντρωθεί feedback γρήγορα, σας παραθέτω το blog post του από το blog του “Nexus SC: The System Center Team Blog”.
    Επικοινωνήστε μαζί του στα σχετικά Links και στείλτε του ότι νομίζετε, δεν θα πάει χαμένο.


    Hey everyone, we are commencing a 5 part series on this blog about Client Deployment, and based on some recent trends, publications and evaluations we have determined there are 5 topics we will focus on. These will post in the below order. The topics are as follows: Application Compatibility Utilizing Client Management Software Planning, Setting, Monitoring Client settings Working with your ISV Community The benefits of Windows 7 and Windows Server 2008 R2 alignment
    Some other topics are absolutely meshed into this, for example training, virtualization, security, hardware refresh and the end user experience, so we will ensure we also touch on these for you.
    I hope these sound interesting. I would love to hear from you and your experiences about these topics. Your stories could make these even more interesting for our community.
    Do you have an experience, good or bad that was a learning in your deployment? Did something you or your organization figure out really help your Client Deployment? I would love to hear your stories. If you have something to contribute, or comment on, or want to share some advice, ping us a note, we want to roll these into our coverage.
    We really look forward to hearing from you!
    Jeff Wettlaufer
    Sr. Technical Product Manager
    System Center
    http://blogs.technet.com/systemcenter/archive/2010/02/26/client-deployment-with-system-center.aspx
    Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια σας!
  22. GSimos
    Τι καινούριο υπάρχει στο Feature Upgrade Pack “R2” για τον Configuration Manager

    Εδώ και αρκετό καιρό ήθελα να γράψω για το R2 Feature Pack, αφού λοιπόν γύρισα από το MVP Summit συνέχισα το άρθρο που είχα αφήσει στη μέση και σας το παραθέτω, ελπίζω να σας ανοίξει η όρεξη!
    Το πακέτο R2 για τον Configuration Manager 2007 αποτελεί μια συλλογή από χαρακτηριστικά που είχαν ζητήσει οι χρήστες του ή λόγω του εμπλουτισμού των προϊόντων της Microsoft, έτσι ώστε να υπάρχει υποστήριξη τους.
    Είναι διαθέσιμο για πελάτες με Software Assurance -μη μπερδεύεστε δεν κάνω πωλήσεις, το ξεκαθαρίζω γιατί δεν το δικαιούνται όλοι- και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, όπως για παράδειγμα οι πελάτες που έχουν αγοράσει άδεια Configuration Manager 2007 χωρίς το SA.
    Διαχείριση Application Virtualization πακέτων εφαρμογών γνωστό ως App-V
    Ο Configuration Manager 2007 υποστηρίζει την εκτέλεση sequenced εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί με την πλατφόρμα Application Virtualization της Microsoft. Τα πακέτα εικονικών εφαρμογών εκτελούνται σε clients του Configuration Manager 2007 χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση της εφαρμογής στον τοπικό υπολογιστή. Οι υπολογιστές στους οποίους θα αποσταλούν οι App-V εφαρμογές πρέπει να είναι Windows XP και άνω έτσι ώστε να έχουν την ικανότητα εκτέλεσης των πακέτων virtual εφαρμογών (virtual application packages).
    Το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε στοχεύοντας Computer Collections είτε User Collections, γεγονός που σημαίνει ότι η ανάθεση εφαρμογών γίνεται με “λεπτομερή” έλεγχο δικαιωμάτων, σημειώνεται ότι δε χρειάζεται να αναθέσετε δικαιώματα εφαρμογών από την κονσόλα διαχείρισης του App-V, όλες οι εργασίες γίνονται μέσω του Config Manager.
    Ενσωμάτωση του Forefront Client Security με τον Configuration Manager (Integration)
    Όπως είναι γνωστό το Microsoft Forefront Client Security προσφέρει ολοκληρωμένη και ενοποιημένη προστασία από ιομορφικό και κακόβουλο λογισμικό για εταιρικούς υπολογιστές (laptops, desktops) καθώς και για Server λειτουργικά συστήματα. Με τη χρήση του Desired Configuration Management (DCM) είναι δυνατή η επιτήρηση του Agent του Forefront σε clients που ανήκουν σε Configuration Manager 2007 R2 Sites.
    Το DCM (Διαχείριση Επιθυμητών Ρυθμίσεων/Διαμορφώσεων) όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα posts χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της συμμόρφωσης των εταιρικών μηχανών σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες, και είναι το εργαλείο για τον έλεγχο των Antivirus λύσεων τρίτων κατασκευαστών μέσω του Config Manager.
    Αναφορές με τη χρήση των SQL Reporting Services
    Η χρήση των SQL Reporting Services είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ευκολίας δημιουργίας αναφορών με πλούσιο περιεχόμενο. Το πακέτο περιέχει εργαλείο για την μετατροπή των αναφορών στο νέο format.
    Αναφορές Κατάστασης των υπολογιστών (Client Status Reporting)
    Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό το οποίο αρχικά υπήρχε ως πρόσθετο, παρέχει τα εργαλεία και τα σχετικά reports για την εκτίμηση της κατάστασης των Client υπολογιστών η οποία αναφέρεται και ως “Client Health”. Οι υπολογιστές που εμφανίζουν αλλαγές (αποκλίσεις) σε κάποια πρότυπα ελέγχου της δραστηριότητας τους, ενδεχομένως να χρειάζονται την επέμβαση των διαχειριστών.
    Βελτιώσεις στην εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων (Operating System Deployment)
    Η εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων είναι μια από τις σημαντικότερες δυνατότητες του Configuration Manager 2007, έχουν ενσωματωθεί οι ακόλουθες βελτιώσεις στον R2:
    Υποστήριξη των Άγνωστων Υπολογιστών (Unknown computer support), δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης λειτουργικών συστημάτων σε υπολογιστές μέσω του PXE Service Point χωρίς να χρειάζεται πρώτα η προσθήκη τους στη βάση του Configuration Manager (pre-staging). Υποστήριξη πολλαπλών εγκαταστάσεων μέσω Multicasting (Multicast deployment), πριν τον R2, όλα τα λειτουργικά συστήματα χρησιμοποιούσαν unicast αποστολή με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ταυτόχρονων εγκατασταάσεων. Με το Multicasting γίνεται ταυτόχρονη αποστολή του ίδιου OSD Image σε πολλαπλούς υπολογιστές με μια μόνο αποστολή στο δίκτυο των δεδομένων. Με αυτό τον τρόπο γίνεται καλύτερη χρήση του network bandwidth ειδικά όταν αποστέλλονται μεγάλα Images σε πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα. Δυνατότητα εκτέλεσης command lines μέσα σε task sequences με τα διαφορετικά credentials από αυτά του “local system” λογαριασμού. Το R2 Feature Pack μπορεί να εγκατασταθεί πριν ή και μετά από κάποιο Service Pack αν για παράδειγμα έχει εγκατασταθεί το SP1 μπορεί να εγκατασταθεί έπειτα από αυτό, το ίδιο ισχύει και για το SP2 (στο οποίο θα κάνω αναφορά σε κάποιο από τα επόμενα posts).
  23. GSimos
    Seattle Day #1
    Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνω την αναφορά μου για το MVP Summit 2010, φτάσαμε με τον Μιχάλη Αθανασσέλη (Frees76) στο Seattle το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 στις 13:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας).
    Το ταξίδι μας ήταν:
    1) Από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα έπρεπε να μετακινηθώ εγώ την Παρασκευή 12/02/10 στις 15:20.
    2) Από Αθήνα προς Παρίσι στο Αεροδρόμιο Charles De Gaule το Σάββατο 13/02/10 στις 07:00 και άφιξη στις 09:30 τοπική ώρα, το Παρίσι ήταν χιονισμένο με –4 Βαθμούς θερμοκρασία.
    3) Από Παρίσι προς Seattle αναχώρηση στις 11:30 με καθυστέρηση μιας ώρας λόγω των ελέγχων και του ξεπαγώματος του αεροπλάνου, άφιξη στο Seattle στις 13:00 (αντί 11:55 αρχικά).
     
    Δευτέρα 15/02/10 “Pre MVP Summit 2010 Session – SCCM v.Next Training”
    To Product Group του Configuration Manager μας ετοίμασε επιπλέον Sessions με παρουσιάσεις και Hands On Labs της επόμενης έκδοσης του Configuration Manager v.Next, όπως συνηθίζουν να λένε πολλά προϊόντα που δεν έχουν κωδική ονομασία για την επόμενη έκδοση (πχ δεν την έχουν αποφασίσει).
    Συνεπώς τη Δευτέρα μετακινήθηκα από το κέντρο του Seattle στο Bellevue και εκεί συναντηθήκαμε οι 25 από τους 45 MVPs του Group για να πάρουμε τα Shuttle Connect λεωφορειακιά και να πάμε στο κτίριο 25 στο Microsoft Campus στο Redmond.
    Όπως είναι γνωστό, όσα είδαμε διέπονται από τη συμφωνία “μη αποκάλυψης” που έχουμε υπογράψει όλοι οι MVPs και δεν μπορώ να σας ενημερώσω περισσότερο γι’ αυτά, πάντως το μέλλον επιφυλάσσει εκπλήξεις!
    Η ατμόσφαιρα στις παρουσιάσεις ήταν εξαιρετική με τους ομιλητές (Product Managers και Developers) να μας επιτρέπουν και να μας προτρέπουν σε ερωτήσεις έτσι ώστε να συγκεντρώσουν feedback σχετικά με τη μορφή του προϊόντος.
    Στα Hands On Labs είχα την ευκαιρία να δω Thin Clients οι οποίοι ήταν της SUN Microsystems, με αυτούς εργαζόμασταν κάνοντας RDP σε ένα Hyper-V Server με τα σχετικά VMs για τα Labs. Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση!.
    Το κτίριο 25 είναι τμήμα του “Microsoft Enterprise Enginnering Center” παραθέτω και μερικές φωτογραφίες (κάντε κλικ για να δείτε το κανονικό μέγεθος), τα κτίρια πάντως είναι καλαίσθητα και άρτια οργανωμένα.

    Ελληνικός αμφορέας στη Microsoft!!!;;;;!! Κοιτάξτε τον προσεκτικά και διαβάστε την περιγραφή στην επόμενη εικόνα.

     
     
    Όχι και τόσο ελληνικός εε;; :-)
    Η Ρεσεψιόν του κτιρίου 25, μπορείτε να διακρίνετε τον Garth Jones (με το κόκκινο πουκάμισο) ο οποίος είναι ο καναδός MVP στον System Center Configuration Manager (έχει απίστευτο χιούμορ).


     
    Αυτή τη στιγμή διανύουμε τη δεύτερη ημέρα του Summit και ουσιαστικά την τρίτη ημέρα του Configuration Manager Group, η ημέρα ξεκίνησε με μια παρουσίαση για το System Center Strategy και έχουμε συγκεντρωθεί στο κτίριο 25 μαζί με τους MVPs του Operations Manager.
    Μείνετε συντονισμένοι!
  24. GSimos
    Διάβαζα σήμερα το περιοδικό IT Security 13ο Τεύχος Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2009 και είδα το άρθρο για το IT Pro Connections 2009, το σάρωσα, το μετέτρεψα σε κείμενο και σας το παραθέτω όπως τυπώθηκε, με χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός που έκανε τόση αίσθηση όλη η διοργάνωση, θα ακολουθήσει όμως άλλο post με τις εντυπώσεις μου.
    “Πολύ καλές εντυπώσεις για το IT Pro Connections 2009”
    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Νοεμ­βρίου το IT Pro Con­nections 2009, το συ­νέδριο για επαγγελμα­τίες της πληροφορι­κής, που διοργάνωσαν τα μέλη της τεχνικής κοινότητας Autoexec.gr στο ξενοδοχείο Athens Imperial.
    Τις εργασίες του συνε­δρίου παρακολούθησαν πάνω από 150 στελέχη ελληνικών - μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων και Οργανισμών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος για τις εξελίξεις στα εταιρικά συστήματα πληροφορικής που υποστηρίζουν τους στόχους για βελτίωση της απόδοσης και της ανταγωνιστικότητας, ενώ πα­ράλληλα μειώνουν το κόστος υλοποίησης και υποστήριξης. Κα­τά τη διάρκεια του IT Pro Connections 2009 πραγματοποιήθη­καν παρουσιάσεις με υλοποίηση λύσεων που στηρίζονται σε τε­χνολογίες και προϊόντα της Microsoft, σε πραγματικές συνθήκες, με εξοπλισμό που προσέφερε η Dell.
    Η επίδειξη των δυνατοτή­των των νέων λύσεων, όπως το deployment over WLAN των νέ­ων Windows 7 που έγινε για πρώτη φορά σε ζωντανή παρουσίαση στην Ευρώπη, έδειξε το δρόμο προς το Dynamic IT που πολλοί ευαγγελίζονται αλλά λίγοι είναι σε θέση να υλοποιήσουν.
    Οι ΙT Pros που παρακολούθησαν το συνέδριο είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους ομιλητές αλλά και να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους, συζητώντας προβλήματα που τους απασχολούν στην καθημερινή τους εργασία.
    Παράλληλα, λύσεις για πιθανά τους προβλήματα προσέφεραν και οι εταιρίες που παραβρέθηκαν στο χώρο ως χορηγοί του IT Pro Connections.
    To IT Pro Connections 2009, τέλεσε υπό την αιγίδα της «Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια» (Digital Aware­ness and Response to Threats - DART) της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονο­μικών και διοργανώθηκε με την «Τιμητική Υποστήριξη» της "Ένωσής Πληροφορικών Ελλάδας” και του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (e-TEE) Χρυσός Χορηγός του Συνεδρίου ήταν η Microsoft, Αργυρός Χο­ρηγός η Dell και Χορηγοί η iTeam, τα προϊόντα Cyberoam UTM από την Adaox, η IQ Solutions, Υποστηρικτής η ΟΤΕ Academy και Χορηγός Οπτικοακουστικού Εξοπλισμού η εταιρεία Videotooth. Το IT Se­curity Professional υποστήριξε ως χορηγός επικοινωνίας το σημαντικό αυτό Event, ενώ την οργανωτική ευθύνη του είχε η εταιρεία Connective Communications.
    Τα σχόλια δικά σας!
  25. GSimos
    Πρόσφατα αντιμετώπισα ένα αρκετά ενοχλητικό και “περίεργο” πρόβλημα σε ένα Windows SBS 2003 Server, κάποια shared folders δεν ήταν διαθέσιμα στους χρήστες, συγκεκριμένα όταν προσπαθούσαν να προσπελάσουν shared folders τα οποία ήταν σε άλλο drive εκτός του SystemDrive λάμβαναν το παρακάτω μήνυμα:

     
    Όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούσαν κανονικά όπως το Sharepoint Services, Exchange Server, ERP, SQL Server, άρχισα λοιπόν από το σημείο του εντοπισμού αλλαγών από την τελευταία μου επέμβαση, κατά την οποία είχα εγκαταστήσει το Symantec Backup Exec Continuous Protection Server (CPS) 11d 7170.
    Προσπάθησα να το απεγκαταστήσω και λάμβανα συνεχώς το μήνυμα “Error 1325.Administrator is not a valid short file name.”, αν προσπαθήσετε να ψάξετε γι’ αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα λύσεις θα δείτε αναφορές στην εκτέλεση του "Windows Installer CleanUp Utility" έτσι ώστε να κάνετε εξαναγκασμένη απεγκατάσταση, στην περίπτωση μου όμως δεν μπορούσα να το εγκαταστήσω καθώς εμφάνιζε και αυτό το ίδιο πρόβλημα! Προσπάθησα να απεγκαταστήσω και άλλες εφαρμογές που ήταν εγκατεστημένες με το Windows Installer αλλά το σφάλμα παρέμενε.
    Μια άλλη αναφορά που εντόπισα για το παραπάνω error ήταν η αλλαγή του registry κλειδιού από 0 σε 1:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem\Win31FileSystem
    καθώς και του κλειδιού (αν υπήρχε ανάγκη):
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem\NtfsDisable8dot3NameCreation
    από 0 σε 1 πάλι.
    Δυστυχώς πάλι δεν λειτούργησε κάτι από αυτά, δεν ήταν δυνατή η απεγκατάσταση του CPS και οι χρήστες συνέχιζαν να μην έχουν πρόσβαση, οπότε οι τιμές των κλειδιών επαναφέρθηκαν ως είχαν.
    Το επόμενο σημείο ελέγχου ήταν τα Event Logs (βέβαια θα μου πείτε ότι θα έπρεπε να κοιτάξω πρώτα εκεί, αλλά όταν έχω κάποιες σαφείς ενδείξεις προσπερνώ τον έλεγχο τους για λόγους συντομίας), στο System Log λοιπόν εμφανίζονταν πολλά events με EventID: 2011 με source: SRV και μήνυμα:
    The server's configuration parameter "irpstacksize" is too small for the server to use a local device. Please increase the value of this parameter.
    Η συχνότητα εμφάνισης τους ποίκιλε από 30 δευτερόλεπτα έως 3 λεπτά μεταξύ τους.
    Το πρόβλημα αυτό λοιπόν έχει να κάνει με την ύπαρξη πολλών Filter Drivers στο σύστημα, οι drivers αυτοί χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των αρχείων συνήθως σε πραγματικό χρόνο για την εκτέλεση διάφορων εργασιών, συνηθισμένα παραδείγματα είναι τα Antivirus, Quota Management, Shadow Copies, ο CPS τοποθετεί δικό του Driver ο οποίος ονομάζεται “CpsFsJnl” και έπρεπε να απενεργοποιηθεί, επίσης το irpstacksize έπρεπε να αλλαχτεί από την αρχική τιμή (δεκαδικά 15) σε 16 ή 17 έτσι ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση από τους χρήστες καθώς και η απεγκατάσταση του CPS (λόγω του προβλήματος που εμφάνισε).
    Για να απενεργοποιηθεί ένας filter driver υπάρχουν δυο τρόποι, μέσω της registry στον κλάδο:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\
    Και εντοπίζετε τον Driver που σας ενδιαφέρει, έπειτα στο φάκελο του Driver αλλάζεται την τιμή του κλειδιού “Start” απο 2 σε 4 (Disabled), εναλλακτικά ανοίγετε το Computer Management και επιλέγετε το Device Manager, από το μενού “View” επιλέγετε “Show Hidden devices” και εντοπίζεται την κατηγορία “Non plug and play drivers”, εκεί θα βρείτε το Driver που σας ενδιαφέρει και θα τον θέσετε σε Disabled από τις ιδιότητες του. Φυσικά θα πρέπει να γνωρίζετε τι κάνετε καθώς αυτό μπορεί να συμβάλει στην αστάθεια του συστήματος σας.
    Για την απενεργοποίηση του CPS Filter Driver συμβουλευτείτε την πηγή 3 και 6 στο τέλος του άρθρου, όσον αφορά το irpstacksize υπάρχει περίπτωση το κλειδί να μην υπάρχει στη Registry, οπότε το δημιουργείτε ως DWord με όνομα (ακριβώς όπως το γράφω) IRPStackSize στον κλάδο:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\parameters\
    Η εξορισμού τιμή σε δεκαδική μορφή είναι 15 προτείνεται η μεταβολή κατά 1 και επανεκκίνηση του Server (για να ισχύσει η αλλαγή), στην περίπτωση μου η τιμή 17 ήταν αρκετή, στην πηγή (5) η Symantec προτείνει για το Antivirus της να τίθεται σε 25 αλλά καλό είναι να μην υπερβαίνουμε πολύ το κάτω όριο καθώς θέτουμε σε κίνδυνο το σύστημα μας.
    Περισσότερα για το IRPStackSize μπορείτε να βρείτε στις πηγές 1, 2, 4, 5.
    1) Event ID 2011 Source Srv
    http://www.eventid.net/display.asp?eventid=2011&eventno=720&source=Srv&phase=1
    2) Description of the IRPStackSize parameter in Windows 2000, in Windows XP, and in Windows Server 2003
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;285089&Product=win2000
    3) How to temporarily deactivate the kernel mode filter driver in Windows
    http://support.microsoft.com/kb/816071
    4) Changes in IRP Stack Size in Lanman Server
    http://support.microsoft.com/kb/198386/EN-US/
    5) After installing or upgrading the VERITAS NetBackup Client on a Windows 2000 Cluster server, the Cluster resources no longer start or do not failover between nodes.
    http://seer.support.veritas.com/docs/244156.htm
    6) Problem with CPS filter driver
    http://www.symantec.com/connect/forums/problem-cps-filter-driver
    Τα λέμε στο επόμενο post!
×
×
  • Create New...