Jump to content

herodotosn

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by herodotosn

  1. Γειά! Επανέρχομαι με bug και ερωτήσεις.

    To 'bug' πρώτα. Εχω στο ιστολόγιο http://autoexec.gr/blogs/herodotosn/default.aspx μία δημοσίευση σε draft (δηλ. δεν έχει γίνει publish) αλλά αυτή φαίνεται στην πρώτη σελίδα του site (Πρόσφατα Blogposts). Πατώντας το link εκεί πάει σε κενή σελίδα ... αφού δεν έχει γίνει publish ακόμα.

    Ερωτήσεις τώρα:

    Κατάφερα να χρησιμοποιήσω το Windows Live Writer (να το συνδέσω με το ιστολόγιο εδω). Αυτό το είδα και σε posts στο community server site να προτείνεται. Είναι όντως καταπληκτικό εργαλείο για τη δουλειά αυτή (απλό, δυνατό, δεν μπαίνει στη μέση της συγγραφής αλλά τη βοηθά!). Είναι τεχνικά αποδεκτό αυτό απο τους site admins? Πλιιιζ say yes!! Αν όχι όμως no problem!

    Με τον embedded editor δεν κατάφερα να ενσωματώσω εικόνες σε post αλλά με το Live Writer έγιναν upload inline μαζί με το κείμενο. Είναι οκ αυτό? Σίγουρα ανεβάζει το μέγεθος του post (εννοείται βέβαια ότι η εικόνα/ες είναι jpeg σε πολύ ψηλή συμπίεση!). Υπάρχει κάποια πρόταση γενικά για τη χρήση εικόνων σε posts?

    Ηρόδοτος

  2. Αν εννοείς να παίξει το SSL χωρίς να υπάρχει certificate (δηλ. χωρίς Public-Private key cryptography) δεν το βλέπω.

    Αν εννοείς κάτι πιο απλό απο ολόκληρο CA δες και το http://support.microsoft.com/kb/840671#11 (SelfSSL).

    Βέβαια ποτέ δεν είναι το καλύτερο να μαθαίνουμε τους χρήστες να αδιαφορούν για τα security warnings, οπότε αν πρόκειται να μπει σε παραγωγή μπορείς τουλάχιστο να διανείμεις το root CA στα workstations (είτε με το χέρι ή με Group Policy, στο Trusted Root Certification Authorities).

  3. Γεια, Ηρόδοτος εδώ, ένα απο τα νέα μέλη του site. Σαν νέο μέλος κάνω λίγο εξερευνητικό browsing και βρήκα τα ακόλουθα

    - τα links των newsgroups στην πρώτη σελίδα δεν ισχύουν πλέον. Π.χ. αντί για http://support.microsoft.com/newsgroups/newsReader.aspx?lang=el&cr=GR&dg=microsoft.public.gr.windows.servers&sloc=en-us θα έπρεπε πιθανά να είναι http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.gr.windows.servers (ή κάποιο κάπως πιο σωστά διαμορφωμένο)

    - το F.A.Q. του site (http://autoexec.gr/languages/el-GR/docs/faq.aspx) δεν δουλεύει σε Internet Explorer 8 Beta 2. Δηλαδή δεν δουλεύουν τα link μέσα στο f.a.q. . Σε ΙΕ8 compatibility mode, IE7, Firefox3 (αμαρτία μου ...) δουλεύει μια χαρά. Αυτό ειδικά το γράφω γιατί με τον ΙΕ8 έχει αρχίσει να έχει σοβαρότατο ανταγωνισμό ο Firefox [:)] (ειδικά μετά το πρώτο κρέμασμα μιας ιστοσελίδας όπου ετοιμαζόμενος να εκτοξεύσω μύδρους και πολυβόλα καταλαβαίνω ότι ο IE8 έκανε καλύτερη δουλειά απο FF3 με session manager [:D])

    Με κάθε καλή διάθεση αυτά, γιατί μπορεί να είναι οι πρώτες εντυπώσεις πολλών νέων χρηστών! Αν βρω και άλλα θα επανέλθω!!!

  4. Χαιρετώ όλη την ομάδα του autoexec.gr και ειδικά τα παιδιά με τα οποία γνωρίστηκα στην Teched. Είναι λίγο κουλό ότι υπήρχε αυτό το Ελληνικό community (και πιο καλό απο ότι θα τολμούσα να πιστέψω!!) και το γνώρισα στη Βαρκελώνη. Εχω πάθει εδω και καιρό information overload [:)]

    Ενα ακόμα μεγάλο PLUS απο όλα που αποκόμισα στην Teched λοιπόν. Ομολογώ ότι έχω ψιλοχαθεί ήδη στο site. Πολύ content, δυνατότητες, πληροφορίες και ... κοινότητα. Σιγά σιγά λοιπόν, one step at a time!

    Και για να κάνουμε την καλή αρχή, να μεταφέρω εδω για τους συν-Teched-φορουμίτες (που δεν το έχουν βρει ακόμα) τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να μπορούμε να κατεβάσουμε τα Powerpoint απο το site της Teched (μόνο για τους συμμετέχοντες δυστυχώς). Προσπαθώντας να κατεβάσω κάποια απο τα Powerpoints αυτά (και περιμένοντας επιτέλους να ανεβάσουν αυτά του Minasi που μας έλεγε συνέχεια 'Μην γράφετε είναι ΟΛΑ στο powerpoint ... και τι ΟΛΑ είναι αυτό, απο ένα μόνο session το Windows Logins Revealed έχει 91 πυκνογραμμένα slides, βιβλίο ολόκληρο ... ) έφαγα τάπα. Μετά το prompt του IE για file download έπερνα το μήνυμα "You link has expired." (Ναι "You link" όχι "Your Link"!). Μετά απο αρκετές δοκιμές όλων των ειδών και το γνωστό 'κοπανάω κεφάλι σε τοιχο' βρήκα τα εξής.

    Α) κάνουμε disable to download prompt του IE (τα παρακάτω είναι απο το Help του IE8 Beta2):
    To stop the Information bar from blocking file and software downloads

    Open Internet Explorer.
    Click the Tools button, and then click Internet Options.
    Click the Security tab, and then click Custom level.
    Do one or both of the following:
    To turn off the Information bar for file downloads, scroll to the Downloads section of the list, and then, under Automatic prompting for file downloads, click Enable.

    B) To download επιτέλους συμβαίνει (!!) και κατεβάζουμε ένα zip file το οποίο δεν είναι παρά το pptx (Powerpoint αρχείο) και το οποίο θέλει rename σε .pptx (αυτό το φρέσκαρα πρόσφατα στην Teched, ότι τα νέα Office formats-files είναι ζιπαρισμένα xml) και ... έτοιμοι!!!

    Ελπίζω να βοήθησα και επίσης ελπίζω να φτιάξουν αυτό το απαράδεκτο user experience πολύ σύντομα!!!

    Εις το επανιδείν!

    Ηρόδοτος

     

×
×
  • Create New...