Jump to content

afotakel

Members
  • Posts

    2326
  • Joined

  • Days Won

    1

Blog Comments posted by afotakel

  1. πολύ καλό και χρήσιμο. Επίσης, πέρα από τον SQL, το ίδιο μπορεί να κάνεις κάποιος χρησιμοποιώντας διαφορετικό χρώμα ταπετσαρίας σε κάθε σερβερ ώστε να μειώσει την πιθανότητα μιας π.χ. επανεκκίνησς σε λάθος σερβερ.

  2. Ενδιαφέρον το εύρημα Αντώνη!

    Πάντως πιστεύω ότι η αναφορά σε ονόματα θα έδινε παραπάνω βαρύτητα και είναι κρίμα να μην συμπεριληφθεί. Άλλωστε όποιος θέλει να κατηγορήσει κάποιον, θα βρει πάντοτε πρόσχημα να το κάνει.

  3. Επίσης, αν φτιάξεις φάκελο με όνομα:

     

    nc.{7007ACC7-3202-11D1-AAD2-00805FC1270E}

     

    θα σου εμφανίζει τις συνδέσεις δικτύου.

     

    Και οι δυο φάκελοι έχουν το χρήσιμο χαρακτηριστικό ότι είναι μεταφέρσιμοι. Δηλ τους βάζεις σε ένα φλασάκι και τους κουβαλάς μαζί σου. Βολικό σε όσους παρέχουν τεχνική υποτήριξη σε διαφορετικά πισιά και δε θέλουν να ψάχνουν κάθε φορά τις ρυθμίσεις στο εκάστοτε σύστημα

  4. Ιδιαίτερα διαφωτιστικό.

    Μια ερώτηση μόνο: Στο σημείο 4 τα νούμερα είναι σωστά;

    Διότι "Ομοίως αν έχουμε 24 servers και 3 Win7 τα Win 7 θα ενεργοποιηθούν". Θα περίμενε κανείς τα τρία 7ρια να μην ενεργοποιηθούν.

  5. Να προσθέσω καταληκτικά ότι κατόπιν επικοινωνίας με το Θανάση το συμπέρασμα είναι ότι:

     

    Πραγματικά, τα FSRM quotas δεν εφαρμόζονται ανά χρήστη αλλά ανά φάκελο. Ωστόσο δημιουργώντας μια δομή τύπου home folders μπορώ να περιορίσω το χώρο σε στυλ "ανά χρήστη", χωρίς να καταφύγω σε NTFS quotas. Το λάθος μου ήταν ότι εστίασα μόνο στο παραπάνω σενάριο (το πιο συνηθισμένο σε ό,τι έχω συναντήσει ως τώρα) σε βαθμό να ξεχάσω ότι είναι απλά ένα σενάριο από τα πολλά.

    Εξού και το ότι είναι "ασύμβατα με NTFS quotas" διότι αν τα βάλεις μαζί (ntfs + fsrm quotas) μάλλον θα τραβάς τα μαλλιά σου.

     

    Ελπίζω τα παραπάνω να ξεκαθαρίζουν το θέμα :)

  6. Η μεγάλη αλλαγή με το FSRM είναι ακριβώς αυτό που είπες: Η δυνατότητα να είναι ΚΑΙ ανά φάκελο. Ωστόσο παραμένει η δυνατότητα να είναι και ανά χρήστη.

     

    Τα NTFS και τα FSRM quota θεωρητικά συνυπάρχουν (τόσο σε 2003 όσο και σε 2008) αλλά πρακτικά μπορούν να μας εμφανίσουν προβλήματα εάν είναι αντιφατικά μεταξύ τους. Για το λόγο αυτό και επειδή τα FSRM είναι υπερσύνολο δεν υπάρχει πλεόν λόγος να χρησιμοποιεί κανείς τα NTFS.

  7. Για τα απωλεσθέντα δεδομένα κλπ το μόνο που αναφέρεται είναι ότι βασίζεται σε προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας. Ίσως να είναι διαθέσιμη από τη σελίδα. Προσωπικά δεν το έψαξα περισσότερο γιατί το βρήκα ενδιαφέρον όχι κυρίως από άποψη ενημέρωσης για ΙΤs και για στήριξη αιτημάτων όταν το οικονομικό τμήμα δε δέχεται τίποτα άνευ μελέτης :)

  8. μάλλον δεν το έγραψα καλά: Όταν φτιάχνεις restricted group ορίζεις ποιοί θα ανήκουν.

    Εξ'ορισμού τοπικοί αδμινς είναι

    1. ο τοπικός αδμιν

    2. οι δομαιν αδμινς

     

    Οπότε αν στο restricted group απλά ορίσεις μόνο το γκρουπ localadmins (και κανένα άλλο) να είναι μέλος των αδμινιστρατορς, ουσιαστικά πετάς έξω τα (1) & (2). Και επειδή ο τοπικός αδμιν δεν μπορεί να μην είναι αδμιν, απλά πετάς έξω τους δομαιν αδμινς.

     

    Καταλαβού;

  9. Μια σημείωση για το βήμα 3: Δεν προσθέτεις απλά το γκρουπ αλλά και όσους θέλεις να είναι τοπικοί αδμιν. Εξ'ορισμού θέλεις να είναι ο τοπικός administrator ΚΑΙ οι domain admins. Οπότε ουσιαστικά πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 3 καταχωρήσεις (τοπικό αδμιν, δομαιν αδμινς, "localadmins").

    Προσοχή γιατί διαφορετικά κινδυνεύω να μείνουν οι δομαιν αδμινς έξω από το γκρουπ των τοπικών αδμινς!

     

    Επίσης αφού τελειώσει η διαδικασία και έχει πλέον εγκατασταθεί το πρόγραμμα θα πρέπει οπσωδήποτε να αναιρέσω τα παραπάνω και να τα επαναφάρω.

     

    Τρίτο σχόλιο (Κώστα μη βαράς, τώρα ήρθε η έμπνευση): Μπορώ να κάνω deploy μέσω AD και αρκετές εφαρμογές που δεν το υποστηρίζουν και έχουν απλά ένα setup.exe.

    Η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή αλλά είναι αρκετά απλή (την έχω κάνει με επιτυχία) και έχει να κάνει με τη δημιουργία .zap αρχείων. Στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν μπορώ να κάνω αυτόματη εγκατάσταση αλλά μπορεί ο χρήστης να εκκινήσει την εγκατάσταση ακόμα και χωρίς δικαιώματα αδμιν.

×
×
  • Create New...