Jump to content

frees76

Members
 • Content Count

  354
 • Joined

 • Last visited

Blog Entries posted by frees76

 1. frees76
  Αναφέρομαι στην Γρήγορη εκκίνηση εφαρμογών της Taskbar (Windows XP) και όχι σε ένα “Γρήγορο Γεύμα” (Quick Lunch). Πρόσφατα μου χρειάστηκε να εφαρμόσω μια πολιτική έτσι ώστε να εμφανίζεται η Quick Launch στην taskbar (Εικ. 1) όλων των Windows XP clients.

  Εικόνα 1

  Αν οι clients είχαν Vista, η πολιτική είναι έτοιμη, θα την εφάρμοζα και θα τελείωνα σε 2 λεπτά. Αλλά αφού έχω να κάνω με XP θα πρέπει να βρω πως μπορώ να το κάνω. Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα τον τρόπο.  1. Αρχικά θα χρειαστούμε 2 αρχεία τα οποία θα βρείτε εδώ . Θα πρέπει αυτά τα αρχεία να είναι σε δικτυακό σημείο που να έχουν πρόσβαση οι χρήστες.Εγώ τα έβαλα στο \\pdcsrv01\SysVol\domain\scripts\ToggleQL\ .

  2. Πριν δημιουργήσουμε την πολιτική θα πρέπει να αποφασίσουμε που θα γίνει η αντιγραφή των 2 αρχείων (Toggleql.cpp, toggleql.exe) στους υπολογιστές των χρηστών. Εγώ επέλεξα το φάκελο (%userprofile%\ToggleQL). Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε φάκελο ή να δημιουργήσετε έναν, πχ στο Root ενός δίσκου (C:\ToggleQL\). Αρκεί να έχει δικαιώματα Read ο χρήστης.  3. Πέρα από τα 2 αρχεία θα χρειαστούμε και ένα batch  με την εντολή: "%userprofile%\toggleql\toggleql.exe" 1 . Στην περίπτωση που τα αρχεία επιλέξετε να αντιγραφούν αλλού τότε τροποποιείται ανάλογα την εντολή, πχ C:\Myfolder\toggleql.exe 1. Η τιμή (1) ενεργοποιεί την Quick Launch ενώ η τιμή (0), την απενεργοποιεί. Αποθηκεύουμε το αρχείο. Εγώ το ονόμασα EnableQL.bat  4. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με την πολιτική. Ανοίγουμε την κονσόλα Group Policy Management (Εικ.2-3) και κάνοντας δεξί κλικ στο OU που θέλουμε, επιλέγουμε “Create a GPO in this Domain, and link it here” Εικ.4).

  Εικόνα 2   Εικόνα 3  

    Εικόνα 4

  5. Στο νέο παράθυρο που ανοίγει κάνουμε δεξί κλικ στο “Files”, που βρίσκεται στο User Configuration-Preferences-Windows Settings και επιλέγουμε “New – File”  Εικόνα 5  6. Στην επιλογή “Action” επιλέγουμε “Create”  (Εικ. 5)  7. Source File(s) γράφουμε το path του δικτυακού φακέλου που έχουμε τα αρχεία και προσθέτουμε στο τέλος (*.*) , δηλαδή ( \\servername\SysVol\domain\scripts\ToggleQL\ *.*). Έτσι θα πάρουμε όλα τα αρχεία του φακέλου. (ΕΙκ. 6)

  Εικόνα 6  8. Στο πεδίο Destination Folder γράφουμε το φάκελο που αποφασίσαμε στο βήμα 2 (%userprofile%\ToggleQL\). Τα Attributes τα αφήνουμε όπως είναι, δεν είναι απαραίτητο να γίνει κάποια αλλαγή. (Εικ. 6)  9. Αφού θα μεταφερθούν τα αρχεία, θα πρέπει να εκτελείτε η εντολή που προσθέσαμε στο Batch (EnableQL.bat) κατα το Logon. Αυτό το κάνουμε από την επιλογή User Configuration – Policies – Windows Settings – Scripts(Logon\Logoff). Με διπλό κλικ στο “Logon” επιλέγουμε το “Show Files” έτσι ώστε να μας εμφανίσει τον φάκελο που πρέπει να αντιγράψουμε το batch. Αφού το αντιγράψουμε μπορούμε να το προσθέσουμε στο “ADD” - “Browse” και αφού βρούμε το αρχείο επιλέγουμε “Open”. (Εικ. 7-9)

  Εικόνα 7  Εικόνα 8  Εικόνα 9  10. Το μόνο που μένει πλέον είναι ένα restart
 2. frees76
  Έχουμε ένα PC με Windows 7 αλλά για κάποιο λόγο αποφασίζουμε να βάλουμε και τα XP. Θα μου πεις αφού έχουμε το XP Mode. Αν όμως έχω μια εφαρμογή επεξεργασίας γραφικών που παίζει μόνο σε XP για παράδειγμα, αναγκαστικά θα πρέπει να έχω τα XP σε φυσικό μηχάνημα για να μπορώ να εκμεταλλευτώ πλήρως τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση τα XP δουλεύουν μια χαρά αλλά τα 7 δεν ξεκινάνε με τίποτα.

  Όταν ένας υπολογιστής έχει 7 και μετά βάλουμε και τα XP/2003, τότε γίνεται overwrite το MBR και ο Boot Loader των 7 δεν “καταλαβαίνει” την παλιότερη έκδοση του MBR με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεκινήσουμε τα 7. Για να το διορθώσουμε ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

     1. Από τα XP ανοίγουμε command Prompt και τρέχουμε την παρακάτω εντολή από το DVD των 7

      d:\boot\ bootsect.exe /nt60 all

  (Αν υποθέσουμε πως το Drive letter για το DVD μας είναι το D)

  2. Κάνοντας επανεκκίνηση θα πρέπει να εμφανιστεί ένα μενού των 7. Από εκεί ανοίγουμε πάλι Command Prompt αλλά με δικαιώματα administrator και πληκτρολογούμε την παρακάτω εντολή

     bcdedit /create {ntldr} –d "My Windows 7"

  Στη θέση του “My Windows 7” μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε, αφού αφορά την περιγραφή που θα εμφανίζεται στο Menu του Dual Boot.

  Στην επόμενη επανεκκίνηση αν επιλέξουμε τα 7 θα πρέπει να δουλεύουν μια χαρά. Υπάρχουν και αντίστοιχα εργαλεία για αυτή τη δουλεία όπως το VistaBootPro που κοστίζει περίπου 10 $ αλλά και το EasyBCD που είναι FREE !!!  Σίγουρα θα προτιμήσετε το VistaBootPro [].
 3. frees76
  Ένας τρόπος διαχείρισης ενός δικτύου είναι με πολιτικές, Group Policy Objects (GPOs). Οι πολιτικές αποτελούνται μεταξύ άλλων από αρχεία adm (Windows 2003), admx (Windows 2008 και adml για κάθε γλώσσα. Αυτά είναι τα templates των πολιτικών, δηλαδή όλες οι επιλογές που μας δίνει μια πολιτική. Στο Internet υπάρχουν αρκετά templates έτοιμα που μπορούμε να κατεβάσουμε για να δώσουμε επιπλέων επιλογές στις πολιτικές μας. Τα templates αυτά από default βρίσκονται στο φάκελο PolicyDefinitions μέσα στο φάκελο Windows (%systemroot%).
   
  Στην περίπτωση που θέλουμε να περιορίσουμε τα drive letters που θα βλέπει ο χρήστης, τότε θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε την πολιτική “Hide these specified drives in My Computer”, που βρίσκεται στο “User Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Explorer” . Οι επιλογές όμως που έχουμε είναι περιορισμένες όπως φαίνεται και στην εικόνα 1.
  Εικόνα 1
  Για να δώσουμε περισσότερες επιλογές θα πρέπει να πειράξουμε τα αρχεία ADMX/ADM και ADML. Αν δοκιμάσουμε να τροποποιήσουμε τα templates στο φάκελο Windows\PolicyDefinitions στα 2008, δεν μας αφήνει λόγο δικαιωμάτων. Επίσης αν καταφέρουμε με διάφορες αλχημείες να τα πειράξουμε, τις αλλαγές αυτές δεν θα τις γνωρίζουν οι υπόλοιποι Domain Controllers αφού ο καθένας χρησιμοποιεί τα Templates από το Local Store, δηλαδή τον δικό του φάκελο PolicyDefinitions (Εικόνα 2).
  Εικόνα 2
  Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διμιουργήσουμε ένα Central Store για τα Templates αντιγράφοντας όλο το φάκελο PolicyDefinitions ενός DC, στο \\domain\sysvol\domain\policies. Τώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις αλλαγές στο Template που θέλουμε, στην περίπτωσή μας αυτό είναι το Windows Explorer.admx και το αντίστοιχο WindowsExplorer.adml αρχείο.
  Ανοίγουμε το WindowsExplorer.admx με το notepad και βρίσκουμε το σημείο με το παρακάτω κείμενο (Εικόνα 3):
  Εικόνα 3
  Από τη γραμμή <item displayName=....... μέχρι </item> είναι ο κώδικας που αφορά μια από τις επιλογές του drop down μενού. Για να βάλουμε ακόμα μία επιλογή πρέπει να προσθέσουμε ένα αντίστοιχο set κώδικα. Για παράδειγμα αν θέλουμε να κόψουμε τα B,C,D θα πρέπει να προσθέσουμε τον παρακάτω κώδικα στο admx κάτω από το τελευταίο </item> :


  <item displayName="$(string.BCDOnly)">
  <value>
  <decimal value="14" />
  </value>
  </item>
  Έτσι το τελικό αποτέλεσμα στο αρχείο θα είναι :
   
   


  <enum id="NoDrivesDropdown" valueName="NoDrives" required="true">
  <item displayName="$(string.ABOnly)">
  <value>
  <decimal value="3" />
  </value>
  </item>
  <item displayName="$(string.COnly)">
  <value>
  <decimal value="4" />
  </value>
  </item>
  <item displayName="$(string.DOnly)">
  <value>
  <decimal value="8" />
  </value>
  </item>
  <item displayName="$(string.ABConly)">
  <value>
  <decimal value="7" />
  </value>
  </item>
  <item displayName="$(string.BCDOnly)">
  <value>
  <decimal value="14" />
  </value>
  </item>
  <item displayName="$(string.ABCDOnly)">
  <value>
  <decimal value="15" />
  </value>
  </item>
  <item displayName="$(string.ALLDrives)">
  <value>
  <decimal value="67108863" />
  </value>
  </item>
  <item displayName="$(string.RestNoDrives)">
  <value>
  <decimal value="0" />
  </value>
  </item>
  Αντίστοιχα θα πρέπει να τροποποιήσουμε και το WindowsExplorer.adml αρχείο στον υποφάκελο EN-US (domain\sysvol\domain\Policies\PolicyDefinitions\EN-US). Ανοίγουμε το αρχείο με το notepad και στην αρχή του αρχείου θα βρούμε τις εγγραφές του Stringtable (<stringtable>) . Εκεί προσθέτουμε την τιμή


  <string id="BCDOnly">Restrict B, C and D drives only</string>
  Έτσι θα έχουμε την παρακάτω εικόνα:


  <stringTable>
  <string id="ABCDOnly">Restrict A, B, C and D drives only</string>
  <string id="BCDOnly">Restrict B, C and D drives only</string>
  <string id="ABConly">Restrict A, B and C drives only</string>
  <string id="ABOnly">Restrict A and B drives only</string>
  <string id="ALLDrives">Restrict all drives</string>
  <string id="ClassicShell">Turn on Classic Shell</string>
  Μετά από αυτές τις αλλαγές στο Template μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πολιτική και να δώσουμε την επιλογή “Restrict B, C and D drives only” (Εικόνα 4).

  Όπως θα παρατηρήσατε στο ADMX αρχείο δώσαμε την τιμή 14 για την επιλογή των συγκεκριμένων drive letters, οι τιμές αυτές είναι συγκεκριμένες για κάθε συνδιασμό που θέλουμε. Το Resgistry key που επειρεάζεται από την πολιτική αυτή, δέχεται χρησιμοποιεί ένα δεκαδικό αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί σε μια δυαδική συμβολοσειρά 26 bit, όπου κάθε bit αντιπροσωπεύει ένα γράμμα μονάδας δίσκου:


  11111111111111111111111111
  ZYXWVUTSRQPONMLKJIHGFEDCBA
  Για παράδειγμα αν θέλουμε να αποκλείσουμε τα γράμματα C,D,E,F,G,L τότε θακάνουμε τους παρακάτω υπολογισμούς

  00000000000000100001111100

  ZYXWVUTSRQPONMLKJIHGFEDCBA  Μετατρέπουμε τον δυαδικό αριθμό σε δεκαδικό και έχουμε τον αριθμό 2174. Δίνοντας λοιπόν την τιμη αυτή στην νέα μας επιλογή, μπορούμε να κλειδώσουμε τα αντίστοιχα Drive Letters. Αν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε ένα εργαλείο που κάνει αυτούς τους υπολογισμούς για εσάς αυτόματα από εδώ.
 4. frees76
  Πολλές φορές όταν κάνουμε μια εγκατάσταση δεν ασχολούμαστε και πολύ με τις παραμέτρους αφού ξέρουμε πως θα δουλέψει και με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Στην περίπτωση όμως του WSUS αυτό δεν είναι πάντα ότι καλύτερο. Ειδικά όσο αναφορά τον φάκελο “WsusContent”. Επειδή στο σημείο αυτό αποθηκεύονται όλα τα updates, το μέγεθος του φακέλου αυξάνεται κάθε φορά που γίνεται συγχρονισμός με τη Microsoft. Αν αφήσουμε τον προεπιλεγμένο φάκελο κατά την εγκατάσταση όπου είναι στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό (C:\), τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα και θα τρέχουμε να βρούμε χώρο.

  Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα δεύτερο partition ή δίσκο (D:\) με αρκετό ελεύθερο χώρο όπου μπορούμε να μεταφέρουμε το φάκελο αυτό από το C:\WSUS στο δεύτερο δίσκο/Partition.   
  Στον WSUS Server ανοίγουμε command prompt με δικαιώματα administrator και τρέχουμε την εντολή “cd "c:\Program Files\Update Services\Tools” (Εικ. 1) για να μετακινηθούμε στον φάκελο όπου βρίσκεται η εντολή wsusutil. Αν πληκτρολογήσετε την εντολή (wsusutil) θα εμφανίσει όλες τις επιλογές που έχουμε (Pic 2). Εικ. 1  Εικ. 2
  Για την μετακίνηση του φακέλου αλλά και για τις ανάλογες ενημερώσεις στην βάση του WSUS πληκτρολογούμε “wsusutil movecontent D:\WSUS D:\WSUS\log.txt” (Εικ. 3). Το πρώτο Path είναι ο νέος φάκελος όπου θα μεταφερθεί το content και το δεύτερο είναι το αρχείο για το log της διαδικασίας.
   

   

  Εικ. 3

   

   

  Στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε την μετακίνηση απλά με ένα copy/paste θα πρέπει να τρέξουμε την ίδια εντολή αλλά με το switch –skipcopy. Άρα η εντολή θα είναι “wsusutil movecontent D:\WSUS D:\WSUS\log.txt –skipcopy”. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, είμαστε έτοιμοι.

  Μια μικρή αλλά σημαντική συμβουλή είναι να μην ενεργοποιήσετε το Compression στους φακέλους που αφορούν τον WSUS γιατί τότε ο WSUS δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στη βάση και δεν μπορεί να γίνει και η παραπάνω διαδικασία.

   


 5. frees76
  Δεν υπάρχει μηχανογράφηση που να μη δέχεται αρκετές κλήσεις καθημερινά από χρήστες που ξέχασαν το Password στα Windows ή που κλειδώθηκαν γιατί προσπάθησαν αρκετές φορές με το πληκτρολόγιο γυρισμένο σε λάθος γλώσσα ή έγραφαν κεφαλαία αντί πεζά. Άλλοι μπερδεύονται με τόσα διαφορετικά Password, άλλο στα Windows, άλλο στο Portal, άλλο στη μια εφαρμογή, άλλο στην άλλη. Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» στην καθημερινότητα μιας μηχανογράφησης είναι οι προσλήψεις – μετακινήσεις –αποχωρήσεις συναδέλφων. Τις περισσότερες φορές η μηχανογράφηση το μαθαίνει την τελευταία στιγμή που όπως πάντα είναι επείγον γιατί ο χρήστης πρέπει να δουλέψει και χρειάζεται πρόσβαση άμεσα.
  Όλα αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που έρχεται να λύσει το Forefront Identity Manager 2010 της Microsoft. Η επόμενη έκδοση του ILM (Identity Lifecycle Manager) 2007 έρχεται να καλύψει σημαντικές ελλείψεις και να βελτιώσει την αποδοτικότητα μιας επιχείρησης, αναλαμβάνοντας πολλές από αυτές τις καθημερινές προκλήσεις, είτε με αυτόματο τρόπο είτε με πιο απλουστευμένο και οργανωμένο τρόπο. Τι εννοώ με αυτό;

  FIM 2010 – Τι είναι αυτό;


  Είναι ένα προϊόν της Microsoft για την διαχείριση των λογαριασμών (user accounts), κωδικών (passwords) και γενικότερα των προσβάσεων των χρηστών σε ένα ετερογενή περιβάλλον. Διαχειρίζεται Domain Accounts, Passwords, CAs, Smart Cards, Group Memberships και συνεργάζεται με Active Directory, Novell, Sun, IBM, Lotus Notes, Microsoft Exchange Server, Oracle databases, Microsoft SQL Server™ databases, SAP και άλλα. Στις 2/3/2010 ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της RTM έκδοσης.

  Τι καινούριο φέρνει;


  1.Policy Management.
  Εύκολη διαχείριση πολιτικών από μία κονσόλα βασισμένη στο Sharepoint. Extensible WS-* APIs and Windows Workflow Foundation workflows που δίνουν τη δυνατότητα στους Developers να προσαρμόσουν το προϊόν ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας. Συγχρονισμός των στοιχείων πρόσβασης ενός χρήστη μεταξύ ετερογενών δικτύων

  2.Credential Management
  Διαχείριση πιστοποιητικών ενός δικτύου (CAs) με υποστήριξη 3rd party CA Διαχείριση πολλαπλών τύπων credentials Self-service password reset (Windows logon και Web-based εργαλείο). Ο χρήστης μπορεί πλέον, μόνος του να καθορίσει νέο κωδικό για τον λογαριασμό του ή ακόμα να τον ξεκλειδώσει με χρήση προκαθορισμένων ερωτοαπαντήσεων. Ολοκληρωμένη παροχή Usernames, passwords και πρόσβαση σε resources από την πρώτη κιόλας μέρα.

  3.User Management
  Αυτόματη παροχή/κατάργηση δικαιωμάτων Self-service διαχείριση του profile

  4.Group Management
  Office-based self-service εργαλείο διαχείρισης group membership. Offline εγκρίσεις μέσα από το Office. Η σύνδεση του FIM 2010 με το Outlook δίνει για παράδειγμα τη δυνατότητα μέσω e-mail να ζητήσει ένας χρήστης να γίνει μέλος ενός group ή διαχειριστεί τις εγκρίσεις αυτών των αιτημάτων ενώ είναι εκτός γραφείου. Διαχείριση των groups και distribution lists. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αυτοματοποιηθεί με χρήση των πεδίων στην καρτέλα του χρήστη.
  Σε τι μας ωφελεί;
  Μείωση κόστους. Όταν οι χρήστες δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους τις προσβάσεις και το Profile τους, αυτό μεταφέρεται στο τμήμα Μηχανογράφησης με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος όπου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε εργασίες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του τμήματος. Μεγαλύτερη ασφάλεια. Έχοντας μια κεντρική κονσόλα διαχείρισης και αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες παραχώρησης δικαιωμάτων, μειώνεται σημαντικά η περίπτωση λάθους ή παράληψης. Βελτίωση της αξιοπιστίας. Με τα νέα χαρακτηριστικά διαχείρισης πολιτικών του FIM 2010, ο έλεγχος και η συμμόρφωση των προσβάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες τις εταιρείας.

  Που το βρίσκω;
  Ήδη είναι διαθέσιμη η Trial έκδοση που μπορεί ο καθένας μας να κατεβάσει από εδώ και να τη δοκιμάσει.
   
   

   
    6. frees76
  Δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ και εγώ με το θέμα Windows XP Mode των Windows 7. Επειδή βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το τι ακριβώς είναι αυτό και πως δουλεύει, είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω και να βοηθήσω όσο μπορώ.
  Με μια απλή περιγραφή, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό των Windows 7 (μόνο) που μας δίνει τη δυνατότητα να «τρέχουμε» τις εφαρμογές που είχαμε στα XP, μέσα από το περιβάλλον των Windows 7. Πρόκειται για ένα εικονικό μηχάνημα με Windows XP SP3 που συνεργάζεται τόσο καλά με το πραγματικό, που δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται πίσω από αυτό. Το Windows XP mode είναι ένας συνδυασμός Remote Applications και Application Publishing. Τι σημαίνει αυτό; Application Publishing είναι να εκτελεί μια εφαρμογή ο χρήστης στον υπολογιστή του και ενώ αυτή φαίνεται να είναι εγκατεστημένη τοπικά, ένας server έχει αναλάβει να το κάνει αυτό. Το Remote Applications αναλαμβάνει να φέρει το γραφικό περιβάλλον στο χρήστη. Στο Windows XP mode το application publishing γίνεται απλά εγκαθιστώντας την εφαρμογή που θέλουμε, στο εικονικό XP και αυτή αυτόματα προστίθεται στο Start Menu – All Programs – Windows Virtual PC – Virtual Windows XP Applications του φυσικού μηχανήματος με τα Windows 7.

   
  Έτσι δεν υπάρχει πλέον φόβος για το αν θα λειτουργούν οι εφαρμογές από τα XP στα 7. Στην τελική έκδοση θα υπάρχει ενσωματωμένο αλλά θα μπορεί κάποιος να το κατεβάσει αν θέλει ξεχωριστά. Όπως έχει αναφερθεί και σε διάφορα posts στο Forum, οι εκδόσεις που θα έχουνε τη νέα αυτή δυνατότητα είναι οι Professional, Enterprise, και Ultimate editions
 7. frees76
  Στα Windows 7 το firewall έχει βελτιωθεί αρκετά μπορώ να πω. Στα Vista έγιναν σημαντικές αλλαγές αλλά σε μερικές περιπτώσεις η χρήση του δυσκολεύει το χρήστη και τους διαχειριστές. Εδώ έρχονται τα Windows 7 να διορθώσουν την κατάσταση. Ας δούμε αναλυτικότερα σε ποια σημεία εμφανίζεται βελτιωμένο το Windows Firewall.
  Πριν προχωρήσω θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στα profiles του Windows Firewall για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το καθένα. Υπάρχουν 3 profiles, Domain, Private και Public. Ανάλογα με το profileεφαρμόζονται κάποιοι κανόνες, τους οποίους μπορούμε να τροποποιήσουμε αλλά και να προσθέσουμε νέους με βάση τις ανάγκες μας.
  Εικ. 1
  Το Dοmain, όπως το λέει και το όνομα, αφορά την περίπτωση που το δίκτυο στο οποίο είμαστε συνδεμένοι είναι το εταιρικό ή κάποιο domain.
  Το Private (Home Workgroup) αναφέρεται στο οικιακό μας δίκτυο, το οποίο εμπιστευόμαστε αλλά με ορισμένους κανόνες.
  Το Public είναι σε περιπτώσεις που συνδεόμαστε σε ένα δημόσιο δίκτυο όπως hotspots, ασύρματα δίκτυα σε Internet café, αεροδρόμια και άλλα παρόμοια δίκτυα. Αυτό είναι το πιο ασφαλές απ’ όλα.
  Στα Vista έχουμε τη δυνατότητα ενεργοποίησης ενός profile κάθε φορά (Domain/Private/Public). Αν είμαστε συνδεμένοι στο οικιακό μας δίκτυο για παράδειγμα και θέλουμε να συνδεθούμε με VPN στο εταιρικό μας δίκτυο, τότε το profile του Home (Private) παραμένει ενεργό αφού είναι το πιο ασφαλές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι κανόνες του Domain profile να μην ισχύουν, με ότι προβλήματα αυτό συνεπάγεται. Στα Windows 7 υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών profiles ταυτόχρονα (Εικ.1). Έτσι στο παραπάνω παράδειγμα δεν θα έχουμε πρόβλημα, αφού για κάθε δίκτυο θα ισχύουν οι κανόνες που του αντιστοιχούν. Αν σε περίπτωση που το ένα profile επιτρέπει μια εφαρμογή ενώ το άλλο την αποτρέπει, τότε ισχύει η απόρριψη.
  Η διαχείριση των εφαρμογών που θα επιτρέπει το Firewall ή όχι στα Vista είναι για το τρέχον profile (εικ.2) ενώ στα 7 εμφανίζεται μια στήλη για κάθε ένα ξεχωριστά (εικ.3). Έτσι μπορούμε να απαγορεύσουμε μια εφαρμογή στο Domain αλλά στο Private να την επιτρέψουμε.  Εικ. 2 Εικ. 3
  Η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του Firewall στα Vista κλείνει εντελώς την υπηρεσία με αποτέλεσμα σε περίπτωση που το απενεργοποιήσουμε, να είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι σε απειλές (Εικ.4). Τα Windows 7 μας επιτρέπουν να θέσουμε σε κατάσταση ON/OFF κάθε profile ξεχωριστά ή να κλείσουμε κάθε εισερχόμενη κίνηση (Εικ. 5).

  Εικ. 4 Εικ. 5
  Η ενημερώσεις που εμφανίζονται στα Vista όταν εντοπίσει την λειτουργία μιας εφαρμογής για την οποία δεν έχει κάποιο κανόνα επαναλαμβάνεται σε κάθε profile κάθε φορά (Εικ.6). Τα 7 εμφανίζουν μία φορά την ενημέρωση αυτή με δυνατότητα επιλογής του profile που θέλουμε να ισχύει ο κανόνας αυτός (Keep Blocking/ Unblock) (Εικ. 7)
  Εικ. 6
  Εικ. 7
  Πέρα από τις παραπάνω βελτιώσεις συγκριτικά με τα Vista, έχουν γίνει και κάποιες προσθήκες έτσι ώστε να μπορεί ένας advanced χρήστης να διαχειριστεί τις πολιτικές με μεγαλύτερη λεπτομέρεια μέσα από το Advanced Settings (Εικ. 8). Εδώ μπορούμε να επιτρέψουμε ή να αποτρέψουμε την πρόσβαση σε χρήστες ή υπολογιστές (εικ.9) αλλά και να προσθέσουμε port range (Εικ.10) (στα Vista δέχεται μόνο λίστα με κόμμα μεταξύ κάθε πόρτας).
  Εικ. 8
  Εικ. 9 Εικ. 10
  Επίσης με τη χρήση του αντίστοιχου snap-in στη κονσόλα mmc υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης των πολιτικών είτε του τοπικού υπολογιστή είτε κάποιου απομακρυσμένου. Τέλος μια πρώτη βοήθεια στην αντιμετώπιση προβλημάτων, υπάρχει το Troubleshoot My Network (εικ. 11) αλλά και το Restore Defaults (εικ.12) για την επαναφορά των profiles στις αρχικές ρυθμίσεις.
  Εικ. 11
  Εικ. 12
 8. frees76
  Συνήθως κατά την εγκατάσταση του Office επιλέγουμε το Word, Excel, Outlook και Powerpoint. Πέρα όμως από αυτά υπάρχει και το OneNote που δεν του έχουμε δώσει μεγάλη σημασία. Ίσως γιατί το όνομα παραπέμπει σε κάτι τόσο απλό με την πρώτη ματιά και δεν πάει το μυαλό μας ότι θα μας ήταν πολύ χρήσιμο και βολικό. Θα μου πείτε, χρειάζομαι ολόκληρη εφαρμογή για τις σημειώσεις μου; Δεν μου αρκεί το sticky notes που είναι και δωρεάν;
  Για απλές σημειώσεις, καλό είναι το sticky notes. Αλλά γιατί να μην μπορώ να τις έχω οργανωμένες και με περισσότερες δυνατότητες; Τι εννοώ με αυτό;
  Τί ειναι το OneNote;
  Για όσους το ακούν (διαβάζουν) πρώτη φορά, πρόκειται για ένα μέρος του Office όπως θα καταλάβατε και μας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών σημειωματάριων. Για παράδειγμα μπορούμε να έχουμε τις επαγγελματικές μας σημειώσεις σε ένα σημειωματάριο (notebook, άλλο το Laptop) και τις προσωπικές σε ένα άλλο. Κάθε notebook χωρίζεται και αυτό σε ενότητες (sections – Εικ. 7) και κάθε section (Εικ. 8) έχει τις δικές του σελίδες (Εικ. 9). Όπως και ένα κανονικό σημειωματάριο.
  Χαρακτηριστικά
  Πέρα από τα κοινά χαρακτηριστικά εισαγωγής κειμένου και εικόνας, δίνετε η δυνατότητα εισαγωγής video και σημειώσεων ήχου. Μπορούμε να εισάγουμε κομμάτι από την οθόνη μας (όχι το hardware) ή ακόμα να επισυνάψουμε κάποιο αρχείο.
  Για τους πιο καλλιτέχνες υπάρχει και η δυνατότητα ζωγραφικής με αρκετά εργαλεία αλλά χωρίς να γίνεται και δύσκολο στη χρήση τους. Ένα ακόμα πολύ καλό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα αποθήκευσης notebook στο skydrive. Δίνοντας μας τη δυνατότητα να έχουμε τις σημειώσεις μας όπου και αν είμαστε ή ακόμα και να τις μοιραστούμε με άλλους.
  Interface
  Σαν μέλος του office 2010 διατηρεί το Ribbon όπου από εκεί μπορούμε να μορφοποιήσουμε το κείμενο και να το προσαρμόσουμε στις ανάγκες μας όπως φαίνεται στην εικόνα.
  Εικ. 1
  Εικ. 2
  Εικ. 3
  Εικ. 4
  Εικ. 5
  Εικ. 6
   
  Στην αριστερή πλευρά του OneNote βρίσκονται τα notebooks (εικ. 7) που έχουμε ανοίξει, ενώ τα tabs (εικ. 8) που είναι στην πάνω πλευρά (κάτω από το ribbon) είναι τα sections. Δεξιά είναι οι σελίδες κάθε section, που μπορούμε να τις ομαδοποιήσουμε (εικ. 9).
  Εικ. 7 Εικ. 8
  Εικ. 9
  Το search (Εικ. 9) είναι ένα από τα δυνατά του σημεία, αφού μπορούμε να αναζητήσουμε όχι μόνο στο ενεργό Notebook, αλλά και σε όλα τα notebooks που έχουμε ανοίξει εκείνη τη στιγμή. Γι’ αυτό αν δεν ξέρουμε που είναι αυτό που ψάχνουμε, καλύτερα να ανοίξουμε όλα τα notebooks και μετά να κάνουμε την αναζήτηση.
  Από το menu “FILE” μπορούμε να επιλέξουμε το “Share” (Εικ. 10) για να μοιράσουμε τις σημειώσεις μας στο δίκτυο ή στο skydrive. Για τη χρήση του skydrive αρκεί να έχουμε ένα windows Live ID.
   

   
  Που το βρίσκώ;
  Το OneNote είναι σε όλες τις εκδόσεις του Office εκτός την έκδοση Starter. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ
   
  Ελπίζω να κρατήσατε σημειώσεις.
 9. frees76
  Η έκδοση Starter ξεκίνησε με τα XP και συνεχίστηκε με τα Vista. Σκοπός της έκδοσης αυτής είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού με μειωμένες λειτουργίες, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστές όπως Minibooks και άλλα συστήματα με χαμηλές δυνατότητες. Ένας περιορισμός της έκδοσης αυτής στα XP και στα Vista, ήταν ότι μπορούσαν να «τρέχουν» ταυτόχρονα μέχρι 3 εφαρμογές.

  Η αντίστοιχη έκδοση στα Windows 7 δεν θα έχει τους ίδιους περιορισμούς αλλά θα γίνουν κάποιες αλλαγές μετά από το feedback που είχε η Microsoft. Αρχικά η έκδοση αυτή θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως σε minibooks, δεν θα περιορίζει τον αριθμό των ταυτόχρονων εφαρμογών και δεν θα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:


  Aero Glass, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχει και Taskbar Previews και Aero Peek.
  Personalization features για αλλαγές desktop backgrounds, window colors, ή sound schemes.
  Αλλάγή χρήστη χωρίς Log off.
  Υποστήριξη Multi-monitor.
  DVD playback.
  Windows Media Center.
  Remote Media Streaming.
  Υποστήριξη Domain.
  XP Mode για την εκτέλεση παλιότερων εφαρμογών σε εικονικό λειτουργικό Windows XP.
  Με αυτές τις αλλαγές στην έκδοση starter, τα Windows 7 θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα σε laptops χαμηλών δυνατοτήτων αλλά και σε minibooks . Η έκδοση αυτή απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν ένα μικρό laptop για βασικές λειτουργίες όπως περιήγηση στο Internet (browsing), ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail) και άλλες καθημερινές εργασίες.
 10. frees76
  Το Bitlocker είναι μια νέα δυνατότητα ασφαλείας των Windows (Enterprise & Ultimate)
  για την κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου. Μας παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στον δίσκο όπου έχουν εγκατασταθεί τα Windows. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με το TPM (Trusted Platform Module). Το γνωστό άλλωστε σε όλους :-). Αλλά έτσι για τυπικούς λόγους .....το TPM είναι ένα microchip που υπάρχει σε ορισμένες motherboards και χρησιμοποιείται για την αποθύκευση κρυπτογρφημένων πληροφοριών. Όπως καταλαβαίνεται για να δουλέψει σωστά το Bitlocker, θα πρέπει το σύστημα να έχει συμβατό TPM και BIOS. Αν ο κατασκευαστής της μητρικής ακολουθεί τα πρότυπα TCG, τότε σίγουρα θα υπάρχει συμβατότητα.
  Σε περίπτωση που δεν υπάρχει το TPM, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα flash usb. Στο οποίο αποθυκεύονται όλες οι κρυπτογραφημένες πληροφορίες. Αναλυτικότερα οι τρόποι που μπορεί να χτησιμοποιηθεί το Bitlocker και για τις δύο περιπτώσεις είναι:
   
  Με συμβατό TPM Μόνο TPM. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης δεν βλέπει κάποια αλλαγή. Αν η TPM δεν υπάρχει ή έχει αλλάξει ή υπάρχουν αλλαγές σε κρήσιμα αρχεία εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος, το Bitlocker αρχίζει την αποκατάσταση οπου απαιτεί κωδικό πρόσβασης για προχωρήσει η διαδικασία. TPM και κλειδί εκκίνησης. Στην περίπτωση αυτή ένα μέρος του κλειδιού κρυπτογράφησης αποθυκεύεται σε ένα flash usb (κλειδί εκκίνησης). Έτσι η πρόσβαση στον κρυπτογραφημένο τόμο (partition) δεν είναι εφικτή χωρίς αυτό το κλειδί. TPM με PIN. Πέρα από την προστασία του TPM απαιτείται και ένα PIN για την πρόσβαση στον κρυπτογραφημένο τομέα. Χωρίς TPM Μόνο κλειδί εκκίνισης. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Ολες οι κρυπτογραφημένες πληροφορίες αποθυκεύονται σε ένα flash usb. Χωρίς αυτό δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον κρυπτογραφημένο τομέα. Όπως καταλαβένεται υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια με την χρήση του TPM αλλά όταν αυτό δεν είναι εφικτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα flash usb.
   
  Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και οδηγίες βήμα-βήμα μπορείτε να βρείτε εδώ
 11. frees76
  Όπως αναφέρω και σε προηγούμενα posts μου, τα Windows 7 έχουν τη δυνατότητα να εκκινήσουν από έναν εικονικό δίσκο vhd. Στην τελευταία μας συνάντηση ο Χρήστος Σπανουγάκης μας έδειξε ζωντανά όλη την διαδικασία βήμα-βήμα. Επειδή όμως πολλοί πιστεύω θα ήθελαν να το έχουν και σε video, πήρα την απόφαση να καταγράψω όλη τη διαδικασία από την αρχή. Η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής βήματα :  1. Αντιγραφή install.wim αρχείου από το DVD των Windows 7 στον φάκελο “E:\Wims\Win7RC”

  2. Δημιοργία VHD με όνομα test.vhd στον φάκελο “G:\VHD”

  3. Εγκατάσταση Windows 7 Ultimate από το E:\Wims\Win7RC\install.wim στο VHD (G:\VHD\test.vhd)

  4. Δημιουργία νέας εγγραφής στον boot loader για το νέο λειτουργικό

  Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάνουμε επανεκκίνηση. Θα εμφανιστεί ένα μενού επιλογής λειτουργικού. Αφού επιλέξουμε το νέο λειτουργικό θα αρχίσει μια διαδικασια ρυθμίσεων για την πρώτη φορά. Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να γίνει και από Vista με τον ίδιο τρόπο. Έτσι θα μπορεί κάποιος να έχει τα Vista κανονικά και να δοκιμάζει τα windows 7 από ένα VHD που μπορεί να βρίσκετε ακόμα και σε έναν εξωτερικό δίσκο.

   

  Κατεβάστε το video από εδώ

   

  Υ.Γ

  Το video είναι το πρώτο μου αλλά πιστεύω ότι δεν είναι ΤΟΣΟ χάλια.!!
 12. frees76
  Πρόσφατα αντιμετώπισα ένα περίεργο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση του SP2 σε ένα server με Windows 2008 sp1. Κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο εγκατάστασης μετά από λίγο εμφανίζεται ένα μήνυμα που αναφέρει ότι πρέπει να γίνει η εγκατάσταση του sp1 πρώτα για να μπορέσει να συνεχίσει η διαδικασία. Το οποίο όμως είναι εγκατεστημένο. Ότι και αν δοκίμασα δεν κατάφερα τίποτα. Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα τη λύση:
  Κατεβάζουμε το System Update Readiness Tool (CheckSUR) Κάνουμε εγκατάσταση του CheckSUR που μόλις κατεβάσαμε Μετά την ολοκλήρωση τις εγκατάστασης ανοίγουμε το αρχείο %SYSTEMROOT%\Logs\CBS\CheckSUR.log. Το περιεχόμενο θα είναι κάτι σαν αυτό : Checking System Update Readiness.
  Binary Version 6.0.6001.22375
  Package Version 5.0
  2009-09-08 20:40
  Checking Deployment Packages
  Checking Package Manifests and catalogs.
  Checking package watchlist.
  Checking component watchlist.
  Checking packages.
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Microsoft-Windows-VistaServicePack-SysHiper-SP1-Package~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.6002.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_10_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_11_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_14_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_15_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_5_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_6_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_7_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_8_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_9_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_for_KB948465_client_1~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_for_KB948465_client~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\Package_for_KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.1.18005.mum
  (f) CBS MUM Missing 0x00000002 servicing\packages\VistaSP2-KB948465~31bf3856ad364e35~x86~~6.0.0.18005.mum
  Checking component store
  Summary:
  Seconds executed: 1749
  Found 14 errors
  CBS MUM Missing Total Count: 14
  Από το log αυτό βλέπουμε ποια αρχεία λείπουν και ανάλογα κατεβάζουμε το αντίστοιχο KB. Στο παράδειγμά μας είναι το KB948465.
  Αφού κατεβάσουμε το KB το κάνουμε extract σε ένα φάκελο με τη χρήση του Win-zip,7Zip ή κάποιο αντίστοιχο. Γίνεται και από γραμμή εντολής από τον φάκελο που έχουμε το kb τρέχουμε την εντολή Windows6.0-KB948465-X86.exe /x:c:\temp .
  Πηγαίνοντας στο φάκελο που κάναμε το extract θα βρούμε μεταξύ άλλων και ένα cab αρχείο. Κάνουμε exctract σε ένα άλλο φάκελο αυτό το cab αυτό περιέχει και τα αρχεία που μας λείπουν.
  Κάνουμε copy τα αρχεία που εμφανίζονται στο log (CheckSUR.log) από τον τελευταίο φάκελο
  Πηγαίνουμε στο φάκελο %SYSTEMROOT%\Servicing\Packages και κάνουμε paste.
  Αν θέλουμε ξανατρέχουμε το ChexkSUR και αν το καινούργιο log δεν αναφέρει κάποιο πρόβλημα, τότε είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε την εγκατάσταση του SP2 χωρίς πρόβλημα
 13. frees76
  Ήρθε η πρώτη δοκιμαστική έκδοση με πολλά καινούρια πράγματα δίνοντας μεγάλη βάση στο clouding (Skydrive,Flickr, SmugMug, Youtube) και το social networking (Facebook,Myspace, LinkedIn). Βασική προϋπόθεση είναι να το λειτουργικό να είναι Vista ή 7. Το PC Sync είναι ένα εντελώς νέο χαρακτηριστικό. Ας τα δούμε όμως ένα-ένα.
  Live Messenger
  Με ελάχιστες αλλαγές στην εμφάνιση αλλά με δυνατότητα σύνδεσης του με πολλές άλλες υπηρεσίες όπως:
  Facebook Myspace Youtube Blogger Pandora Photobucket LastFM CNet και πολλές άλλες. Επίσης έχει και πολλά νέα e-motion icons.
   
  Photo Gallery
  Εφαρμογή για την οργάνωση των φωτογραφιών αλλά και την εύκολη αναζήτηση με face recognition, tags, Keywords. Μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε και διορθώσεις στα χρώματα ή να δώσουμε μια καλλιτεχνική άποψη στις φωτογραφίες μας ακόμα να αφαιρέσουμε τα κόκκινα μάτια και όλα αυτά με μερικά κλικ που ο καθένας μπορεί να κάνει. Αφού ετοιμάσουμε τις φωτογραφίες μας, μπορούμε πολύ εύκολα πάλι να τις ανεβάσουμε στο Skydrive, Facebook ή σε κάποια άλλη υπηρεσία στο Internet όπως ανέφερα στην προηγούμενη ενότητα.

   
   
  Movie Maker
  Στην εφαρμογή για τα videos υπάρχουν αντίστοιχες ευκολίες για τη διαχείριση, μορφοποίηση και ανέβασμα στο cloud (Skydrive,Facebook,…).
   

   
  Mail
  Για τη διαχείριση των e-mails το Windows Live Mail Beta έχει βελτιωθεί αρκετά έχοντας μάλιστα χαρακτηριστικά που συναντάμε στο Office 2010,όπως την προβολή “συζητήσεων”.

   
  Μπορούμε να παρακολουθούμε μια συζήτηση με το “Watch” να ανεβάσουμε κάποιο mail στο blog, να στείλουμε instant message με τον messenger στην επαφή που έστειλε το Mail και πολλά άλλα καλούδια.

   

   
  Writer
  Ο κειμενογράφος για τα blogs έχει και αυτός αρκετές προσθήκες όπως τα emoticon, ή εισαγωγή χάρτη από το Bing maps (Τί άλλο; ) ή video από youtube.
   

   
  Sync
  Ένας τρόπος να έχουμε τα αρχεία μας μαζί μας και να μπορούμε να τα δούμε από όποιο Pc έχει Internet, είναι το Sync Live. Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι ο συγχρονισμός φακέλων με το skydrive. Βέβαια δεν κάνει μόνο αυτό, μπορεί να συγχρονίσει και τις υπογραφές (signatures), templates ,styles από το mail όπως επίσης και τα favorites του internet Explorer. Μία ακόμα πολύ καλή δυνατότητα είναι η σύνδεση στον υπολογιστή μας απ’ οπουδήποτε αλλού , αρκεί και να εγκαταστήσουμε το Sync live και στους 2 υπολογιστές.
  Bing Toolbar
  Τέλος η μπάρα που προστίθεται στον Internet Explorer έχει εντελώς νέα εμφάνιση με αρκετές ευκολίες όπως άμεση ενημέρωση για τον καιρό, για μετοχές, νέα, τα καλύτερα videos και αν ο υπολογιστής καλύπτει τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Δηλαδή αν έχει ενεργοποιημένο το phishing protection, pop-up blocking και αν το site θεωρείτε ασφαλής.
   

   
  Για beta πολύ καλή!!!!
 14. frees76
  Όπως έχουμε πει, μία από τις νέες δυνατότητες των windows 7, είναι και η δυνατότητα εκκίνησης από vhd. Στην τελευταία παρουσίαση μου στην Microsoft υποσχέθηκα ότι θα δούμε βήμα-βήμα την διαδικασία αυτή. Αυτό που θα δούμε είναι η δημιουργία ενός vhd και την εγκατάσταση των Windows 7 σε αυτό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
  Κάνουμε boot από το CD των Windows 7 Μόλις εμφανιστεί η επιλογή «Install Now» πατάμε τον συνδυασμό Shift + F10. Στο Command prompt που θα εμφανιστεί πληκτρολογούμε Diskpart Καλό θα ήταν πριν προχωρήσουμε, να σιγουρευτούμε σε ποιον δίσκο θα δουλέψουμε. Για το λόγο αυτό πληκτρολογούμε «list disk» Για να επιλέξουμε τον δίσκο που θέλουμε πληκτρολογούμε «select disk 0» αν ο δίσκος έχει τον αντίστοιχο αριθμό. Επίσης θα πρέπει να επιλέξουμε το partition με «select partition 1» όπου 1 ο αντίστοιχος αριθμός του partition. «Format» για να διαμορφωθεί το νέο partition Δημιουργούμε το vhd μεγέθους 20Gb (ή παραπάνω) και επεκτάσιμο με «create vdisk file=”d:\vhd\win7.vhd” maximum=20000 type=expandable» Μετά επιλέγουμε το vhd με «select vdisk file=d:\vhd\win7.vhd» και Το κάνουμε mount με «attach vdisk» Με «Exit» βγαίνουμε από το diskpart Τέλος συνεχίζουμε την εγκαταστάση με την κανονικές διαδικασίες απλά επιλέγοντας το αντίστοιχο partition που δημιουργήσαμε και κάναμε mount.
 15. frees76
  Μερικά tips που βρήκα ψάχνοντας στο internet.

  Remote Desktop Console. Μια εναλλακτική πρόταση για απομακρυσμένη διαχείριση είναι το mRemote. Συνδυάζει RDP, VNC, SSH και άλλα. Είναι πολύ βολικό για πολλαπλές συνδέσεις με εύκολη εναλλαγή από παράθυρο σε παράθυρο.

  Newsid για W7. Στα windows 7 δεν μπορούμε να τρέξουμε το newsid για να αφαιρέσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά από το ακριβές αντίγραφο. Για το λόγο αυτό, αφού στήσουμε το νέο PC αναφοράς με την εντολή sysprep και σε συνδυασμό με τα ανάλογα switches (/oobe /generilise /reboot /shutdown /unattend:scriptfile), δημιουργούμε μια πρότυπη εγκατάσταση Windows 7. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ

  Διαχείριση κωδικών. Τα Windows 7 παρέχουν αυτή τη δυνατότητα με το Credential Manager που βρίσκεται στο Control Panel. Μπορούμε να αποθυκεύσουμε τα usernames και passwords για ιστοσελίδες αλλά και για άλλες δικτυακές πηγές. Τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονται σε ασφαλή σημείο (Windows Vault), το οποίο μπορεί να γίνει backup και restore.

  (Εικόνα 1).

   

  Guest Account. Με τον λογαριασμό Guest μπορούμε να δώσουμε πρόσβαση σε χρήστη με περιορισμένα δικαιώματα να κάνει αλλαγές στο σύστημα, να εγκαταστήσει εφαρμογές ή να κάνει εγγραφές στο δίσκο εκτός του profile του. Επίσης κατά το Log Off, τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στο Profile του Guest διαγράφονται. Ο λογαριασμός αυτός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Active Directory.

  Pin Control Panel στην Taskbar. Αν χρησιμοποιείται τακτικά το Control Panel θα έχετε προσπαθήσει να το κάνετε Pin στην Taskbar αλλά θα έχετε διαπιστώσει πως δεν γίνεται απλά με δεξί κλικ και επιλέγοντας Pin to Taskbar. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να ανοίξουμε το Control Panel και στο εικονίδιο που εμφανίζεται στην taskbar κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε “Pin this program to taskbar”.
 16. frees76
  Πριν από λίγο τελείωσε το live roundtable του springboard series για τα Windows 7, το οποίο παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον. Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση για τις νέες δυνατότητες και ταυτόχρονα υπήρχε η δυνατότητα σε όσους το παρακολούθησαν να κάνουν τις ερωτήσεις τους και να πάρουν άμεσα απαντήσεις. Η συζήτηση αλλά και το σύνολο των ερωτήσεων - απαντήσεων θα είναι διαθέσιμα για download σε μερικές μέρες. Μέχρι τότε όμως μπορείτε να δείτε όλες τις ερωτήσεις που έγιναν αλλά και τις αντίστοιχες απαντήσεις.

  Q: Is your next beta milestone going to be `feature complete?

  A: The next milestone for Windows 7 will be the RC build. For more information, check out the Engineering Windows 7 blog post here:    http://blogs.msdn.com/e7/archive/2009/01/30/our-next-engineering-milestone.aspx

  Q: Is windows 7 a desktop only platform, or are there desktop and server flavors?
  A: The next version of the Windows client is Windows 7. The next version of the Server is Windows Server 2008 R2.

  Q: Will there be an update to IE8 before RC?
  A: No, the next update to Windows 7 will be the RC build, there won`t be any component updates in the interim.

  Q: How many versions of Windows will read "BitLocker To Go" encrypted media?
  All versions of Windows 7 will be able to read "BitLocker To Go" encrypted removable storage devices.

  Q: Will our Beta`s be turned off on August 2? 31?
  A: On 8/1/2009 the Windows Beta will no longer be functional.

  Q: Where can we find step-by-step guide for applocker,direct access, branch cache and the rest of new features?
  A: For DirectAccess EarlyAdopter`s Guide: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=2fdc531d-9138-454f-a820-78211755b52a&displaylang=en For     BranchCache Early Adopter`s Guide: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=a9a1ed8a-71ab-468e-a7e0-470fd46e46b3&DisplayLang=en    Applocker step-by-step guide is still in the works...

  Q: Is there an estimated date at this point for Windows 7 to be RTM?
  A: The goal for Windows 7 RTM is to be 3 years after Windows Vista RTM date.

  Q: what is branch cache?
  A: BranchCache is a new feature in Windows 7 and Windows Server 2008 R2 that will increase user productivity in branch offices and reduce the WAN link    utilization. For more information please visit: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=64966e88-1377-4d1a-be86-ab77014495f4&DisplayLang=en

  Q: What versions of Windows 7 will be available?
  A: There will be a number of diferent versions of Windows 7 available.See the following blog for more information:    http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/archive/2009/02/04/a-closer-look-at-the-windows-7-skus.aspx

  Q: will branch cache features in Windows 7 be back ported to earlier versions of the os?
  A: There are no plans to back port BranchCache into earlier versions of OS.

  Q: Will there be a recording of the video and the q and a available?
  A: Yes the video recording and the QandA will be available within a week.

  Q: The DirectAccess Early Adoptor`s Guide link does not work.
  A: You could get to the Early adopter`s guide from DirectAccess Technet Page also. Please visit: http://technet.microsoft.com/en-us/network/dd420463.aspx

  Q: Will there be 32-bit and 64-bit versions of Windows 7?
  A: Yes.

  Q: What is the expected RTM date for Win 7?
  A: The goal for Windows 7 RTM is 3 years after Windows Vista RTM date.

  Q: Is it correct that there will not be a Beta 2 this time arround?
  A: That is correct, the next public release will be the RC build of Windows 7.

  Q: Will applocker only work with win7
  A: Yes, it will work with Windows 7 Enterprise and Ultimate editions.

  Q: Can you upgrade Windows 7 Beta 1 to Windows 7 RC or it has to be clean install?
  A: Upgrades from Beta, to RC, to RTM will be supported.

  Q: Will Win 7-32 bits face the 4GB of RAM ceiling like XP does (Can`t use more than 4GB of RAM)?
  A: Yes, that is a limit of 32-bit operating systems. To utilize 4GB ram and more, users should install the 64-bit versions of the OS?

  Q: Does Branch Cache only "cache" between Win7 clients and Windows 2008 R2 servers (i.e., can content on Windows 2000/2003/2008 or Linux servers be cachced)?
  A: BranchCache requires Windows 7 clients and Windows Server 2008 R2.

  Q: Is applocker running over network (for example: the whole domain) or is it machine-specific?
  A: AppLocker is controlled through Group Policy. This can be set in local policy or in GPOs that are deployed through Active Directory.

  Q: Will there be a way to run direct access with a Native IPv6 Ip vs 2 IPv4 address`s?
  A: DirectAccess requires IPv6, enterprises should be able to monitor IPv6 in their environment. The `preferred` method for DA is to run native IPv6 traffic.    However we do support transition technologies on the DA Server to assign IPv6 addresses to IPv4 clients. Also you could use NAT-PT devices to enable your    servers with IPv6 traffic.

  Q: Can bitlocker to go be managed via GPO
  A: Yes, BitLocker and BitLocker To Go are fully configurable through Group Policy.
     does applocker require a server based console
     AppLocker is configured as part of the system`s Security Policy (secpol.msc). As a reult, you can configure it locally, or throughout a network using    Group Policy.

  Q: Will BranchCache be limited to only files on servers? Or are you planning on extending that to services like SharePoint?
  A: BranchCache supports HTTP(S) and SMB traffic. Any applications that use native HTTP and SMB protocols will enlighten automatically. So yes Sharepoint will    benefit from it as well as Windows Media Player (for training videos for example).

  Q: Can you upgrade from 2000 or xp to Windows 7?
  A: Upgrades from Windows 2000 and Windows XP are not supported. Upgrade from Windows Vista to Windows 7 is supported.

  Q: Can we upgrade from Windows XP ?
  A: Upgrades from Windows 2000 and Windows XP are not supported. Upgrade from Windows Vista to Windows 7 is supported.

  Q: You need to support Vista32bit to Windows7 x64. Any chance?
  A: Upgrades from Windows Vista 32 bit to Windows 7 64 bit are not supported.

  Q: Will upgrading XP to Windows 7 be possible/supported?
  A: Upgrades from Windows 2000 and Windows XP are not supported. Upgrade from Windows Vista to Windows 7 is supported.

  Q: What is applocker?
  A: AppLocker is an application control technology to allow IT to specify what software runs within their managed PC environment.

   

  Μόλις γίνει διαθέσμο και το video θα το μάθετε...αρκεί να επισκευθείτε το Freespoint []
 17. frees76
  Όπως αναφέρει η Microsoft στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει εκτός των άλλων εκδόσεων και μία που δεν θα περιλαμβάνει Internet Explorer για λόγους ανταγωνισμού. Το θέμα είναι πως θα κατεβάσω τον browser που θέλω χωρίς κάποια εφαρμογή internet browsing; Κάποιοι θα πουν ότι μπορώ να τον κατεβάσω από κάποιο άλλο pc και να το μεταφέρω στα Windows 7. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Υπάρχει ένας τρόπος πολύ εύκολος αλλά όχι τόσο εμφανής.Τη λύση έρχεται να μας δώσει ο media Player.
   
  Ανοίγοντας τον Media Player επιλέγουμε τον Media Guide όπως στην εικόνα

  Θα εμφανιστεί μια σελίδα του και επάνω δεξιά υπάρχει ένα search box

  Εκεί μπορούμε να γράψουμε τον web browser που θέλουμε.
   
  Έτσι απλά!!
 18. frees76
  Θα έχετε παρατηρήσει ότι αν απενεργοποιηθεί το UAC στα Windows 7, δεν λειτουργούν τα gadgets. Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, αλλά αν κάποιος δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση και θέλει να πάρει το ρίσκο μπορεί. Αρκεί να πειράξει τη registry.
  1. Γράφοντας Regedit από το Start -> Run, εμφανίζεται η Registry.
  2. Πηγαίνουμε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Sidebar\Settings και δημιουργούμε μια νέα εγγραφή DWORD με όνομα AllowElevatedProcess και με τιμή (Value) 1
  Αυτό είναι όλο, τώρα πρέπει να δουλεύουν τα gadgets και είμαστε «ανασφάλιστοι»
   

 19. frees76
  Στην προσπάθειά της η Microsoft να κερδίσει το χαμένο έδαφος στους web browsers, φαίνεται ότι ετοιμάζεται να μπει δυναμικά με την νέα έκδοση του Internet Explorer 9 που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης αλλά προς το παρόν δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις νέες δυνατότητες, να κατεβάσουν μια προεπισκόπηση της πλατφόρμας από εδώ. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ένα Online Test Drive.
  Σε γενικές γραμμές η νέα έκδοση θα υποστηρίζει τις νέες τεχνολογίες, όπως HTML5 και CSS3. Έχοντας μείνει πίσω σε αυτό το σημείο, η Microsoft έχει χάσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς και αυτό την προτρέπει να ξανά μπει δυναμικά με χαρακτηριστικά που θα βελτιώσουν την εμπειρία τόσο του χρήστη όσο και των developers. Υπόσχεται σημαντικές βελτιώσεις στην ταχύτητα αλλά και στην ποιότητα των γραφικών. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι κάρτες γραφικών αξιοποιώντας τη GPU και αφήνοντας τη CPU για άλλες εργασίες. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών που περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής, μιας και αυτά είναι περισσότερο κατανοητά από developers και δεν τα καταλαβαίνω. Πάντως όποιος θέλει να τα δει μπορεί να τα βρει εδώ

  Πιστεύω πως όπως τα Windows 7 κέρδισαν τις εντυπώσεις στο κομμάτι των λειτουργικών, έτσι και η έκδοση 9 θα κερδίσει τη χαμένη θέση της κορυφής στους web browsers. Περιμένουμε να δούμε.
 20. frees76
  Ακόμα ένα πολύ καλο χαρακτηριστικό των Vista είναι η πλευρική εργαλειοθήκη / μπάρα (side bar). ΟΙ προεπιλεγμένες μικροεφαρμογές (gadgets) είναι το ρολοϊ, RSS Feeds και το slide show. Υπάρχουν πολλά άλλα που μπορούν να προστεθούν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.
  Με δεξί κλικ επάνω στην μπάρα και επιλέγοντας "Προσθήκη" (Add gadget) μπορείτε να προσθέσετε μικροεφαρμογές.
  Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε και από εδώ ήι από εδώ ή από εδώ
   
  Enjoy
 21. frees76
  Αφού εγκαταστήσαμε το sharepoint services μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας site. Για παράδειγμα στην εταιρεία που εργάζομαι έχουμε δημιουργήσει ένα Site για κάθε τμήμα ( Μηχανογράφηση, Διοίκηση, Λογιστήριο, .....). Δίνοντας τα ανάλογα permissions είτε σε επίπεδο site είτε σε επίπεδο συγκεκριμένων στοιχείων (Document Libraries, Contact lists....) μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί ελεγχόμενα τα περιεχόμενα του Site ή των sites αυτών. Έτσι οι χρήστες έχουν ένα κοινό σημείο συνεργασίας όπου μπορούν να ανεβάσουν τα παρακάτω:


  Ανακοινώσεις
  Ημερολόγια
  Επαφές
  Βιβλιοθήκες Αρχείων ( Document Libraries)
  Φωτογραφίες
  και πολλά άλλα που θα δούμε παρακάτω. 

  Θα ήθελα να επισυμάνω την δυνατότητα ενεργοποίησης των Alerts. Με τα Alerts μπορεί ο χρήστης να ενημερώνετε για επιλεγμένα σημεία του site, με e-mail, για αλλάγές, προσθήκες ή διαγραφές. Ας προχωρήσουμε ομως στην δημιουργία του πρώτου μας site.

   


  Επιλέγουμε  Site Actions - Create 


     2.Επιλέγουμε "Sites and workspaces"    3. Στην επόμενη σελίδα δίνουμε το όνομα της σελίδας και το template (Team Site, Blank Site, Document Workspace, Wiki Site, Blog). Στην περίπτωσή μας επιλέγουμε Team Site γιατί θέλουμε μια σελίδα για το τμήμα IT που να ανφέρεται ως σημείο συνεργασίας του τμήματος. Αν θέλαμε σελίδα για έγγραφα μόνο, θα επιλέγαμε Document Workspace ή Wiki site για σελίδα σαν το wikipedia κτλ. Στην επιλογή "User Permissions", αν επιλέξουμε το "Use same permissions as parent" θα κληρονομήσει τα permissions απο το Parent site αλλιώς θα πρέπει να ορίσουμε ξεχωριστά Permissions. Αφού κάνουμε και τις αντίστοιχες επιλογές που θέλουμε για την "Quick Lunch" την "Top Link Bar" [ροχωράμε στην δημιούργια του πρώτου μας site πατώντας στο "Create".   

   

   
 22. frees76
  Για όσους έχουν βαρεθεί τα κλασικά στατικά wallpaper η Microsoft έχει συμπεριλάβει στην έκδοση Ultimate ένα extra χαρακτηριστικό με το όνομα Windows Dreamscene. Με αυτό το χαρακτηριστικό μπορείτε να έχετε ένα βίντεο για wallpaper, είτε κάποιο απο αυτά της που συνοδεύονται με τα Windows Dreamscene, είτε ένα από τα δικά σας. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει ένα από αυτά της Microsoft τα οποία είναι καταπληκτικά.
  Για να χρησιμοποιήσετε το Windows DreamScene, πρέπει να εκτελείτε τα Windows Vista Ultimate και πρέπει να κάνετε λήψη του Windows DreamScene ως Έξτρα των Ultimate.
  Για λήψη και εγκατάσταση του Windows DreamScene
  1. Ανοίξτε το Windows Update κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή Όλα τα προγράμματα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Windows Update.
  2. Κάντε κλικ στην εντολή Προβολή διαθέσιμων Έξτρα. Εάν το Windows DreamScene, δεν είναι διαθέσιμο, κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις.
  3. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Windows DreamScene και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση. Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.
  Ενδεχομένως να σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των ενημερώσεών σας.
  Για λήψη και εγκατάσταση ενός πακέτου περιεχομένου του Windows DreamScene
  Όταν κάνετε λήψη του Windows DreamScene, λαμβάνετε ένα βίντεο υψηλής ποιότητας που μπορείτε να χρησιμοποιείτε ως φόντο για την επιφάνεια εργασίας σας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε λήψη πρόσθετων βίντεο από το Windows Update με τη μορφή πακέτων περιεχομένου.
  1. Ανοίξτε το Windows Update κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή Όλα τα προγράμματα και, στη συνέχεια, επιλέξτε Windows Update.
  2. Κάντε κλικ στην εντολή Προβολή διαθέσιμων Έξτρα.
  Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα Έξτρα, κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις.
  3. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Πακέτο περιεχομένου του Windows DreamScene και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση. Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.

  Αφού κάνετε λήψη του πακέτου και το εγκαταστήσετε, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Windows DreamScene επιλέγοντας ένα αρχείο βίντεο ως την εικόνα φόντου της επιφάνειας εργασίας σας.
  Ακολουθήστε την εξής διαδικασία:
  1. Ανοίξτε το Φόντο επιφάνειας εργασίας κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, έπειτα κάντε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου, κάντε κλικ στο στοιχείο Εμφάνιση και εξατομίκευση, επιλέξτε Εξατομίκευση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Φόντο επιφάνειας εργασίας.
  2. Στη λίστα Θέση, κάντε κλικ στην επιλογή Περιεχόμενο του Windows DreamScene και, στη συνέχεια, επιλέξτε το βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας.
  Αν το βίντεο που θέλετε δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των εικόνων φόντου επιφάνειας εργασίας, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση για να αναζητήστε το βίντεο στον υπολογιστή σας. Όταν εντοπίσετε το βίντεο που θέλετε, κάντε διπλό κλικ σε αυτό. Το συγκεκριμένο βίντεο θα οριστεί ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας και θα συμπεριληφθεί στη λίστα των εικόνων φόντου επιφάνειας εργασίας.
  3. Στην ενότητα Με ποιον τρόπο θα τοποθετηθεί η εικόνα, επιλέξτε τη θέση που θέλετε και, έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 23. frees76
  Ενώ περιμένουμε να έρθουν το Windows 7, η Microsoft ετοιμάζει το service psck 2 για τα Vista. Στις 29/10/2008 κυκλοφόρησε σε μια μικρή ομάδα για δοκιμή και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009 θα το έχουμε και εμείς. Το ίδιο service pack θα μπορεί να εγκατασταθεί και στα Windows server 2008 RTM release. Πέρα από τα προηγούμενα updates, το service pack 2 θα περιλαμβάνει και τα παρακάτω:
   
  Υποστήριξη νέου υλικού (bluetooth 2.1, εγγραφή σε Blue-Ray,iccd/ccid smart cards) Windows Connect Now - Νέος τρόπος ρύθμισης για τις ασύρματες συνδέσεις Ex-FAT file system Windows Search 4.0 Βασική προηπόθεση είναι να έχει εγκατασταθεί το sp1.
 24. frees76
  Σήμερα αντιμετώπισα ένα προβληματάκι με ένα laptop που έχει Vista και ένα router Cisco που είναι και DHCP. Όλα ήταν ρυθμισμένα σωστά στην κάρτα δικτύου. Άλλωστε δεν έχεις να κάνεις και πολλά. Παρ' ολ' αυτά συνέχιζε να μην παίρνει IP. Ψάχνοντας στην Microsoft βρήκα ότι στα Vista πρέπει να απενεργοποιηθεί το flag για το DHCP discovery packets. Στα XP είναι απενεργοποιημένο αλλά στα Vista πρέπει να πειράξεις το registry. Την διαδιακασία μπορείτε να την δείτε εδώ.
 25. frees76
  Για όσους έχουν λογαριασμό στο Gmail και Vista υπάρχει τρόπος διαχείρισης με το Windows Vista Mail που συνοδεύει όλες τις εκδόσεις.
  Αρχικά πρέπει να ενεργοποιήσουμε την υπηρεσία IMAP για το Gmail λογαριασμό μας από το www.gmail.com.
  1. Αφού κάνουμε Login στον λογαριασμό μας, πηγαίνουμε στα Settings και επιλέγουμε Enable IMAP.

  2. Μετά ανοίγουμε το Vista Mail. Start > All Programs > Windows Mail
  3. Στο Windows Mail πηγαίνουμε Tools > Accounts και επιλέγουμε Add

  4.Στο Display Name πληκτρολογούμε το όνομα που θέλουμε να εμφανίζεται όταν στέλνουμε e-mail,και επιλέγουμε Next

  5. Μετά πληκτρολογούμαι την ηλεκτρονική μας διεύθυνση username@gmail.com και Next

  6. Στο "Setup e-mail servers" επιλέγουμε τα παρακάτω και επιλέγουμε Next:
  Incoming Server Type: IMAP Incoming Server Type: imap.googlemail.com Outgoing e-mail server: smtp.googlemail.com Τσεκάρουμε το "Outgoing server requires authentication" 7. Στην επόμενη οθόνη πρέπει να πληκτρολογήσουμε το username και password του λογαριασμού gmail.

  8. Πριν πατήσουμε το Finish στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε το "Do not download my e-mail and folders at this time".

  9.Με το Finish βρισκόμαστε στην οθόνη με τους λογαριασμούς μας. Επιλέγουμε τον νέο λογαριασμό και πατάμε "Properties"

  10. Στην καρτέλα "Advanced" πρώτα επιλέγουμε για το Οutgoing Mail (SMTP) και για το Incoming Mail (IMAP), "The server requires a secure connection (SSL) και στο Ports βάζουμε τα ακόλουθα:
  SMTP : 587 IMAP : 993
  11. Στην καρτέλα IMAP αφαιρούμε την επιλογή "Store special folders on IMAP server"

   

×
×
 • Create New...