Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25710

SC Virtual Machine Manager Rocks !!!!


Akladakis

638 views

 Share

Πριν λίγο καιρό σε ένα άρθρο μου με τον "κακό" τίτλο VSMT είναι σοβαροί? έθαβα ένα MS προιόν που υποσχόταν ότι θα κάνει δυνατό το P2V conversion. Το θλιβερό VSMT.

Στο τέλος έλεγα πως "Άντε να δούμε, αν και ελπίζω ότι σύντομα η MS θα ανακάμψει με κάποιο πραγματικό εργαλείο για το θέμα, και τότε θα πάρω τα λόγια μου πίσω..."

Καλά μαντέψατε ήρθε η ώρα να τα πάρω πίσω. Ναι, προφανώς με διάβασαν εκεί το Redmond, ντράπηκαν και έφτιαξαν κάτι σοβαρό για το θέμα P2V.

Εδώ και μια εβδομάδα λοιπόν ασχολούμαι με την καταπληκτική κονσόλα διαχείρισης virtual machines, την SCVMM (πολύ αρχικό, ρε γαμώτο, η χαρά της MS). Αυτή κάθεται επάνω σε Virtual Server 2005 και διαχειρίζεται, δημιουργεί, μεταβάλει κλπ τα Virtual Machines που έχουν δημιουργηθεί σε αυτόν. Πολύ καλύτερη και με δεκάδες παραπάνω επιλογές από το VMRC+. Μεταφέρει VM μεταξύ host, δημιουργεί restore points και άλλα πολλά

scvmm Και επιπλέον έχει και εκείνο το μαγικό κουμπί...."Convert Physical Server". Λέω δεν μπορεί θα είναι οφθαλμαπάτη ή θα χρειάζεται να πατήσω σε αναμμένα κάρβουνα και να καταπιώ γυαλιά για να παίξει. Κι όμως....παίζει.

Πατάς το κουμπί, διαλέγεις το φυσικό μηχάνημα που θέλεις και....σε λίγο με 2-3 κλικ το έχεις σε virtual machine.

Δεν το πιστεύετε ε? Ούτε και εγώ. Λέω θα κάνω μια δοκιμή. Κοιτάζω γύρω γύρω... ποιον να κάνω virtual? Βλέπω τον αγαπημένο συνάδελφο Μήτσο, να παλεύει με το κώδικα του. Ο Μήτσος είναι προγραμματιστής, χρυσό παιδί αλλά έχει ένα ελάττωμα, είναι γκρινιάρης. Δεν θέλει διακοπές, παρεμβάσεις, καθυστερήσεις και κυρίως μισεί την νέα τεχνολογία και τα καινοτόμα πειράματα μου.Κι όμως σε 1 ώρα και 16 λεπτά χωρίς να το πάρει είδηση ( ο Μήτσος), μέσω της SCVMM το παλιό και αργό pc του (το naxos με τ'όνομα)  με Wιn XP SP2 απέκτησε δίδυμο virtual αδελφάκι.

 mitsosvm

Κόντευα να κλάψω από την συγκίνηση και συνέχισα… Έκανα virtual έναν SBS, έναν Web Server και άλλα 2 XP. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, έψαχνα τον Αλεξόπουλο (VM Guru) να κλάψω στον ώμο του. Μόνος αυτός θα ένιωθε 100% την συγκίνηση μου.

Στο μόνο P2V που έφαγα πόρτα ήταν τα Vista. Δυστυχώς όπως απεδείχθη, τα Vista δεν υποστηρίζονται. Άλλωστε το ίδιο είχα πάθει και με το Acronis Eco. Οπότε για τα vista θα περιμένουμε το Hyper-V και τα εργαλεία του για να τα virtuaλίσουμε.

Τρομερή λοιπόν η SCVMM, την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Υποκλίνομαι λοιπόν, αλλά αν βρω ελάττωμα θα επανέλθω…I’ll be baaaaack..

ΥΓ. O Data Protection Manager 2007 πόσο γαμ..τος μπορεί να είναι ??? Toο good to be true? Το ψάχνω και θα σας πω.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...