Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25685

Και η Μάλτα θέλει τον Έλληνα της.


Akladakis

934 views

 Share

Πριν από μερικές ημέρες η MS Hellas (λέγε με Μάρθα) είχε μια φαεινή ιδέα. Έμαθε πως η MS Μάλτας, έψαχνε κάποιον να παρουσιάσει τα θέματα ασφαλείας του Windows Server 2008 στο Launch των νέων προϊόντων και μου πρότεινε , αφού είχα την εμπειρία από το αντίστοιχο Ελληνικό event, να πάω να δώσω ένα χεράκι. Η αλήθεια είναι ότι με άγνοια κινδύνου δέχτηκα και ξεκίνησα για να κάνω σοφότερους τους Μαλτέζους !!!.

Οι εντυπώσεις μου από τη χώρα...καταπληκτικές. Μου θύμισε πάρα πολύ την Ρόδο. Ίδιο κλίμα, ίδια ατμόσφαιρα, χρώματα, μέχρι κάστρο των ιπποτών είχαν!

6Q7B0329 Εκεί με περίμενε το προσωπικό της MS Μάλτας, που όλοι ήταν ευγενέστατοι. (Thanks again Louise). Οι συνθήκες διαμονής τέλειες, άμεση εξυπηρέτηση στα πάντα.

Η εκδήλωση τώρα γινόταν σε ένα πολύ ωραίο συνεδριακό παραλιακό κέντρο. Η οργάνωση ήταν άρτια και τα τεχνικά μέσα αρκετά καλά. Καλά ρε Βαγγέλη μη φωνάζεις, όχι ότι συγκρίνεται η εκδήλωση με την δική μας αλλά τι να σου κάνει, είναι θέμα μεγεθών (400.000 είναι όλοι όλοι, 7 άτομα το προσωπικό της MS).

Η δύναμη των ομιλητών ήταν πολυεθνική. Αμερικάνοι (Karen Carter, Director of Marketing, Microsoft US, Michael Leworthy, Product Marketing Manager, Microsoft US), ένας Κροάτης καταπληκτικός με τον οποίο ταιριάξαμε αμέσως.(Goran Djambic, Executive at Keito Sistemi ), ένας τρομερός ομιλητής από το Βέλγιο  που τον έβαλαν να κάνει 3 παρουσιάσεις και να τρέχει απο αίθουσα σε αίθουσα (Gunther Beersaerts, Enterprise Tech Strategist at Microsoft) και φυσικά ένας Έλληνας…(Ναι ρε Τάκη εμένα εννοώ.)6Q7B0333

Το κοινό γενικά ήταν καλό περί τα 300 άτομα, ήσυχο, δεν ενοχλούσε, έτρωγε το φαί του. Με λίγα λόγια ήταν λίγο σφιγμένοι οι άνθρωποι, ειδικά με τους εκπροσώπους της MS. Ούτε ερωτήσεις ούτε τίποτα. Μόνο με το παλικάρι απο το Βέλγιο κάτι κινήθηκε. Μου έλεγαν από την MS Μάλτας, να μην ανησυχώ και ότι έτσι είναι εκεί οι ITδες. Εγώ βέβαια είχα την άποψη ότι οι IT Pros είναι παντού ίδιοι και είχα στο μυαλό μου και την συνταγή. Ανέβηκα λοιπόν στη σκηνή και άρχισα να τα ψιλό-χώνω στην MS (άκου θράσος το άτομο), μοίρασα και κάτι CD με Vista, είπα τι πραγματικά μου άρεσε από τον WS 2008 και το κοινό ζεστάθηκε. Ένοιωσα αντιδράσεις όμοιες με το Ελληνικό event. Συμμετοχή, ερωτήσεις, πολλεεεεεες ερωτήσεις, γέλια και τελικά είχα αρκετά καλή αλληλεπίδραση και το αποτέλεσμα που περίμενα. Μάλλον καταλάβαιναν τα αγγλικά μου καλύτερα.(Ξέρετε μιλούσα…greekglish).Ήδη άρχισαν να έρχονται τα πρώτα mail με απορίες για τον WS2008 απο μαλτέζους συναδέλφους !!! Θα τα ανεβάζω στο forum.

Όλοι τελικά έμειναν ευχαριστημένοι, όλες οι εθνικότητες. Μας έκαναν και ένα καταπληκτικό αποχαιρετιστήριο δείπνο (στο φαί το μυαλό πάντα) και γυρίσαμε στα πάτρια εδάφη.

Γενικά ήταν πολύ καλή εμπειρία, θα μου μείνει αξέχαστη και ελπίζω να μείνει και στους Μαλτέζους. Μόνο που δεν πρόλαβα να πάω στο καζίνο γιατί απο την κούραση κοιμόμουν όρθιος. Πιστεύω ότι εκπροσώπησα άξια τα χρώματα της πατρίδας.

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο…

Links από τον  Μαλτέζικο τύπο:

http://www.maltamedia.com/artman2/publish/technology/article_5672.shtml

http://www.independent.com.mt/news.asp?newsitemid=67444

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20080409/business/microsoft-unveils-the-next-generation-software-in-malta

 

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Συγχαρητήρια και από εμάς εδώ! Το διασταυρώσαμε με παρευρισκόμενους (ποτέ δεν πιστέψαμε έντυπα...) και όντως η ελληνική κοινότητα των IT Pros εκπροσωπήθηκε επάξια και μάλιστα με διακρίσεις. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...