Jump to content
  • entries
    56
  • comments
    190
  • views
    8792

HYPER V Server & DPM 2007 SP1


Vangelis

564 views

 Share

Καλησπέρα σας απο το Seattle…

Δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος, ευτυχώς που από εδώ που βρίσκομαι έχω χρόνο να γράψω κάτι σημαντικό για όλους εμάς που ασχολούμαστε με το Virtualization.

Αυτό που θα δούμε, δεν είναι μέρος των αυριανών ομιλιών, αλλά εμπειρία πραγματικών εγκαταστάσεων….

Σε μια πρόσφατη υλοποίηση λοιπόν που έκανα, ένας ολόκληρος εκδοτικός οίκος , έγινε Virtual με Hyper V Server παρακαλώ.. Χρησιμοποιήθηκαν 2 καινούργιοι Server της Dell και δίσκοι των 15.000Rpm. Ειλικρινά σας λέω, πολύ γρήγοροι οι δίσκοι!

Ο IT εκέι στον οργανισμό Γίωργος Ιντζές είναι φίλος και μέλος επίσης στο Autoexec. Είχε ήδη καταλάβει και αυτός την αξία του Virtualization και είχε ξεκινήσει πιλοτικά κάποιους server σε Virtual Server 2005 R2. Βέβαια οι καιροί άλλαξαν και ο Hyper-V είναι εδώ για να μας απαλάξει απο το άνγχος της καθημερινότητας. Έγινε λοιπόν μια μετάβαση απο P2V (Physical to Virtual) με πολλούς και διαφόρους τρόπους που θα αναφέρουμε άλλη φορά.

Όλα λοιπόν πήγαιναν μια χαρά αποκτήσαμε 2 DC έναν Physical και έναν Virtual.. ο Exchange πέταγεεεε και το χαμόγελο στα χείλη μας δεν έλεγε να σταματήσει. Ο Frees ήταν και αυτός εκέι και έβλεπε τα μεγαλεία του Virtualization, μαζί με τα Windows 7 λοιπόν και τον 2008 R2 Server (Hyper V Version 2) θα ασχοληθεί και αυτός πάρα πολύ απο ότι φαίνετε…

Η ώρα κύλαγε ευχάριστα, αν και αργά, όταν έχεις καλή παρέα όλα είναι Super.. μέχρι που… έφτασε η ώρα του DPM….

Είχε ήδη φορμαριστή ο νέος 2008 σε 32 bit λειτουργικό και εφόσον μπήκαν τα prerequisites ξεκίνησε η εγκατάσταση του DPM. μπηκαν τα Rollup updates, μπήκε και το SP1 και όλα μια χαρά.  Ξεκινάμε λοιπόν να κάνουμε εγκατάσταση των AGENTS του DPM… και εκεί μας κοπήκαν τα χαμόγελα..

Ο DPM δεν μπορούσε να δεί τον HYPER V Server. Παρόλο που η MS αναφέρει ότι υποστηρίζετε κανονικά. Λέμε δεν είναι δυνατόν, πώς γίνετε αυτό..κάποιο λάκο έχει η φάβα.. Δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας όμως ξανά Format  και ξανά εγκατάσταση σε x32..αλλά τπτ πάλι. Ξανά εγκατάσταση x64 και πάλι τπτ… Κατά ένα ανεξήγητο φαινόμενο δεν μπορούσε να δει τον HYPER V Server.

Μια ολόκληρη μέρα εψαχνα να δω τί μπορεί να συμβάινει , τα βασικά Firewall Services και αλλά που θα μπορούσαν να έφταιγαν ήταν ήδη τσεκαρισμένα.. ώσπου σε ένα post του technet κάποιοι συνάδελφοι όχι πολλοί 3,4 ήταν αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα. Ξαφνικά διαβάζοντας με αγωνία μήπως κάποιος έχει βρεί κάτι, ένας “Άγιος" άνθρωπος από το Product group του DPM λέει…

- Ωχχχ, παιδία sorry έχετε δίκιο, θα κυκλοφορήσουμε ένα Hotfix για αυτό , όποιος το θέλει να μου στείλει mail.

Και έστειλα απ ευθείας, εννοείτε.. σε 15 sec το είχα ήδη στα χέρια μου.

Δύο άτιμα .dll λοιπόν είναι όλο το ζήτημα και οι οδηγιές σε ένα .txt. Σας το παραθέτω λοιπόν για την x64 έκδοση του DPM. Θα την βρέιτε επισυναπτόμενη στο άρθρο.

Συνεχίζουμε στο Seattle και σας ενημερώνουμε από το blog του Span με πολλά νέα και Videosss..

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Βαγγέλη θα σώσεις κόσμο !!!

Σε παρακαλώ να το γράψεις στα tips και στο virtualization forum με τις κατάλληλες ετικέτες και τίτλους για να το βρίσκει πιο εύκολα ο κόσμος.

Περιμένουμε κι άλλα απο το redmonf

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...