Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25647

Πετάξτε τα τηλέφωνα από το παράθυρο. Μέρος 2o


Akladakis

990 views

 Share

Συνεχίζω με το 2ο μέρος, στο οποίο θα εξακολουθήσω να δείχνω πόσο και που κερδίζει κάποιος που επιλέγει την Unified Communications λύση της Microsoft, που όπως είπαμε έχει σαν βάση τον Office Communicatiοns Server 2007 R2. Πολλά σχόλια δέχτηκα για το πρώτο μέρος ειδικά για τον …τίτλο. Η ουσία είναι μία, είτε τα πετάξετε τα τηλέφωνα, είτε τα χρησιμοποιείτε μαζί με τον OCS θα έχετε κέρδος. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

Στο πρώτο μέρος μιλήσαμε για τους τομείς Unified Messaging, Secure Instant Messaging, Integrated Presense. Τώρα συνεχίζω με τα καλύτερα.

4. Web Conference

Κάτω από αυτό τον τίτλο περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο δυνατά χαρτιά του OCS. Αυτό που υπαινίσσεται ο τίτλος είναι το πιο απλό. Αλλά ας ξεκινήσουμε. Πριν φτάσουμε στο VoIP ή στην απλή τηλεφωνία που έτσι κι αλλιώς είναι δυνατόν να έχουμε μέσω του OCS υπάρχει η δυνατότητα για μεταφορά φωνής αλλά και εικόνας μέσω δικτύου για όσους μοιράζονται τον Communicator (είπαμε και στο πρώτο μέρος ότι είναι ο βασικός client του OCS)

clip_image002

Σκεφτείτε την τρομερή μείωση κόστους, στις εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρίας μας, ή και μεταξύ όλων όσων έχουν υποδομή OCS. Και δεν μιλάμε απλά για μηδενικό κόστος κλήσεων, αλλά και για πιθανό περιορισμό ταξιδιών αφού το web conference μπορεί να γίνει με εικόνα και ήχο μεταξύ πολλών συμμετεχόντων ταυτόχρονα, οπότε έτσι μπορεί να γίνει τηλε-διάσκεψη μεταξύ των υποκαταστημάτων μιας εταιρίας ή των αντιπροσώπων ενός οργανισμού. Και μπορούμε να επιλέξουμε είτε να βλέπουμε αυτόν που μιλάει κάθε φορά, ή όλους τους παρευρισκόμενους σε μια αίθουσα με την χρήση πανοραμικής κάμερας. Το web conference μπορεί να γίνει άνετα video conference και αν έχουμε την πλήρη υποδομή OCS, τότε μπορεί να γίνει conference call, αφού με ένα απλό drag and drop μπορούμε να βάλουμε στο session και άτομα από απλή ή voip τηλεφωνία.

Δεν μπορώ να παραλείψω και την χρήση του live meeting, ενός άλλου client του ocs, που εκτός από κάποιου είδους conference call παρέχει και την ταυτόχρονη προβολή μιας παρουσίασης Power point ή οποιουδήποτε προγράμματος ώστε να είναι δυνατή η τηλε-διάσκεψη και τηλε-εκπαίδευση αλλά και η κοινή χρήση desktop για εκπαίδευση σε προγράμματα και εφαρμογές. Μπορείτε νομίζω να φανταστείτε την νέα μορφή που μπορεί να πάρει μια εταιρική παρουσίαση με τους εμπλεκόμενους να είναι στο σπίτι τους ή στην περιοχή τους σε απόσταση από τα κεντρικά γραφεία. Και όλα αυτά, χωρίς κανένα κόστος κλήσης παρά μόνο του internet. Ειδικά για το live meeting έχω συμμετάσχει σε αρκετά και η ποιότητα παραπάνω από ικανοποιητική.

Φυσικά desktop sharing μεταξύ των μελών μιας διμερούς συνομιλίας γίνεται πλέον και μέσα από τον communicator. Η εφαρμογή αυτής της δυνατότητας προφανώς είναι ιδανική για help desks όπου κάποιος μπορεί να ζητήσει βοήθεια γραπτά, με φωνή η και με εικόνα και ο υπάλληλος του help desk από το ίδιο πρόγραμμα να πάρει την διαχείριση του υπολογιστή και να δώσει λύση στο πρόβλημα του καλούντος.

5.Voip Telephony

clip_image004

Αυτό τον τομέα χρήσης του OCS, τοn έχουμε ήδη προαναφέρει μέσα σε όλα τα προηγούμενα μέρη του post. Και φυσικά αφορά την χρήση του OCS σαν ένα πλήρες τηλεφωνικό κέντρο για λήψη και αποστολή φωνητικών κλήσεων προς οποιοδήποτε δίκτυο τηλεφωνία.

Στις περιπτώσεις δε που ο πάροχος συμβατικής τηλεφωνίας το επιτρέπει, μέσω SIP προτοκόλλου, είναι δυνατή η εκτέλεση και λήψη τηλεφωνημάτων με την χρήση του OCS ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ.

Και για να γίνω πιο κατανοητός μέσω του communicator o οποίος βρίσκεται στο pc, στο κινητό μου !!!!! (MOBO) ή σε συμβατή συσκευή, μπορώ να καλέσω ένα τηλέφωνο κινητό η σταθερό και φυσικά VoIP οποιουδήποτε παρόχου και φυσικά να λάβω αντίστοιχα τηλεφωνήματα με απευθείας διασύνδεση OCS-παρόχου συμβατικής τηλεφωνίας.

Στις περιπτώσεις που ο πάροχος δεν το υποστηρίζει, η αγορά ενός gateway (ενδιάμεσης συσκευής) λύνει το πρόβλημα

clip_image006

Και έρχομαι στο κομμάτι “Πετάξτε τα τηλέφωνα”. Φανταστείτε τηλεφωνικό κέντρο εταιρίας με δεκάδες χρήστες, οι οποίοι αντί να μιλάνε από κλασικά τηλέφωνα, έχουν ένα απλό head-set ή ένα USB ακουστικό και δέχονται και κάνουν κλήσεις μέσω του communicator στο pc τους. Υπάρχει μείωση κόστους ή όχι?. Προφανώς δεν είναι δυνατόν να πετάξουμε το τηλέφωνο από χρήστες που επί δεκαετίες το έχουν συνδέσει με αυτό που λέμε “τηλεπικοινωνίες” , αλλά σε τηλεφωνικά κέντρα ή χρήστες που είναι προσαρμοσμένοι στην έννοια του soft phone τα πράγματα είναι εύκολα.

Και φυσικά για όσους επιμένουν ο OCS έχει τα δικά του VoIP τηλέφωνα, για όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες.

clip_image008

Οπότε φανταστείτε στο μοντέλο πλήρους απαλλαγής από τα συμβατά τηλέφωνα…κάποιος σας καλεί στην εταιρία σας και στην ουσία η κλήση, από όπου κι αν προέρχεται πηγαίνει στον communicator που είναι μαζί σας…στο σπίτι ή όπου κι αν βρίσκεστε. Καλά ξέρω δεν είναι και πολύ επιθυμητό αυτό , αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείτε να στείλετε την κλήση απλά στο …mailbox σας. Αυτό που πραγματικά “κουδουνίζει” λοιπόν είναι το pc. Κι αν αυτό είναι κλειστό ή χάλασε; O OCS υποστηρίζει την ταυτόχρονη δρομολόγηση της κλήσης σε δύο τοποθεσίες. Στον communicator και σε όποιο άλλο τηλέφωνο του υποδείξουμε ανά χρήστη, ας πούμε στο κινητό του. Αν σηκώσει ένα από τα δύο το άλλο μέσο σταματάει να χτυπάει. Έτσι λοιπόν δεν χάνουμε ποτέ κλήσεις.

Ξέρω πως πολύ θα πιστεύετε ότι εξωραΐζω ή υπερβάλλω. Σας προτρέπω να δοκιμάσετε το προϊόν είτε σαν αποκλειστικό τηλεφωνικό κέντρο, είτε σε συνεργασία με υπάρχοντα PBX (ναι γίνεται και αυτό). Τότε θα πειστείτε για την αλήθεια των όσων λέω, και είτε πετάξετε τα τηλέφωνα από το παράθυρο είτε τα κρατήσετε ως συμπληρωματικό μέσο το κέρδος που θα έχετε θα είναι άμεσο.

Σε αυτό το link θα βρείτε μια λίστα με συμβατές συσκευές του OCS (είπαμε μερικοί θέλουν τηλέφωνα σε κάθε περίπτωση) και εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το licensing.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Κάτι παρόμοιο χρησιμοποιώ και έχω πάντα το εσωτερικό μου τηλέφωνο μαζί μου (ακόμα και στο Redmond που ήμουνα πρόσφατα). Οι δυνατότητες αυτές είναι εκπληκτικές.

Link to comment

Ξεκινάμε σήμερα με μια σειρά από άρθρα που έχουν ως σκοπό να παρέχουν τη βασική διαδικασία εγκατάστασης

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...