Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3258

Το iPhone θα μας σώσει(;)


atsouch

754 views

 Share

Με την επίσημη κυκλοφορία του Apple iPhone στα αμερικάνικα καταστήματα, έρχισαν να έρχονται τα πρώτα πραγματικά reviews και όχι η αναπαραγωγή κειμένων από τα τμήματα PR. Αντιγράφω (μέχρι να πέσει και στα χέρια μας μια συσκευή) πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις:

  • Η φορητή έκδοση του MacOS X καταλαμβάνει 700 ΜΒ από την χωρητικότητα της συσκευής. Γι'αυτό φαίνεται έβαλαν σκληρό δίσκο.
  • Δεν υπάρχει τρόπος για copy/paste κειμένου...
  • Δεν υποστηρίζεται A2DP. Ξέρετε, αυτό που χρειάζεται για την σύνδεση με στερεοφωνικά bluetooth ακουστικά.
  • Δεν μπορούμε να ορίσουμε κάποιο MP3 σαν ringtone.
  • Τα PDF, DOC και XLS formats υποστηρίζονται μόνο για ανάγνωση και όχι για αλλαγή/δημιουργία. PPT δεν βλέπουμε.
  • Δεν υποστηρίζεται Adobe Flash. (Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνεται αφού ένα μεγάλο μέρος των sites στηρίζεται 100% σε flash). Ούτε embedded  video.
  • H camera δεν γράφει video. Δηλαδή ούτε τα υποτυπώδη κλιπάκια που γράφουν τα υπόλοιπα κινητά. Ξέρετε, αυτά που πουλάμε στα κανάλια... ;)
  • Δεν έχει MMS. Και της Microsoft της πήρε κάποια χρόνια να καταλάβει την χρησιμότητα του SMS και του MMS!
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα φωνητικής κλήσης.
  • H Apple λέει ότι κάθε 300-400 φορτίσεις θα πέφτει η απόδοση της μπαταρίας και θα το στέλνουμε σε αυτούς για αλλαγή με ένα "fee". Ωραία, λύθηκε και το πρόβλημα της fixed μπαταρίας.

Αυτά προς το παρόν. Στα θετικά σημεία αναφέρεται η καλή ποιότητα ήχου, ο συγχρονισμός με το Outlook (για contacts και calendar) και η πολύ ανθεκτική σε γρατζουνιές επιφάνεια.

Η κατάσταση μου θυμίζει λίγο τα κινητά με Windows Mobile όταν ήταν στα πρώτα βήματα αλλά περίμενα ότι η Apple το 2007 δεν θα έκανε τα ίδια λάθη. Βέβαια η υποστήριξη από τα media είναι απίστευτη (σε σημείο που καταντά ενοχλητική) δίνοντας έμφαση στις "καινοτομίες". Ο καιρός θα δείξει...

ΥΓ: Ξέρω ότι πολλοί θα με κατηγορήσουν για μεροληψία λόγω της σχέσης μου με τα Windows Mobile, αλλά πιστέψτε με, το iPhone είναι η συσκευή που περιμέναμε, η ώθηση για σημαντικές βελτιώσεις στο user interface της αγαπημένης μας πλατφόρμας. Τόσα καιρό τα Nokia δεν έφταναν στα χέρια των αρμοδίων στο Redmond. Οι συσκευές που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί σαν κινητά είναι αστείες γιατί βασικά παίρνουν μόνο τηλέφωνο. Άντε τώρα έμαθαν ότι υπάρχει και text messaging (όπως αναφέρονται στο SMS) και Wow! μπορώ να βγάλω και φωτογραφίες. Με την Apple και τον καταπληκτικό μηχανισμό marketing που έχει, βλέπουν ότι δεν φτάνει να έχεις ασφάλεια, πρωτόκολα επικοινωνίας με servers, programming APIs και άλλα καλούδια για enterprise computing αλλά χρειάζεται και μια πιο lifestyle προσέγγιση. Η ντόπια παραγωγή τους έχει βάλει σε σκέψεις και πλέον κάποιες φωνές στο Redmond (μαζί με τις δικές μας τόσα χρόνια) θα επιβεβαιωθούν και θα ακουστούν με προσοχή. Έχοντας δει κάποιες κινήσεις της Microsoft το τελευταίο χρόνο, πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο για συσκευές με τις γνωστές δυνατότητες αλλά παράλληλα με προχωρημένη εμφάνιση/ευχρηστία. Ήδη άρχισαν να βγάζουν προς τα έξω τι κάνουν στα νέα labs.

Download iPhone User's Guide

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Νομίζω πως όλοι περιμέναμε πως το iPhone θα ήταν απλά ένα iPod με δυνατότητες τηλεφωνίας και μακρυά από τα enterprise καλούδια που είχαμε συνηθίσει στα Windows Mobile. Δεν διαψευστήκαμε.. Όταν η HTC & η ETEN βγάζουν ήδη κινητά με 3G, HSUPA, GPS, VGA κλπ, το iPhone φαντάζει πολύ "φτωχό" σε specs. Βέβαια, φημολογείται πως η Apple έχει ήδη κάνει licensed το ActiveSync από τη Microsoft (α λα Nokia)... Κατάλαβε (έστω και αργά) ότι υπάρχει και e-mail sync?

Link to comment

Κάποιοι γράφουν ότι το λειτουργικό είναι μόνο 180 MB (http://www.everythingiphone.com/forum/iphone/iphone-operating-system-1891-2.html#post25807) και μάλλον ισχύει. Αλλά αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι ο "φορμαρισμένος δίσκος" είναι 7.45 GB και στο μικρό 3.72 GB με ελεύθερα 3.54 GB (που απέχει αρκετά από τα 4 GB του marketing...). θα το αντέξουμε.

 

Με τη μπαταρία έχει αρχίσει να έχει λίγο πλάκα, γιατί τα κινήματα καταναλωτών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι σαν τα δικά μας και αντιδρούν πραγματικά. Η ανακοίνωση για το κόστος και το πότε πρέπει να γίνει η αντικατάσταση έγινε αφού πουλήθηκε το πρώτο μισό εκατομύριο...

Link to comment

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας έπαιξα λίγο με το iPhone που έχει φέρει το Πλαίσιο. Η οθόνη είναι σαφώς πιο ποιοτική και πιο "integrated" με το υπόλοιπο σώμα του κινητού (σε σχέση με το ανταγωνιστικό HTC Touch) ενώ το interface είναι όντως εντυπωσιακό και παραμένει το ίδιο καθ' όλη τη διάρκεια της περιήγησης σε αυτό (αντίθετα, στο HTC Touch το εντυπωσιακό του interface "γυρίζει" σε απλά Windows Mobile μετά την επιλογή κάποιας διαδικασίας από το κυρίως μενού.)

Κατά τα άλλα, δε βρήκα κάτι ιδιαίτερο που να με ενθουσιάσει (βέβαια δεν είχα και το χρόνο να ψάξω και πολύ). Αρκετά λεπτό πάντως και δίνει την εικόνα στιβαρής κατασκευής.

Link to comment

Με την επίσημη κυκλοφορία του Apple iPhone στα αμερικάνικα καταστήματα, έρχισαν να έρχονται τα πρώτα

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...